-
[quote=unlimitted;282964]
sözün özü: bu işin trik noktası zamanlamadır.
zamanlamayı doğru yapan adam, bunu her nasıl yaparsa yapsın, ister mekanik sistemlerle, ister dowa bakarak ister NZD/CHF paritesine bakarak, ister duyguları ile...
nasıl yaparsa yapsın, kazanır...
biraz uzun oldu, kusura bakmayın. bu da benim fikrimdir...
not: fdowa sadece soru sorulduğunda bakan, fdaxa ise hiç bakmayan birisiyimdir.[/quote]
Yok size tamamen katılmakla birlikte söylemek istediğim şey şuydu; Artık global bir marketteyiz ve tabiki ABD çıkarsa heryer çıkabilir veya tam çıkacakken bizde içsel nedenlerden tam tersi düşüşte yaşanabilir ancak her ne olursa fiyatlara yansıyacaktır. Bizler ise bin tane şeye bakıp kendimize yersiz stresler yapacağımıza 1-2 şeye yani kullandığımız ve güvendiğimiz sistemlerimize kitlenmeli ve ona güvenmeliyiz. Böylelikle zaten global hareketin içinde oluruz. Ancak bir kişi kalkarda güvendiği sistemi long derken, yok arkadaş DOW bak ne halde diyerek short açar ve kazanırsa işte bu tamamen tesadüfi bir şeydir ve sürekliliği yoktur.
Kendi kendime yorumlayarak zarar edersem o gün uyuyamam ama çünkü yaptığım işlemin bir matematiği yoktu. Bir dahaki işlemimde nasıl kazanırım derim. Ancak bu zararı bana güvenmdiğim sistem yaptırmışsa inanın umurumda olmaz. Bakın ne dedim, güvendiğim sistemim. Yani sistemli trade ediyormuşum ve güveniyormuşumö. Geçmiştede çok zararlı pozisyonlar yaşamışım ama toplam nette hep karlı çıkmışım.
Neyse inşaallah anlatabilmişimdir.
-
sn. qazzaq yazdiklariniz cok cok guzel seyler ama hani "oxford vardi da biz mi gitmedik?" diyesi geliyor insanin:..:
-
Jean bu akşamki avatar resmini çok beğendim,
Bn.Seberg yaşıyor mu hala??:::
-
owwww mondiyo crashensYnC :D üwwww
-
[quote=nunu;282971]sn. qazzaq yazdiklariniz cok cok guzel seyler ama hani "oxford vardi da biz mi gitmedik?" diyesi geliyor insanin:..:[/quote]
Sayın NUNU
Hayat oxfort tan bin kere daha eğiticidir öğrenmeye açık olanlara.
Çokça Sabırlı olmak
Kanaatkar olmak
Sürekli öğrenmeye açık olmak
İstikrarlı olabilmek
Paylaşımcı ve verici olmak
Hedefleri her daim yüksek tutmak ama hedefe yönelik adımları küçük tutmak.
az olsun ama bizim olsun diyebilmek.
Azim ve hırsın suyunu kaçırmamak.
Sonuçta tüm bunlar inanın başarıyı getirecektir.
Yazdıklarım benim hayatımın tam olarak aynasıdır.
-
[quote=qazzaq;282974]
Yazdıklarım benim hayatımın tam olarak aynasıdır.[/quote]
Sn. qazzaq, yani örnek verdiğiniz gibi sistemlerinizle rahatça her ay ortalama 3.000 puan kazanabiliyor musunuz? Bu durumda sadece Türkiye'nin değil dünyanın en zengin insanlarından biri olmalısınız.
-
dow crash oldu üwww -1200 gap olurmu acaba :D
-
[QUOTE=saraylı;282972]Jean bu akşamki avatar resmini çok beğendim,
Bn.Seberg yaşıyor mu hala??:::[/QUOTE]
üüüüüüüüü
Sebergin ölümü biraz dramatik..Fbı rahat bırakmamış kadını..:mad:
Kara panterlere verdiği destek yüzünden depresyon sonrası şaibeli bir ölümü var..:eek:
Ardından kocası Romain Garry de bir sene sonra aynı şekilde gidiyor..Oyunculugu ve güzelliği üstüne söyleyecek söz bulamıyorum...:p:p
Yakında Seberg avatarları bitecek Brigitte Bardot avatarları kullanacam palanın aklını başından almak için...+.+.
-
[quote=qazzaq;282974]Sayın NUNU
Çokça Sabırlı olmak
Kanaatkar olmak
İstikrarlı olabilmek
bu listeyi inceledim:
bende sabır ve kanaat yok...üüü
bir de hırsın suyunu kaçırıyorum,:o
yoksa diğerleri var...:)
:D
zamanla iyi bi trader olabilirim inş,:rolleyes:
ümidimi kesmedim...;)
iyi bişi...:)
-
[quote=Jean_Luc_Godard;282978]üüüüüüüüü
Sebergin ölümü biraz dramatik..Fbı rahat bırakmamış kadını..:mad:
Kara panterlere verdiği destek yüzünden depresyon sonrası şaibeli bir ölümü var..:eek:
Ardından kocası Romain Garry de bir sene sonra aynı şekilde gidiyor..Oyunculugu ve güzelliği üstüne söyleyecek söz bulamıyorum...:p:p
Yakında Seberg avatarları bitecek Brigitte Bardot avatarları kullanacam palanın aklını başından almak için...+.+.[/quote]
çok üzüldüm,üüü
neyse,
Seberg avatarları bitince,baştan bir daha döndürebilirsin jean...:)
-
[quote=seagate;282977]dow crash oldu üwww -1200 gap olurmu acaba :D[/quote]
FDAX bizim kapanışa göre kaç puan aşağıda seagate? ;) ;) ;)
-
[quote=qazzaq;282974]Sayın NUNU
Çokça Sabırlı olmak
Kanaatkar olmak
İstikrarlı olabilmek
diyorum ya, yazdiklariniz cok guzel seyler, ama bunlarla borsada kazanilmaz. daha baska seyler olmasi lazim, holy grail miydi neydi, onun gibi:..: