-
way****..Hacılar dediydim önceki gün SONY hissesi alalım diye :( bıyır bak %12 yapmış **.....
Yaw geyikyapmıyorum ha... Xperia Z, PS4, New-Gen HD TV ürünleri bu yıl çıkacağı bilinen ürünler...Z nin tableti de yoldaymış filan...aha yazıyorum burayı bu yıl %100 yapar.... aftlo...ciddi soruyorm sen bilirsin...şimdi biz sony hissesi almak istesek napücüz..tr de aracılık yapan kurumlar var mı?
[B]Sony Corp (6758.T)[/B]
6758.T on Tokyo Stock Exchange
1,149JPY
1:00am EST
Price Change (% chg)
¥125 (+12.21%)
Prev Close
¥969
Open
¥1,068
Day's High
¥1,152
Day's Low
¥1,058
Volume
82,411,500
Avg. Vol
15,877,460
52-wk High
¥1,832
52-wk Low
¥772
-
[quote=Astatin;428261]way****..Hacılar dediydim önceki gün SONY hissesi alalım diye :( bıyır bak %12 yapmış **.....
Yaw geyikyapmıyorum ha... Xperia Z, PS4, New-Gen HD TV ürünleri bu yıl çıkacağı bilinen ürünler...Z nin tableti de yoldaymış filan...aha yazıyorum burayı bu yıl %100 yapar.... aftlo...ciddi soruyorm sen bilirsin...şimdi biz sony hissesi almak istesek napücüz..tr de aracılık yapan kurumlar var mı?
[B]Sony Corp (6758.T)[/B]
6758.T on Tokyo Stock Exchange
1,149JPY
1:00am EST
Price Change (% chg)
¥125 (+12.21%)
Prev Close
¥969
Open
¥1,068
Day's High
¥1,152
Day's Low
¥1,058
Volume
82,411,500
Avg. Vol
15,877,460
52-wk High
¥1,832
52-wk Low
¥772[/quote]
war tabı yahu..olma mı...
yannız saklamalara dikkat et hacı...
-
worry zover...war is over?
-
Hacılar,bugun aşağı dooru buralardan bı %2 lik salınım gelebuluu..lakin beklediim kadar güçlü devam etmıyor şuvanda..söliim gayri..
-
106900 yakarsa reverse için bakacam gayri..
-
eşhedü...ula öğleden önce bu 105.95 görmüşya la....yini gördüm villah
-
vat is dis...kuovadis?
[IMG]http://i49.tinypic.com/whh89u.png[/IMG]
-
[QUOTE=abicim;428260]500 kısanın stopunu 600 e çektim... stop olursam 900 kısa 107.075 stop olurum. yada 375 tekrar açarım...
net ekranından çıkmam gerek...[/QUOTE]
abicim sen böyle trade yapmazdın. uygun yerden işleme girip geniş sL ile ana yönü beklerdin. bu şekilde al-sat ile pala ana yönü unutturacak sana yada ters ayakda yakalayacak. ana düşünceni unutmayacağını umuyorum. bol kazançlar
-
[quote=Astatin;428267]worry zover...war is over?[/quote]
hacı du bı bilgi veriim de havada kalmasın...benim kurumlar yapıo senın sony i...1000 dolar işleme 15 dolar komısyon çakıo..genelde t+3..az gecikmeli hisse derinlii alabiliosun..new york borsasında yapıosun..bununla alakalı işlem paneli de veriorlar...saklama abd de oluyor..
tabi direk çarpışcam dersen benim gibi,direk oranın borsasına da kote olup ekranlarını biraz daa fazla bi ücret karşılıı alıp anlık çarpışmaya da girebilirsin..
düşünen arkadaşlar özelden baa ulaşabuluu gayri...
ps: ula pis graşacak gibi geliooo..bı 900 yakaydı eiydi..:))
-
[quote=ATHLON;428281]hacı du bı bilgi veriim de havada kalmasın...benim kurumlar yapıo senın sony i...1000 dolar işleme 15 dolar komısyon çakıo..genelde t+3..az gecikmeli hisse derinlii alabiliosun..new york borsasında yapıosun..bununla alakalı işlem paneli de veriorlar...saklama abd de oluyor..
tabi direk çarpışcam dersen benim gibi,direk oranın borsasına da kote olup ekranlarını biraz daa fazla bi ücret karşılıı alıp anlık çarpışmaya da girebilirsin..
düşünen arkadaşlar özelden baa ulaşabuluu gayri...
ps: ula pis graşacak gibi geliooo..bı 900 yakaydı eiydi..:))[/quote]
hacı one yaw %1,5 komisyon..oahara buharaymış...brehhh... yok hacı vuruşmayacağım..alacağım bir miktar ve en az 1 yıl tutmayı düşünebilirim... samsung ve apple muhteşem periotlarını tamamladılar ve pazar payları geriler diye düşünüyorum..bunu sallamasyon demiyorum, özellikle apple da yeni ürün innoveyşın sıkıntısı başgöstermiş durumda..samsung da da benzer işaretler var...bu iki şirketin piyasa değeri de almış ****** çıkmış..sony ye bakıyorum... hisse fiyatı geberiklerde....(japonyanın genel krizini de yansıtoyor fiyat biraz)... ama 3-4 aydır sony ürünleri hiç konuşulmadığı kadar konuşuluyor .. "ilk oldukları" ürünler çıkarmaya başladılar ki 4-5 yıldır sony hep geriden geliyordu... abartmış olmayayım ama apple ın batmanın eşiğindne döndüğü zamanlardan çıkışını hatırlatıyor bana.. du bakalım:o
-
750-800 dondum asaı hacıar..hadı bakalım...
hans da kimmiş ..yerim hansını...:)
-
[quote=Astatin;428284]hacı one yaw %1,5 komisyon..oahara buharaymış...brehhh... yok hacı vuruşmayacağım..alacağım bir miktar ve en az 1 yıl tutmayı düşünebilirim... samsung ve apple muhteşem periotlarını tamamladılar ve pazar payları geriler diye düşünüyorum..bunu sallamasyon demiyorum, özellikle apple da yeni ürün innoveyşın sıkıntısı başgöstermiş durumda..samsung da da benzer işaretler var...bu iki şirketin piyasa değeri de almış ****** çıkmış..sony ye bakıyorum... hisse fiyatı geberiklerde....(japonyanın genel krizini de yansıtoyor fiyat biraz)... ama 3-4 aydır sony ürünleri hiç konuşulmadığı kadar konuşuluyor .. "ilk oldukları" ürünler çıkarmaya başladılar ki 4-5 yıldır sony hep geriden geliyordu... abartmış olmayayım ama apple ın batmanın eşiğindne döndüğü zamanlardan çıkışını hatırlatıyor bana.. du bakalım:o[/quote]
hacı normalde komisyon %0.4
ama mın kom mıktarı 12$, altı miktarda işlemlerde 12$ ı kitlio..tabi 12+3 sana gelene kadar buradaki aracılarla 15$ ı buluo..kabzımal mantıı..:))
aslında uzun vadeli yatırım için pek de fazla deil...bı de borsaya anlık kote olma ücreti var 127$ gibi bişii
-
spotta doğru hisseyi tespit beyle basit gözlemlerle oluyor hacı.. bir borsa büyüğünün anılarını okuduydum... henüz bir yaşında olan pasta börek zinciri halka açılıyormuş.. merak etmiş bi dükkana gitmiş.. keklerine ekmeklerine bayılmış... gitmiş eşşek yüküynen hisselerinden almış 2 yılsonra 6 katına satmış filan...küresel krizden önceki yıllarda hatırlarım..ula baktım her yerde gayrımenkul projeleri reklamalrı çıkıyor..gittim konya çimento aldım 17 filandı..bir süre sonra 26 dan sattım..sonra 100 falan oldu o ayrı..neyse örnekler çoğaltılabilir...ve fekat sony nin son 3-4 ayda çıkardığı ürünlerden bu ışığı aldım hacı... Yannız ipnur şirket tr de neredeyse hiç reklam yapmıyor..mesela "sony vaio duo 11" bence inanılmaz doğru ve güzel bir ürün...reklamı olmamasına rağmen şu an tr de en çok satan 4 üncü ultrabook olduğunu biliirmiydiniz..üstelik fiyatı 3.2k gibi pahalı bir fiyat...yada ne bileyim Xperia Z ilgili global tilifon sitelerinde (gsmarena.com)2 haftadır günde yaklaşık 100k hit alıyor ve ürün olarak hep ilk 3 de (bunu iphone 5 bile başaramadıydı!!)... bunlar işaret hacı..sağlam işaret...
-
[quote=ATHLON;428287]hacı normalde komisyon %0.4
ama mın kom mıktarı 12$, altı miktarda işlemlerde 12$ ı kitlio..tabi 12+3 sana gelene kadar buradaki aracılarla 15$ ı buluo..kabzımal mantıı..:))
aslında uzun vadeli yatırım için pek de fazla deil...bı de borsaya anlık kote olma ücreti var 127$ gibi bişii[/quote]
yani şimdi misal 10000 USD lik hisse alsak 40+127 dolar mı kom. ödeyeceğuk... pasif hesap fee gibi dalgalar yok değil mi..yani 1 yıl işlem yapmadık diye gidip 300 dolar çakmaz dimi:D:D..
-
ee noodu
kaybedilen cephane yerine kondu
da 106450 den günlük maliyet 725 e düştü
gene terste mi kalmiş oldum
Ağa kim nerden ne kadar satiş yapdsa hepsini karşiliyor yaw
yuhunuzzzz
61,8 geri alişlar gerçekleşmiş durumda
vaşş
-
-
hay ***lachi..ne garantiymiş be arkadaş
-
dur geldım..950 den reverse gene yukarı..bu sefer kontrat az ama..85400 ustunde fullerım..
