-
[quote=GOKHANFINDIK;109275]Eee satmasın eşşek mi bu millet.Herifler 300 puanda akşama kadar 25000 adetlik likidite yaptılar ve aldılar.Satan olmasa neyle alacaklar.Borsayı ilk aynı fiyatta tutuyorlar.Sonra zaten 4000 5000 adetle 1000 puan arttırmak zor değil.O panikle zaten alıcı çoğalıyor satıcı ise azalıyor.4000 5000 onlardan talep 4000 5000 adet de piyasadan geliyor.10 000 adetle bu işi 10 dakikada hallediyorlar.Olay bu kadar basit.Seans sonu ise 1000 puan üstten dow artarken gelene geçene başka kurumlardan vermiş olabilirler.Bunları becermek için çok güçlü olmak lazım.Kontrol ve zamanlama çok önemli.Mesela bakın 40200 e vurup 39950 ye geri düşüyor ama hemen yapışıyorlar yeniden 40300 40450 lere kadar panik yeniden alım geliyor.Öyle anlarda kimsenin eli shorta gitmez hep short kapama derdine yada yeni long alımına geçer herkes.Bu akşam olan olay kaçınılmazdı.Havadan 500 600 puan alınabilirdi bu kadar basit.Sabahtan beri fdow 8200 lere gidiyordu bizi 39600 lerde tuttular.Bu vob gerçekten basit platform ama işte anlamak lazım.Güçlülük bal gibi belli etti.Anlayamayan da vobta boşuna yorulmasın.Bu hareketler net belli.Bunları anlamayan vobu hayat boyu çözemez.Orada efgnin alımı önemli değil.Kurum değil önemli olan.Ben efg mi almış hiç bakmadım.Sadece fiyat tutuluyordu 39600 lerde.Bu önemliydi.İsc falan 4 5 kademe garanti 4 5 kademe gebermişti vob aynı yerdeydi.Hatta alıyorlardı.Sonuç da bu oldu.1000 puan alış.Efg derinlikte fazla geçiyordu önümden ancak onu gördüm ben sonradan baktım 20 000 25000 olmuş.Bakalım ne edecekler.Ama seviyeler çok yükseldi artık.Bir anda 1000 puan sert satış gelebilir.Yetişilmez.Long yerine artık ya short ya flat zamanıdır.Yakında dönecez.[/quote]
Cok akillica bir yorum///
-
FX te USD/TRY ye veriyorlar...
kim neylesin tabii doları öyle ya 50 milyar dolar gelecekmiş IMF den...geçen vahşi batı forumunda yazıyordu hatta burada da yazıldı sanırım.yabancılara işlem yapan bir aracı kurum mu ne fısıldıyormuş.
var ya bu IMF ile hiç anlşamasak bu adamların daha çok işine gelecek.çünkü iş uzadıkça bunlar istedikleri gibi at koşturuyor.
bundan 1 ay kadar evvel TÜRKİYE'nin IMF kotaları ile ilgili bir yazı vardı.macaristan kadar kullanırsa yani kotasının 2000 katı mı neydi 42 milyar USD alabiliyordu maksimumdu bu.
bu 50 milyar dolarda fırından sıcak sıcak çıktı.yerseniz!
bu iş uzarsa yakında telafuz edilecek rakam şu olur sanırım...
