-
[QUOTE=Ronaldinho;32077]Vallahi ayu gördüm de senin gibi:o:D gutup ayusunu da görmedim yaa.Bu borsa 56000 e gider.28000 in 2 katı olur.Herkese sevgiler.[/QUOTE]
Yahuu nası bu kadar emin olabiliyorsunuz 56.000 lerden onu anlamıyorum?
Hiç mi haberleri takib etmiyorsunuz?
1- Hükümet Dehşet ikizlere el koyma planlanı açıklayacakmış....
2- Piyasalar kapandıktan sonra ikizler %20 aşağıda işlem görüyor..
3- Lehman 250 milyar dolar nası bulacak?
4- Bir Nevada Bankasına daha (küçük bir banka) piyasalar kapandıktan sonra devlet el koymyş...
5- Genelde zor durumdaki kurumların hisseleri batışlardan önce ölüm çıkışları yaparlar:) Bkz... Bizim geçmişte batan hisseler..
6- Pazartesi günü itibariyle yeni hisse obsiyonları başlayacak.. Cuma günü dow kapanışı ve işlemleri benim için sayılmaz...
-
[QUOTE=catedral;32073]Dow da Cuma günü işlemlerinin gerçek piyasayı yansıttığını düşünmüyorum. Hisse obsiyonlarında son işlem günüydü. Pozisyonlar kapatılmak zorundaydı.
Bunu bilen yabancılar vadeliyi çok düşürmeden spotuda destekte tutarak İMKB nin sağlam durduğu pandomimini bence çok güzel oynadılar. Hele hele seans sonlarına doğru Garantiden yapılan yabancı alımları pazartesi yukarı sinyali için güzel bir sahnelemeydi. Ama bana göre Cuma akşamı saat 23:00 te perde kapanmıştır.[/QUOTE]
Yahu kusura bakmayın başka forumda biri bilmeden salllamış vade sonu idi diye dowda milletin ağzında sakız olmuş gidiyor.Amerikan vadelileri her üç aylık periyotlarda son ayın üçüncü haftasının ilk günü işleme kapanır.Bu genelde ayın 19 ile 23 arasında bir tarihe denk gelir.Yani senaryoları buna göre ayarlayın.
-
Hisse opsiyonlarının kapanış tarihlerinin her bir hisse için aynı tarih olabileceğini mantıken yanlış geliyor bana bunu kastediyor ve doğru ise ve böyle ise bunada lafım olamaz.Çünkü opsiyon sonunda Put opsiyonlar, call opsiyonların tersine çalışmaktadır. Put opsiyon alıcısı belirli bir tarihe kadar, belirlenmiş fiyat üzerinden bir varlığı satmak hakkına sahiptir. Put opsiyon satıcısı ise, alıcı isteği taktirde, varlığı satın almak zorundadır.İşlem yapmadığım için orda bilmiyorum çok fazla ama mantıken yanlış .
-
[url]http://www.cboe.com/AboutCBOE/xcal2008.pdf[/url]
adresinde opsiyonlar için kapanış tarihleri vardır,
[url]http://www.optionseducation.org/resources/literature/files/equity_options_strategy_guide.pdf[/url]
adresinde ise ne öğrenmek istersiniz mevcuttur.
-
[quote=catedral;32084]Yahuu nası bu kadar emin olabiliyorsunuz 56.000 lerden onu anlamıyorum?
Hiç mi haberleri takib etmiyorsunuz?
1- Hükümet Dehşet ikizlere el koyma planlanı açıklayacakmış....
2- Piyasalar kapandıktan sonra ikizler %20 aşağıda işlem görüyor..
3- Lehman 250 milyar dolar nası bulacak?
4- Bir Nevada Bankasına daha (küçük bir banka) piyasalar kapandıktan sonra devlet el koymyş...
5- Genelde zor durumdaki kurumların hisseleri batışlardan önce ölüm çıkışları yaparlar:) Bkz... Bizim geçmişte batan hisseler..
