-
Dün bir arkadaş yazmıştı burda bulamadım.Almanyada biri sabah kalkar geceden dolayı shortlar açılışta borsalar düşer %10 kar eder.Bizde ise 49000 açılır piyasalar düşssede düşmeyiz büyük oyuncuların keyfine kalırız diye bir şey yazmıştı .Çok hak verdim ne kadar yurt dışını iyi analiz etsenizde bizdeki büyükler çok zeki insanların pozizyonlarına göre iyi ayarlıyorlar durumu.
Bende dün veriye 325 ortlama ile shorttum ,sonra 49000 den kapadım sonra gidip 300 den gene açtım sonra gidip 600 den stop loss oldum koca gün boşa gitti.Seans sonu bu inekler spotu kaldırınca bir gün önceki düşüşündende şüpeli olduğum dowda haguanında belirttiği nokta olan 11143 den ilk alımımı yaptim .11090 dan ikinci hamleyi ,usd jpy dipten eurojpy ile atak yapınca 11060 dan son posta malı aldım .10892 ye gelen batış noktama stop loss koydum .Ve dow 11100 geçtiğinde baktığımda dax dibinden 100 puan ,londrada 50 puan kalkmıştı bu dönüştü kapanışa kadar bakmadım 22.50 de açtım baktımki dow günün tepelerinde gece taşıyamıyacaklarımı verdim son zamanlarda zarar olan portföyü bayağa toparlayıp kara geçmiştim .
Bunları neden anlattım bizim burda oynıyan adam özellikle piyasaların agresif bir yönde hareket ettiği zamanlar buraya bakıp yurt dışını alıp satabilirler bu örnekte tüyosu gizli .Bazen yemiyor ama işe yarıyor.
En son 44000-den 47000 çıktığımızda bizi neden böyle aldılar dediğimizde sanırım dowda gene eksiden artıya ciddi bir gidiş yapmıştı .Global birileri burayı dışarıya göre iyi yapıyor .Gün içi dax bahanesi dow ise esas baktıkları nokta .Malı vobta götürüyorlar en son yaşananlardan sonra bayağa kişi emekli oldu veya sermaye eridi böyle olunca tokatlıyacak adamda azaldı .Bu yüzden aşağı salacak kadar veya yukarı çekecek kadar kelklik olmayınca onlarda işi gün içine döktüler bence.
-
Ronaldo bu hafta taktik al sata dönüyor şu kontrat adetleri işinde anlaşalımda büyük babalar sen diye benim üzerime oynmasınlar pehh.Bu hafta ilk dörde beşe girer tera pehh.
-
ekrandan büyüklerin ayağı olan kurumları söylüyorum.öncü,fortis .hsbc amcam türk ekonomi banktan işlem yapıyor bunuda belirteyim.Efg ,citi yi satıcı garanti ile ykb alıcı yapıyorlar.
-
[IMG]http://img372.imageshack.us/img372/5685/86008017gn3.jpg[/IMG]
15 dk grafik ve 60 dk grafik short da daha 5 dklık longa geçti.
15 dk long gelmeden alım yapılmaz.
-
Birde sistemler hakkında bir şey dikkati çektim .Kesinlikle uyulmalı ama sistemler sat veya al verdiğinde unutulmamalıki herkesinki aynı ana yakın veriyor.sisteminiz hızlandırılmış bir al sat değil ise kesinlikle sinyal diyelim gün içi geldi sinyalden sonra oluşacak yukarı dalgayı beklemeniz lazim .Bir tepe daha bizde belki 500 puan üst olabilir 1/10 kalıraçta burda fazla bir zarar belki vermeyebilir .Ama yurt dışında sattan sonra genelde avrupalarda 50 puanlık oynamalar oluşur .Buda 1/100 kaldıraçta deli para .Yani sistem yanlış sinyalmi üretti sorusu gelir aklınıza pozizyondan çıkarsınız bakmışsınız arkanızdan çöküvermiş .Al verdiğinde aynı şey geçerli .Bizde trade ederken bence yurt dışının satta iken yukarı hamlelerine her zaman aldanmamak lazim .Bunuda burayı yapanlar iyi kullanıyor .1/100 kaldıraçta el mecbur kafasına yediğini attan aşağı atmak için belli zamanlarda yukarı çekiyorlar.Bizde ise ağalar malda değilse paraşütsüz kim altından kalırsa kalsın ,onun dışında 3000 puan arasında dalgalanma yaptir ortam düzelince çizeriz iyi tezgah var burda .Yurt dışında işlem yapyayı herkese öneririm harcadığınız zamana yazık burda.