250 milyar dolar :D
-
Yarın yukarı gap yaparlarmı bunlar spotla fark varya
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;109273]Momentum da azalma yok ama artık bu seviyelerden long çok ama çok riskli.28400 olan 6 hafta önceki vob bugün 40500 çok ciddi bir rakam artış olmuş.Düzeltmesiz 3 günde 5000 puan aldılar.Öyle yüksek karlar varki akıla zarar.Bunlar niye böyle karı cebe koymayı geciktiriyorlar anlayacaz bakalım.Seans sonu spotu almadan nasıl da 1000 puan ele geçirdiler vobu.1800 puan altta idi şimdi 450 puan altta.Manyak bunlar.Sakınha uğraşmaya çalışmayın yenemezsiniz.[/QUOTE]
Haci sen burdamısın yahu.Tamam yandı millet seni okuyorsa .On dakikada beş defa pozizyon değiştirir sayende pehh..heyk
-
[QUOTE=urungu;109276]Cok akillica bir yorum///[/QUOTE]
Evet sevgili Gökhanın yorumları akıllıca... Gündüz gördüklerini biraz önce sağlıklı değerlendirme ile yazınca ortaya çıkanlar.. Tecrübeli birinin gözünden olay bittikten sonra yazılanlar.. Bu görüşe rağmen güniçi yapılan onca alsat yada akşama kısa olmak bu bakış açısı için yakışmadı ama.. Bunu görebilen biri kısa deniyorsa pekçok aceminin daha büyük hata yapmasını anlayışla karşılamak gerekir sanırım.
-
[quote=fahri78;109280]Evet sevgili Gökhanın yorumları akıllıca... Gündüz gördüklerini biraz önce sağlıklı değerlendirme ile yazınca ortaya çıkanlar.. Tecrübeli birinin gözünden olay bittikten sonra yazılanlar.. Bu görüşe rağmen güniçi yapılan onca alsat yada akşama kısa olmak bu bakış açısı için yakışmadı ama.. Bunu görebilen biri kısa deniyorsa pekçok aceminin daha büyük hata yapmasını anlayışla karşılamak gerekir sanırım.[/quote]
Ne olursa olsun cok ciddi bir analiz hakkini vermek lazim.. Kufurbazin teki ama dogru analiz....
-
[QUOTE=urungu;109281]Ne olursa olsun cok ciddi bir analiz hakkini vermek lazim.. Kufurbazin teki ama dogru analiz....[/QUOTE]
evet hocam sen eski halini bilmezsin sanırım bu biraz kulağı çekilmiş hali olur.
-
[quote=urungu;109276]Cok akillica bir yorum///[/quote]
Akıllıca yorum ama sabah sert satış gelecek yazmıştın hayret.Peh.Akıllı yorum para yapmaz vobta.Akıllı ve iradeli işlem para yapar.Vobta dansöz olmayan vobta hava kazanır.
-
[QUOTE=urungu;109281]Ne olursa olsun cok ciddi bir analiz hakkini vermek lazim.. Kufurbazin teki ama dogru analiz....[/QUOTE]
Elbette çok ciddi ve doğru bir analiz. Piyasayı çok iyi okuyabilen biri Gökhan. Bu işlemleri görebilen birinin ölü taklidi yapıp beklemesi, bugün forumda bu yönde yazılar yazması daha iyi olmazmıydı?
-
[quote=fahri78;109284]Elbette çok ciddi ve doğru bir analiz. Piyasayı çok iyi okuyabilen biri Gökhan. Bu işlemleri görebilen birinin ölü taklidi yapıp beklemesi, bugün forumda bu yönde yazılar yazması daha iyi olmazmıydı?[/quote]
Bu ne demek... Acikla biraz...
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;109283]Akıllıca yorum ama sabah sert satış gelecek yazmıştın hayret.Peh.Akıllı yorum para yapmaz vobta.Akıllı ve iradeli işlem para yapar.Vobta dansöz olmayan vobta hava kazanır.[/QUOTE]
Bazende sadece beklemekle para kazanılır.. Son 3 işlem gününde olduğu gibi..
-
[quote=akinolukentuf;109282]evet hocam sen eski halini bilmezsin sanırım bu biraz kulağı çekilmiş hali olur.[/quote]
bilmezmiyim ne kufurler ettigini.. cok iyi bilirim...
