-
[quote=mbm;31778]gapa yapacak bir şey yok teo...
kralıda gelse 1500 eksi ile açtı..bunu değiştiremez...
gece pozisyonu tercih meselesi...
3 gündür ters başlıyorum... vardır bir hayır....
[B]son ikisinde sistemler alda kapattı... eksi başladılar...[/B]
[B]dünde satta kapattı.yine eksi başladı...[/B]
[B]sabahki açılışların sistemlerle ilgisi yok yani....[/B]
şuan sistemden çıktım bugun...al -ver yapıyorum...
sinyalin 1500 puan aşagısından dahil olmamak için...
ilk sinyalle sisteme dönerim...
en son 49350 kısa.....
pozisyonlar sistem dışı al sat oldugu için yazmayacagım bugün....[/quote]
Anlamadığım sistem dışı al sat yapacaksan neden sistem kullanıyorsun onu çözemedim?1500 puan kaybettim diye sistemi terketmenin alemi ne?Bu yapılacak en büyük hatadır.
-
[QUOTE=furkan;31992]busfer kırdı galiba 10900 yapmasınlarda bugece..[/QUOTE]
50 puan müsade var, o da onların tuzağı. kapanışın kırılmaması lazım.
-
22.8.2008 de yazılmıştır, hedef sonraki mesajlarda 11050-11075 e revize olmuştur.
[QUOTE=jelibon;29567]11630 dan fdji sanal short açtım bu strateji taa 10-15 gün önce belirlenmişti, stop 11853.
hedef 11100-150 arası. bunu voba uyarlamaya kalkmayın lütfen. imkb sistemi diğer borsalardan farklı işlemektedir.
Sevgiler.[/QUOTE]
şimdi 11050 den longa döndü hedefi hafta sonu yazarım. biraz çalışmam lazım..lelele
-
[QUOTE=jelibon;31995]50 puan müsade var, o da onların tuzağı. kapanışın kırılmaması lazım.[/QUOTE]
kırılmaması işime gelir %50 longtayım..
-
[quote=follow;31818]10/200 kaldiracla longum portfoy her ay 1200 ytl faiz birakiyor yani 10 kontrata uyarlarsan 1.200 puan kaybetme marjim var her ay :):) soyle dusun HER AY ENDEKSIN 1.200 PUAN 1 SENE SONRA 14.400 PUAN DUSTUGUNU DUSUN KI BENCE IMKANSIZ ! YALNIZCA FAIZ GELIRINDEN OLMUS OLURUM PORTFOY YINE AYNI SEVIYEDE KALIR BU ARADA GUNICI TRADELER HARIC TABIKI.ama ben sene sonuna kadar 56.000 bekliyorum o ayri mevzuu tabiki tasiyacam bakalim bu pozisyonu benim icin zerre kadar FARKETMEZ ![/quote]
Bir gün o paranın hepsini geceye pozisyonla kalırsan şeytana uyup ertesi gün terse geldiğinde 120 miyar yuzde 25 gitse bu sabah olabildiği gibi ettimi sana 30 milyarcık.Kaldımı sana 90 milyar.Sonra o 30 milyarcığı geri kurtarmak için panikle daha kötü alsata giriştin mi gittimi sana komisyonlarla paranın 30 u daha.Sonra kaldı ya 60 milyar daha onla da artık 1e 2 yapman lazımdır hem de acil ekseriyette olması lazım bunun.Panik işlemlere devam.1 ay için de sadece faiz gelirin kadar paranın kaldığında vobun en gercek yüzü ile işte ozaman tanışırsın followcuğum.Onun için o anlattığın olan sadece işin pratiği.Olayın psikolojik yönü de benim anlattığım.Bunları yaşamış çevrem olduğu için söylüyorum size.Hiç imkb 30 dan çıkmayan arkadaşım benim borsada gitti borsada egeplastik aldı al sat emkel aldı al sat battı tabiki.Hadi şimdi size kolay gelsin.Ben sankoda 27000 liradan 40 000 liraya çıkmıştım bir günde.Karları alamıyoruz diye 35000 i alacaktım ertesi güne kalsın dedim eft yi komple çekerim dedim.Eft yapsam sadece 27000 i alabiliyordum ve ne oldu mu o para.2 günde 23000 e düştü.2 ayda 4000 e düştü.Sonra ben yine çıkarttım yukarı ama sonuçta para geberdi.Kolay gelsin.
