Şimdiden Nikkeiden Kan kokuları gelmeye başladı.
Printable View
Şimdiden Nikkeiden Kan kokuları gelmeye başladı.
Arkadaslar Dow Dan Ziyade Bovespaya Hayret Ediyorum -%4 !!fannie&freddie Kurtarma Haberi Ciktiginda Zaten Tepki Verememisti Simdi Kulliyen Dusuyor.catedral Hakli Sanirim Gelismekte Olan Piyasalara Sicriyor Olay! Short Oldugum Icin Soylemiyorum Yarin Cokeriz Sanirim.
olay gelişmekte olan piyasalara çoktan sıçradı zaten yeni değil, bovespa, çin, rusya aylardır tepki vermiyor, petrolden ötürüdür.
Türkiye onlardan farklı bu aralar sebebi ise Türkiyenin kendini 140 $ petrole hazırlamış ve önceden düşmüş şu anki konjektür ise hem cari açığı azaltacak hemde enerji giderlerini azaltacak, aşırı düşüşler alım fırsatıdır.
Engel ne midir piyasanın daha fazla yükselmesine.
işbank ve akbank ile ilgili geçen haftaki olumsuz rapor yükelmeyi engelliyor.
tek tahta garantiyle iş zor yürüyor. sağlıklı alımı 38000 den yapacağım.
sevgiler.
Lehmanın bugünkü düşüşünün en büyük sebebi fennie ve frediedeki operasyonda devletin hisse sahiplerinin durumunu belirsiz bırakmasıdır. Lehman hissedarlarıda olası böyle bir durumda ellerinde adi kağıt kalmaması için satışa geçmiştir, eğerki sermaye yani satış bir an evvel olmazsa satışlar burada kalmayıp devam edecektir.
sevgiler.
Piyasalar fena hastalanmış, eur/usd paritesinde yukarılardan böyle bir düşüşü öngörüyordum da yanarım ona yanarım, altın desen ööle petrol öle.
Dow bugün herşeye rağmen terso yapar artı kapar sandımdı, ama yinede rus borsası yüzünden kısa devam dediydim, yinede belli olmaz bakalım yarın alt banda sarkarsak kısa devammı uzun mu sorusunun cevabı yok, saygılar.
Haa bide 11 Eylül geliyor arkadaşlar, teröristlerin bayramı gibi bir gün, kutlama yapmaya kalkabilirler, sanırım bugün bir ara mynet in haber sitesindemiydi artık neredeydi hatırlamıyorum, 11 Eylülde olaylar olacakmış, teröristler azmış galiba yine, bu durumda yarın ve sonrası haberlere odaklanmalı biraz, noolur nolmaz, ABD yi bikez daha havaya uçurmya kalkmasın şimdi bunlar, eğer öyle olsun savaş çıkarır bu coniler kesin, saygılar.
[quote=bull market;32640]Haa bide 11 Eylül geliyor arkadaşlar, teröristlerin bayramı gibi bir gün, kutlama yapmaya kalkabilirler, sanırım bugün bir ara mynet in haber sitesindemiydi artık neredeydi hatırlamıyorum, 11 Eylülde olaylar olacakmış, teröristler azmış galiba yine, bu durumda yarın ve sonrası haberlere odaklanmalı biraz, noolur nolmaz, ABD yi bikez daha havaya uçurmya kalkmasın şimdi bunlar, eğer öyle olsun savaş çıkarır bu coniler kesin, saygılar.[/quote]
11800 idi hedefiniz dowda sanırım uzundunuz, bugün anlaşılan kısasınız :D
[QUOTE=mozkan;32641]11800 idi hedefiniz dowda sanırım uzundunuz, bugün anlaşılan kısasınız :D[/QUOTE]
Dow da ilk hedefim orasıydı, ama hedefe ulaşamadı kerata:), borsalarda oluyor böyle durumlar, fakat ben bu durumda bile bizde haftabaşından bu yana flat kalmayı daha uygun görenim biliyorsun, bugün rus borsası esas yönde poz için ısrarcı oldu, yoksa bu geceye flat kalmayı düşünüyordum, hergün yazıyorum daha ne olsun, yukarı gitsekde esas yön aşağıya diye, piyasanın başaktörleri buralarda ne numara çevireceğini şaşırdı, ama akıntıya küreği çekecekse onlar çekecek, ben borsaya yukarı yaptıracak halde değilim malesef:cool:, saygılar.
Birde bugün ne yalan söliim, lehman olumlu haberi gelir aynen dow artı yapar demiştim, ama yemedi, lehman çökmüş, kurtaramadılar yazık oluyor ne diim, saygılar.
[quote=bull market;32642]Dow da ilk hedefim orasıydı, ama hedefe ulaşamadı kerata:), borsalarda oluyor böyle durumlar, fakat ben bu durumda bile bizde haftabaşından bu yana flat kalmayı daha uygun görenim biliyorsun, bugün rus borsası esas yönde poz için ısrarcı oldu, yoksa bu geceye flat kalmayı düşünüyordum, hergün yazıyorum daha ne olsun, yukarı gitsekde esas yön aşağıya diye, piyasanın başaktörleri buralarda ne numara çevireceğini şaşırdı, ama akıntıya küreği çekecekse onlar çekecek, ben borsaya yukarı yaptıracak halde değilim malesef:cool:, saygılar.[/quote]
yarın gap kesin, seviye tahmininde bulunmak bence lüzümsuz, umarız az olur longu olanlar kapar flat olanlar poz açar, ama nerdee ilk 5 dakika deli gap sonra saatlerce yatay takılacağız gene. Geceye poz taşıyanları gaplarla, gün içi traderları yataylıkla öldüyorlar yeni moda budur. Aşağıdaki grafik skandalın resmidir, 5 adet büyük gap 3 ü doğru 2 si yanlış veya tuzak, yarınki ne olacak bakalım.
Paritelere bakıyorum şuan,
GBP/USD Ağustos ayından bu yana düşüşte ve bu süre içinde fena bozuk attı, buradan işaret gelmiş zaten diyebiliriz, ama yani bu tip tespitleri yazıyoruz diye bizim borsa hergün gümbür gümbür düşecek şeklinde algılanıyorsa olmuyor yani, bunları takibediyoruz, tahmin yapıyoruz ardından şu parite şöle olur, altın şudur petrol şudur deyip, bağlamayı çekiyoruz yazımızda, sonra py bizde böyle acaip gaplar yapıyor orası ayrı, olmuyor işte vob da, şu son paritelerin düşüşünü bari paraya çavirmek için vobla ilgilenmeseydim bile bana yetermiş, tehminlerim gibi gelişti düşüşleri, petrol altın ayrı kaçanlar, esas kaçan vob oldu böylece bize ya herneyse, buradan illa para kazanıcam mantığı mantık değil onu anlamak ve kabul etmek lazım işte, saygılar.
butun gun dışarıdaydım işlerimde vardı hiç ilgilenemedim bile en son 51800den uzunlayıp gittim oylede kaldı yarın heralde son zamanlarda yaptıgım karın byuk bir kısmını vericem ama rahatım cok nedense :)