-
[QUOTE=urungu;109285]Bu ne demek... Acikla biraz...[/QUOTE]
çarşamba ve Perşembe günü nisan kapanışı için pek çok kişininin doğru tespiti oldu.. Sadece beklenerek, stresden uzak bir şekilde vade uzlaşmaya gidenler güzel para kazandı.. Oysa bugünü çözebilmek çok kolay değildi.. Gökhanın biraz önceki tespiti günü en iyi tanımlayan bir analiz. Ve bunu güniçinde açıklayabilse, kendiside fazla alsata girmeden bekleyebilse daha farklı olurdu.
-
[quote=akinolukentuf;109279]Haci sen burdamısın yahu.Tamam yandı millet seni okuyorsa .On dakikada beş defa pozizyon değiştirir sayende pehh..heyk[/quote]
Öyle hacı sen nerelerdesin yaz gel.Özlettin.
[quote=fahri78;109280]Evet sevgili Gökhanın yorumları akıllıca... Gündüz gördüklerini biraz önce sağlıklı değerlendirme ile yazınca ortaya çıkanlar.. Tecrübeli birinin gözünden olay bittikten sonra yazılanlar.. Bu görüşe rağmen güniçi yapılan onca alsat yada akşama kısa olmak bu bakış açısı için yakışmadı ama.. Bunu görebilen biri kısa deniyorsa pekçok aceminin daha büyük hata yapmasını anlayışla karşılamak gerekir sanırım.[/quote]
Ben görürüm ama alıp satmak mantıklı.Şans vermek lazım kendinize.Ben ama 39600 den alıp 500 puan bekledim.Çok büyük bir para.Bunu 5 10 dakika da almak insana işlem yapma hissi sunuyor.Beni 200 den 300 den short yapmak üzmez mecburum işlem yapmaya.İşlemsiz vob olmaz.Margin riski kalkar.Herşeyi görseniz bile iradeye hakim olamazsınız.İşte ben de bunu esas kazanmam gereken rakamdan 200 puan az kazanarak onu voba geri veriyorum.Yine artı oluyorum.Ben şimdi zaten kendimi yarın 150 200 puan artıya hazırlıyorum zaten kapanmadan.Ki zaten seviyeler short için risksiz.Riskli bile olsa kapanmak sadece tek tuşta 400 500 puan zarar ile sorun yok yola devam.Kapanmak için yeterki iradeli olalım.Zararı keselim.Vob artık long için riskli hale gelmiştir.Benim yaptığım hata kardan olduğu için sorun yok.Rahatlık önemli vobta.Gerisi size kalmış.Vobu okumak zor değil.Zararı da kabul etmek lazım.Bal gibi alacaz dediler 500 puana kadar indi fark.Bu kadar basit.Bundan sonra 500 daha artsa vob sorun yok.Dowa 50 100 puan daha hak verdim bu gece 40 puan daha arttı.Yarın vob 1800 puan altta idi bugün yarın da 1000 puan alta alır.Kimse de sesini çıkaramaz.Kolay gelsin.
[quote=urungu;109281]Ne olursa olsun cok ciddi bir analiz hakkini vermek lazim.. Kufurbazin teki ama dogru analiz....[/quote]
Küfürbazmı?Ne ayıpüüü:D
[quote=akinolukentuf;109282]evet hocam sen eski halini bilmezsin sanırım bu biraz kulağı çekilmiş hali olur.[/quote]
Urungu iyi bilir beni.üüü:DHepimiz kardeşiz şurada.İnanmayan baksın üste kardeşimiz yazıyor.Byeee.
