[quote=sovalye;104723]gökhan hala kıbrısta taksiler limuzinmi??[/quote]
mercedes mercedes:..::..:
Printable View
mercedes mercedes:..::..:
bu arada shortçular ge bilanço saatine dikkat etsin
37,500 den geri koydum aynı mktarda longumu... sistem sat verene kadar inmeyeceğim artık:))
[quote=jerfin;104726]37,500 den geri koydum aynı mktarda longumu... sistem sat verene kadar inmeyeceğim artık:))[/quote]
aha bi pozisyon aşığı daha. :..:
Günaydın arkadaşlar, kısalmak istiyorum ama kısalamıyorum. Sistemi ve histemi kısa diyen arkadaşlardan desteğe ihtiyacım var.
Ben bir tane taksi gördüm o da mercedes slk idi.
[quote=Larossıan;104724]mercedes mercedes:..::..:[/quote]
Şaka yapmadınız galiba gerçekten mercedes gördüm ben.
[quote=GOKHANFINDIK;104730]Şaka yapmadınız galiba gerçekten mercedes gördüm ben.[/quote]
Şaka değildi yeni geldim daha ondan biliyorum.:)))
[quote=maşuk;104728]Günaydın arkadaşlar, kısalmak istiyorum ama kısalamıyorum. Sistemi ve histemi kısa diyen arkadaşlardan desteğe ihtiyacım var.[/quote]
benim histem sabah 800den kısal dedi, kısaldım, 575ten cover dedi coverdım. hatta ufak bi ralli alayım lütfen dememin sebebi de oydu. bi daa yükselsin de bi daha kısalayım diye.
yeniden kısalmak için erken diyo şimdi örümcek hisleri. zangırdatmasını bekliyoruz tüylerimizi :..:
long için geç, short için erken diyorum.
Herkese günaydın long devam...
uaahhhh..benim sistem de, kolbastı tereyağında kızarmış bol baharatlı sucukdan daha güzel bir kahvaltılık yok, ddını çıkar, sistemi bekle, doğayı sev diyo. uaahhhh
[quote=enorton;104733]Herkese günaydın long devam...[/quote]
Full short..dng:..:
Bugün burayı Allahın kulu arttıramaz.
37,600 kapattım longları..
575 cort
5 dk larda ikili zirve oldu sanki...bence..
[quote=jerfin;104737]37,600 kapattım longları..[/quote]
Ben 750 gapadım.:D:D:DFinans yatırım canımı sıkıyor.Şelale var bugün burada.Dow daha üstte isc eksi.Garan da yolcu.
finans spotta da en ıyı satıcı..yine hedge durumlarında
[quote=Astatin;104708]:D:D
Pambıkkk, hasta etme adamı sabah sabah..ne bu böyle 4 ayda 30000 falan.. berbatmış..hatta çok kötüymüş..sen onu bana gönder ben modifiye edeyim birşeye benzesin:D:D:D:D pambıkk dalgamı geçiyosun...ayda 7500 oldukça iyi..velakin komisyon oranını girmemişin..onu da gir...Bir de ben MS i bilmiyorum o yüzden şunları soracağım..
1) Bu 1 kaldıraçla yapılan hesapmı...puandan bahsettiğine göre öyle olmalı..
2) Piramitlimi piramitsiz mi
Average profit/average loss neden NA çıkmış? Bu önemli bir gösterge.Diğer sayılardan gördüğüm bu herhalde 2.35 civarı bir şey...bu anlamda iyi değil..
Ama 4 ayda 30000 puan dünyanın her yerinde iyidir ... bir de ben şuna bakarım..zararlı işlemlerde tek seferde "geçirdiği" zarar max. ne olmuş...??
Ama dediğim gibi sen bi gönder onu ben rektifiye den geçiriyim[/quote]
Seyyah (Nickname : Pammıhhhh) Yiğenim bah şöyle yapcahsın.
Önce kaç leverage ile oynayacağına karar vermelisin. (Sistem ile).
Diyelimki 2 kaldıraç ile oynamaya karar verdin.
İkinci adımda bir yana pozisyonda iken, gördüğü en kötü getiriyi (zararı)bulmalısın. Bu zarar pozisyon kapama ile oluşan zarar değil, pozisyonu taşırken gün sonunda oluşan zarar. (Marjin Call yemene neden olabilecek). Örnekleyelim :
30 Maliyetle Longladın diyelim. (1'e 2 kaldıraçla oynuyor ol). Sistem Açığa sat yada Long Cover demeden gün 29'a düşerek bitsin. Yaklaşık %3 zarar , 2 kaldıraçla'da %6 zarar. Ertesi günde hiç bir hareket yapmadan gün 28'e düşerek bitsin. (1'e 2 kaldıraçla %14 Zarar). Bir sonraki gün 29.5'a çıkarak Long Cover yaptırsın. (Gerçekleşen zararın 500 puvan emme arada gördüğün en kötü zarar 2000 puvan, 1'e 2 galdıraç ile 4000 puvan). İşte buna literaturde Maximum Drawdown denir. Gerçek zarar güççücükken, arada gördüğü en büyük zarar (pozisyon taşırken) Mc yediğinden sermayeyi bitirebilir (yada sistemin tam en kötüde Long Cover derse).
