cümleten iyi akşamlar !
dow kötü kaparsa sabah bide uzunlardan haşlanıp çifte kavrulmuş oluruz..
Printable View
cümleten iyi akşamlar !
dow kötü kaparsa sabah bide uzunlardan haşlanıp çifte kavrulmuş oluruz..
[QUOTE=YAVUZHAN;110620]cümleten iyi akşamlar !
dow kötü kaparsa sabah bide uzunlardan haşlanıp çifte kavrulmuş oluruz..[/QUOTE]
kuruma neden itiraz etmiyorsunuz ben olsam şimdi iyi haşlıyodum onları:mad: hakkınızı arayın...üüü
sankoda gecen yıl emirler iletilememişti..kaçtan satmak istemişsem,aradaki farkı tak diye hesaba yatırdı...
kablosuz agdan baglanıyorum nete
matrik verilerin yogun oldugu saatlerde ve hızlı hareket oldugu saatlerde donuyo
aynı sorunu yaşayanlar var mı
turkcell connect kart matriks kullanan var mı
eger kullanan arkadaslar varsa ve tavsiye ediyorlarda almayı düşünüyorum
[QUOTE=jerfin;110619]kısacılar için en rahat gece bu gece, yaslanın arkaya keyfini çıkarın..:..:
şu tabloya göre yarın sabah birçok hisse taban açar....lelele[/QUOTE]
tamamda imf haberi gelirse nolcek ve çevremdeki herkes short .dng
[QUOTE=abka;110622]sankoda gecen yıl emirler iletilememişti..kaçtan satmak istemişsem,aradaki farkı tak diye hesaba yatırdı...[/QUOTE]
evet ozaman okuyucuydum hatırlıyorum traderx inde yatırmışlardı
[QUOTE=truva;110623]kablosuz agdan baglanıyorum nete
matrik verilerin yogun oldugu saatlerde ve hızlı hareket oldugu saatlerde donuyo
eger kullanan arkadaslar varsa ve tavsiye ediyorlarda almayı düşünüyorum[/QUOTE]
hareket başlamadan donmalar oluyor matrixde bugünde oldu kablosuzda ama öncü sinyal diyorum sisteme bakıyorum:..:
[quote=fxci;110624]tamamda imf haberi gelirse nolcek ve çevremdeki herkes short .dng[/quote]
ımf: ''turkıye'de goreve gelen yenı ekonomı ekıbıyle calısmayı beklıyoruz''
uluslararası para fonu (ımf), turkıye'de
goreve gelen yenı ekonomı ekıbıyle calısmayı bekledıklerını bıldırdı.
ımf sozcusu davıd hawley, turkıye ıle olası bır programa ılıskın
gorusmelerın surdugunu ve turkıye'de kabıne degısıklıgıyle goreve gelen yenı
ekonomı ekıbıyle calısmayı bekledıklerını soyledı.
Washıngton'da ımf merkezınde duzenledıgı brıfıngde, turkıye ıle ılıskıler
konusundakı son gelısmelerı degerlendırmesı ıstenen hawley, ''turkıye ıle
gorusmeler suruyor. Nısan ayı sonunda ımf ve dunya bankası'nın yıllık bahar
toplantıları sırasında o donemın devlet bakanı mehmet sımsek ve turk ekıbıyle
verımlı toplantılar yaptık'' dedı.
Kabıne degısıklıgıne degınen hawley, devlet bakanı ve basbakan yardımcısı
alı babacan ıle malıye bakanı mehmet sımsek ıle bırlıkte calısmayı bekledıklerını
kaydettı.
Hawley, eskı devlet bakanı ve basbakan yardımcısı nazım ekren ve eskı
malıye bakanı kemal unatıkan'a bundan sonrası ıcın basarılar dıledı.