-
Şifremi yeni buldum yoksa üyeydim senin işlemleri derinlikten zaten anlıyorum :D
-
[quote=fahri78;109284]Elbette çok ciddi ve doğru bir analiz. Piyasayı çok iyi okuyabilen biri Gökhan. Bu işlemleri görebilen birinin ölü taklidi yapıp beklemesi, bugün forumda bu yönde yazılar yazması daha iyi olmazmıydı?[/quote]
Ben hayatımda eski yazıları yapıştıracak kadar küçülmedim.Yaptığım yorumları da şöyle bildim böyle bilecem diye yapmıyorum.Ben öyle istiyorum öyle oluyor.Beklemek mantıklı ise o zaman neden 36000 den short bekleyenler parayı sıfırladı?Vobta bekleyen 3 5 yıl gider.En sonunda 2 3 gecede parayı sıfırlar.Bu işler beklemek ile olmaz.Ben şöyle yazmışım buradan dönmüş.Bilsem ne olur bilmesem ne olur ya.Çatır çatır paraları yerken reel ekonomi reel vob orada konuşur.Burada masaldan aldım sattım ile olmuyor bu iş.Eğer vobtan kazanıp 1 tane bile ekmek alıp yedi iseniz sorun yok.Yok yemedi iseniz onun tadını hissetmek çok ayrıdır.En güzeli de 180 km hızla giderken otobanda cezayı düşünme derdin yok.Burada 10 000 puan aldı sistem 20 000 verdi.Bunlar masal sadece.Demo hesapla ninemde 20 000 puan aldı geçen ay.Ama nineme demodaki parayla sakız bile vermiyorlar.Vob hayaller dünyası ile olmaz.Gerçeğe dönelim.Para paradır.Yersen süper.Yemeyip eften pöften sistem şu aldı bunu sattı ile olmaz bu işler.Hadi iyi geceler ben geziyorum.Simit alacam vob parası ile.Byee.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;109289]Öyle hacı sen nerelerdesin yaz gel.Özlettin.
Ben görürüm ama alıp satmak mantıklı.Şans vermek lazım kendinize.Ben ama 39600 den alıp 500 puan bekledim.Çok büyük bir para.Bunu 5 10 dakika da almak insana işlem yapma hissi sunuyor.Beni 200 den 300 den short yapmak üzmez mecburum işlem yapmaya.İşlemsiz vob olmaz.Margin riski kalkar.Herşeyi görseniz bile iradeye hakim olamazsınız.[B]İşte ben de bunu esas kazanmam gereken rakamdan 200 puan az kazanarak onu voba geri veriyorum[/B].Yine artı oluyorum.Ben şimdi zaten kendimi yarın 150 200 puan artıya hazırlıyorum zaten kapanmadan.Ki zaten seviyeler short için risksiz.Riskli bile olsa kapanmak sadece tek tuşta 400 500 puan zarar ile sorun yok yola devam.Kapanmak için yeterki iradeli olalım.Zararı keselim.Vob artık long için riskli hale gelmiştir.Benim yaptığım hata kardan olduğu için sorun yok.Rahatlık önemli vobta.Gerisi size kalmış.Vobu okumak zor değil.Zararı da kabul etmek lazım.Bal gibi alacaz dediler 500 puana kadar indi fark.Bu kadar basit.Bundan sonra 500 daha artsa vob sorun yok.Dowa 50 100 puan daha hak verdim bu gece 40 puan daha arttı.Yarın vob 1800 puan altta idi bugün yarın da 1000 puan alta alır.Kimse de sesini çıkaramaz.Kolay gelsin.
[/QUOTE]
Daha az hareketle daha çok kazanabilecekken daha aza razı olmak.. Zenginden alıp fakire vermek gibi.. Fenerbahçe gibi yada.. Beşiktaş, Galatasaray, Sivas dan alıp Ankaragücü, Gençler, Büyükşehir, Kocaeliye puanları vermek gibi. :p
-
[quote=fahri78;109288]çarşamba ve Perşembe günü nisan kapanışı için pek çok kişininin doğru tespiti oldu.. Sadece beklenerek, stresden uzak bir şekilde vade uzlaşmaya gidenler güzel para kazandı.. Oysa bugünü çözebilmek çok kolay değildi.. Gökhanın biraz önceki tespiti günü en iyi tanımlayan bir analiz. Ve bunu güniçinde açıklayabilse, kendiside fazla alsata girmeden bekleyebilse daha farklı olurdu.[/quote]
Ben onu görüyorum gün içi.Beynimde de oluşuyor.Ama ben voba aldığım 800 puanın 200ünü vergi vermek zorundayım.Aç gözlü olmaya gerek yok.:D:DAç gözlü olan pozisyona yapışır.2000 puan kardan 6000 puan zararına poz kapayan biliyorum ben.Neyse ben kaçtım.
