-
[quote=Strategist;282975]Sn. qazzaq, yani örnek verdiğiniz gibi sistemlerinizle rahatça her ay ortalama 3.000 puan kazanabiliyor musunuz? Bu durumda sadece Türkiye'nin değil dünyanın en zengin insanlarından biri olmalısınız.[/quote]
Bu sorunun yanıtı kişisel olacağından cevabıda itici olacaktır. O yüzden şöyle söylemeyi tercih ediyorum.
Evet Allaha azametince Hamdolsun ki VOB tan başka işim yok ve 2-3 hesap ve 2-3 sistem kullanarak toplam oynadığım kontrat adedi ile yıllık ortalamada 3000 ila 6000 vob puanı arasında değişen oranlarda aylık bazda karda olabiliyorum.
sn.NUNU'ya verdiğim cevapta 2. madde olan Kanaatkar olmak benim en baştaki prensiplerimdendir. Dolayısı ile kontrat adedim 50 kontratı asla aşmaz. Her ay mutlaka toplamda 50 kontrat açmış olurum. Çünkü getiri gayet tatminkar ve riskler umurumda olmayacak kadar kaldırılabilir oranda oluyor. Dolayısı ile açtığım bu oran ilede karun gibi olunamayacağı aşikardır. Ayrıca olmayı gerektirecek bir durumda yoktur. Gereksiz riskler benim için anlamsızdır.
Buradan kazandıklarım her daim ana paraya eklenir ve gerçekleşinceye kadar kriz ıvır zıvır gibi borsaları düşürecek stres ortamı beklenir. Ne zamanki 05. ila 1$ arasına endex rakamı gelir, o zaman ben gider Banka hisselerinden alır ve ana paramı %150 civarlarında arttırıncaya dek kıpırdamadan içinde kalırım.
VOB her daim ve sabit oranda devam tabiki..
Hisselerden beklediğim oranı alınca artık hisse kapısını kapatırım. Arada çıkacak beklentisi olan, temettüsü olan sağlam ve likit hisseler olmak kaydı ile al satlarada girerim ancak dediğim gibi. İlk 20 şirket dışında yatırım yapmam.
Hisse kapısıda kapanınca geriye kalır GOLD, onda da işlemlerimi sürekli yaparım ve yüksek oranlarda yaparım. Örneğin şuan 55.000 lerden GLDTRF taşımaktayım ve hedefim 61.000 li rakamlardır.
Daha sonra yine nakite düşecek ana para ya b tipi fonda kalır ya da ara ara dolar veya yine gold işlemlerim olur.
Ancak tekrar ediyorum, vob için max. 50 kontrat ve 2 adet sistem ile 2 farklı hesaptan kontrol yöntemimi tamamen robotik olarak uygularım.
Şimdi Göreceğiniz gibi ihtiyatlı, sitematik, disiplinli, kanaatkar, sabırlı ama karun değilim.
Aksini yapan zaten bir süre sonra yok olmaya kesinlikle söylüyorum, mahkumdur. Aksini iddia edebilirsiniz tabiki. Bunlar benim hayatımı yansıtan gerçeklerdir.
Allah herkesin yolunu açık etsin..Bereket ve sağlığınıda daim ..
-
[quote=Strategist;282975]Sn. qazzaq, yani örnek verdiğiniz gibi sistemlerinizle rahatça her ay ortalama 3.000 puan kazanabiliyor musunuz? Bu durumda sadece Türkiye'nin değil dünyanın en zengin insanlarından biri olmalısınız.[/quote]
iste ben de onu diyorum be kardesim, cok yasa emiiiiiii, cingozzzz, akil veren cok, para gosteren yok diyosun:..:
-
[quote=Strategist;282981]FDAX bizim kapanışa göre kaç puan aşağıda seagate? ;) ;) ;)[/quote]
50 pivan varmı acaba üwww pek takip edemedim :D
500 puan gap olur gibi :D az yavv ühüühhü
-
[QUOTE=Strategist;282981]FDAX bizim kapanışa göre kaç puan aşağıda seagate? ;) ;) ;)[/QUOTE]
25 puan falan galiba ama.. 6029 imiş kapanışta şimdi 6009 larda..
Ama bundan sonra dax yada dow izlemeyeceğim bende...:) NLP kurslarına gidip nasıl daha az hırslı yada daha çok sabırlı olabilirim bunları araştıracam...:p:p
Orhan baba boşuna dememiş ''hatasız kul olmaz''.....dng+.
