DJ ne güzel süzülüyor beaaaahhh....%4 falan eksi ne şık olur...PAMBIKKKK...ayrışta gel
Printable View
DJ ne güzel süzülüyor beaaaahhh....%4 falan eksi ne şık olur...PAMBIKKKK...ayrışta gel
[B][COLOR=red]Senaryo :[/COLOR] 9 [COLOR=red]Fiyat :[/COLOR] Aşağı [COLOR=red]APS :[/COLOR] Azalıyor [COLOR=red]Etki :[/COLOR] Olumsuzdan Olumluya [COLOR=red]Piyasa :[/COLOR]
[/B]Eski boğalar, istemeyerek pozisyon kapatan (alan) eski ayılara agresif satış yaparak pozisyon kapatıyorlar*
(eğer fiyatların düşüşü, APS’nın düşüşünden daha hızlıysa olumsuz, tersiyse olumlu)
*= İsteyerek veya değil (stop emirleri)
[quote=Astatin;103985]DJ ne güzel süzülüyor beaaaahhh....%4 falan eksi ne şık olur...PAMBIKKKK...ayrışta gel[/quote]
güzel gündü...dün gece şort kaldık eyle mi beyle mi derken sabah verdiler sağolsunlar.alttan dökülenleri topladık....sonrada yukarılardan bi daha gömmek nasip oldu...o vaziyette geceye kaldık.
ama bugün assolist [B][COLOR=red]****[/COLOR][COLOR=red][COLOR=blue]fXci[/COLOR]****[/COLOR] [/B]oldu (sağını solunu yıldızladım STAR ambiansı vermek için).iyi hırpaladı PY namıssızlarını.adam haklı ne zamandır yatıyor kenarda düşene bakıyor çıkana bakıyor en sonu bu iş beyle olmayacak dedi sazı aldı eline...yanlız bugün ağzına bi parnak balı çaldı şindi.alışırsa nasıl olur bu işe bilemiyorum.
yakında tüm forum bu işe başlarsak VOB tahtasında kademeler sapıtır :..:
MATRIX kullanan arkadaşlara soru:
System tester'da aynı anda bir kaç sistemi test edebiliyorken, şimdi bunu yapınca sayfa boş çıkıyor..Kimsenin başına geldimi ? geldiyse çözen var mı
[QUOTE=Astatin;103988]MATRIX kullanan arkadaşlara soru:
System tester'da aynı anda bir kaç sistemi test edebiliyorken, şimdi bunu yapınca sayfa boş çıkıyor..Kimsenin başına geldimi ? geldiyse çözen var mı[/QUOTE]
Aynı anda bir kaç sistem derken kastetdiğin optimizasyonsa ben de hep boş çıkıyor :confused:
[quote=enorton;103989]Aynı anda bir kaç sistem derken kastetdiğin optimizasyonsa ben de hep boş çıkıyor :confused:[/quote]
yok opt. değil..farklı sistemlerin aynı enstrumanda aynı periyottaki perf. ini karşılaştırmak için çok sayıda sistemi aynı anda test etmekden bahsediyordum........
Ban matrikste opt yapamıyorum, değişkene OPT1 diyorum ve daha sonra değişkeni tanuımlıyorum ama olmuyor...
enorton, diğer topikdeki soruna yanıt yazdım
[quote=enorton;103994]Ban matrikste opt yapamıyorum, değişkene OPT1 diyorum ve daha sonra değişkeni tanuımlıyorum ama olmuyor...[/quote]
Hep soruyorum kendime acaba diyorum ben de bir bu rakamlardan oluşan sistemlerden kendime yapsam nasıl olabilirdi durum.Ama ben sisteme en çok sanırım 5 dakika uyarım.Bir kere vobtrader sisteme taktı da taktı kafayı.Hep kazanıyor ne yaparsa hep doğru biliyor sistem.Birgün beyninde borsanın artacağı banko fikri oluşmuş ama sistem bir türlü al vermiyor deli oluyor.Satarım anasını sisteminin falan deyip full longu yapıştırmasın mı.Ondan sonra borsa uçuyor sistem daha da üstlerden al veriyor.Ama o sisteme sonra yine uyuyor sonra yine uymuyor.Anladığım sistem her zaman histeme mahkum.Çünkü insan duygularını katmadan borsa oynayamaz.Bu kesin ve nettir.Bugün gözümün önünde 36775 ten longlayıp stop yapmayan ve geceye de long girmiş arkadaşım var.
[URL="http://www.kucukresim.com/sunucu12_5761c5.jpg]"][IMG]http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/t5761c5.jpg[/IMG][/URL]
Asti senin beleş sistemi 5 dklığa ayarladım süper oldu .lelele
[quote=Larossıan;103998][URL="http://www.kucukresim.com/sunucu12_5761c5.jpg]"][IMG]http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/t5761c5.jpg[/IMG][/URL]
Asti senin beleş sistemi 5 dklığa ayarladım süper oldu .lelele[/quote]
valla grafik büyümüyo..bişi diyemeyeceğim..ama 15 dk da iyiydi..5 de bi numarası yoktu..modifiye ettiysen brafoooo
[URL="http://www.kucukresim.com]"][url=http://www.kucukresim.com][/URL][img]http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/54a4fe.jpg[/img][/url]
Resim küçük olmuş büyüğü bu..lelele
[QUOTE=GOKHANFINDIK;103997]Hep soruyorum kendime acaba diyorum ben de bir bu rakamlardan oluşan sistemlerden kendime yapsam nasıl olabilirdi durum.Ama ben sisteme en çok sanırım 5 dakika uyarım.Bir kere vobtrader sisteme taktı da taktı kafayı.Hep kazanıyor ne yaparsa hep doğru biliyor sistem.Birgün beyninde borsanın artacağı banko fikri oluşmuş ama sistem bir türlü al vermiyor deli oluyor.Satarım anasını sisteminin falan deyip full longu yapıştırmasın mı.Ondan sonra borsa uçuyor sistem daha da üstlerden al veriyor.Ama o sisteme sonra yine uyuyor sonra yine uymuyor.Anladığım sistem her zaman histeme mahkum.Çünkü insan duygularını katmadan borsa oynayamaz.Bu kesin ve nettir.Bugün gözümün önünde 36775 ten longlayıp stop yapmayan ve geceye de long girmiş arkadaşım var.[/QUOTE]
Gökhan kardeş sen böyle iyisin devam et, boşver sistem falan. Ben ilk voba başladığımda ne sistem vardı ne bişey bende. En çok parayı da o zaman kazandım. 2 ayda parayı 3 katladım. Anaparayı çektim ve sonra iki günde sıfırladım. Atmıyorum, gerçekten sıfırladım. O yüzden bana sistem şart. :D
[quote=GOKHANFINDIK;103997]Hep soruyorum kendime acaba diyorum ben de bir bu rakamlardan oluşan sistemlerden kendime yapsam nasıl olabilirdi durum.Ama ben sisteme en çok sanırım 5 dakika uyarım.Bir kere vobtrader sisteme taktı da taktı kafayı.Hep kazanıyor ne yaparsa hep doğru biliyor sistem.Birgün beyninde borsanın artacağı banko fikri oluşmuş ama sistem bir türlü al vermiyor deli oluyor.Satarım anasını sisteminin falan deyip full longu yapıştırmasın mı.Ondan sonra borsa uçuyor sistem daha da üstlerden al veriyor.Ama o sisteme sonra yine uyuyor sonra yine uymuyor.Anladığım sistem her zaman histeme mahkum.Çünkü insan duygularını katmadan borsa oynayamaz.Bu kesin ve nettir.Bugün gözümün önünde 36775 ten longlayıp stop yapmayan ve geceye de long girmiş arkadaşım var.[/quote]
tamamen yanılıyorsunuz, sorun sitem değildir, sisteme tam sadakattir. sinyaller geç gelebilir, üst üste hatalı işlemler yapılabilir bunlar kaçınılmaz, sitemin amacı tahmin sürecini elimine etmek ve hissel trade yapmamaktır. daxı dowu pariteyi işc yi garantiyi apds yi efg nin pozunu, para gç nı vs. seansta izlememizin tek nedeni vardır, düşüş yada yükselişi piyasadan önce anlamak ve piyasadan önce pozisyon almak, çekirge misali belki bir iki kere başarılabilir ama sonuç eninde sonunda hüsran olmak zorundadır hissel veya tahminsel trade yapmanın.