-
[QUOTE=fahri78;109292]Daha az hareketle daha çok kazanabilecekken daha aza razı olmak.. Zenginden alıp fakire vermek gibi.. Fenerbahçe gibi yada.. Beşiktaş, Galatasaray, Sivas dan alıp Ankaragücü, Gençler, Büyükşehir, Kocaeliye puanları vermek gibi. :p[/QUOTE]
fahri abi gokhan taktigi ise yarıyor abi bizzat burda canlı uyguladım iyi para kaldırdım şahitsiniz..
hep oylemi devam etsem acep
-
Anna ziestenim
hala su yüzeyinde eşek sıphası ziestenim
Seyyah baksana suya atılmış daş gibi sekiyor
[IMG]http://i44.tinypic.com/faogx.png[/IMG]
-
[quote=fahri78;109292]Daha az hareketle daha çok kazanabilecekken daha aza razı olmak.. Zenginden alıp fakire vermek gibi.. Fenerbahçe gibi yada.. Beşiktaş, Galatasaray, Sivas dan alıp Ankaragücü, Gençler, Büyükşehir, Kocaeliye puanları vermek gibi. :p[/quote]
Öyle yapmazsanız 2000 puan kardan 5000 6000 puan zarar edersiniz.Her yöne alışamazsınız.Bağımlı olursunuz aynı yöne.Bu da ilerde poz da inat getirir.Ben 3 gunde 20 milyon dolar kazanacakmışım forexte.10 milyar içerde bitirdim 15 günde bitti para.Tabiki poz da inatlaşarak.Ama kısmet bu işler.Eğer onu kaybetmese idim vobta 1e 10 yapamayacaktım bu ay.Herşey nasip.USDJPY de stopumu tam çalıştırdı oradan döndü.O dönmese çok ciddi para kazanacaktım.98 den 94 e düşmüştü iki gün içinde.Kısmet bu işler.
-
[QUOTE=fXci;109294]fahri abi gokhan taktigi ise yarıyor abi bizzat burda canlı uyguladım iyi para kaldırdım şahitsiniz..
hep oylemi devam etsem acep[/QUOTE]
Hep aynı taktik işe yaramazki.. PY dediğimiz amcalar bile KY yi her seferinde farklı oyunlarla kandırıyor.. Bazen aynı oyunları da oynuyor, küçükleri yine kandırmak için.. Kimi zaman çok hızlı olmak gerekir, kimi zaman sabırlı olmak..
-
[quote=fXci;109294]fahri abi gokhan taktigi ise yarıyor abi bizzat burda canlı uyguladım iyi para kaldırdım şahitsiniz..
hep oylemi devam etsem acep[/quote]
Tek sorunum var abi şu anda.Para çok büyüdü.Adetlerim pasifte kalıyor.Tahmin edeceğinizden çok çok büyük adet.O yüzden para atmam lazım dışarı.Hem shorttan longa dönerken adet iki katı oluyor.Çare bulmam lazım.Bu arada ben 125 ten shortlayınca 050 gördük bozmadım.O poz 450 ye kadar gitti.Borsa bu nasip.Ama durmak yok.Önemli olan artıda kapamak günü.50 lira bile olsa.Ben perşemde günü 39375 longladım en dipten 39100 den shortladım.Orada maliyet 500 puan girdi.Ama acısını aldım bugün.O yüzden zararı kabullenmek lazım.O shortta inatlaşsam bitmem sadece 5 6 saati buluyordu.
