[quote=saraylı;319567]matriksi bilmiyorum da,MS ta moving average açınca periodu ayarlerken var orda shift diye...:)[/quote]
MS ta:
ref(mov(c,5,e),-3) derseniz 3 period önceki ema5 i ,kapanışın yapar...
matriks te benzer olmalı...
Printable View
[quote=saraylı;319567]matriksi bilmiyorum da,MS ta moving average açınca periodu ayarlerken var orda shift diye...:)[/quote]
MS ta:
ref(mov(c,5,e),-3) derseniz 3 period önceki ema5 i ,kapanışın yapar...
matriks te benzer olmalı...
[quote=ketenhelva;319558]sn saraylı arada işin felsefesine dair şeylerde yazın arada.yani sürekli degil,esinti yaptıgı vakit,yoksa storm demiyorum..yada indiklerin ruhundan dem vurun arada...yav montesquieu'nun (adamın amma zor ismi var be) kanunların ruhu üzerinesi gibi bişey istedim..ezcümle deneyim aktarmanızı talep ediyorum..[/quote]
anladım helva..:::
sadece sinyal değil de işin felsefesine girin diyorsun yani...
tmm merak etme sen...:)
Sn.saraylı yerini biliyorumda yazı şeklinde istiyorum mov(c,10,e) gibi. ms de olur
BRS son durum:
:)
[IMG]http://img713.imageshack.us/img713/1323/37497648.png[/IMG]
Saraylı Abi, sistemi metastock üzerinden çalıştırdığınız için metastockla ilgili bazı sorular sormak istiyorum:
--Matriksle Metastock'a veri transferi yapılırken kayma gibi bir problemle karşılaştınız mı?
--Yine, veri transferi yapıldıktan sonra Metastock'un o verileri hatalı okuyup bazı şeyleri(örn. volatilite) hesaplamaya çalıştığınızda yanlış hesapladığını gördünüz mü?
--Hangi metastock versiyonunu kullanıyorsunuz?
(Bu sorunlardan bir ara Sn Astatin de bahsetmişti ama siz sistemi Metastock'tan çalıştıran biri olarak sistem kurarken ve işletirken böyle problemlerle karşılaşıp karşılaşmadığınızı bir de size sormak istedim.)
Şu sorum da herkese(bilenler cevaplarsa sevinirim)
--Matriks'in eski sürümlerinde sistem kurarken programın bazı matematiksel hesaplamaları(özellikle complex sistemlerde) hatalı yaptığına dair birçok tesbit vardı. Şimdi demo hesap alınca verilen Matriks Gold ver.3.0.0 ve full sürüm ver.3.0.0'te o kadar sürüm yükseltmelerine rağmen (sadece matematiksel hesaplamalar için soruyorum) problem kaldı mı?
bu da BRS son trade yakın çekim:
[IMG]http://img89.imageshack.us/img89/6784/24362955.png[/IMG]
[quote=perfectt;319574]Sn.saraylı yerini biliyorumda yazı şeklinde istiyorum mov(c,10,e) gibi. ms de olur[/quote]
perfectt yukarda,
görmüş olmalısın...:)
[quote=maverickf9;319577]Saraylı Abi, sistemi metastock üzerinden çalıştırdığınız için metastockla ilgili bazı sorular sormak istiyorum:
--Matriksle Metastock'a veri transferi yapılırken kayma gibi bir problemle karşılaştınız mı?
--Yine, veri transferi yapıldıktan sonra Metastock'un o verileri hatalı okuyup bazı şeyleri(örn. volatilite) hesaplamaya çalıştığınızda yanlış hesapladığını gördünüz mü?
--Hangi metastock versiyonunu kullanıyorsunuz?
(Bu sorunlardan bir ara Sn Astatin de bahsetmişti ama siz sistemi Metastock'tan çalıştıran biri olarak sistem kurarken ve işletirken böyle problemlerle karşılaşıp karşılaşmadığınızı bir de size sormak istedim.)
Şu sorum da herkese(bilenler cevaplarsa sevinirim)
--Matriks'in eski sürümlerinde sistem kurarken programın bazı matematiksel hesaplamaları(özellikle complex sistemlerde) hatalı yaptığına dair birçok tesbit vardı. Şimdi demo hesap alınca verilen Matriks Gold ver.3.0.0 ve full sürüm ver.3.0.0'te o kadar sürüm yükseltmelerine rağmen (sadece matematiksel hesaplamalar için soruyorum) problem kaldı mı?[/quote]
-kayma ile karşılaşmadım.
-MS un hatalı veri okuduğunu da görmedim,zaten hatasını nasıl anlayacaksınız ki,bunun için doğrusunu kafadan hesaplamanız lazım...:)))
-MS 7.2 pROFESSİONAL
-MS uma güvenirim,bir veri yanlış bile olsa,sistemin toplamı üzerine belli bir dönemde çok kısıtlı etkisi olur,bu bahsettiğiniz konular üzerinde hiç durmam....:)bunca yıldırçalışıyorum ,veriden kaynaklanan ya da MS tan hiçbir şikayetim olmadı..
Şikayetim hep kendimden oldu....:..::..::D:D
ABS...............81.375...............:dü:
2 sistem de endekste sata döndü...
Vadeli 5' son 2,5 ay BRS uzak çekim:
[IMG]http://img703.imageshack.us/img703/1444/68249819.png[/IMG]
maverik eger formülasyonu dogru yazarsan dogru yapıyor işi,ama metastoktaki tüm tanımlamalar yok matrikste..birde önceden satır sınırlaması vardı,ama tek formülü ikiye böl sonra başka bir formül adı altında ikisinide tanımla ile geçilebiliyor o sorunda..
[B][I][U][SIZE=3][COLOR=#0000ff]Pivot ,Destek ve Dirençler:
[/COLOR][/SIZE][/U]4.Direnç : 84.750[/I][/B]
[I][B]3.Direnç : 83.550[/B][/I]
[COLOR=yellowgreen][I][B]2.Direnç : 82.350[/B][/I]
[I][B]1.Direnç : 81.875[/B][/I]
[/COLOR][COLOR=darkorange][I][B]Pivot : 81.150[/B][/I]
[I][B]1.Destek : 80.675[/B][/I]
[/COLOR][I][B]2.Destek : 79.950[/B][/I]
[I][B]3.Destek : 78.750[/B][/I]
[I][B]4.Destek : 77.550[/B][/I]
[I][B]Haftalık Pivot:80.075[/B][/I]
bugünkü ilk direnç 81.875 idi,