Bir sonraki aşada, sisteminin ardı ardına en fazla kaç defa zararlı trade yaptığını bulmalısın. Örneğin sistemin tüm geçmişte ardı ardına en fazla 4 sefer zararlı trade yapsın. İmdicik önemli nokta geldi.
1'e 2 leverage ile oynuyorsun,
Sisteminin maximum drawdown'ı 1 trade'de 2000 puan (2 kaldıraçla 4000 puvan)
Ardı ardına 4 defa zarar eden trade yapabiliyor. (En azından geçmiş için)
Sermayen en kötü senaryoda nereye iner, bulmalısın (2000 Max Drawdown * 2 leverage * ardı ardına 4 zarar eden trade). Sonrasında istikrarını sürdürürse, zararını çıkarmak için ne kadar zaman geçer onuda bulmalısın. Bundan sonrası ise bir istatistik kitabı yazdırır. Yoruldum yahu bu gadder.
Ama bir son söz : Sermayeden önemli hiç bir şey yoktur. %50 kaybedersen, paranı eski haline getirmek için %100 kazanman gerekir. Bu yüzden getiriden daha önemlisi alacağın risklerin hesaplanmasıdır.
Vallahi 600 puan fark 100 e düştü.Burası çöker.Spot 500 artacak da biz 800 lere gidecez.Varsın ben zarar edeyim de ralli olsun.Yes şelale no ralli..kom:..::..:
yes şelale no ralli, no haşhaş yes vitamin, hiç marıhuana yok kokain....böyle bir tekerleme vardı küççükken söylerdik...şelale şelale...selçuklu, vursana sopayı şua patronn...ahhahahahaah :)
Gunaydın arkadaslar, iki sorum olacak, takıp eden arkadaslar yanıtlarsa cok mutlu olurum,
1- acılısta fdow kactı,
2- spot 100 ve 30 en yuksek nereyı gordu,
tesekkurler.
[QUOTE=tuareg;104745]Gunaydın arkadaslar, iki sorum olacak, takıp eden arkadaslar yanıtlarsa cok mutlu olurum,
1- acılısta fdow kactı,
2- spot 100 ve 30 en yuksek nereyı gordu,
tesekkurler.[/QUOTE]
1- fdow 8030 civarıydı..
2- xu100 29841, xu030 38262 değerlerini gördü en yüksek
En fulunden long.
[quote=GOKHANFINDIK;104747]En fulunden long.[/quote]
ayıbediyon:D:D
Vaz geçtim en fulunden short.
[quote=GOKHANFINDIK;104749]Vaz geçtim en fulunden short.[/quote]
ayıbetmiyon :)
bugün yatay piyasa var... gökhan, akşama kadar 100 kere full long, full short olur..:))
Bugun abd de vade sonu mu?
(bugun sorma gunum mu nedır, )
Long uleyyn.Ayıp mı ettim baba?
Bir de tahmın ekleyeyım bari, coğunluk 29500den kar satısı bekledığı ıcın rahatlıkla 30500ler denenecektır (bence).
[quote=tuareg;104754]Bir de tahmın ekleyeyım bari, coğunluk 29500den kar satısı bekledığı ıcın rahatlıkla 30500ler denenecektır (bence).[/quote]
bence soru sormaya devam et tahmin yapma reco :) şortuz malum..ne öyle 30500 falan
Belki okumayanlar vardır, Y. Erdinç sitesinde 100 için 28 250 aşağı geçilmediği sürece 32 000 hedef olarak vermiş.
[QUOTE=tuareg;104752]Bugun abd de vade sonu mu?
(bugun sorma gunum mu nedır, )[/QUOTE]
evet, öyleymiş..
[QUOTE=Astatin;104755]bence soru sormaya devam et tahmin yapma reco :) şortuz malum..ne öyle 30500 falan[/QUOTE]
sistemin long, sen short....dng.dng
[quote=jerfin;104758]sistemin long, sen short....dng.dng[/quote]
Long devam yapılmalı sanki.Alıyorlar.Dax max halt yemiş.
fulu+fullu long
Hasan kurtulmuş kriz hikaya der kılıfına uydurma.Altını al borsayı sat,borsayı al altını sat.heheh
olmadı..full+full short
vazcaydım fulllll long