-
[quote=fXci;109295]Anna ziestenim
hala su yüzeyinde eşek sıphası ziestenim
Seyyah baksana suya atılmış daş gibi [B]sekiyor[/B]
[/quote]
abi anna sistemin adını MAHMURE koyalım :p
yastık dikerek MAHMURE
rastık çekerek MAHMURE
[B]sek sek sekerek[/B] MAHMURE
:D
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;109296]Öyle yapmazsanız 2000 puan kardan 5000 6000 puan zarar edersiniz.Her yöne alışamazsınız.Bağımlı olursunuz aynı yöne.Bu da ilerde poz da inat getirir.Ben 3 gunde 20 milyon dolar kazanacakmışım forexte.10 milyar içerde bitirdim 15 günde bitti para.Tabiki poz da inatlaşarak.Ama kısmet bu işler.Eğer onu kaybetmese idim vobta 1e 10 yapamayacaktım bu ay.Herşey nasip.USDJPY de stopumu tam çalıştırdı oradan döndü.O dönmese çok ciddi para kazanacaktım.98 den 94 e düşmüştü iki gün içinde.Kısmet bu işler.[/QUOTE]
Benim yazdıkların ortalama, genel olarak söylenebilecek şeyler. Herkesin yapısı, psikolojisi farklıdır. Aynı yapı psikoloji ile bile farklı boyutlrda portföy yönetiminde farklı hareket edilebilir. 40-50 tane kontratı olan biri hızlı hareket edip sürekli pozisyon değiştirebilirken 300 kontratı olan için bu daha zordur. En güzeli herkesin kendi yapısına uygun bir taktik geliştirip devam etmesi. Senin farklı bir stratejin var ve özgün olmak iyi bir yaklaşımdır.
-
[quote=fahri78;109297]Hep aynı taktik işe yaramazki.. PY dediğimiz amcalar bile KY yi her seferinde farklı oyunlarla kandırıyor.. Bazen aynı oyunları da oynuyor, küçükleri yine kandırmak için.. Kimi zaman çok hızlı olmak gerekir, kimi zaman sabırlı olmak..[/quote]
3 yıldır yarıyor.5İnci yılda yarıyormu size 5.yıla gelince haber ederim.İşler ise taktik foruma yemek ısmarlarız.İşlemezse ben zaten bitmiş vaziyette orada burada çalışıp hayatımı kazanmaya bakarım.Foruma da yazarım.Aslında emin olun çevremde bitip sıfırlanmam için çok dua edip kıskanç insanlar var ama onlara inat Allah daha da çok yükseltiyor.Onlar devam etsinler ben de devam ediyorum.Şımarmamayı öğrensin ilk para kazanan vobta.Burada yazılarla kimsenin ne halt olduğu anlaşılmaz.Yaşayıp görmek lazım.Kafa fazla ütülememek lazım.Sıfırlanınca söz yazacam.Çok mutlu olacak insan var.Deli oluyorlar.Okuyorum gözlerinden ama o gözler mahkum şimdilik sükutü hayale.Byeee.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;109298]Tek sorunum var abi şu anda.Para çok büyüdü.Adetlerim pasifte kalıyor.Tahmin edeceğinizden çok çok büyük adet.O yüzden para atmam lazım dışarı.Hem shorttan longa dönerken adet iki katı oluyor.Çare bulmam lazım.Bu arada ben 125 ten shortlayınca 050 gördük bozmadım.O poz 450 ye kadar gitti.Borsa bu nasip.Ama durmak yok.Önemli olan artıda kapamak günü.50 lira bile olsa.Ben perşemde günü 39375 longladım en dipten 39100 den shortladım.Orada maliyet 500 puan girdi.Ama acısını aldım bugün.O yüzden zararı kabullenmek lazım.O shortta inatlaşsam bitmem sadece 5 6 saati buluyordu.[/QUOTE]
Portföy büyüdükçe kontrol etmek kolay olmadığını biliyorum. Bu yüzden farklı çözümler bulmak mümkün.. Portföyü 2 ye yada 3 e bölmek gibi.. Bir kısmı orta vadeli olur.. Sadece akşam karar verirsin, ve ayda en fazla 2 kez poz değiştirirsin.. Bir kısmı ile sadece günde 1 kez işlem yaparsın.. Diğer kısmı ile şimdiki gibi bir yöntemle hareket edersin..