-
en iyisi senin yaptığında değil sevgili Ronaldinho.
bugünkü misal 49000 den al 49700 den sat 700 puan.
geceye flat.
her gün var bu.
aşağı yada yukarı yakalanıyor her gün, verilerdede uzak dur.
700 almadınmı 300 al.
300*30=9000
daha ne olsun.
sevgiler.
-
[quote=teo;31835]kendi kafalarına göre tahta yapıyorlar, eskiden bunlar seans salonlarına Sultan Ahmetden hippi toplayıp, gönderirlerdi.
Seans salonlarındakiler yabancılar alım yapıyor zannetsin diye, Aynı kafa ile vobu Varyo tahtası zannedenlerde var.
Kimse trende karşı duramaz.
İstedikleri kadar uğraşsınlar, her seferinde daha da çok batarlar...[/quote]
Kimse trende karşı duramazmı teo?Bak bu imkb nasıl duruyor trende karşı hep beraber izliyoruz.Yoksa bu yükseliş trendi mi de kafa tutuyoruz dowa.İmkb az daha zaman olsa artı kapatacaktı sanki.Bu borsa düşmez.Eylülde de en güzel rallinin kralını imkb yapar.Ahanda size orta vade yorumun kralı.
-
[quote=follow;31838]hala 40.000 lerde ayni mantigi tasiyamamanin pismanligini duyuyorum biz o kadar daldikki gunluk trade olaylarina maalesef resmin buyugunu goremiyoruz.Hepimiz hatirlayalim 40.000 de neler yazdigimizi ! yalnizca burada abka yazmisti daha asagi gelmez diye.10 kontrat beni batirmaz, alip bir kenara atsaydim ve gunluk trade e devam etseydim en az trade kadar kazanirdim.Yapamadik iste.[/quote]
Para piyasalarında şeytan çok kol gezer.Büyük paranız var ise eninde sonunda full girmeme iradesini gösteremezsiniz.Bu mümkün değil.Kendimden biliyorum.
-
[quote=follow;31851]sn ktasyurek gunici alsat yapip yapmadiginizi bilmiyorum sanirim long actiniz ve tasiyorsunuz.Ben trade ediyorum gunici ve kucuk bir miktarda long tasimayi uygun gordum.zaten oyle veya boyle tradeden maliyet devamli dusuyor,portfoyde musait ,benim pek riskim yok.
her goruse fikre saygim vardir tabiki sizin sistem sat verdiginde bilmek isterim.[/quote]
Kardeş senin en büyük riskin bu vobta o kadar parayı atıl olarak faizde tutman.Bankaya at orada daha sağlam durur.Eğer 10 adet yüklü zarara geçerse 20 adete eninde sonunda şeytan çıkartır sana ve devamı gelir.Nerden mi biliyorum kendimden.
-
[quote=catedral;31865]49.900 değillll Amann yanlışlık olmasın:) 2007 sonları itibariyle endeksin düşe kalka 28.000 lere gideceğini öngörmüştüm. Yani İMKB 100 yaklaşık 58.000 lerde iken:) Gitti 20.000 i kaldı 10.000 i şimdilik:)
2009 un ilk aylarına kadar olan bir öngörüdür bu. Tabii ki paraşütsüz bir iniş değil.. Düşe kalka:D[/quote]
Şunu unutmayın bir kere ben bugün anlamış bulunuyorum ki bütün dünya düşer imkb düşmez.Bu alışlar uzun vade alışları kanımca.Adamlar petrol düşünce cari açık azalacağı için riskin azalacağını düşünüyorlardır.Bu olabilir nedeni.İmkb 28 000 olursa bu ülke 8 yılda borsası 1e3 vermiş olur.Bu türkiye 1e 3 değil daha da çok büyüdü bundan emin olabilirsniz.İnsanlar artık doğana şahine binmiyor binmek istemiyor.Passat istiyor artık.Yani 5 kat daha pahalıya binmek istiyor.Demek ki 28000 çok ucuz rakam.Orası zor sanırım.32000 e gelme nedeni de dava riski veya manipülasyon olabilir ama artık dava olamdığına göre ülke riski yok.
-
bakın hep derim biz kapanınca gelen perşembe akşamları için konuşuyorum gelen o petrol verileri var ya 1 değil 5 değildir dowu sapıttırır dünde sonuçta kırılım onunla olmuştur.
dowda perşembeleri ve ayrıcada avrupa faiz kararı günü flat olunmalıdır ne olur ne olmaz denilerekten.
sevgiler.
-
aha sürede veriyorum imkb tarihinde bir daha 28000 i görmez, 5 yıl diyelim.