-
[quote=GOKHANFINDIK;107383]Nerden esti öyle ya nisanda kısa unutmak..dng.dngFull kısa..lelele:p[/quote]
yapmayın hocam +. ben öle diyorsam öledir,,, yarın verirler imf haberleri 38525 den çarpar de geliriz,,,,,,, cumaya kadar durmak yok yola devam,,,,uzun,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.boks. .boks. .boks. .dng
-
[quote=atlascepkenli;107387]yapmayın hocam +. ben öle diyorsam öledir,,, yarın verirler imf haberleri 38525 den çarpar de geliriz,,,,,,, cumaya kadar durmak yok yola devam,,,,uzun,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.boks. .boks. .boks. .dng[/quote]
Sen benim sabah dediiğimin aynısını yapıyorsun.Güzel sevdim.Buradan alan yüzde 40 alır demiştim 4 günde.Bakalım alabilecekmisin.Bu selçuklu maymınımı çaldı vermiyor.:..::..:.dng.dng
-
[quote=selçuklu;107375]ne obosu patron ayıp ediyosunuz walla .. vay anasını ... üüüğüüüüüğüüüüüü[/quote]
ayıpsın patron..bana kalmasa olmasın da..bana kalmıyo :) ben sen bugün treyd ekşın yapmışsındır diye düşünmüştüm ama yatırımcı mı oldun be yaw.. hiç ayarın yok ha..bi 5 dklık sistem treydır..bi yatırımcı..olsun patron gönüller hoş olsun :)
-
bu arada DJ kapanış tahminim 7959.99..selçuklu çok patron yaww..pardon, çok pardon yaww...yada...patron çok pardon yaww...
-
imf olayı bitsin artıkk. sıkıldım flatten
-
[quote=Astatin;107390]bu arada DJ kapanış tahminim 7959.99..selçuklu çok patron yaww..pardon, çok pardon yaww...yada...patron çok pardon yaww...[/quote]
atış sebest sanırım,,,,,,,,,,, gerçi ben çok tekniğimdir,,,,,,,,,,,doing --------- dow kapanış,,,,,, 8.102,79,,,,,,,,,,,,yarın imkb + açılış ve yukarı trend bekliyorum,,,,,,,
-
[quote=bull market;107379]5[COLOR=red] MİLYON İNSANI TEDAVİ EDECEK TAMİFLU HAZIR[/COLOR]Bu arada İsviçreli ilaç şirketi Roche, DSÖ'nün 5 milyon insanı tedavi etmek için yeteri kadar Tamiflu ilacı stoğu bulunduğunu açıkladı.
Şirket sözcüsü Martina Rupp, DSÖ'nün stoklarının 5'te üçünün şirketin ABD ve İsviçre'deki tesislerinde, kalan miktarın ise DSÖ'nün dünyanın çeşitli yerlerindeki depolarında bulunduğunu söyledi.
Roche'un bu ilaçları DSÖ'ye bağışladığını ve DSÖ'nün istemesi halinde 24 saat içinde hemen kullanıma sokacağını ifade eden Rupp, şirketin yılda 400 milyon tedavi için gerekli 4 milyar kapsül üretebilecek kapasitesi bulunduğunu kaydetti.
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
sanki roche un elindeki tamiflu stokları artınca böyle bir hastalık türüyor.
kus gribindede tüm ülkeler stoklamış, stoklar tükenmiş -abartı bitmiş-hastalık kendi halinde sessiz sedasız devam etmişti.
stoklar tükensin domuz gribide unutulur.
-
[quote=atlascepkenli;107392]atış sebest sanırım,,,,,,,,,,, gerçi ben çok tekniğimdir,,,,,,,,,,,doing --------- dow kapanış,,,,,, 8.102,79,,,,,,,,,,,,yarın imkb + açılış ve yukarı trend bekliyorum,,,,,,,[/quote]
atış serbest tabi..%5 lik marjinal kapanışları tahmin edenlere VOBIX marjinal fayda sağlıyor..SARIK URDELE
(bi,lader ekaunt açıkkalmış :..:)
-
[quote=fXci;107391]imf olayı bitsin artıkk. sıkıldım flatten[/quote]
İmfden ne korkuyorsunuz ki.Ben hergece short artık.Varsın gelsin bakalım iyi haber napacaklarmış görelim.Piyasayı etkilemeyecek artık imf haberi falan.Beklenti gerçekleşme ayakları falan.Daha dün 3 yıl standby anlaşma üzerinde çalışıyoruz dedi Şimşek.Ee borsa naptı yüzde 1.5 eksi açtı.İmf den falan korkum yok.Sıkıysa anlaşsınlar.
-
Asti dowa ikili tepe mi yaptıracaksın yaaawwf?
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;107397]İmfden ne korkuyorsunuz ki.Ben hergece short artık.Varsın gelsin bakalım iyi haber napacaklarmış görelim.Piyasayı etkilemeyecek artık imf haberi falan.Beklenti gerçekleşme ayakları falan.Daha dün 3 yıl standby anlaşma üzerinde çalışıyoruz dedi Şimşek.Ee borsa naptı yüzde 1.5 eksi açtı.İmf den falan korkum yok.Sıkıysa anlaşsınlar.[/QUOTE]
Cuma günkü haber gelmediğine göre söylemek ister misin?
-
[quote=VOBiX;107398]Asti dowa ikili tepe mi yaptıracaksın yaaawwf?[/quote]
beddualarımın neden son seferde tutmadığını annadım..artık gizli gi:..:zli ediyorum...
-
IMF An-t-laşması
Öncelikle başlığın açıklaması; IMF, genel kabul gördüğü üzere çağdaş! sömürge düzeninin merkezi organlarından biridir. Hani eskiden ortada paylaşılacak birşey olduğu zaman "yamyamlar" bir araya gelir kimin ne kadar yiyeceğine karar verirlerdi. Paris Konferansı, Sevr Antantı v.b. v.b...Vahşilikleri bir sırtlan'la veya vahşi köpeklerle kıyaslandığında, hiç bir eksikliği olmayan hatta fazlası olan bu fenomenleri bu hayvanlardan daha aşağalık kılan ise kuşkusuz ki doymak bilmemeleridir. Bu yamyamlar, yağmayı sürekli kılmak ve olay bazlı "yamyam"lamak yerine kurumsal yapılar oluşturmayı akıl ettiler biliyorsunuz..IMF de bunlardan biri..yani yamyamların iktisadi uşak-entellektüellerini malum amaç için bir araya getiren bir kurum..Bu yüzdendir ki IMF ile bir devlet anlaşma imzaladığı zaman, kolunun bacağının ne kadarını ona yemek olarak sunduğunun koşullarını belirlemiş demektir. Her bir IMF anlaşması bir sömürgecilik anlaşmasıdır ve içimi burkar.. IMF ve IMF an-t-laşmaları hakkında söylecenek çok şey var ama bu yazının konusu bu değil.
Herkesin malumudur, tüm para ve sermaye piyasalarımız aylardır "yılbaşına kadar imzalanacak" - "seçime kadar kesin imzalanacak" olan IMF anlaşmasını bekliyor. IMF nin istekleri yine ahlaksızlık ölçüsünde ikiyüzlü ve tutarsız. Ama konumuz IMF nin istekleri de değil. Konumuz tam olarak şu; HÜKÜMET'in gerçekte böyle bir anlaşma imzalamaya isteği var mı?
Koşullara bir bakalım. Ekonominin %5-7 arası küçülmesi bekleniyor. Bir sonraki yıl ise hem dünyada hem Türkiye'de, her ne kadar yamyam ağalar tersini söylesede durum benzer oranda kötü olacağa benziyor. Ve devamında seçim var. Yani zaten iktisadi koşullardan iyice bunalmış olan bir halka bir de IMF nin isteğiyle gelecek kemer sıkmaları dayatacaksınız ve sonra da seçimden iktidar çıkmayı bekleyeceksiniz. Sözün özü; hükümet IMF işini sürümcemede bırakarak, krizin hafiflemesine duacı bekliyor..Olur ya kriz bitmeye yüz tutar da IMF e gerek kalmayıverir belki...İktidar da kurtuluverir..Hükümetin politikası bence bu şekildedir.