-
Haci para batıyorsa gönder bana ayıpsın yurt dışında usdjpy demi aldılar ifadeni basalyım mahallelerini pehh.
-
nolmuş bu vob böyle hiç ekranada bakamadım dışarıdaydım arada telefondan baktım..euro/yende kopmuş sarıkızım benim iyiki usd/yen e bulaşmıyorum artık yoksa kafayı yedirtirmiş bana
-
[quote=fahri78;109302]Portföy büyüdükçe kontrol etmek kolay olmadığını biliyorum. Bu yüzden farklı çözümler bulmak mümkün.. Portföyü 2 ye yada 3 e bölmek gibi.. Bir kısmı orta vadeli olur.. Sadece akşam karar verirsin, ve ayda en fazla 2 kez poz değiştirirsin.. Bir kısmı ile sadece günde 1 kez işlem yaparsın.. Diğer kısmı ile şimdiki gibi bir yöntemle hareket edersin..[/quote]
50 uzun vade long yapın 50 de kısa vadeli işleminizden short açın.Bunun uzun vadeli longu flat yapmak ile farkı yoktur.O yüzden o zor benim için.En iyisi parayı çıkartmak.Bu arada herkese bir taktik benden.25 puanda alıp satın.10 tur yanılın 250 puanınız gider.1 kere bilin 500 1000 puanı geçebilir aldığınız puan.Ben bunu deniyorum.Tecrübe ile birleşince para geliyor arkasından.İmkb 30 tecrübesiz olmaz bu iş.Aslaaaa.
-
Dow bir yıl önce Mayıs ayında 13XXX in biraz üzerini gördü düşüşe geçti, bu zaman zarfında %50 değer yitirdi dow endeksi ve 6440 dibinden tekrar yukarı döndü, şimdi yaşanan bu yukarı düzeltme ise sanırım %38 i olan 8888 veya bilemediniz biraz daha yukarısında 9000-9200 aralığındaki direncine kadar olur görülüyor...
Bizimkide baya baya bişeyler yapmaya çalışmıyor değil, küçük borsa müçük borsa derken, iMKB ye bakıyorum, en düşük bileşik endeks değeri 21000 in biraz altında 21000 diyelim , zaten oda son bir yılda 41800 lerden düşerek %50 düzeltmesi olan 21000 leri dip yapmıştı :) e şimdi eşek değil ya dow %38 düzeltse buda yapar diyecez ama, mubarek düzeltme rakamı 29000 ide geçti gitti:..::..::..: Hooop nereye gidiyon çüşşşş diyen yok:), kaptırdı gidiyor garibim:..:
Şimdi bu durumda bizim endekslerde, ekonominin gidişatına direkt etkisi olan döviz kurlar, TL nin değeri yada satınalma gücü, enflasyon ve faizlerin oranı gibi işler malum büyük sermaye tarafında vadedilmiş şekilde ilerliyor olması yüksek ihtimal, zaten en garip piyasa hep bizdik, hala biziz..
Bu durumda 21000 i dip kabul edip, buradan çıkış formasyonu yaparsak, %50 yükseliş koyalım üzerine:) oda kardeşim 31500 yapar, orayıda geçtik, demekki yükselişlerde %61 kullanılıyor, doğal olarak, düşüşlerde ikiye kes kuralı % 50 kullanılıyor, düşüş düzeltmelerinde %38 kabaca %40 kullanılıyor...
Bu durumda 21000 in yükselişte ulaşacağı zirve 33500 ile 34000 lerde olması kuvvetle muhtemel diyorum...