[QUOTE=GOKHANFINDIK;103968]Uçak bileti bulamadım..lelele:..:Sizlersiz yapamıyorum.Bu arada ben veri gelmeden önce 36600 den longtum.İki kere gittik ya 36800 lere ikisinde de longtum döndük.En son veri gelince dağıldığımızda 36625ten ilk benim emir gitti shortladım.475 lerde başka işlem yaptım.En son 36500 den short yaptım bıraktım.500 puan aralıkta sadece gelen teminatla yeni short ekledim.Gece de long bakalım.Bu gece dönüş günü yada uçuş günü olacak.[/QUOTE]
Japonya veya ABD'ye bilet bulamamak imkansiz... Tv'ye cikacam demistin, bunu da yapamazsan tam bir yalanci olursun.. burada yazdiklarina nasil inanalim... Kufur bitti ben geri donuyordum artik geri gidiyorum..
Bayanlara dahi kufur eden birinin soylediklerine inanmak zaten hayalcilik olurdu...
Sayin findik, TV'ye ne gun cikiyorsun.. soylede izleyelim....
[quote=enorton;104001]Gökhan kardeş sen böyle iyisin devam et, boşver sistem falan. Ben ilk voba başladığımda ne sistem vardı ne bişey bende. En çok parayı da o zaman kazandım. 2 ayda parayı 3 katladım. Anaparayı çektim ve sonra iki günde sıfırladım. Atmıyorum, gerçekten sıfırladım. O yüzden bana sistem şart. :D[/quote]
Sorun bence sisteme bir uyup bir uymamak.Doğru iken uymamak yanlış iken uymak.Çift taraflı kayıp yaşatıyor.Halbuki sizin sistem dediklerinizin hepsini bende kullanıyorum.Ama ben beynimde çiziyorum grafiği.Aynı saatlik kapanış seviyeleri benimde var aklımda.Ama ben ne kadar altına yada üstüne çıksa da kendime 25 50 puanlık haklar verip esas tam yönü bulmaya çalışıyorum.Ama şundan emin olun.1saatlik sistem borsada para kaybettirmez.Ama kayıtsız uyacaksınız.Sürekli bakıyorum sistemsiz flat.Sistemli long falan.Yav bir insan ya sisteme hep uymalı yada hiç.Yoksa istikrarlı kazanç zor.Ha çok tecrübelenirsiniz.Sistemin nerede sat vereceğini bilirsiniz histeme uyarsınız ama istikrar getirmez.İstikrar için zamanı gelince eliniz titremeden emri göndermeyi bileceksiniz.Yok aha buradan döner aha şurada destek aha şurası direnç.Onlar elinde patlar ancak insanın.Mantıklı olan ya hep sistem ya hiç sistem.Bazılarınında sistem kafasını karıştırır acaba uysammı uymasam mı diye bu da zarar verir.Beyin sağ ve sol bir anda satayımmı alayımmı diye tedirgin olur.O anda işte zarar kaçınılmazdır.Bugün 36800 den iki kere çaktılar.Eee demekki 36800 geçilmeyecek.Ozaman 36800 stoplu shortu hiç yoktan denemek lazımdı.Hiç birşey bilmeyin bu bile kazanç sağlardı.Çoğu ilk 36450 ye vurduklarında shortladı.36800 e yine çıkınca flat oldular.Halbuki 2.vurduktan sonra döndüğümüzde flat kalanlar bile 36600 den yetişebilirdi.Orada garanti isc akbank bariz baskı vardı.Dow daha üstte iken bizim garan daha 3 ytl olmamıştı.Hepsinde baskı vardı.Ne oldu imkb bildi.İşte esas öğrenilmesi gereken bu borsada.Bir yöne baskı varmı yokmu iyi ayırt edilmeli.Ha dax ekstrem artmış ama almıyorlar bizi bu da gösterge idi.bende sabah en dipten long olmasına rağmen tutmadım 36800 e kadar bir sürü işlem yaptım ama zarar da ettim.Ama kar edemesem bile artık dün geceden short idim onları tutsa idim maliyetim aynı olacaktı diye düşündüm.