6- Pazartesi günü itibariyle yeni hisse obsiyonları başlayacak.. Cuma günü dow kapanışı ve işlemleri benim için sayılmaz...[/quote]
Benim lehmanla 250 milyar dolarla işim yok ki.Ben imkb 56000 olacak diyorum.İmkb dow düştü diye düşmek zorunda değil.Petrol bulan bowespa nasıl 74000 oldu.İmkb de petrol düşüyor risk yok diye 56000 olabilir.Kaldı ki daha dünün aç ülkeleri ile koskocaman geçmişe sahip Osmanlının torunlarının ülkesi Türkiye arasında dağlar kadar fark var.Türkiye de potansiyel çok.Bunu özellikle diğer borsalar düşerken imkb sınırlı düşüyor bu şekilde anlayabiliyoruz.İmkb uzun vadede trend aşağı değil yukarıdır.Çünkü otomotivden tutun bankacılık sigortacılık hepsi gelişiyor.Nüfus genç.Bizi gidip de kriz eşiğinde olan abd ile kıyaslamak yersiz.Onlar yavaşlasa bile ekonomileri sıkıntı olsa bile en az biz etkileniyoruz.Bu da bizim büyüme rakamlarından ortaya cıkıyor.Kimse demesin rakamlarla oynanıyor diye.Ben kendim çevremde ne olduğunu Türkiyedeyken görüyordum.Biz artık yolları bozuk bir ülkede yaşamıyoruz.
-
[quote=Ronaldinho;32091]Benim lehmanla 250 milyar dolarla işim yok ki.Ben imkb 56000 olacak diyorum.İmkb dow düştü diye düşmek zorunda değil.Petrol bulan bowespa nasıl 74000 oldu.İmkb de petrol düşüyor risk yok diye 56000 olabilir.Kaldı ki daha dünün aç ülkeleri ile koskocaman geçmişe sahip Osmanlının torunlarının ülkesi Türkiye arasında dağlar kadar fark var.Türkiye de potansiyel çok.Bunu özellikle diğer borsalar düşerken imkb sınırlı düşüyor bu şekilde anlayabiliyoruz.İmkb uzun vadede trend aşağı değil yukarıdır.Çünkü otomotivden tutun bankacılık sigortacılık hepsi gelişiyor.Nüfus genç.Bizi gidip de kriz eşiğinde olan abd ile kıyaslamak yersiz.Onlar yavaşlasa bile ekonomileri sıkıntı olsa bile en az biz etkileniyoruz.Bu da bizim büyüme rakamlarından ortaya cıkıyor.Kimse demesin rakamlarla oynanıyor diye.Ben kendim çevremde ne olduğunu Türkiyedeyken görüyordum.Biz artık yolları bozuk bir ülkede yaşamıyoruz.[/quote]
Herşey iyi güzel de şu osmanlı torunu meselesini anlayamadım.
Osmanlı da koca Selçuklu'nun torunu değil miydi? Gümbür gümbür battı ama. Adamı, dedeleri kurtaramıyor...
-
[quote=hdioxyde;32094]Herşey iyi güzel de şu osmanlı torunu meselesini anlayamadım.
Osmanlı da koca Selçuklu'nun torunu değil miydi? Gümbür gümbür battı ama. Adamı, dedeleri kurtaramıyor...[/quote]
Orada anlatmak istediğim Osmanlının yüceliğidir.Ne kadar batsa da onların yüceliğinden birşey eksilmez.Şan ve şerefi ile yaşamışlardır.Çünkü onların padişahını Allah cc hazretleri Kuranda İstanbulu fethedecek padişah olarak övmüştür.
-
[quote=Ronaldinho;32095]Orada anlatmak istediğim osmanlının yüceliğidir.Ne kadar batsa da onların yüceliğinden birşey eksilmez.Şan ve şerefi ile yaşamışlardır.Kolay gelsin.[/quote]
Osmanlı'nın yüceliği zaten sorgulanabilecek bir şey değil. Herkesin hemfikir olduğu bir konu.
Benim anlamadığım kısmı lehman, 250 milyar dolar, otomotiv, bovespa, dow, ayrışma, genç nüfus gibi argümanların arasında nasıl yer aldığı.... ve neden sonuç ilişkisi içinde imkb ve 56.000 seviyesi ile osmanlının bağlantısı...
sanırım bu sefer doğru ifade edebildim.
iyi tatiller
-
[quote=Ronaldinho;32095]Orada anlatmak istediğim Osmanlının yüceliğidir.Ne kadar batsa da onların yüceliğinden birşey eksilmez.Şan ve şerefi ile yaşamışlardır.Çünkü onların padişahını Allah cc hazretleri Kuranda İstanbulu fethedecek padişah olarak övmüştür.[/quote]
Sevgili Ronaldinho,
O dediğiniz cümle Kur'an'da geçmez, Muhammed S.A.V. tarafından söylenmiş ve sahabesi Bişr el-Ganevî (R.A.) tarafından aktarılmış bir hadis'tir.
Tam metni “[B]Kostantiniyye (İstanbul) elbette feth edilecektir. O’nu feth eden kumandan, ne güzel kumandandır! Onu fetheden asker ne güzel askerdir[/B]!” şeklindedir.
Tüm verdiğiniz bilgilerin kaynakları ve doğrulukları umarım bu şekilde değildir.
-
[quote=hdioxyde;32096]Osmanlı'nın yüceliği zaten sorgulanabilecek bir şey değil. Herkesin hemfikir olduğu bir konu.
Benim anlamadığım kısmı lehman, 250 milyar dolar, otomotiv, bovespa, dow, ayrışma, genç nüfus gibi argümanların arasında nasıl yer aldığı.... ve neden sonuç ilişkisi içinde imkb ve 56.000 seviyesi ile osmanlının bağlantısı...
sanırım bu sefer doğru ifade edebildim.
iyi tatiller[/quote]
Ha şimdi doğru ifade ettin.Hiç bi bağlantısı yok sadece öylesine şerefli bi milleten geldiğimizi bir kere daha yad edelim istedim.Ben uzun vadeli yorumda yapmam pek ama temel analiz yaparsak bu düşündüklerim olmalı.Mantıklı olan bu.Bunu yabancılar da düşünüyorlardır.Potansiyel olmada bankaları bir bir almazlar.Sigortaya gayrimenkule gelmezler.Bu ülkenin değeri bu seviyelerden daha da çok olmalı ama fiyatlama şimdilik bunu uygun görüyor.Türkiyede bir kere asya ile avrupayı birbirine bağlama konumu bile en az 1 trilyon dolar eder ve bu değer hiç azalmaz hep artar.
-
[QUOTE=akinolukentuf;32086]Yahu kusura bakmayın başka forumda biri bilmeden salllamış vade sonu idi diye dowda milletin ağzında sakız olmuş gidiyor.Amerikan vadelileri her üç aylık periyotlarda son ayın üçüncü haftasının ilk günü işleme kapanır.Bu genelde ayın 19 ile 23 arasında bir tarihe denk gelir.Yani senaryoları buna göre ayarlayın.[/QUOTE]
Akinolu sallama değil o...
Sallama derken önce araştırıcan öğrenicen sonra sallama diyecen. Senin bahsettiğin fdow sdp falan yani future lar.....
[B]Benim bahsettiğim hisse obsiyonları.... Yani diğer forumda salladığım. [/B] Bunlar bir dönem 1 er ve bazen de 4 aylık periyotlarda işlem görürler..
Altın petrol v.b emtia kontratlarının vadelileride kendi içlerinde dahi farklı tarihlerde açılır kapanırlar...
Hisse obsiyonlarının yıl içinde açılış kapanış tarihleri yıl içinde değişiklik gösterir. Senede 1 gün tüm kontratlar 1 kereye mahsus aynı günde vade değişimi yaparlar.
Tarihler arasındaki farklılıkları öğren.... Artık bizim piyasada iş yaparken bunların bilinmesi gerekiyor. Obsiyon konusu Finans eğitiminde ayrı bölümde okunuyor. O yüzden futurlarla çok farklı:)
Haaa ben çok mu iyi biliyorum hayır öyle bir şey iddia edemem..
-
[quote=hdioxyde;32097]Sevgili Ronaldinho,
O dediğiniz cümle Kur'an'da geçmez, Muhammed S.A.V. tarafından söylenmiş ve sahabesi Bişr el-Ganevî (R.A.) tarafından aktarılmış bir hadis'tir.
Tam metni “[B]Kostantiniyye (İstanbul) elbette feth edilecektir. O’nu feth eden kumandan, ne güzel kumandandır! Onu fetheden asker ne güzel askerdir[/B]!” şeklindedir.
Tüm verdiğiniz bilgilerin kaynakları ve doğrulukları umarım bu şekilde değildir.[/quote]
Doğru evet geçmiyor kuranda o cümle.Ben de ona bakıyorum şimdi.Halbuki bu konuyu çok uzun süreli okumuştum.Yazarken de baktım şimdi.Kuranda diye yazmışım.Hem de Allah diye yazmışım.Çok büyük bir gaflette bulunmuşum.Ne yazıkki.Neyse temel analizler bu şekilde.Allahtan övgü almasa da peygamberimizden almış.