Burda IMF ile anlaşma yapılmalı-yapılmamalı gibi bir polemik açayacağım. Çünkü ne hükümetin IMF ile anlaşmayı sallama gerekçeleri savunulabilir ne de yamyam kuruluşun istekleri kabul edilebilir. Şimdi sağda solda pek çok neo-liberal vatandaşın "aaa ne güzel işte Gelir İdaresinin Özerkleşmesini istiyorlar, siyasi etkiden uzak kalacak, daha ne" türü, sanki TC değil IMF vatandaşı ayarındaki çığlıklarını duyabilirsiniz. Onların lügatında devlet bile karlı birer organizasyona dönüşmelidir, onlar için halk, ulus, onların ortak çıkarları yoktur. Onlara göre herkes "karlı" birer organizasyon olsun yeter, zaten herşey yoluna girecektir. Öyle ya "herkesin şansı eşittir", "herkes kendini karlı bir organizasyona dönüştürebilir" "sağlık sistemi de, eğitim sistemi de ve hatta güvenlikle adalet bile karlı olmalıdır..Kar etmeyenin yaşamaya bile hakkı yoktur, asgari ücretle bile..Sözün özü; dünyanın sonunu getirecekse bu neo-liberal yamyamlar getirecek......
Konu dağıldığı için bir toparlama ihtiyacı ile son sözü söyleyeyim.
Kriz derinleşmedikçe veya başka siyasi dinamiklerle Türkiye manipüle edilmedikçe hükümetin kısa vadede IMF ile bir anlaşma imzalamaya bence niyeti yoktur..
-
Dow
Bazen, çok fazla indikatöre boğulmadan, basit ve tepeden bir bakışla teknik analiz yapmak faydalıdır..Bilindiği üzere aşırı alıma giren piyasada ya hızlı yukarı hareket sürer yada ciddi realizasyon gelir (boğa veya ayı piyasası relizasyonun şiddetini belirler). Dow un 60 dklık haline bakınca, 6500 den başlayan hareketin 7500 lerde (daire) aşırı alım bölgesine girdiği ancak daha sonra indikatörlerin hiç aşırı alıma işaret etmediği görülüyor (benim kriterlerimle)..Daha sonra ise hafif yatay yukarı ve son günlerde aşağı yatay ve bol al-satlı ve uyumsuzlukların göründüğü bir piyasa var -dikdörtgen-.. 600 puana yakın bir balon sonrası piyasayı yukarı taşıyacak teknik ve temel bir dinamik var mıdır? EW ciler beni affetsinler onlar her zaman bir gerekçe bulabilirler...Bence yoktur..Ama benim göremediğim bir gerekçe vardır belki de..8100 altında kalan bir DJI 7500 leri bence deneyecektir.
[IMG]http://i44.tinypic.com/23sjb4j.jpg[/IMG]
-
DJI da ikili tepeler genelde çalışır
[IMG]http://i43.tinypic.com/2zxv0x5.jpg[/IMG]
-
dow nalları dikeyi...
sistem sağolsun bizi LONG bıraktı.eğitim zayiatı diyeceğiz ve devam edeceğiz gidişat onu gösteriyor.
HİSTEMİM sana ihanet ettiğim için bana ne desen haklısın :o
-
[quote=VOBiX;107399]Cuma günkü haber gelmediğine göre söylemek ister misin?[/quote]
Evet söylemek isterim 11 milyar dolar alırsanız alın demişler bize biz de cevap olarak zamanı gelirse alacaz demişiz.11 milyar doların üstünde 1 cent yok size demişler.Şimşek böyle açıklamıyor çıkıp da yok şöyle yok böyle.Benim kulislerim de bu.Kulisler de not arttırımı diyorlarmış başkalarının kulislerinde.Benim kulisler full short time diyor.Ben zaten mayısta bulacaklar bahane diyorum.Böyle bir haber gelecek.
-
Çin altın alıyormuş ABD dolarına güvenmeyecekmiş artık.Birisi bana Çin altını hangi para birimi ile alacak açıklayabilirmi?Dolar almadan altın alınan bir yer varmı dünyada?Bana demeyin şimdi tl ile de alınır euro ile de ama eninde sonunda yurtiçinde oluşan talebe göre yurtdışından altın ithal edilir bu da dolarla olur.Anlayacağınız Çin Abd doları olmadan altın alamıyor.Ozaman bu kafa ütüleme nedendir ki Çin altına güveniyormuş artık diye.