-
[quote=nunu;282982]diyorum ya, yazdiklariniz cok guzel seyler, ama bunlarla borsada kazanilmaz. daha baska seyler olmasi lazim, holy grail miydi neydi, onun gibi:..:[/quote]
Bende holy grail var,.kom
kimseye vermedim daha,
paslanmaz çift çelik tabanlı,:..:
içinden istediğin kadar yemek çıkıyor,:cool:
ancak kullanamıyoruz,
çünkü bu kaptan yediğin zaman ,
bu yemeğin adı "son yemek " oluyo...:o:eek:
kimseye tavsiye etmem,:eek:
o yüzden vermiyorum,:rolleyes:
tehlikeli bişi....dng
kendi kimliğim hakkında ,daha fazla konuşamam,:..::D
-
[quote=Jean_Luc_Godard;282989]25 puan falan galiba ama.. 6029 imiş kapanışta şimdi 6009 larda..
Ama bundan sonra dax yada dow izlemeyeceğim bende...:) NLP kurslarına gidip nasıl daha az hırslı yada daha çok sabırlı olabilirim bunları araştıracam...:p:p
Orhan baba boşuna dememiş ''hatasız kul olmaz''.....dng+.[/quote]
ben de ''azim ve hirsin suyunu cikarmamak icin yapilmasi gerekenler" diye bir seminer ariyorum.:::
sonra birbirimize ogrendiklerimizi ogretelim mi?.dng
-
[quote=saraylı;282979]bu listeyi inceledim:
bende sabır ve kanaat yok...üüü
bir de hırsın suyunu kaçırıyorum,:o
yoksa diğerleri var...:)
:D
zamanla iyi bi trader olabilirim inş,:rolleyes:
ümidimi kesmedim...;)
iyi bişi...:)[/quote]
Estağfurullah sayın SARAYLI
Niyetim bilmişlik yapmak değildi. Yaşım 40 ve hayatım trade etmekle geçiyor. Sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim.
İnanıyorum ki, sizden öğreneceklerimiz sonsuz sayıda. Latife yaptığınızı düşünüyorum.
Geçmişte en azından 2 yıl önceydi sanırım, paylaşımlarınızı hatırlıyorum. Bu yazdıklarım yanına bile yaklaşamaz.
Keşke onları tekrar etseniz. Tam hatırlayamıyorum ama yatırım adetlerinin, seçilecek lot veya kontrat adetlerinin tespiti için güzel bir formülasyonunuz vardı.
Çünkü İnsanlarımızda hep şu var, madem ayda 5000 puan alınabiliyorsa o zaman ne diye az kontrat giriyor ki? ve bu düşünce ile zarar edilebilecek aylarında olacağı ve yüksek girilirse bir gün max. draw down yaşanması halinde neler olabileceği, ruhen ve stres olarak her kişinin kaldırma kapasitesininde farklı olacağı hep atlanıyor.
Örneğin sistem long diyor ve sonuç stop, short diyor sonuç stop, long diyor sonuç stop ve tekrar short diyor ve sonuç yine stop. İşte buraya kadar dayanabilecek, umursanmayacak halde olunması gerektiği ve lot adetlerinin buna göre yani kar edilmeye değilde zarar edileceği yönünde ayarlanması en doğru yaklaşımdır.
Şimdi yatırımcı bu durumda şöyle düşünür, vay beee 4 kez stop olduk zarara bak, piyasa yine yataya girdi heralde. o zaman yeni sinyale ya girmeyeyim ya da eskiden girdiğimden daha az gireyim der. İşte buda ölümcüldür.
Unutulmamalıdır ki, gündüz en yakın olduğu an, gecenin en karanlık olduğu andır.
İşte bu yaklaşımla ben ise tam tersi olarak zarar ettikçe adet arttırırım. Ancak arttırımlarıma sistemimin ortalama zarar etme puanını baz alarak başlarım. Yani geçmişte genelde 5kez stop yapmış ve kara gitmiş veya geçmişte kaç kez stop yaptığından bağımsız olarak yapısı gereği 3000 puan stop zararı yaşatmışsa, tabi yaklaşık olaraktır bu. Bundan sonra kar ettirme olasılığı zarar ettirme olasılığından dahada yükselmiş demektir der ve kontrat arttırırım.
-
Sizde çeşit çeşit sistem vardır kodlama işine oldukça meraklısınız ayda ortalama 3000 puan kazanan birine fazla önemli bişeymiş gibi yaklaşmışsınız. Sizin sistemler o kadar alamıyo mu ?? Meraktan soruyorum. İster daytrade olsun, ister full mekanik.