-
[quote=Astatin;428290]yani şimdi misal 10000 USD lik hisse alsak 40+127 dolar mı kom. ödeyeceğuk... pasif hesap fee gibi dalgalar yok değil mi..yani 1 yıl işlem yapmadık diye gidip 300 dolar çakmaz dimi:D:D..[/quote]
ii hesapla hacı:)
-
107.300 kısa açtım tekrar... 425 stop
aynı zamanda uzuna geçiş yerim. 125 stoplu...
-
hacı..ya çok sıkı tepe oluşuyor..yada.....üğğwww
-
[quote=ATHLON;428296]ii hesapla hacı:)[/quote]
hacı %0.4 dediin 10000 tolarda 40 tolar yapar... ayrıca one time 127 dolar kote ücreti var dedin...167 tolar yapmıyormu işte?
-
ula yine almadık 1300 puan profiti..geldi son şortlar maliyete...eşhedü
-
300 kısanın stopunu 325 e çektim. 425 te ise uzarım...
uzadık ama 475 kapandık... artık uzun arayacam...
-
offff
spot sabahki tpesinin 350 altinda iken vob geçti sabah tepesini
vaşşşşş
lem sistemli gidiyim dedim
sistem satta netçez şimdi ya ?
-
-
350 kısa 525 stop ve uzarım tekrar
-
[quote=Astatin;428298]hacı..ya [B]çok sıkı tepe oluşuyor[/B]..yada.....üğğwww[/quote]
tarihi bir analiz olma ihtimaline karşı öne alalım... yok bold kısım olmaz da üüğğww kısmı olursa o zaman tarihi bir zırlama olur ve öne almayız o zaman
-
Ağbiler buradan bende denicem long u ama
spot ve VOB da 60 dk ve altında değişik peryotlarda kızmızı yanan barlarım var
hepsi yeşersin ben de düşünürüm uzun olmayi
malum yukari net trend var ve düşüş gelmeden bittiğini annamicaz
ama kızarik barlarım varken ASLA long artik
(zaten kolay LONG da olamam ya he he)
-
[quote=Astatin;428299]hacı %0.4 dediin 10000 tolarda 40 tolar yapar... ayrıca one time 127 dolar kote ücreti var dedin...167 tolar yapmıyormu işte?[/quote]
ula saa dedim ben okumamışım asıl işlemlerden..eet hacı 10 000 dolara 40 dolar yapıştırıo..çok mu?...:))
-
[quote=abicim;428307]350 kısa 525 stop ve uzarım tekrar[/quote]
275 te kar alır 525 te uzarım.
-
150 bı reverse daha..uzunnnn
-
manzaraya dikkat..yok yok hemen vaaaayy hacimsiz yükselmiş, fiyat yükselincede hacim yapmış verioo malı diye yorumlamayın..graf şunu diyor;
-106800 altında 15 dakıkalık kapanış olursa longları,
-Dünün en yükseğinin üzerinde 15 dklık kapanış olursa şortları,
tavşanlar veya daha hacimli mahluklar kovalayabilir..piliz bi informed that
[IMG]http://i45.tinypic.com/25g9uh0.png[/IMG]
-
[quote=ATHLON;428312]ula saa dedim ben okumamışım asıl işlemlerden..eet hacı 10 000 dolara 40 dolar yapıştırıo..çok mu?...:))[/quote]
yok ben şu 127 one-time feeye takıldım:p...onla 167 tolar..10000 tolarda %1,67 hava parasına denk geliyor ki çok... o zaman şöyle yapalım... 100,000 dolarlık alalım:p o zaman 400 tolar kom ve 127 fee=527/100,000= %0.52 ye denk geliyi..böyle daha iyi... lakin bende buna bağlayacak 100,000 tolar yok... Asti Fund Corp. diye bir fon kuram bari...:p
-
400 tekrar kısa 525 uzarım...
525 sadece stop
-
675 kısa 825 stoplu.
725 stop ve uzun olacam
-
Abicim Ağbey, son çikişin 4 ünü yaptida 5 ine çikiyoruz
5.4 yapiyor olsa gerek
5.5 ile yeni tepe sonrasi vermeleri lazım yoksa
sadece spotta 2 peryot kırmızım kaldi
binerim bende long a hemde
-
mayis 2012 den çikişin 34. haftasındayız
bu hafta TEPE gelmeli
gelecek hafta bu haftanın üstüne çikmamali
-
[quote=abicim;428321]675 kısa 825 stoplu.[/quote]
düden kalan 107300 maliyetli 2 galdıraça 107700 den 2k daha vurdum..amma sanırım istopum daha yukarıda olur..üğww
-
725 uzun olduk 625 stop ve kısa olacam... heyhat çok hızlı emmim...