-
[quote=SEYYAH;107404]dow nalları dikeyi...
sistem sağolsun bizi LONG bıraktı.eğitim zayiatı diyeceğiz ve devam edeceğiz gidişat onu gösteriyor.
HİSTEMİM sana ihanet ettiğim için bana ne desen haklısın :o[/quote]
pambık..istatistiğini tutmadım ama özellikle kısa periyotlu sistemlerin son yarım saatte, poz değiştirmesi genelde feyk hareket oluyor..o yüzden ya 60 dklıkla geceye gireceksin yada flatleyeceksin, yada DJ için sağlam kehanette bulunabiliyo olacaksın...gerçi saat erken..herşey değişebilir
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;107406]Çin altın alıyormuş ABD dolarına güvenmeyecekmiş artık.Birisi bana Çin altını hangi para birimi ile alacak açıklayabilirmi?Dolar almadan altın alınan bir yer varmı dünyada?Bana demeyin şimdi tl ile de alınır euro ile de ama eninde sonunda yurtiçinde oluşan talebe göre yurtdışından altın ithal edilir bu da dolarla olur.Anlayacağınız Çin Abd doları olmadan altın alamıyor.Ozaman bu kafa ütüleme nedendir ki Çin altına güveniyormuş artık diye.[/QUOTE]
Tamam ama 2 trilyon doları var zaten çin'in bu para rezevlerden piyasaya akacak ve o oranda altın piyasalardan rezevlere girecek.Bu durumda dolar pek güven vermez ama çin bunu radikal bir şekilde yapmayacaktır.Elindeki doları pul etmez!
-
[quote=AMON RA;107408]Tamam ama 2 trilyon doları var zaten çin'in bu para rezevlerden piyasaya akacak ve o oranda altın piyasalardan rezevlere girecek.Bu durumda dolar pek güven vermez ama çin bunu radikal bir şekilde yapmayacaktır.Elindeki doları pul etmez![/quote]
Eee işte ozaman anlamadığım 2 trilyon dolarlık altın alınca altını tuttu diyelim elinde.2 trilyon dolar komple altın oldu.Peki ozaman 2 trilyondan sonra altını hangi para ile alacak.Ayrıca dediğiniz gibi doların değeri pul olursa Çin yine kendi ayağına sıkacak.Herşekilde Çin eşşek gibi Abd dolarına muhtaç.Ik mık ediyorlar yalandan.Bu işler zor işler.Adamlarda para var düdük çalamıyorlar.Çinliler hala 100 dolarlık köleler.Burjuva ve fakirler arasında dünyadaki en büyük uçurum Çinde.Gidip görecem bu Beijingi ama yemeklerinden tiksiniyorum.Çinde sokaklarda polislerin gariban insanları turistlerin yanında şamarladıklarını duydum.Kötü şeyler bunlar.Kütür kütür orada da idam var.Ee 1.5 milyarı kontrol kolay değil.
-
EURO/USD PARITESI GERI GELIYOR
dolar guçlendıkçe altında gerı gelmeye başladı
usd-try de 1.632 lerde
parıtede beklentım 1.26
altında 890 ları goreceğız galıba
çın altın alacakmış peeehh
mıllete ıyı altın gazlıyorlar
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;107406]Çin altın alıyormuş ABD dolarına güvenmeyecekmiş artık.Birisi bana Çin altını hangi para birimi ile alacak açıklayabilirmi?Dolar almadan altın alınan bir yer varmı dünyada?Bana demeyin şimdi tl ile de alınır euro ile de ama eninde sonunda yurtiçinde oluşan talebe göre yurtdışından altın ithal edilir bu da dolarla olur.Anlayacağınız Çin Abd doları olmadan altın alamıyor.Ozaman bu kafa ütüleme nedendir ki Çin altına güveniyormuş artık diye.[/QUOTE]
Çin rezervlerinde 2 trilyon dolara yakın dolar var bunalrı elden çıkarıp euroya geçse ABD ile papaz olacak bu yüzden en azından altına çevireyim diyor.
