-
neyse kardeşim sizlere başarılar.. en azından başlangıç olarak sizden birşeyler öğrenebilmek adına tırmaladım.. başlarken hangi indikatörleri hangi periyotlarda kullanırsak daha verimli olurun cevabını alırsam ..biryerlerden başlarım diye düşündüm.. ama olmadı.
-
Piyasu yapucusuna kim çumak sokabulur kimun haddunedur.Biz anucak onudan arutan kıruntularla kendumuzu avuturuk vakut geçururuk yapucu bi kuzarusa o çumağu ne eder sonura duşunmek bile istemeyrum üwww
-
xu30 AYLIK KAMA
xu30 AYLIK KAMA
[img]http://666kb.com/i/bpkdpoocxq2d1tvya.gif[/img]
Uzun vadeli öngörülerimi paylaşmak için bugrafiği uzun süredir takip ederim biliyorsunuz.
Artık hava epey değişti bence ve yukarılar için düşünülenler artık hayal olarak kalabilir.
Geçen hafta 79600 kırıldıktan sonra bundan sonra genel olarak olumsuz senaryolar çizeceğimi dile getirmiştim ve öyle yapmaya devam ediyorum.
AYU ruhlu senaryolardan kurtulmak için zirve olan 92xxx lerin geçmesini görmem gerekecek maalesef.
Şimdi gelelim yukarıdaki senaryoya...
Tahminim OCAK ayı içerisinde aylık grafikte BB orta banda hızla bir yönelme yaşanacağı yönünde.SPOT endeks için 70000 seviyelerine çok yakın rakamlardan bahsediyorum yani.Sonrasında ise GENEL SEÇİMLERE kadarki sürecin yatay bir bkleme havası içerisinde olacağını düşünüyorum.YATAY derken aylık grafikte resmetmeye çalıştığım şekilde bir yataylıktan bahsediyorum.
70000 lerden yeniden İKİLİ TEPE yapmak için 90000 lere giden bir endeks ardından da dalgalı ama bariz bir düşüş ya da yükselişin belirmediği bir BEKLEME süreci yaşanabilir endeksimizde.
GENEL SEÇİMLERden hangi sonuçlar çıkar bilmek çok zor ama seçiM ardından 3-4 ay gibi kısa bir sürede SPOT endeksin sarı yatay olarak verdiğim ve MOR KAMAnın alt bandına denk geleceğini düşündüğüm 52-53000 li seviyelere kadar düşüş beklerim.
Uzun vadede 50000 lerin altını da artık tarihin sayfalarına gömüyorum ve yeni bir dip beklentisi içine hiçbir zaman girmeyeceğimi açıklamak istiyorum.
SARAYLI ABİ VE SEVGİLİ SELÇUKLU YUKARIDAKİ ÖNGÖRÜYÜ(SENARYOYU) EWSEL AÇIDAN DEĞERLENDİREBİLİR MİSİNİZ RİCA ETSEM?
-
bence güzel projeksyon hpy patron ... .benzer düşünüyorum ...uv de yükselen bi dip ve sonra trendin devamı ..... şuan ewsel olarak .bence .. tam net değil ama ...kısa vadede 1-2 ay .. yeni tepe mümkündür tahminim ... senin projeksyondan tek farkı bu abi düşüncemin ....
tarihsel vadede .... borsalar bence hep yükselmiş ... yükselmeyede devam edecekler bence ... ....
-
[IMG]http://i52.tinypic.com/2rw6muw.png[/IMG]
Hmmm.... bence de borsalar hep yükselecek!!! önümüzdeki 30 yıl hiç
düşmeden yükselecek. zaten graf da onu anlatıyo.....
bırakın benim önümü kesmeyin öyle dirençle mirençle, ben hızımı aldım artık,
dağıtacam bütün rakamları diyo...
-
[quote=selçuklu;320104]bence güzel projeksyon hpy patron ... .benzer düşünüyorum ...uv de yükselen bi dip ve sonra trendin devamı ..... şuan ewsel olarak .bence .. tam net değil ama ...kısa vadede 1-2 ay .. yeni tepe mümkündür tahminim ... senin projeksyondan tek farkı bu abi düşüncemin ....
tarihsel vadede .... borsalar bence hep yükselmiş ... yükselmeyede devam edecekler bence ... ....[/quote]
Teşekkürler selçuklu patron.İçim rahtaladı.Ew den anlamıyorum ama değer veriyorum ew yorumcularının yorumlarına.Saygılar.