-
[quote=Jean_Luc_Godard;282989]25 puan falan galiba ama.. 6029 imiş kapanışta şimdi 6009 larda..
Orhan baba boşuna dememiş ''hatasız kul olmaz''.....dng+.[/quote]
yav 6029 mu üwww
fdax 6004 de şu an
%0.4 eksi desek
300 pivan düşeriz makas ekside desek palanın keyfine kalmış üwww dowun düşüşüne eşlik etmedi daxingo pehhh
-
dow un uzun ortalama altında 2.kapanışı oldu bugün..
en yükseğin 130 puan altından minumuma yakın kapadı..
cuma dibi 73750 ve son dip 72950 aralığı çok önemli hale geldi..
bu aralıkta 2.bir dip yapıp yukarı dönebilecekmi bakalım?
uzun vadede görüntü olumsuza dönmeye devam ediyor..
-
[quote=qazzaq;282993]Estağfurullah sayın SARAYLI
Niyetim bilmişlik yapmak değildi. Yaşım 40 ve hayatım trade etmekle geçiyor. Sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim.
İnanıyorum ki, sizden öğreneceklerimiz sonsuz sayıda. Latife yaptığınızı düşünüyorum.
Geçmişte en azından 2 yıl önceydi sanırım, paylaşımlarınızı hatırlıyorum. Bu yazdıklarım yanına bile yaklaşamaz.
Keşke onları tekrar etseniz. Tam hatırlayamıyorum ama yatırım adetlerinin, seçilecek lot veya kontrat adetlerinin tespiti için güzel bir formülasyonunuz vardı.
Çünkü İnsanlarımızda hep şu var, madem ayda 5000 puan alınabiliyorsa o zaman ne diye az kontrat giriyor ki? ve bu düşünce ile zarar edilebilecek aylarında olacağı ve yüksek girilirse bir gün max. draw down yaşanması halinde neler olabileceği, ruhen ve stres olarak her kişinin kaldırma kapasitesininde farklı olacağı hep atlanıyor.
Örneğin sistem long diyor ve sonuç stop, short diyor sonuç stop, long diyor sonuç stop ve tekrar short diyor ve sonuç yine stop. İşte buraya kadar dayanabilecek, umursanmayacak halde olunması gerektiği ve lot adetlerinin buna göre yani kar edilmeye değilde zarar edileceği yönünde ayarlanması en doğru yaklaşımdır.
Şimdi yatırımcı bu durumda şöyle düşünür, vay beee 4 kez stop olduk zarara bak, piyasa yine yataya girdi heralde. o zaman yeni sinyale ya girmeyeyim ya da eskiden girdiğimden daha az gireyim der. İşte buda ölümcüldür.
Unutulmamalıdır ki, gündüz en yakın olduğu an, gecenin en karanlık olduğu andır.
İşte bu yaklaşımla ben ise tam tersi olarak zarar ettikçe adet arttırırım. Ancak arttırımlarıma sistemimin ortalama zarar etme puanını baz alarak başlarım. Yani geçmişte genelde 5kez stop yapmış ve kara gitmiş veya geçmişte kaç kez stop yaptığından bağımsız olarak yapısı gereği 3000 puan stop zararı yaşatmışsa, tabi yaklaşık olaraktır bu. Bundan sonra kar ettirme olasılığı zarar ettirme olasılığından dahada yükselmiş demektir der ve kontrat arttırırım.[/quote]
est.sn. qazzaq,
Tabi ki bilmişlik yapmıyorsunuz,çok güzel anlatmışsınız...benim için de çok iltifat etmişsiniz,tşk .ler...
yok ama dediklerimde hem latife vardı tabi,ben komediye değer veren bi insanım, bir de tabi ki gerçeklik payı var...
bunlar benim psikolojk olarak zayıf olduğum konular....
ben de tam mekanik çalışamıyorum,sabrım da azdır,kanaatim de yoktur...
mesela bir sistemin sermaye eğrisi 3 ay boyunca aynı yerde ise yani kar edemediyse bi daha o sistemin suratına bile bakmam...
ew ile çok başarılı olduğum dönemler olur,ve olağanüstü risk alabilirim,aşırı güven feci zararla sonuçlanır...
falan filan...
-
Bayan seberg meditasyona başladı bile....brv.brv
Kutsal kase bende kimseye vermem...:yü::yü::D
+.+.+.
[IMG]http://imagecache6.allposters.com/LRG/27/2769/7DXTD00Z.jpg[/IMG]
[IMG]http://666kb.com/i/bm1xkdib7xfcbo3ho.jpg[/IMG]