-
[I]Trade etmeye soyunan her 10 kişiden 8'nin hiç para kazanamadığı tahmin edilmektedir. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre ABD'de trader ların %75'i iki yıl içinde her şeylerini kaybetmektedirler. Bu insanı hayrete düşüren bir başarısızlık oranı, ama daha da şaşırtıcı olanı ise, bu başarısızlık oranının neredeyse 150 yıldır değişmemesidir. İflas eden trader oranında en önemli olgu, zamandan bağımsız olarak bu oranın sabit kalmasıdır.[/I]
Buraya gelirken yani vob, forex ya da herne haltsa bu oranlardan haberi olan var mıydı? Haberim olsa gelmezdim diyen var mı? O zaman burada ağlamanın bir anlamı yok, pala şöyle piyasa böyle diye... Bu işin doğası bu, 150 yıldır değişmemiş... Ya oynamayacaksın ya ağlamayacaksın...
Benim gibi hem oynanıp hem ağlayanlara sözüm yok :)
Son sözüm;
" pala yoktur, piyasa vardır. Ky yoktur, kaybeden vardır"
(Sazan abi den alıntıdır)
-
[quote=enorton;283604]Valla hocam vobda ne kadar eskisin bilmiyorum da geçirmeye bir başladılar mı ne üstat kalır ne analiz... Ben nice üstatlar gördüm 2007-2008 de hergün yanılan milleti 30 bin terse getiren... Sözüm meclisten dışarı, burada sn saraylı abi ve diğerleri çok değerli bilgiler veriyorlar ama bence yanlış... Herkesin kendi stratejisi olmalı... Saraylı gelmedi, hastalandı, yazamadı ne yapacaksınız?[/quote]
yav misal olarak verdim :) geçiremezler felan diye... :) üwwwwww çok ciddiye aldınız galiba :D:D
ben sadece short poz alıyorum zaten yükseliş olursa geçiriyiiler ooda sloww yani 1000 pivana felan sıkıntı olmuyor ancak 2000 3000 pivan yükselirse ağlamaya başlarım :D :)
-
[QUOTE=unlimitted;283607]yeşil cümleye %100 katılmakla birlikte kırmızı cümleye katılmıyorum edward.
şu var; bilgi veren insanların söylediklerinin birebir yapılmaya çalışılmasındansa, öğrettiklerinden ders alınmaya çalışılmalı.
strateji geliştirmeye çalışan insanlara bu tür bilgiler şart. bence bu bilgilerin verilmesinde bir yanlışlık yok.
bilgiyi kullanım şeklinde bir yanlışlık olması ise tamamen bilgiyi kullanan kişi ile alakalıdır. bilgiyi verenle değil...[/QUOTE]
Abi teorikte haklısın ama pratikte öyle değil bence... Kimse bilgiyi değerlendirip kendi yatırım stratejisini geliştirmiyor. Çoğunluk yine hergün burada üstatlar ne diyecek diye ağzının içine bakıyor... Kazanılıyorsa sorun yok, ama sürekli kazanılmayacak... Kaybedilen günler de olacak, o zaman da kavga kıyamet kopar... Tersonun biri bir laf eder, üstat kızar gider haklı olarak 2 ay gelmez... Ondan sonra çoğunluk düşünür ulan ne yapcam ben şimdi diye, bizim suçumuz neydi üstat pireye kızıp yorgan yaktın. Bak şimdi kaldık burda bir başımıza yok mu bize yol gösteren diye ordan oraya savrulur. Tabi bu savrulmalar sırasında sürtünmenin de etkisiyle kaybedilen para, zaman, bozulan psikoloji de cabası...
Kendim zamanında yaşadım ordan biliyorum :D
-
[QUOTE=seagate;283609]yav misal olarak verdim :) geçiremezler felan diye... :) üwwwwww çok ciddiye aldınız galiba :D:D
ben sadece short poz alıyorum zaten yükseliş olursa geçiriyiiler ooda sloww yani 1000 pivana felan sıkıntı olmuyor ancak 2000 3000 pivan yükselirse ağlamaya başlarım :D :)[/QUOTE]
Abi buraya hergün yazan 10 kişi varsa inan bunun 10 katı hiç yazmadan okuyan kiş var... Sen şimdi o mesajı attığın anda o sessiz izleyici, "evet adam haklı ,üstatlar var , analizler var bize bişey olmaz kolay kolay" diyor... Demiyor mu :D
-
[quote=enorton;283611]Abi buraya hergün yazan 10 kişi varsa inan bunun 10 katı hiç yazmadan okuyan kiş var... Sen şimdi o mesajı attığın o sessiz izleyici, "evet adam haklı ,üstatlar var , analizler var bize bişey olmaz kolay kolay" diyor... Demiyor mu :D[/quote]
demiyodur abi bilmiyorum yani :D fikir var olasılık var kesin olacak diye bişiy yok zaten ne bilim üwww
misal xtraderx in yorumu okuyor herkes
ama
herkes
farklı anlıyor farklı uyguluyor :D:D beyle yani..
kısacası [U]şeyle herkes işine geleni anladığını icraata geçiriyor veya icraata geçecek bakıyor kim ne diyor[B] işine gelen bişi varsa çekip içinden alıyor[/B][/U] destek mahiyetli :D:D
-
Neyse ben kaçar, iftara 1,5 saat var... Biraz kestireyim...
-
Özel mesaj atarak bana bir çok kişi bir çok şey yazmış. Ancak benim 25 adet mesajım daha olamamış olmasından dolayı özel mesaj gönderemiyormuşum :) 2008 den beri 25 mesajı bulmamış yazdıklarım... Dolayısı ile lütfen oralardan cevap beklemeyin.. Hatta ÖM atmak yerine buradan aynı şeyleri yazsanız çizsenizde herkes o cevaplardan yararlansa daha iyi değil mi?