Önemli olan kendime yeni şanslar vermemdi ve en sonunda 1000 puan yakaladım yaklaşık.O da ne var ne yok zarar marar bırakmadı.Ha dünden hiç bozmasaydım shortu daha çok kazanacaktım ama ben 36800 e çıktığında 600 puan zarar stresini daha farklı yaşadım.Normal poz tutanla alıp satıp tutmak farklı olur.Bunlar da bir sistem olsa gerek.Ama borsada öyle sistemi eline al yarın para kazan bu imkansız.Sistemi olan birisi sistemin ileride sat verebileceğini anlamalı.Bu da ancak ve ancak imkb hisse tecrübesi ile olur.O yoksa zor bu işler.Direk voba gelmek kaybettirir.
[quote=mozkan;104003]tamamen yanılıyorsunuz, sorun sitem değildir, sisteme tam sadakattir. sinyaller geç gelebilir, üst üste hatalı işlemler yapılabilir bunlar kaçınılmaz, sitemin amacı tahmin sürecini elimine etmek ve hissel trade yapmamaktır. daxı dowu pariteyi işc yi garantiyi apds yi efg nin pozunu, para gç nı vs. seansta izlememizin tek nedeni vardır, düşüş yada yükselişi piyasadan önce anlamak ve piyasadan önce pozisyon almak, çekirge misali belki bir iki kere başarılabilir ama sonuç eninde sonunda hüsran olmak zorundadır hissel veya tahminsel trade yapmanın.[/quote]
Bir sonraki yazıda aynısını ekledim.
[quote=urungu;104004]Japonya veya ABD'ye bilet bulamamak imkansiz... Tv'ye cikacam demistin, bunu da yapamazsan tam bir yalanci olursun.. burada yazdiklarina nasil inanalim... Kufur bitti ben geri donuyordum artik geri gidiyorum..
Bayanlara dahi kufur eden birinin soylediklerine inanmak zaten hayalcilik olurdu...
Sayin findik, TV'ye ne gun cikiyorsun.. soylede izleyelim....[/quote]
Hayda bu da yeni çıktı.Yav böyle adamları niye hergün burada okuyorum ben.Bu daha dün engellenmedimi.Allah Allah yine sataşıyor.Alın şunu başımdan.Hellim hanım şu yenisin galiba arkadaşı bir zahmet yollarmısınız.Bana hakaret ediyor.Dün de etmişti.
alacaklar bu dow'u yukarı son 1 saatte.
hareketler aynen öyle.
inşallah yanılıyorumdur.
[quote=unlimitted;104008]alacaklar bu dow'u yukarı son 1 saatte.
hareketler aynen öyle.
inşallah yanılıyorumdur.[/quote]
shortçu dediğin yükselişten korkmaz, alsınlar bakalım, alacakları varsa görecekleri de var :..:
[quote=unlimitted;104008]alacaklar bu dow'u yukarı son 1 saatte.
hareketler aynen öyle.
inşallah yanılıyorumdur.[/quote]
%2.5 dan daha az düşerse hatrım kalır :)
benim aklım 415000 kontratlık hacimde :) gerisi hikaye
[quote=Astatin;104010]%2.5 dan daha az düşerse hatrım kalır :)
benim aklım 415000 kontratlık hacimde :) gerisi hikaye[/quote]
sabah longlar stopladı shortlar kapandı, öğlen shortlar stopladı longlar açıldı, öğleden sonra longlar stopladı kısalar açıldı, hele MARBAŞ ne etse piyasa öteki tarafa gitti, 600 long, 525 stop ve short 600 stop ve long defalarca hemde, hacim artışı normaldir yani
[quote=Astatin;104010]......benim aklım 415000 kontratlık hacimde :) gerisi hikaye[/quote]
evet tepe olmaya aday bir noktada yaklaşık 9.000 puanlık yükselişin nerdeyse en tepesinde oluşan bu rekor hacim düşündürücü...
