sayın jelibon, biliyorum vob hakkında yorum yapmıyorsunuz ama şöyle genel bir bakışla dow daki son durumun imkb ye yansıması rakamlarla ne olabilir acaba? rica etsek küçükte olsa bir yorum yapabilir misiniz?
Printable View
sayın jelibon, biliyorum vob hakkında yorum yapmıyorsunuz ama şöyle genel bir bakışla dow daki son durumun imkb ye yansıması rakamlarla ne olabilir acaba? rica etsek küçükte olsa bir yorum yapabilir misiniz?
[IMG]http://c1112.hizliresim.com/s/t/1c8tt.png[/IMG]
İyi Geceler.
Yorgun bir halde geldim, ya sabaha ya yarın akşama devam çünkü gündüz işim olabilir.
Dow beklenildiği gibi önceki iki tepeyide geçerek beklenileni yaptı.
Aylar önce a yukarıydı b ardına c gelecek dedik.
7 aralık tepesine yine a dedim olduğunda bu sefer c nin a sı, iki başarı geldi burada, Taa ekimde yazılanın benzerine (hala tam aynısı değil) caldero yeni geldi.
caldero 40 kere uptrend downtrend derken Jelibon 4-5 kere papatydan dip tepe buldu.
Jelibon.
Transporttan uyum ister dikkat, hatta kapanış yükseği ister, uyum varsa sorun yok, yoksa sorun var.
Jelibon.
PAPATYA.
Jelibon.
vix.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;382295]aralık ayı tarihleri
günlük tarihler 2-5 aralık, 13-15 aralık, 21-23 aralık, 28-29 aralık.
haftalık tarihler 19 aralık, 27 aralık
uzun vadeli tarihler aralık sonu. 23-28 aralık.
Jelibon.[/QUOTE]
19 aralık noktasal oex yani spx 100 dibi aynı zamanda spx dibi.
Burada 28-29 var, ayrıca 28 bradley var,
Birde 6 ocak var ocağın ilk tarihi olarak.
Burada 20 aralık diplemesi spde ya 28-29 eksi artılarda ya 6 ocak eksi artılarda tepeleyecektir. Hatta tepelemeyip yükselen dip yapsın daha da iyi olur.
19-20 aralık long stopu 19-20 aralık altına gelmektir.
Jelibon.
Altın ve gümüşte 24 eksi artı 72 saatler dip olmalıdır. Cycleın normali budur ve 10 ocak 72 saate yükselmelidir 24 eksi artı 72 saat dibinden sonra.
DİKKAT NORMAL CYCLE BUDUR, AKSİNDE CYCLE ÇALIŞMAYACAKSA YANİ 24 72 SAATLERDEN SONRAKİ TARİHLERDE 24 72 SAATLERİN ALTINA GELİŞTE CYCLE ÇALIŞMAMIŞ OLUR VE 15 YADA 30 GÜN DAHA SATAR.
24 EKSİ ARTI 72 SAAT ARDINDAN DİP YENİLEME GELİRSE ASLA LONG YOK.
DİP 24 EKSİ ARTI 72 SAATTE GELİRSE ASLA YENİ SHORT YOK.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;384302]Altın ve gümüşte 24 eksi artı 72 saatler dip olmalıdır. Cycleın normali budur ve 10 ocak 72 saate yükselmelidir 24 eksi artı 72 saat dibinden sonra.
DİKKAT NORMAL CYCLE BUDUR, AKSİNDE CYCLE ÇALIŞMAYACAKSA YANİ 24 72 SAATLERDEN SONRAKİ TARİHLERDE 24 72 SAATLERİN ALTINA GELİŞTE CYCLE ÇALIŞMAMIŞ OLUR VE 15 YADA 30 GÜN DAHA SATAR.
24 EKSİ ARTI 72 SAAT ARDINDAN DİP YENİLEME GELİRSE ASLA LONG YOK.
DİP 24 EKSİ ARTI 72 SAATTE GELİRSE ASLA YENİ SHORT YOK.
Jelibon.[/QUOTE]
Şu an bunun bizzat içindeyiz. 24 cumartesiydi. 3 güne diplemeye giderse alırım. 27 DEN SONRA DİP ALÇALTIRSA STOP OLURUM.
JELİBON.
İyi geceler büyük ihtimal yarın akşama devam ederiz.
Soruların cevabıda yarına, bu yorgunlukla zor.
Başarılar.
Jelibon.
Hoş geldiniz sn jelibon...
[QUOTE=jelibon;384132]Yani buraya tek alternetifle geldik daha doğrusu no alternatifle tek ewle,
Ha işte burası alternatif yeridir.
İş basittır.
1267 yi geçmek ya da geçmemek.
1261 oew yi geçip destek etmek yada direnç olması.
Buraya kadar benim elimdeydi bu, buradan sonra kararını bunun ben vermeyeceğim kendi verecek.
Vix, Orta vade indik., kısa vade göstergeler, papatya, birçok etmen %51 öküz eder.
%9 sürünme der. Yılbaşına süründürür. 1267 yi geçmez 1200 de kırmaz.
%40 ayu sayımı der. Bunun yanında alçalan tepeler var, 1267 geçilrse anca bu kırılır.
Hepsi ihtimaldir.
Durum bu.
Bilineni atlatttık, bilineni aslında taa 7 aralıkta yazdık önce aşağı dedik 1230-1200 veya 1187 ye sonra yukarı dedik hepsi oldu.
Hepsi hemde papatyada oldu.
Burada yol ayırmı var. Tercihi burada piyasa yapacak ben değil.
Bakalım görelim ne yönde yapacak?
Ne kadar çabuk verirse ipcucunu onu iyi almak lazım. İpucunu burada uzatırsa bizim için en zorudur. Her zaman belirlilik belirsizlkten iyidir.
Jelibon.[/QUOTE]
İpucu spden değil dowdan geldi, ağırlıklı ihtimal yönünde oldu elbet. Papatya göstermiştir bunu tamamen. Vix dahil göstermiştir. Herşey göstermiştir.
Jelibon.