-
[quote=hpy;320101]SARAYLI ABİ VE SEVGİLİ SELÇUKLU YUKARIDAKİ ÖNGÖRÜYÜ(SENARYOYU) EWSEL AÇIDAN DEĞERLENDİREBİLİR MİSİNİZ RİCA ETSEM?[/quote]
Ben öngörüyü komple terkettim hpy...:)
varsa yoksa sistem,
ister çıksın ister düşsün...:)))
-
[IMG]http://i51.tinypic.com/2gtarza.jpg[/IMG]
Dolar bazlı da "aynı fikirdeyim beni de bırakın" diyo..
-
[quote=saraylı;320049][SIZE=3][B][I][U][COLOR=#0000ff]Trend Analizi:[/COLOR][/U][/I][/B][/SIZE]
[SIZE=2][B][I]BRS...........81.800........:yü:[/I][/B][/SIZE]
[SIZE=3][I][COLOR=blue][B][U]Kapanış,Yüksek ,Düşük:[/U][/B][/COLOR][/I][/SIZE]
[I][B]K.........82.300[/B][/I]
[I][B]Y.........82.625[/B][/I]
[I][B]D.........81.800[/B][/I]
[B][I][SIZE=3][COLOR=blue][U]Kırılma Noktaları :[/U][/COLOR][/SIZE][/I][/B]
[I][B]82.375..................:yü:[/B][/I]
[I][B]82.200...................:dü:[/B][/I]
[I][COLOR=blue][B][I][SIZE=3][U]Pivot ,Destek ve Dirençler:[/U][/SIZE][/I][/B][/COLOR][/I]
[I][B]4.Direnç : 84.725[/B][/I]
[I][B]3.Direnç : 83.900[/B][/I]
[I][B]2.Direnç : 83.075[/B][/I]
[I][B]1.Direnç : 82.700[/B][/I]
[I][B]Pivot : 82.250[/B][/I]
[I][B]1.Destek : 81.875[/B][/I]
[I][B]2.Destek : 81.425[/B][/I]
[I][B]3.Destek : 80.600[/B][/I]
[I][B]4.Destek : 79.775[/B][/I]
[I][B]Haftalık Pivot:80.550[/B][/I]
T..CT..CT..CT..CT..CT..CT..C[/quote]
................................
-
[quote=SU-TE;320084]saraylı ; sonunu görmediği işe girmez!!!:cool:
Finali çok şık bi yazı...[/quote]
''sonunu düşünen kahraman olamaz'' gibi bi şey olmuş
Saraylı Alemdar :..:
-
Ali Baba'nın Doğan görünümlü bi Şahin'i vardı...:)))
Ne zamandır bunu satıp VOB dan kazandığını üzerine ekleyip bir yeni araba almayı düşünüyordu.:rolleyes:
Bu akşam beni aradı,diyor ki,işler fena gitmiyor,öyle bir yılda çok para kazanabileceğimi forumda yazmışsın,:::
ben de okudum,
gözüm açıldı,:eek:
arabayı değiştirmekten vazgeçtim,:cool:
dedim ki,eee para kazanıyorsan niye değiştirmeyeceksin, onu anlamadım,
dedi ki; bir yıl sonra bu Şahin 'i satıp ,üzerine kazandığımı koyup Ferrari almayı düşünüyorum....kom:..:
:D
:..:
-
[QUOTE=selçuklu;320104]
tarihsel vadede .... borsalar bence hep yükselmiş ... yükselmeyede devam edecekler bence ... ....[/QUOTE]
Güzel demişin selçuklum, bencede yükselmeye devam edecekler elbette ama, tarihsel sürecin bir döneminde borsa diye bişey yokmuş, icad olmuş acaba icad olduğu gibi bir zaman gelecek tekrar yokolacakmı sence:))) belkide yerini başka bişeye bırakacak ve yokolacak, işte o zaman hep yükselişin sonuna gelinmiş olurmu?;)
Az evvel national geographic tv yi izliyordum tamda uygarlıkların yokoluşunu konu alan bölümü yayınlanıyomuş izledim biraz:)
Arizonada phoenix kentinin 200 yıl sonra harabe ve terkedilmiş halde bulan araştırmacıları falan ele alıyodu:D:D:D insanoğlu başına gelenlerden ders çıkarmaya çalışıyor işte:)
Yav öyle kentler terkedilmiş ve harabe olacaksa borsalar hayli
hayli unutulur gider heralde:::
Borsa belkide sadece bizim uygarlığın uğraşısı olarak kalacak.heyk
Hani projeksiyon kanalazisasyon yapan kalmayacak, trade ne demek bilen canlı türü olmayacak demektir bu:D hele hele vobda terse kalan hiç olmayacak demektir ki bu pala için ne kötü bişey.dng
Hani tadınada varmaya bakın derim ben.lelele