[quote=sazan;369087]Sessizlik, sessizlik, sessizlik. :)
İmddiiii efenim,
Interbank dolar (yani meali matriks'cesi, IB_ORT), 1.745-1.75 seviyesine çıktığında doların tansiyonu düşecek diye düşünüyorum. Meali Ew'cesi 4. dalgaya girecektir. Sonrada son bir tepe daha yapmaya çalışacaktır.
Bu bilgilerin çalışacağını düşünürseniz ve Pala olsaydınız, What would you do ? Haaa. :)))[/quote]
Şüpheli görüşlerimizi yazabilir miyik...:..::..:
Eğer Pala olsaydık görüşümüz ne olurdu sorusu VOB30 ile ilgiliyse (VOBUSDTRY ile ilgil olsa çok kolay olurdu soru:p);
-USD nin 1.745-1.75 arasında stabilize olup gerileyeceği varsayımı ile,
VOB 30 da düşüşte kimseye para kazandırmayacak bir formasyonla (ED olabililir veya çift yöne single bar küsküler serisi olablir), düşürür, şort sentımınt biriktirir, sonra hülülülülülü yukarı yapardım... O esnada dış borsalarda görece stabilizayona kavuşurdu zaten..
Ancak bu senaryonun en kritik noktası: USDTRY ile VOB30 un her zaman negatif korelasyonla hareket edeceği varsayımıdır. Bunun her daim geçerli olduğuna dair hiç bir teorik veya ampirik kanıt yokturüüü
Netekim faiz ile borsa arasında bizim borsamız için bir zamanlar var olduğu istatistiki olarak doğrulanan ters korelasyon yakın geçmişte ortadan kalkmıştır. Faiz düşüşü, reel yatırımları destekleyicim bir unsur olduğu zaman borsa için pozitif etken olablir ancak sadece enflasyon hedeflemesi veya döviz konularında bir para politikası silahı olarak kullanılmaya başladığında etkisi her zaman (o kullanımın nedenine bağlı olarak) borsa için bir anlam ifade etmeyebilir.. bakınız yıllardır sıfır faizle yaşayan japonya nın borsası:o
ehmmm..ben yine de senin görüşünü sorayım sazangral:..: