-
[quote=eloy;317155]saraylı hocam ya su hard stop ardından uymadıgımız sınyallerden bırı 5000 puan filan yaparsa, basımızı daslara vurmaz mıyız? sıstemın zararlarına da katlanan disiplinli bir traderın mutlaka tum sınyallere uyması gerekmez mı?[/quote]
valla ben başımı o durumda taşlara vurmam,:::
vurana da mani olmam,::::..:
strateji şöyle diyor:
sistem sinyal vermeden 1000 puan terse düşersen hardstopla çık ,sonraki sinyali bekle...
disiplinli bir trader olarak bu stratejiyi uyguluyoruz,aksine çok disiplinliyiz yani...:)
-
Sistematik çalışanlar için ew üstadı Prechter'dan bir alıntı yapmak isterim.:):)
Başarılı traderlar için 5 ilke tanımlıyor:
-Bir yöntem:Bu bizim uygulayageldiğimiz strateji anlamında; giriş ve çıkışı,PY ve RK 'ünü kapsayan basit ya da karmaşık kurallar dizisi...
-Yöntemi uygulama disiplini:Elinizde sistem var,o zaman uygulamalı...;)
-Deneyim:Strateji elinizde ama uygulamanız az...Bu olmaz,zaman içinde uygulamak gerek...
-Zararı kısa kesme: Zararlar SL ile kesilmeli...
-Büyük karları kabul etmek:Karların büyümesini umut ederek,trend sonunu beklemek,ortadan çıkış yapmamak...
dikkat ederseniz son 4 madde hep disiplin konusunu içeriyor...:)
-
ABS..............81.350...................:dü:
-
[quote=saraylı;317166]abs..............81.350...................:dü:[/quote]
s= 10.800-10*.525*100= 10.275.-
:(
-
belhal in sistemi ne durumda acaba?
yanılmıyorsam 84.XXX ten LONG tu dün hala ve dünkü dipte bile LONG devam ediyordu.LONG mu hala acaba?
-
Çok kötü bir dalga yapısı içindeyiz gerçekten..üüü
[B][COLOR="Blue"]Tepkiler[/COLOR][/B] yukarıya oluyor ama [B][COLOR="Red"]kırılımlar [/COLOR][/B]aşagı gerçekleşiyor hep.
üüüüüü
-
GARAN feci durumda.o belini doğrultmadan zor yukarısı...8,88 den bu yana satış var sürekli.
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;317216]GARAN feci durumda.o belini doğrultmadan zor yukarısı...8,88 den bu yana satış var sürekli.[/QUOTE]
Garan için İspanya'dan dolayı etkilendiğini söylüyorlar, not indirim uyarısı falan.
Bu durumda ya başka bir kağıt bulunacak yada yukarısı zor...
-
XU100 İÇİN benim trend desteğim 64 500 - 600 den geçiyor.
-
PER ve ABS satta...
bir sürpriz olmazsa ,ABS nin bu akşama kadar al vermesi mümkün gözükmüyor..:)
-
sn.saraylı sizin değişken periyotlu sistem full mekanikmi? bende sizden esinlenerek yatay-trend olayından ama adx kullanmadan değişken periyotlu bi sistem yaptım. ama sinyaller ancak gözle takip ile belli oluyor ondan sordumdu. sistem belli şartlar oluştuğunda 15 dk. bırak 5 dk. geç diyor. sonra tekrar 15 dakka geç diyor böyle devam ediyor. periyotlar traderin keyfine göre ayarlanabilyor.
-
[quote=cırcır;317266]sn.saraylı sizin değişken periyotlu sistem full mekanikmi? bende sizden esinlenerek yatay-trend olayından ama adx kullanmadan değişken periyotlu bi sistem yaptım. ama sinyaller ancak gözle takip ile belli oluyor ondan sordumdu. sistem belli şartlar oluştuğunda 15 dk. bırak 5 dk. geç diyor. sonra tekrar 15 dakka geç diyor böyle devam ediyor. periyotlar traderin keyfine göre ayarlanabilyor.[/quote]
ABS tam mekanik değil.
20' ve 5' lık periodlarda ; t/yh durumuna göre karar alıp bazı tg lere bakıyorsun...
sizinki de benimki gibi o zaman..:)))