[QUOTE=GOKHANFINDIK;104007]Hayda bu da yeni çıktı.Yav böyle adamları niye hergün burada okuyorum ben.Bu daha dün engellenmedimi.Allah Allah yine sataşıyor.Alın şunu başımdan.Hellim hanım şu yenisin galiba arkadaşı bir zahmet yollarmısınız.Bana hakaret ediyor.Dün de etmişti.[/QUOTE]
Ya dogrulari soylemek satasma mi oluyor!!!
Sen demedin mi Japonya'ya gidiyorum olmekten cok korkuyorum...
demedin mi artik tvlerdeyim... sen hic omrunde tvye cikabildin mi?
gececeksin yalanlari.. birakacaksin kufuru...
Adam olmalisin adam....
Asti avatar nasıl :)
[quote=mozkan;104011]sabah longlar stopladı shortlar kapandı, öğlen shortlar stopladı longlar açıldı, öğleden sonra longlar stopladı kısalar açıldı, hele MARBAŞ ne etse piyasa öteki tarafa gitti, 600 long, 525 stop ve short 600 stop ve long defalarca hemde, hacim artışı normaldir yani[/quote]
Evet marbaşın 200 milyon ytl hacme katkısı var bugün.Bunun yanında çok volatilite oldu.Sabah düş öğlen art.Sonra 36800 e al sonra 36450 sonra 36800 esas para burada oynadı ve soygun burada oldu.
[quote=mozkan;104011]sabah longlar stopladı shortlar kapandı, öğlen shortlar stopladı longlar açıldı, öğleden sonra longlar stopladı kısalar açıldı, hele MARBAŞ ne etse piyasa öteki tarafa gitti, 600 long, 525 stop ve short 600 stop ve long defalarca hemde, hacim artışı normaldir yani[/quote]
doğrudur..ama bunlar hemen hergün olan şeyler..sonuçta piyasa nın aklı vardır...36800 ler cihetine 3 huruç harekatı ve en düşüğe yakın kapanış ve rekor hacim...tek tek olaylar belirttiğin gibi olsa da, toplamda bunun bir adı olmalı...son veya başlangıç:) trendler büyük hacimlerle başlar ve biter hikayesi
[quote=enorton;104014]Asti avatar nasıl :)[/quote]
i-rezil
[quote=mozkan;104009]shortçu dediğin yükselişten korkmaz, alsınlar bakalım, alacakları varsa görecekleri de var :..:[/quote]
herhangi bir gün olsa korkmam zaten.kaç kere bunun sabah füçurları vaar diyen de benim.
ama bugün %-0,50 üzerinde bir kapanış yaparsa, yarınki füçurlar da yeşil olur. ve o kadar uzun süre shortta inat etmiş ve bunu berbat bir trade olarak nitelemiş olan ben, 37.000 maliyetli shortlarını 36.275te realize etmiş ve yarım saat sonra fx'cinin hissettiği nokta olan 35.500 görmüş olan ben, dayanamayıp son dakikalarda 35.650'den shortlamış olan ben, yarın yiyeceğim o gap'i (kaç puan olursa olsun,isterse 25 puan olsun) kaldıramam...:..:
[quote=unlimitted;104018]herhangi bir gün olsa korkmam zaten.kaç kere bunun sabah füçurları vaar diyen de benim.