-
VOB30 endex grafiklerini Meta Trader da izleyebilmek için bir DEMO hesap yeterli oluyormu onu bilemiyorum ancak GFCmarkets isimli sitede ISE30 Turkey demiş. Buraya ben sorular sordum canlı yazışma bölümlerinden ama saçma sapan cevaplar aldım. Cümlelerine 100 dolar bonusumuz var hemen gerçek hesap açın diyerek başlıyorlar. Yahu diyoum ben bir soru sordum size, ISE30 kodlu grafiği demonuzdan izleyebilirmiyiz? Adamlar hala bonusmuş, gerçek hesapmış ve telefon flan kapma dderdinde. Ya kardeşim degedin dediim sonunda. Ne diyeyimki başka.. O yüzden ben bilmiyorum inanın
"Meta Trader vob" kelimeleri ile googlede arama yaptım, onda da vob sinyalleri veren program satıcılarının siteleri çıktı karşıma. Bir kaç tanesine sordum ama yine yanıt alamadım. Dolayısı ile MT4 ün canı cehenneme dedim gitti.
Bunu şundan yazdım. Bir çok kişi bana Özel Mesaj atarak bu soruyu sormuş ancak ben yardımcı olamıyorum. Bunun için özür dilerim.
Bilen arkadaşlarımız vardır herhalde. Onlar yakında yazıverirler inş.
Saygılarımla
-
Daytrader
[B][I][SIZE=3]1.) Trend /Yatay Hareket Analizi[/SIZE][/I][/B]
[B]DTF: :yü: trend[/B]
[B]----------------------------------------------[/B]
[B][I][SIZE=3]2.)Trend Takibi[/SIZE][/I][/B]
[B]ETR: :yü:[/B]
[B][I][SIZE=3]3.) Günsonu Yüksek/Düşük /Kapanış[/SIZE][/I][/B]
[B]GY: 74.275[/B]
[B]GD: 73.350[/B]
[B]GK: 73.975[/B]
[B]---------------------------------------------- [/B]
[B][I][SIZE=3]4.)Kırılma Noktaları[/SIZE][/I][/B]
[B]SRB:[/B]
[B]74.050 :yü:[/B]
[B]73.475 :dü:[/B]
[B][I][SIZE=3]5.) Pivot ,Destek ve Dirençler[/SIZE][/I][/B]
[B]4.Direnç : 76.650[/B]
[B]3.Direnç : 75.725[/B]
[B]2.Direnç : 74.800[/B]
[B]1.Direnç : 74.400[/B]
[B]Pivot : 73.875[/B]
[B]1.Destek : 73.475[/B]
[B]2.Destek : 72.950[/B]
[B]3.Destek : 72.025[/B]
[B]4.Destek : 71.100[/B]
----------------------------------------------
[B][I][SIZE=3]6.) Fibonacci Denklemleri[/SIZE][/I][/B]
[B]4.Direnç : 75.175[/B]
[B]3.Direnç : 74.750[/B]
[B]2.Direnç : 74.475[/B]
[B]1.Direnç : 74.275[/B]
[B]1.Destek : 73.675[/B]
[B]2.Destek : 73.475[/B]
[B]3.Destek : 73.200[/B]
[B]4.Destek : 72.775[/B]
-
[FONT=Arial]Pek sayın topik ziyaretçileri,[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Bu topikte yazmanın belli bir adabı olmalı ve bu topikte yazmak bu kadar ucuz olmamalı...[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Son gönderileri bir okuyun bakın...Hiç hoş olmamış...Yazık!!![/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[I][FONT=Arial][COLOR=black]"Valla hocam vobda ne kadar eskisin bilmiyorum da geçirmeye bir başladırlar mı ne üstat kalır ne analiz... Ben nice üstatlar gördüm 2007-2008 de hergün yanılan milleti 30 bin terse getiren... Sözüm meclisten dışarı, burada sn saraylı abi ve diğerleri çok değerli bilgiler veriyorlar ama bence yanlış... Herkesin kendi stratejisi olmalı... Saraylı gelmedi, hastalandı, yazamadı ne yapacaksınız?"[/COLOR][/FONT][/I]
[I][FONT=Arial][/FONT] [/I]
-
[QUOTE=saraylı;283629][FONT=Arial]Pek sayın topik ziyaretçileri,[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Bu topikte yazmanın belli bir adabı olmalı ve bu topikte yazmak bu kadar ucuz olmamalı...[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Son gönderileri bir okuyun bakın...Hiç hoş olmamış...Yazık!!![/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[I][FONT=Arial][COLOR=black]"Valla hocam vobda ne kadar eskisin bilmiyorum da geçirmeye bir başladırlar mı ne üstat kalır ne analiz... Ben nice üstatlar gördüm 2007-2008 de hergün yanılan milleti 30 bin terse getiren... Sözüm meclisten dışarı, burada sn saraylı abi ve diğerleri çok değerli bilgiler veriyorlar ama bence yanlış... Herkesin kendi stratejisi olmalı... Saraylı gelmedi, hastalandı, yazamadı ne yapacaksınız?"[/COLOR][/FONT][/I]
[I][FONT=Arial][/FONT] [/I][/QUOTE]
Abi bir yanlış anlaşılma oldu galiba, nedir ucuz olan anlamadım :confused:
-
[quote=enorton;283630]Abi bir yanlış anlaşılma oldu galiba, nedir ucuz olan anlamadım :confused:[/quote]
"[FONT=Arial] geçirmeye bir başladırlar mı ne üstat kalır ne analiz... "[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Bu cümle enorton,[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Ne bu topiğe yakışıyor,ne de sana yakışıyor,maalesef...[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]