-aa-
[QUOTE=fXci;110624]tamamda imf haberi gelirse nolcek ve çevremdeki herkes short .dng[/QUOTE]
tecrübelerime dayanarak şu tabloda imf de kurtaramaz gibi... spot piyasada 30 a yakın hisse tabana oturdu..100 e yakın hissede tabana 1-2 kademe yukarda kapattı.. düzeltme düşüşlerinde cümbül cemaat hadin taban olalım demez bu meretler..:D böyle elele tabana gittiklerinde de tek tabanla yetinmezler, biraz aç gözlülerdir..:D öğleden sonra sert yukarı tepkisi gelir ama...
[quote=fXci;110624]tamamda imf haberi gelirse nolcek ve çevremdeki herkes short .dng[/quote]
O gelse bu gelse diye beklersen dalgıçlığı unutacan.:..::..::..:Yüzmeyi zati unuttunda.
[quote=truva;110623]kablosuz agdan baglanıyorum nete
eger kullanan arkadaslar varsa ve tavsiye ediyorlarda almayı düşünüyorum[/quote]
3g gelmeden güvenme derim..
vob datalarına bakmadım ama hisse derinliklerinde ve hisselerde çokda iyi çalışmıyor. 1,2 sn gecikmeli sanki
43.700 tepe deik 43.550 kısa durmak yok yola devam.
[quote=unlimitted;110618]msn'den yazıştığım bir arkadaşa demiştim ki, 2 gündür o 800 puan düşüşlerini hazırlık için yapıyorlar.
neden?
son hareketi de o şekilde yapacaklar ve long olanlar "geri alacaklar nasıl olsa" diye bakacak öyle, flat olanlar 800 puan kapmak için longlayacaklar, ama nafile. düşüş devam edecek.
yarın da yukarı gapli açılacağımızı düşünüyorum. hatta açılıştan sonra biraz yukarı gideceğini düşünüyorum. ama 43 binlere kadar değil.
mal böyle kitlenmez çünkü. bu hareket iş bankasının şubat kontratına yaptığından (20 dakikada 12bin kontrat vermesi) öteye gitmez bence.[/quote]
O yapılan seviye ile bunun arasında uçurum var.Hemde bu seferkinde hacim çok yüksek.Bu tarz şeyler ancak kendini kandırma olabilir.Mal böyle kitlenmez dediğin 2800 puan mal düşmüşüz daha nasıl kitleyecekler.Daha önceki gördüğümden hiç farkı yok bunun.Mayıs ayı düşüş başlamıştır.
gelde küfür etme arkadaş 2 hafta paso kısa kovala bugünü bekle öğlen son kalan kısalarımı çıkmak zorunda olduğum için geldiğimde hayatımın ilk m.c. sini yemeyim diye kapattım geldim bakıyorum geldiğim yerden 2000 puan düşmüş gelde çıldırma
neyse yarın yukarı gap bekliyorum İşallah olurda geçte olsa şelaleye bırakırız kendimizi,
olmazsada yine uygun bir yerden full ötesi şort, vaybe en azından zararın 3500 ü çıkmıştı ellemesydim:(
yıllar sonra böyle halleremi düşecektik, kadermi bu nedir.
[QUOTE=unlimitted;110546]ben asıl şimdi 2-3 bin puan almasına güvenip de son yarım saattir ekran başında olmayan longcu arkadaşları düşünüyorum...
yazık günah ya...[/QUOTE]
beni düşünüosun heralde :) sarıkızım sagolsun vob -10000olsada cok onemli degl kontrat az ama uzunları daha bozmadım
Yanımdaki arkadaşım imf haberi gelir tavan açarız diye Kuşadasından yola çıktık geliyoruz.İstanbula Yanımdaki arkadaşım imf haberi gelir tavan açarız diye flat kaldı.Ben full short kaldım geceye sabah açılışta 500 puan karı koydum cebe.O ise flat kaldı neymiş imf haberi gelirmiş.Kardeşim bu imf haberi iyi geleceğini kim söyledi.Belki kötü gelecek.İmf diye birşey soktular milletin beynine kimse shortlayamaz oldu.Sonra da alırlarken de longlayamaz oluyorlar.Yav bu şeylere bakmayın.Şimdi şu satışa imf haberi gelir diye short girilmezmi tepeden.Bırakın geceye shortu şu 2800 puan düşüşün birazına da mı girilmez.Bu öyle düzeltme falan değil.Ortada kac milyon dolar karlar var almak lazımdı aldılar.Sadece bu sefer çakmak için malı olumlu hava pompalanmadı o neden oldu bilmiyorum.Aslında bugün bakanın çıkıp da en yakın zamanda anlaşacağımıza inanıyorum demesi lazımdı.:..::..:Demedi hayret.Bundan sonra short time.
şimdi pariteler çok iyi... petrol sanki başlamış yeni yukarı harekete... düzeltme gerekiyordu...dowa bakıyorum öyle göçmüş değil... bence bu tam dönüş değil ...dikkat derim sadece düzeltme olarak kalabilir... bu kadar sert çıkışın böyle düzeltmesi normal geldi
[quote=traderx;110633]gelde küfür etme arkadaş 2 hafta paso kısa kovala bugünü bekle öğlen son kalan kısalarımı çıkmak zorunda olduğum için geldiğimde hayatımın ilk m.c. sini yemeyim diye kapattım geldim bakıyorum geldiğim yerden 2000 puan düşmüş gelde çıldırma
neyse yarın yukarı gap bekliyorum İşallah olurda geçte olsa şelaleye bırakırız kendimizi,
olmazsada yine uygun bir yerden full ötesi şort, vaybe en azından zararın 3500 ü çıkmıştı ellemesydim:(
yıllar sonra böyle halleremi düşecektik, kadermi bu nedir.[/quote]
Eee şimdi yukarı gap olacak diyorsunuz.Bence olmayacak.Sizde yukarı çıkarken nasıl shortladı iseniz.Düşerken de ancak izleyeceksiniz.Azıcık tepki gelsin de shortlayalım dedikçe onlar daha da verecekler.Siz ise almanız gerekenin yüzde 10 unu belki şanslı iseniz alacaksınız.Tepki gelecek ama siz tepkinin hep daha çoğunu isteyeceksiniz.Kolay gelsin.Vob oynayan başka iş yapmayacak ve her an ekranda olacak ve iyi bir kurumla çalışacakve stop loss bilecek.Bunların dışında oynayan eninde sonunda kaybeder.Hep bakıyorum kimisi ekranda yokmuş kaybetmiş.Kimisi stop yapmamış kaybetmiş.Kimisi kurumu kötü kaybetmiş.Önlemi iyi almak lazım.Ayrıca siz shortladığınızda tepki gelecek acaba düzeltmemiydi diye kurcalanacak beyniniz.Panik alım satımla daha da zarar olacak.İnşallah çıkar zarar.
arkadaşlar uzun denemek hatalı neden şimdi garfiğe bakıyorum ne olmuş diye
bu hacimle öğlene kadar %4-5 çık ondan sonra günün en düşüğünden eksi kapat günlük garfikte tek uzun çubuk garan 3,80 den 3,56 ya düşsün ve hala imf demek saçmalık olur.
hala bugün yaşadıklarım kadermi diye düşünüyorum.
[quote=QUEEN;110636]şimdi pariteler çok iyi... petrol sanki başlamış yeni yukarı harekete... düzeltme gerekiyordu...dowa bakıyorum öyle göçmüş değil... bence bu tam dönüş değil ...dikkat derim sadece düzeltme olarak kalabilir... bu kadar sert çıkışın böyle düzeltmesi normal geldi[/quote]
Hiç de öyle değil.Ben demedim mi sabah yazdım.Herkes düşerken long maliyeti düşsün diye longlayacak.Çoğalmaya başladı düzeltme diyenler.3.5 katrilyon hacim yetmemiş anlaşılan.Yarın bi 3 daha yeter.Çıkarken 29000 de tepki çıkışı.Düşerken 43500 de düzeltme alış fırsatı.Oldu buyrun alan alsın.Haziran sonuna kadar düşeriz.3 ay yatay gideriz.Sonra eylülde ralli.Görüşüm budur.
[quote=traderx;110638]arkadaşlar uzun denemek hatalı neden şimdi garfiğe bakıyorum ne olmuş diye
bu hacimle öğlene kadar %4-5 çık ondan sonra günün en düşüğünden eksi kapat günlük garfikte tek uzun çubuk garan 3,80 den 3,56 ya düşsün ve hala imf demek saçmalık olur.
hala bugün yaşadıklarım kadermi diye düşünüyorum.[/quote]
Bak gerçekleri görüyorsun çok güzel işte.35000 bekledi millet.35000 e değmeden döndük.Bunu iki üç gün önce yapacaklardı.Nasdaq da belli etti ama demekki biz de son 2 gün daha beklettiler.Bilemiyoruz niye.Ama en sonunda kitlediler.İmf falan hikaye.Basına yayıyorlar imf diye yükselişe bahane oluyor.Şimdi de düşmek için anlaşmıyoruz derler.Para bunun adı kaç katrilyon dönüyor görüyorsunuz.Her balon patlamaya mahkumdur.
[QUOTE=GOKHANFINDIK;110639]Hiç de öyle değil.Ben demedim mi sabah yazdım.Herkes düşerken long maliyeti düşsün diye longlayacak.Çoğalmaya başladı düzeltme diyenler.3.5 katrilyon hacim yetmemiş anlaşılan.Yarın bi 3 daha yeter.Çıkarken 29000 de tepki çıkışı.Düşerken 43500 de düzeltme alış fırsatı.Oldu buyrun alan alsın.Haziran sonuna kadar düşeriz.3 ay yatay gideriz.Sonra eylülde ralli.Görüşüm budur.[/QUOTE]
20 dakikada 2800 puan düştüyse mutlak tepkisi olacaktır ..döndümü trend bilmem daha saatlikler sat vemedi çünkü ortalamar çok yukarda...dönmüşde olabilir bunu sonradan anlayacağız...bu arada dowda tobolamaya çalışıyır...
dönüüşü yarın bekliyordum ama bugun degil..pariteler ilginctirki bozmadı hayret bişey
[quote=QUEEN;110641]20 dakikada 2800 puan düştüyse mutlak tepkisi olacaktır ..döndümü trend bilmem daha saatlikler sat vemedi çünkü ortalamar çok yukarda...dönmüşde olabilir bunu sonradan anlayacağız...[/quote]
Bence 2800 düştü ise bi 600 700 daha düşecez ki tam panik olsun.Sonra tepki gelsin.Zaten düşüren de panik satışlar.Borsa kim kime...Kimse açılışta tepki falan beklemesin.Yarın da eksi açmamız lazım.Vob farkı 250 ye indirdi bir ara.Acaba dedim oralardan long emri verdim iptal ettim.Sonra farkı geçirdiler yine 750 ye.Dow zaten tahminim yüzde 3 4 ü var.
[QUOTE=traderx;110076]bahsi geçen obo linkteki silinmiş, upload siteleri 1-2 ay sonra siliyor namussuzlar.
[IMG]http://img235.yukle.tc/images/8155zzqwr.jpg[/IMG][/QUOTE]
obo bu 3 gün kalması lazımdı boğazın üstünde 1 gün kaldı bugünde kalacaktı ama cortlattılar:D bu obo çok can yakacak çok, garanlar için üzülmüştüm erken çıktık diye ama tepeden 2 gün önce çıkmışız
tahminim 1-2 hafta içinde zararların çoğu çıkar, karada geçeriz nasipse bu obonun çok yolu var çok.
[QUOTE=GOKHANFINDIK;110643]Bence 2800 düştü ise bi 600 700 daha düşecez ki tam panik olsun.Sonra tepki gelsin.Zaten düşüren de panik satışlar.Borsa kim kime...Kimse açılışta tepki falan beklemesin.Yarın da eksi açmamız lazım.Vob farkı 250 ye indirdi bir ara.Acaba dedim oralardan long emri verdim iptal ettim.Sonra farkı geçirdiler yine 750 ye.Dow zaten tahminim yüzde 3 4 ü var.[/QUOTE]
valla tepki bekliyorum açılışda çok iddalı olmamak lazım borsa bu %4 artı %3 eksi olabilir ...süpriz herzaman vardır bunu size söylemeye gerek yok sanırım.:)
[url]http://www.voborsa.com/forum/teknikler-analizler-deposu-t5188p2.html[/url]
16. mesaj yılbaşından ne olcağını yaz foruma ekle kaybolmasın diye (bu kadar net borsanın yönünü türkiyede kimse çizmemiştir heralde) ondan sonra böyle ketenpereye gel Allah ıslah etsin beni, 100 spotta bissürü kağıt taban, garanıda taban görürsek ilerleyen günlerde şaşırmamak lazım bissürü kağıt taban olmuş bugün vay yavrum vay. tepeden 2 gün önce çıktık hamdolsun.
25.01.09, 21:43
traderx
Kardeşimiz Üyelik tarihi: Apr 2008
Ettiği Teşekkür: 394
305 Gönderisine 487 Kere Tesekkür Edildi
Durumu:
buda uzun vadeli konjektüre ilişkin grafiğimiz tek olumlu görünen durum volume nin üstündeki macd göstergemiz pozitif uyumsuz bariz şekilde, böyle kuvvetli trendlerin olduğu zamanlarda bu uyumsuzluklar malesef devre dışı kalıyor
aslında teknik her şeyi kabak gibi ortaya koyuyor daha öncede olduğu gibi,
28500 üstü 3 gün eşittir: 36000
21500 altı 3 gün kapanış:16000
[B]bana soracak olusanız ben uzun vade için kötümserim, olurda iyi bir ihtimalle tobo çalıştı ve 36000 oldu diyelim, ondan sonra olacaklar konusunda garanti veremem
[/B]
[quote=QUEEN;110645]valla tepki bekliyorum açılışda çok iddalı olmamak lazım borsa bu %4 artı %3 eksi olabilir ...süpriz herzaman vardır bunu size söylemeye gerek yok sanırım.:)[/quote]
Aman be abi ne olursa olsun uyar.Bu borsa herşey olur tabiki.Kazanalım da görüş önemli değil.Ben sabah gördünüz orada pastada ilk 1.sıraya tabelaya soktum TERA en iyi satıcı oldu.Sonra ne oldu gördük.Uçtuk gittik.Ben açılışta bozmasam longlarımı sonra uçuşta olsam çok para kazanacaktım.Ama kapanışta ne olacaktı 800 puan gübü net eksi kapayacaktım.Bu yüzden alıp satmaktan memnunum.Hiç trend nereye gitmiş umrumda değil.Bugünden beri görüyorsunuz 42975 den beri shortluyorum.Net 500 600 puan zarar etmişim orada.Portföy 5 10 milyarlar anında değişiyor.Ama Bir bakıyorum zayıflığı görünce bir tuttum o da bana borsadaki en büyük ikinci kazancımı getirdi bugün.Borsada herşey olur.Zamanlama yapmak lazım.Dax düştü epey bizden sonra.
düzeltme başladıysa...
ideal hedef yeresi kutunun içindeki bölgedir.dozunu kaçırırlarsa spot30 32.000 bile görür (hadi canım dediğinizi duyar gibiyim).
eğer bu çıkışın kendisi bir düzeltme ise o zaman ayıların intikamı boğlarınkinden kat ve kat kanlı olacak demektir...yeni DİP görürüz...
şimdilik [B]iyimser olarak[/B] buna A or 1 diye bakıyorum (pek 1 gibi sayılmıyor emme)...ve XU30 da hiç değilse [B]36.500[/B] lere iniş bekliyorum...1 günde inmez tabii...
ve şunuda şimdi anlıyorum malesef bu çıkış niye ralli modunda oldu sebebi çok açık kesin ve net şu,
yeni düşüş dalgasına marj yaratmak için yukarı çektiler, bu yukarı çekmenin en mantıklısı ralli hemde çok pis çok hızlı olmalıydıki kimse ne olduğunu anlamayıp yükselişe iştirak edemeden [B]ky nin satacağı mallarını yüklenmeden[/B] sadece fiyatları yukarı çekip mal çıkmayı daha uygun fiyatlardan rahat hale getirmek ve ky üzerinde bu ralli çok sağlam kriz bitti psikolojisi oluşturdu yani
ilerki günlerdeki satışları için yeni umutlar yeni müşteriler yarattı kendine
bir taşta iki kuş yani
olay bu ve malesef bu zokaya ben dahil çok kişi yuttu buda iyi bir tecrübe daha oldu.
Bunun adı yutan ayı formasyonudur.Ne gelirse aktife bas demek oluyor bu.
veri akışında problem yaşayanlar vardır benim gibi..ben baglantıyı usb olarak kullanıyorum ama ethernet haline getiricem usb nin zorlama yaptgını ve daha verimsz çalıştıgnı duydum..kablosuz modem de var tabi ama en saglıklsıı ethernet gibi gözüküyo şuan..
şu pariteyle düşsün kapatırım vob hesabını:) yada paritelerinde dagılması gerek ozaman olurr
[QUOTE=GOKHANFINDIK;110647]Aman be abi ne olursa olsun uyar.Bu borsa herşey olur tabiki.Kazanalım da görüş önemli değil.Ben sabah gördünüz orada pastada ilk 1.sıraya tabelaya soktum TERA en iyi satıcı oldu.Sonra ne oldu gördük.Uçtuk gittik.Ben açılışta bozmasam longlarımı sonra uçuşta olsam çok para kazanacaktım.Ama kapanışta ne olacaktı 800 puan gübü net eksi kapayacaktım.Bu yüzden alıp satmaktan memnunum.Hiç trend nereye gitmiş umrumda değil.Bugünden beri görüyorsunuz 42975 den beri shortluyorum.Net 500 600 puan zarar etmişim orada.Portföy 5 10 milyarlar anında değişiyor.Ama Bir bakıyorum zayıflığı görünce bir tuttum o da bana borsadaki en büyük ikinci kazancımı getirdi bugün.Borsada herşey olur.Zamanlama yapmak lazım.Dax düştü epey bizden sonra.[/QUOTE]
abi değil abla abla:p:p
[QUOTE=GOKHANFINDIK;110650]Bunun adı yutan ayı formasyonudur.Ne gelirse aktife bas demek oluyor bu.[/QUOTE]
yutacağını yuttu zaten eksi açılsın direk long
Bu arada birşey belirtiyim.43800 ile 43000 hatta 42500 e kadar bile full mallananlar margin call yedi.Ne ilginç sabah shortlar margin call yedi.Öğleden sonra longçular.Onlar da margin call kapayacaklar maalesef yarın.
[quote=QUEEN;110653]abi değil abla abla:p:p[/quote]
Sorry.:eek:.dng:D
[quote=QUEEN;110654]yutacağını yuttu zaten eksi açılsın direk long[/quote]
43800 den 43000e yuttu diye düşünsek?42000 e de yuttu desek?41000 e geldik?Eee demekki tam yutmamış.Pek boğa gördüm sizi?:..::..:.dng.dngBir ben mi kaldım formasyonu oluşmasın?.dng
[QUOTE=GOKHANFINDIK;110655]Bu arada birşey belirtiyim.43800 ile 43000 hatta 42500 e kadar bile full mallananlar margin call yedi.Ne ilginç sabah shortlar margin call yedi.Öğleden sonra longçular.Onlar da margin call kapayacaklar maalesef yarın.[/QUOTE]
yarın saat 2 kadar sıkıştırabilirler.
[QUOTE=GOKHANFINDIK;110657]43800 den 43000e yuttu diye düşünsek?42000 e de yuttu desek?41000 e geldik?Eee demekki tam yutmamış.Pek boğa gördüm sizi?:..::..:.dng.dngBir ben mi kaldım formasyonu oluşmasın?.dng[/QUOTE]
ip gibimi inecek tepki gelir.......dönerim ben merak etme...350 500 arası stop olurum mutlak şartım ısrar etmem...şu future 8370i kırmadı gitti..