ama bugün %-0,50 üzerinde bir kapanış yaparsa, yarınki füçurlar da yeşil olur. ve o kadar uzun süre shortta inat etmiş ve bunu berbat bir trade olarak nitelemiş olan ben, 37.000 maliyetli shortlarını 36.275te realize etmiş ve yarım saat sonra fx'cinin hissettiği nokta olan 35.500 görmüş olan ben, dayanamayıp son dakikalarda 35.650'den shortlamış olan ben, yarın yiyeceğim o gap'i (kaç puan olursa olsun,isterse 25 puan olsun) kaldıramam...:..:[/quote]
37,000-36,275=0,725
0,725+35,650=36,375 başka işlem yoksa maiyetinizdir. 725 puan gapta bile moral dışında bir şey kaybetmezsiniz. ;)
Enteresan..forumda çıt yok ayu sesi bile yok
[QUOTE=Astatin;104021]Enteresan..forumda çıt yok ayu sesi bile yok[/QUOTE]
herkes sistem formüllerine boğuldu galiba:))
herkese iyi geceler..fıçır ola hayrola..77xx makbule geçir...
[quote=jerfin;104022]herkes sistem formüllerine boğuldu galiba:))[/quote]
ııh, herkes [COLOR=Red][URL="http://www.parasaymamakinesi.net/default.asp?sayfa=urunayrinti1&id=2150"]sipariş [/URL][/COLOR]veriyor galiba, hani intelde beklentiden kötü kar vs. .lelele
[quote=jerfin;104022]herkes sistem formüllerine boğuldu galiba:))[/quote]
Valla ben sistemlerle boğuşmuyorum. daha çok histemlerle devam ediyorum.
Bu gece nikei endexi yarına yon verecek diye düşünüyorum.
[quote=activex31;104025]Valla ben sistemlerle boğuşmuyorum. daha çok histemlerle devam ediyorum.
Bu gece nikei endexi yarına yon verecek diye düşünüyorum.[/quote]
japonların kendi icatları olan candle stick (mum), kagi, threeline break gibi point figure ailesine göre düşmeleri lazımdır, bence 8500 denerler bugün
[quote=mozkan;104026]japonların kendi icatları olan candle stick (mum), kagi, threeline break gibi point figure ailesine göre düşmeleri lazımdır, bence 8500 denerler bugün[/quote]
O zaman shortculara gün doğar diyecem ama diyemiyorum..
Ters köşeye yatmak var..
Bugun akbank ve garantide iyi verdiler. akbankda da baya bir fiyat var düzelticek. Benim hedefim akbank 6 olmadan düzeltme gelmeyecek..
[quote=activex31;104027]O zaman shortculara gün doğar diyecem ama diyemiyorum..
Ters köşeye yatmak var..
Bugun akbank ve garantide iyi verdiler. akbankda da baya bir fiyat var düzelticek. Benim hedefim akbank 6 olmadan düzeltme gelmeyecek..[/quote]
nikkei ile vobun bir ilgisi yok, isterse 7000 olsun nikkei, aynı sınıfta değiller çünkü. mesela usd ytl den sıkıntınız mı var ne olacağı hakkında açınız usdzar grafiği (güney afrika rand) o size söyler, ama usd jpy veya eurousd söylemez. aslında bloomberg platformuna paralı üye olmak lazımdır, bizde spotu dağıtan merril teyzenin global pozisyonunu irdelemek açısından, bügün nerelerde satış yapacak meselesi :)
[QUOTE=mozkan;104028]nikkei ile vobun bir ilgisi yok, isterse 7000 olsun nikkei, aynı sınıfta değiller çünkü. mesela usd ytl den sıkıntınız mı var ne olacağı hakkında açınız usdzar grafiği (güney afrika rand) o size söyler, ama usd jpy veya eurousd söylemez. aslında bloomberg platformuna paralı üye olmak lazımdır, bizde spotu dağıtan merril teyzenin global pozisyonunu irdelemek açısından, bügün nerelerde satış yapacak meselesi :)[/QUOTE]
Doğrudur.nikkei ile vobun ilgisi yok denecek kadar azdır.Ancak nikei ve fdjı,fspx,dax'ın ilgisi çoktur! Bunlarlada vobun ilgisi çoktur.O halde nikkei ile vobun ilgisi vardır. :)
Artçı boga piyasasının fişini çekmiş olabilirler uzun açarken stoplar yakın olmalı dikkatli olmakta fayda var