-
zaten sinyallerin hepsi sat verdi ve endeklslerde ardından 100 puanlık düşüş veya çıkış yapti bu kesinlikle kırılmadır ne olursa olsun o yöe trende olmak lazim .Bizde bu 1000 puana denk geliyor hesapladığım kadari ile.
-
Dow da Cuma günü işlemlerinin gerçek piyasayı yansıttığını düşünmüyorum. Hisse obsiyonlarında son işlem günüydü. Pozisyonlar kapatılmak zorundaydı.
Bunu bilen yabancılar vadeliyi çok düşürmeden spotuda destekte tutarak İMKB nin sağlam durduğu pandomimini bence çok güzel oynadılar. Hele hele seans sonlarına doğru Garantiden yapılan yabancı alımları pazartesi yukarı sinyali için güzel bir sahnelemeydi. Ama bana göre Cuma akşamı saat 23:00 te perde kapanmıştır.
-
[quote=akinolukentuf;32068]zaten sinyallerin hepsi sat verdi ve endeklslerde ardından 100 puanlık düşüş veya çıkış yapti bu kesinlikle kırılmadır ne olursa olsun o yöe trende olmak lazim .Bizde bu 1000 puana denk geliyor hesapladığım kadari ile.[/quote]
Hacı birşey olmaz sana ben seni saklarım.Pehh.Ama sen de çok kar yapıp adamların gözüne batma emi pehh.Bu arada dow oynasam 11100 gibi almaya başlar 11200 gibi satmaya başlardım.Belki ilerde bakarız.
-
[quote=catedral;32073]Dow da Cuma günü işlemlerinin gerçek piyasayı yansıttığını düşünmüyorum. Hisse obsiyonlarında son işlem günüydü. Pozisyonlar kapatılmak zorundaydı.
Bunu bilen yabancılar vadeliyi çok düşürmeden spotuda destekte tutarak İMKB nin sağlam durduğu pandomimini bence çok güzel oynadılar. Hele hele seans sonlarına doğru Garantiden yapılan yabancı alımları pazartesi yukarı sinyali için güzel bir sahnelemeydi. Ama bana göre Cuma akşamı saat 23:00 te perde kapanmıştır.[/quote]
Vallahi ayu gördüm de senin gibi:o:D gutup ayusunu da görmedim yaa.Bu borsa 56000 e gider.28000 in 2 katı olur.Herkese sevgiler.
-
[QUOTE=Ronaldinho;32077]Vallahi ayu gördüm de senin gibi:o:D gutup ayusunu da görmedim yaa.Bu borsa 56000 e gider.28000 in 2 katı olur.Herkese sevgiler.[/QUOTE]
ron 56.000 ler kulubu kuralim olmazsa :D:D
-
[QUOTE=follow;32079]ron 56.000 ler kulubu kuralim olmazsa :D:D[/QUOTE]
kurdum kulüp davet ettim:D
-
[QUOTE=Ronaldinho;32077]Vallahi ayu gördüm de senin gibi:o:D gutup ayusunu da görmedim yaa.Bu borsa 56000 e gider.28000 in 2 katı olur.Herkese sevgiler.[/QUOTE]
Dönsün yukarı bende alırım niye almiim:)