Şimdi gelelim sadede, neden biz yurtdışına ayak uydurmuyoruz, kopya çekmiyoruz? çekemiyoruz? çünkü bizim piyasa çok çabuk deşifre ediliyor diye düşünüyorum, derinliğide olmayınca yolun ortasında rota değiştiriliyor, bu sebepten, son düşüşte 21000 deki dip seviye test edilmedi diyorum, bu rakam endeks 30 da 26000 lere denk geliyordu, fakat ne olduysa deşifre olan piyasa bugün buralarda diyorum.
Tüm bu hesaplara görede, endeks 30 un 46000 e kadar yükselişine devam edip, 46000 gibi yada +-1000,2000 puan diyelim, yükselişi son buldurması olasılığıda artmış görülüyor, hani 50000 çığırtkanlığıda iyi gaz yedirir millete biliyormusunuz:) benden bu akşamlık bu kadar, full kısada kalmışım yarına yanmışım, anca bu saatte aymışım:o, neyse, yarın bana MC yedirirsiniz artık 41500 üzerine çıkarak, full kısa kalmak nerden çıktıysa, 1/10 kaldıraçla 46000 falan bana değmezdi ama düzelticez artık, mecburen, saygılar....
-
Yaptığım en son hesaplamalara göre 43000 İLA 46000 arası biyerde spot 30 un bu yükselişte en yüksek yaparak dönüş başlatması [B]yüksek ihtimal [/B]diyorum, bakalım henüz piyasa yapıcılar bunu bizim vobda takibettiğimiz 5. dalgayı uzatarakmı yoksa 6 dalga şeklindemi yapacaklar orası muallakta, yada saçma sapan bi formasyon bulurlar heralde, OBO falan bulsalar keşke , ama nerdeee, bu sefer çok değişik olabilir, mesela e muhtıradaki gibi yukarı sürülen fiyatlar bir günde aşağılarda taban olmuş yokolmuş olabilirde, bunlardan herşey beklenir, herkese bol kazançlar dilerim...saygılar....
-
vadeli 41-42 aralığında biryerden dönecek kanımca..41400den yarın ben flatlerim ve izlemeye geçerim gevşeme emaresi görünce shortlarım yada iyice bekler imf haberi gelir gelmez shortlarım..sadece görüştür tavsiye asla değildir.
-
[url]http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11577560.asp?gid=229[/url]
-
Haaa, bu arada unutmadan şunuda belirteyim, adamlar global borsalarda düşüşün faz ayarını uzatarak Mayıs Haziran ayları yerine Temmuz Ağustos aylarına kaydırdılar gözüküyor, yüksek ihtimal Ağustos da dow un ne yapacağına göre orta ve uzun vadede pozlar ayarlanacak, ama bu pozlar çok kalın pozlar olacak, Temmuz ayındada olabilir, ama ben Ağustos demeye başladım, o vakitlerde dow 5700-6000 mi? yoksa 6800-7500 denmi dönecek duruma göre hareket edeceğiz diyorum, saygılar...
-
hexen baba nerdesin analiz verip çekilme kenara
-
Full iyi geceler yattım.:D:D
-
Yaralı ayı çıkabilir...
[URL="http://www.voborsa.com/forum/1-vobjektif-seans-odasi-t540.html?p=103004&highlight=mavi"][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#800080]http://www.voborsa.com/forum/1-vobjektif-seans-odasi-t540.html?p=103004&highlight=mavi[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
Biraz tembel işi olacak ama yukarıdaki linkteki Devir'li bir analiz başlıklı yazıdaki ilk hedef bölgesindeyiz.Dikkatli olmakta fayda var.
Bol şanslar hepimize...
[URL="http://img26.imageshack.us/my.php?image=imkb100.jpg"][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/1199/imkb100.jpg[/IMG][/URL]
-
günaydınlar,bol kazançlar..
-
tüm dostların günü aydın kazançı bol ve bereketli olması dileği ile ...