Çin dış ticaret fazlası veren bir ülke ülkeye giren dolar miktarı ülkeden çıkan dolardan fazla. Çinde Dolarlar bitmez.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;107409]Eee işte ozaman anlamadığım 2 trilyon dolarlık altın alınca altını tuttu diyelim elinde.2 trilyon dolar komple altın oldu.Peki ozaman 2 trilyondan sonra altını hangi para ile alacak.Ayrıca dediğiniz gibi doların değeri pul olursa Çin yine kendi ayağına sıkacak.Herşekilde Çin eşşek gibi Abd dolarına muhtaç.Ik mık ediyorlar yalandan.Bu işler zor işler.Adamlarda para var düdük çalamıyorlar.Çinliler hala 100 dolarlık köleler.Burjuva ve fakirler arasında dünyadaki en büyük uçurum Çinde.Gidip görecem bu Beijingi ama yemeklerinden tiksiniyorum.Çinde sokaklarda polislerin gariban insanları turistlerin yanında şamarladıklarını duydum.Kötü şeyler bunlar.Kütür kütür orada da idam var.Ee 1.5 milyarı kontrol kolay değil.[/QUOTE]
Döviz*emtia sepeti yapacak adamlar.2trilyon doları yada o kadar altını kim ne yapacak?Para adamların platinde atarlar sepete biraz euro da koyarlar.Tam fıstık olur.
-
[quote=Astatin;107407]pambık..istatistiğini tutmadım ama özellikle kısa periyotlu sistemlerin son yarım saatte, poz değiştirmesi genelde feyk hareket oluyor..o yüzden ya 60 dklıkla geceye gireceksin yada flatleyeceksin, yada DJ için sağlam kehanette bulunabiliyo olacaksın...gerçi saat erken..herşey değişebilir[/quote]
asti benim 60 dk SAT ta.ama 5/15 alda...60 dk boşver.system tester sonuçları 5/15 dk diyor.bugün 60 dk haklı çıkabilir ama test sonuçları 5/15 kullan diyor.GAP veya zararlı trade kaçınılmaz.bunun çaresi yoktur.en baba sistem bile tokadı yiyor.
benkim orta halli yani en dipten AL en tepeden SAT diyen cinsten değil yani tıri ci değil.iki bıçık ci olabilir mi orasıda şüphe götürür (pek sanmıyorum).ama eldekinin en iyisi bu uymaktan başka çare yok.
TREND lazım yüzümüzün gülmesi için o da hemen gelmez.zaten koca bir trend yeni bitmiş (bittiğide meçhul) şimdi tokatlanma zamanı sistemle oynayan bunu kabul edecek.ama böyle deyip kenarda durduğun zamanda tren kalkarken içinde olman zor.
DJI ın bu halide kötü açıkçası ne LONG a ne SHORT a yarar.yani yarın yine pata küte yapabilirler sistemcileri.
geçen gün dediğime geliyoruz işte.hep büyük trendlerden sonra sistemli olmaya karar veririz.neden? çünkü sistem 10.000 almıştır biz 1500/2000 hatta belki sıfır.ama biz başlarız sinyale uymaya fakat piyasa konsolidasyona girer.onnan sonra yen mi yemen mi diye başlar tokatlamaya.sabrı ve sermayesi olan dayanır.olmayan hay senin gibi sistemin bilmem neyine der söver sayar çıkar...ve yeni bir TREND başlar...bu film böyle sürer gider...
bir an önce kopar inşallah bi tarafa.aşağı-yukarı farketmez...marj olsun yeter...
-
[quote=AMON RA;107412]Döviz*emtia sepeti yapacak adamlar.2trilyon doları yada o kadar altını kim ne yapacak?Para adamların platinde atarlar sepete biraz euro da koyarlar.Tam fıstık olur.[/quote]
Yav halk açlıktan ölüyor adamlar ahirete yatırım yapar gibi para biriktiriyorlar..dng:DÇalışıp çalışıp Amerikalılara yediriyorlar.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;107414]Yav halk açlıktan ölüyor adamlar ahirete yatırım yapar gibi para biriktiriyorlar..dng:DÇalışıp çalışıp Amerikalılara yediriyorlar.[/QUOTE]
Halka refah sunarlarsa Çindeki yatırımcı kaçar. İşgücü maliyeti ucuz diye bir çok aBDli ve Avrupa ülke orada üretim yaptırıyor. İşgücü phalı hale geldiğinde alternatif piaysalara yöneleirler. Hiç olmadı afrikaya kaçarlar. KAbile reisiyle anlaştılar mı iş tamamdır.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;107414]Yav halk açlıktan ölüyor adamlar ahirete yatırım yapar gibi para biriktiriyorlar..dng:DÇalışıp çalışıp Amerikalılara yediriyorlar.[/QUOTE]
Aynı şeyi Hindistan içinde söylüyorlar.Fakir insanların zengin ülkesi diye.Peki sanayii olmasa çinliler dahamı zengin olacaktı?Adamların beyni sulanmış pirinç yemekten anca kendilerine geliyorlar.Kolaymı dile kolay 1milyar 700 milyon insan!
-
deprem olmuş istanbul'da ben hissetmedim.hisseden var mı?
22:04 te olmuş...
[URL]http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1088157&Date=27.04.2009&b=Istanbul[/URL] sallandi&KategoriID=15&ver=85
-
[QUOTE=SEYYAH;107417]deprem olmuş istanbul'da ben hissetmedim.hisseden var mı?
[URL]http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1088157&Date=27.04.2009&b=Istanbul[/URL] sallandi&KategoriID=15&ver=85[/QUOTE]
Ben de hissetmedim gerçi Manisa nire İstanbul nireee .dng
-
[URL]http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1088157&Date=27.04.2009&b=Istanbul[/URL] sallandi&KategoriID=15&ver=85[/QUOTE]
ben hissettim mayhoş salladı :)
üle herzaman deprem sigortasını yaptırırdım geçende yaptırmayı unuttum deprem oluyor .kom
-
ben hissettim, tırışkadan bi sarsıntı, deprem bile denmez:)
-
ben hissettim çok hafif
-
yarın için endeks tahminleri var mı??
birde,,,,,, vob da dolar alım satımı vob 30 ile aynı mı yoksa 24 saatmi?
-
[quote=atlascepkenli;107422]yarın için endeks tahminleri var mı??
birde,,,,,, vob da dolar alım satımı vob 30 ile aynı mı yoksa 24 saatmi?[/quote]
37300.24 saat değil aynı.
-
dowun coktan 7400ü deniyor olması gerekiyordu nedir bunu tutan anlamıyorumm
-
ula kapatın şu dow u....her bir puan pamığın tüylerini daha da aklaştırıyo...şaka bir yana DJ topu ortada bıraktı..Fıçır ola hayrola...herkese iyi geceler
pamıkk...fdj e 78xx olacak :) yalnız xx<60 olursa sende tüy kalmaz..emme 8xxx olur ve xxx>100 den büyük olursada vay bana vaylar bana... :)
şortlar gol olur
-
[quote=atlascepkenli;107392]atış sebest sanırım,,,,,,,,,,, gerçi ben çok tekniğimdir,,,,,,,,,,,doing --------- dow kapanış,,,,,, 8.102,79,,,,,,,,,,,,yarın imkb + açılış ve yukarı trend bekliyorum,,,,,,,[/quote]
öteki arkadaşın ki 7959,99 idi sanırım ben daha çok yaklaştım,,,,,,, :D
.lelele.lelele o yüzden isterim hediyemi .dng
-
neyse en azından sabaha kadar yırttık kimi sanki LONG olarak.çekik gözlüler bugün fdow berbat haldeyken -140/150 iken sabah taş gibiydiler.
yarın patlamazlarsa fdow ve nikkei yırtarız sanırım :cool:
-
[quote=atlascepkenli;107430]öteki arkadaşın ki 7959,99 idi sanırım ben daha çok yaklaştım,,,,,,, :D
.lelele.lelele o yüzden isterim hediyemi .dng[/quote]
anlamamışsın olayın özünü....maksat kapanışa en yakın tahmini yapmak değil...en uçuk tahmini yapıp tutturmak...:cool: