-
[quote=cansalk;111223]bak kardesım ben bu pıyasada 15 yıldırr varımm sen shortla gezerken ben ben hıssede donuyorudmm bu 1.....ilk kurumumm marjianal menkulll bılmem adını duydunmuu kıı zannetmemm
2. cısıı mevzuatta falan hıkayaee anlatmaa kralınııı alırr sataırımmm buu 2.....
50 kadar garantıı dıye bırseyy yokk bu 3.. o kıtapta yazarr senın hıssenı temınat kapsamında bankaya vreıyorsa (kı bu sadece tekstılbank yapıyor hısse karsılı kredı verme işini )aracı kurum anca sermayesı kadar sorumlu
haa temınat olarak sermaye karsılıgı kendı gayrımenkulunu hazınee bonosunu temınat gosterırsee sendee alacaklıı olarak sııraya gırerırsın
vob tada poz yoksa o gun aksam paran carı hesaba gecırılerr anların ak koyunu kara koyunu
olee elemen uydurmklaa mevzuatta omuyoo bu ıslerr ara sor bakalım 50 bın e kadar garantı dıyee bısı yok nerede varr.
al bak mkk telefonu bu ara bu numarayı aynur hanımı ıste 334 57 00
sunu sole merkez menkul musterısıyım 51 bın param var mkk bunu verıyor muu de dee gorr cevaabııı.
burdada ole 2 paralık dandıkk aracı kurumları savunmaaa mılletdee yanlıss bılgılendırmee
haa kım ıstıyorsa arasın sorsunn kardesımm mevzuat kıtap falan onlar yazılıı bana paramı kımm verecekk benn onuuu bılırımmm gerısıı tırıskadan teyyareeeee[/quote]
Bir de boşuna sinirleniyorsun abicim.Azabı yaşayan sensin ben değilim ki.Ben sana yardımcı olmaya calışıyorum.Vobla ilgili bahsediyorum zaten.Usulünü anlatıyorum.Sen sinirleniyorsun.Madem derdin yok derdini niye yazarsın.Bak kendin hallediyormuşsun.Ozaman bunları niye yazarsın.Bu işlerin usulu var.İllaki olacak üçkağıt.Herkes dürüstmü.Üçkağıdı yapanlar da genelde paraya sıkışanlardır.Yoksa durup dururken kimsenin malına saldırmazlar.Oraya buraya borçlanıp son çare yapıyorlar.Napalım.Adamları asalım idam mı edelim.Yapıyorlar işte.Daha da sıkı önlemler alınmalı.Aracı kurum kurmak zorlaştırılsın sermayeleri daha da çok arttırılsın.Yaşınızın büyük olmasından gurur duyuyorsanız boşuna yorulmayın burada yaşı büyük olanlara öncelik tanımıyorlar para kazanırken.Parayı iyi yöneten kazanıyor.Benden msn de akşama kadar 40 lı 50 li yaşlarda adam yardım istiyor.Al oyna paramızı diye.Çok meşhur bir borsa dergisinin sahibi kaç milyar teklif etti reddettim.Öyle 10 15 milyar değil dediğim rakam.Bu işler yaşla başla olmuyor.shortla donla da olmaz.Onun için fazla övünmeyin borsa geçmişinizle.Kazanın paranızı yeyin.En mutlusu o dur sizin için.
-
cansalk bazı konularda haklı bence.. benim bir yakınımda merkez menkul'de olan parasını ve hisselerini başka yere virman yaptırmak için uğraşıyor.. mkk direk yardımcı olmuyor, git yatırımcı koruma fonuna başvur ve orada ne kadar paran olduğunu ispat et bana diyor.. hisselerinin başka kuruma aktarılması ise aylar alabilir, bütün başvuruları toplayıp harekete geçeceğiz diyor, ölme eşeğim ölme.. borsa 3-5 ay sonra nerelerde olacak ve bu yatırımcıların zararını kim karşılayacak.. merkez menkul'den işini halletmek için bi muhatap bulamıorsan, mkk git yatırımcı koruma fonuna başvur diyorsa sana vay halimize..
vob'da diyorsun ki güvence var.. (ki bu güvence sadece vob için değil, sözde hissedeki ve hisse almak için aracı kurumdaki parana da 50.000 tl güvence veriyor devlet) eee o zaman neden aylardır paralarını alamıyorlar merkez menkul'deki yatırımcılar.. nerde güvence, uğraş dur..
vob'da serbest hesapta olan paranın ne güvencesi var kurum batınca, carideki paranı nasıl ispat edebilirsin vobaş'a.. hadi carideki paranı ispat et de al vobaş'ın verdiği 50.000 tl güvencedeki paranı.. hadi ispat ettin diyelim, bir sürü prosödürle uğraş ve aylar sonra al alabilirsen paranı.. mevzuatla uygulama birbirini tutmuyor işte..
-
Serçeden korkan darı ekmez demiş atalarımız. Hadi TERA olsun Sanko olsun dandik diyorsunuz Raymond da mı dandikti? 2001 krizinde özel operasyonla kurtulan bankaların arasında her yerde sayısısz şubeleri olan Garanti ve Akbank yok muydu? Demekki her kurumun riski aynı.
Aracı kurumlarda şubeleşmek büyük masraftır. Demirbaşlar dahil 100.000TLye yaklaşan bir masrafı vardır. Aracı kurumda şubenin tek avantajı da seans salonu kurulmasıdır ve seans salonuna gelecek müşteriden şube masraflarını çıkartacak kadar gelir etmeniz gerekir. Aracı kurumlar da şube açmak yerine seans salonuna gelen müşterinin ihtiyacı olan Foreks ve Matriks gibi termianlleri müşteriye ücretsiz sunuyor. Al istediğin veri ekranını evinden gir işlemleri diyor. Parayı banka hesabından gönder al. İnternet şifresi de alırsan bankaya parayı yatırıp çekmekten başka gitmane de gerek kalmaz. Sözleşmeler için de kargoya telefon et gelsin evinden alsınlar. Bize boşuna şube masrafı çıakrtma diyorlar. Ak Yatırım şubelerini kapatıp banka içinde eleman yetkilendirmeye başladı geçen yıl. finans Yatırım şubeleri deseniz yien aynı şekilde banka şubelerine çekildi. Aracı kurum seçerken şube sayısını dikakte alıyorsanız biraz da buraya dikakt etmek lazım. Kurumun batmasından korkuyorsanız açarsınız [URL="http://www.tspakb.org.tr/tr/admin/Portal/LinkClick.aspx?tabid=87&table=Baglanti&field=ItemID&id=577&link=AIM_Veriler_ak_karsilastirmali_200812.xls"]Karşılaştırmalı Aracı Kurum Verileri (2008; Revize UFRS)[/URL] buradan bilançolarına baklarsınız kâr eden kurum batmayacağına göre onu seçersiniz.
-
[QUOTE=jerfin;111229]cansalk bazı konularda haklı bence.. benim bir yakınımda merkez menkul'de olan parasını ve hisselerini başka yere virman yaptırmak için uğraşıyor.. mkk direk yardımcı olmuyor, git yatırımcı koruma fonuna başvur ve orada ne kadar paran olduğunu ispat et bana diyor.. hisselerinin başka kuruma aktarılması ise aylar alabilir, bütün başvuruları toplayıp harekete geçeceğiz diyor, ölme eşeğim ölme.. borsa 3-5 ay sonra nerelerde olacak ve bu yatırımcıların zararını kim karşılayacak.. merkez menkul'den işini halletmek için bi muhatap bulamıorsan, mkk git yatırımcı koruma fonuna başvur diyorsa sana vay halimize..
vob'da diyorsun ki güvence var.. (ki bu güvence sadece vob için değil, sözde hissedeki ve hisse almak için aracı kurumdaki parana da 50.000 tl güvence veriyor devlet) eee o zaman neden aylardır paralarını alamıyorlar merkez menkul'deki yatırımcılar.. nerde güvence, uğraş dur..
vob'da serbest hesapta olan paranın ne güvencesi var kurum batınca, carideki paranı nasıl ispat edebilirsin vobaş'a.. hadi carideki paranı ispat et de al vobaş'ın verdiği 50.000 tl güvencedeki paranı.. hadi ispat ettin diyelim, bir sürü prosödürle uğraş ve aylar sonra al alabilirsen paranı.. mevzuatla uygulama birbirini tutmuyor işte..[/QUOTE]
Mevzuat ve kanunalr belli kesimlerin çıakrına göre hazırlandığı için böyle oluyor malesef. Örneğin paramızı emanet etmek istediğimiz banka ile hesap açma sözleşmesi imzalarız ama sözleşmenin hiçbir maddesini biz belirleyemeyiz. Bankanın hazırlamış olduğu sözleşmeye uymak zorundayız. Sözleşmeler iki taraf arasında karşılıklı anlaşmaya göre hazırlanır ama bir çok yerde tek tarafın şartlarını diğer tarafa kabul ettirmesi şeklinde gerçekleşiyor.
-
[quote=jerfin;111229]cansalk bazı konularda haklı bence.. benim bir yakınımda merkez menkul'de olan parasını ve hisselerini başka yere virman yaptırmak için uğraşıyor.. mkk direk yardımcı olmuyor, git yatırımcı koruma fonuna başvur ve orada ne kadar paran olduğunu ispat et bana diyor.. hisselerinin başka kuruma aktarılması ise aylar alabilir, bütün başvuruları toplayıp harekete geçeceğiz diyor, ölme eşeğim ölme.. borsa 3-5 ay sonra nerelerde olacak ve bu yatırımcıların zararını kim karşılayacak.. merkez menkul'den işini halletmek için bi muhatap bulamıorsan, mkk git yatırımcı koruma fonuna başvur diyorsa sana vay halimize..
vob'da serbest hesapta olan paranın ne güvencesi var kurum batınca, carideki paranı nasıl ispat edebilirsin vobaş'a.. hadi carideki paranı ispat et de al vobaş'ın verdiği 50.000 tl güvencedeki paranı.. hadi ispat ettin diyelim, bir sürü prosödürle uğraş ve aylar sonra al alabilirsen paranı.. mevzuatla uygulama birbirini tutmuyor işte..[/quote]
Vobtan cariye telefon msn kayıtları şu bu olmadan para çıkartılmıyor.Budur kanıt.Başka da kanıta gerek yok.
-
Evet raymond da battı ve bundan 1 2 sene önce kentuf da orası ile çalışıyordu.Vobtaki en çok raymond hacmini kentuf yapardı ozaman.O da güvenilir olsun sağlam olsun diye öyle düşünüyordu.Sankoyu da sorardı.Hatta terayı da sorardı.Hepsini soruyor ama raymond bal gibi battı.Bunlar bence yersiz.Gelecek şey başa geliyor.Kentuf parası yokken battı raymond.
-
Bakın kriz başladığı zaman telefonla msn ile görüştüğüm dealerlarıma sorduklarım sorular şunlar.Nasıl sizi kriz vuruyormu.Eleman çıkarımı varmı yokmu.Maaşlarınızı alıyormusunuz.Kurumunuzu bu tarz sorulara muhattap kılın.Kimse size cevap vermemezlik yapmaz.Adama gidip de maaşın ne kadar demeyeceksin.Alabiliyormusun düzenli diyeceksin.Eğer alabiliyorsa hala herşey düzgündür.Bir tanesi bile alamadı ise orada işler bozulmaya başlamıştır.Terada bir kaç kez konuşuldu maliyet düşürme yolları.Eleman çıkartmayı düşündüler.Kimseyi çıkartmadılar.Bazı konularda önlem aldılar.Şu anda tera zarar yazıyor.Kar edemiyor.Ama bu ileride zarar yazacak anlamına gelmiyor.Zarar yazmış diye bırakalım da kurumu hep mi zarar yazsın.Adamlar ciddiyetle elinden geleni yapıyorlar.Onu gözlemliyorsunuz zaten.Sankoda öyle.Ciddi yatırımlar var.Sanko varya özellikle başındaki yöneticisi çok işi bilen bir adam ve ciddi bir traderdır kendisi.Vobta sanko genel müdürü arada zamanı olunca çok pis trade eder.Adeti önemli değil ama kar ediyor.Arada arar konuşur muhabbet ederiz.Sanko ile terada güven sorunu yok.Bunlar işini ciddi yapıyor.Ciddiyet bozulsa ilk öğrenecek kişi ben olurum.Bundan emin olun.Buraya da yazarım gerekeni.Bu iki kurumda hesap güvenle açılabilir.Bu arada ben sankoda 1 ytl iken güven menkul 0.8 yapmıştı.Reklam vermişti.Ben ona hemen atlamadım.Üç dört gün ciddi hacim yaptı güven menkul sonra fos çıktı.Demekki güven vermiyor.Bunlara iyi dikkat etmek lazım.Bu globalin aldığı hedef menkul var.Adamlar hemen kazık peşinde.Yok size telefon bağlarız seansı canlı takip edersiniz.Falanda filan.Hiç sarmadı muhattap bile olmadım.Kolay değil öyle benim bir kuruma atlamam.Atladı isem de vardır bildiğim.Beğenmesem bana güven vermese bir dakika dururmuyum burada.Para bunun adı bağlanırmı heryere öyle.Güven veriyor.Takip edeceksiniz kurumunuzu nasıl durumlar.Soracaksınız.Merkez menkulle ben çalışsa idim eğer onlar zaten maaşlarında sıkıntı olurdu milletin kesin.Durumu anlayabilme şansınız vardı.Bu arada kurumun içinde arkadaş olacaksınız çevreniz olacak.Samimi olacaksınız.Abi abla kardeş muhabbetleri olacak.1 2 yıl birisi ile çalışıp da ona hala ayşe hanım ali bey diyemem ben.Abi abla derim hiç öyle yalandan birine kibarlık taslayamam.Neyse o.Kurumunuzla samimi olun.Tanışın insanlarla.İmkan varsa merkezine gidin.Tanıyın.İnsanlar düzgünmü değilmi yamuklarmı belli eder yüzleri.Bunları anlamak zor değil.Birisi konuşurken çok sallıyorsa o kurumu da terkedin o adamla da irtibatı kesin.Yalanı da anlamıyorsanız o sizin bileceğiniz iş.Kediye sermaye yüklendikten sonra konuşması kolay olur.Bu iş böyle.Kararlarınızı doğru verin.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;111234]Vobtan cariye telefon msn kayıtları şu bu olmadan para çıkartılmıyor.Budur kanıt.Başka da kanıta gerek yok.[/QUOTE]
peki her sabah dealer'in seni arayıp caride bu kadar eksidesin, eksi komisyon bakiyen kadar vob teminat hesabıdan cari hesabına para aktarıyorum diyor mu !!! yoksa direk paranı aktarıp eksini kapatıyor mu..:..: ohoo sen mi çok iyiniyetlisin, yoksa ben mi en kötü olasılıkları düşünüyorum anlamadım.:)))
-
Komisyon ve Batak…
Saygıdeğer Arkadaşlar,
2 adet yatırımcımız olsun.
Tavşan ve Kaplımbağa.
10.000 TL paraları olsun.
Her ikisi de gün içi trader olsun.
Tavşan 20 kontrat dönerek günde 1000 kontrat döner.
Kaplumbağa ise taş çatlarsa 80 kontrat.
Sağlam olduğunu düşündüğümüz (Kendimizi iyi hissettiğimiz) Güven Bankası aracı kurumu kontrat başı 2 TL alsın.
Çürük olduğunu düşündüğümüz (Değil ama rahat olmadığımız) Bendevarım menkul değerler ise kontrat başı 1 TL alsın.
Aradaki fark 1TL
Şimdi Tavşan kardeş Bendevarım MD’den işlem yapar.10 iş günü yani 2 hafta da sermaye başlangıcı kadar daha az komisyon ödemiş olur.Yani Bendevarım menkul değerler 15 gün sonra batarsa Tavşan kardeş para batırmamış sayılır.
Kaplumbağa kardeş ise Güven Bankası ile 10 iş günü sonrası 800 TL fazla ödemiş fakat kendince rahat uyumuştur.
Dolayısı ile hangi kurumla çalışılacağına hangi tipte yatırımcı olduğunuza bağlı olarak karar vermemiz gerekir.
Yukarıdaki örneklemelerde Tavşan ve Kaplumbağanın her trade te aynı başarı oranına sahip olduğu ve hep aynı miktarda parayı aracı kurumda bıraktığı varsayılmıştır.
Bol şanslar hepimize…
-
BAŞBAKANIN IMF ILE ILGILI SOZLERI
IMF ile görüşmeler
IMF ile görüşmelere ilişkin soru üzerine de Erdoğan, IMF'de şu an bir kararsızlık görüldüğünü ifade ederek, "Tabii bu noktada bizim imzalama konusunda bir kararımız yok, ama biz diyoruz ki, kalkıp da sistemimizle akşam başka, sabah başka derseniz, öyle bir şeyde yokuz. Türkiye olarak biz eski Türkiye değiliz. Bizim önümüze getirip, şöyle masanın üzerine bir şablon koyup, (Bu şablonu imzala) derseniz, bizim iktidarımız böyle şablon imzalayacak bir iktidar değil. Menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa buna bakacağız. Türkiye ekonomide ayakları üzerinde duran bir ülke, öyle yıkılan bir ülke değil. Kaldı ki, biz IMF'in ortağıyız. Yani ortağı olan bir ülkeye kriz döneminde destek olması gereken bir kuruluşun kalkıp da bazı durumlarda zorluklar çıkarması bizi de üzüyor. Kararsız kalırsa fazla üzülmeye de gerek yok yani" dedi.
"IMF'in kararsızlığı parasal mı, yoksa yönetim yapısıyla mı ilgili?" şeklindeki soru üzerine de Erdoğan, "Şu anda onların kararsızlığının nedeni, özellikle bizim bütçedeki gelir hanesinde veya giderle ilgili olarak verdikleri rakamlar var ki, o rakamları bizim aynı şekilde kabullenmemiz mümkün değil. (O rakamı düşürün) diyorlar. Biz o rakamı düşüremeyiz. Biz o kadar büyükçe bir rakam düşürmeye kalkarsak, o zaman biz yatırımlarda zora gireriz. Yatırımlarımızı bir defa devam ettirmek istiyoruz. Yatırımları durduğumuz anda istihdam olmaz" dedi.
-
[quote=jerfin;111237]peki her sabah dealer'in seni arayıp caride bu kadar eksidesin, eksi komisyon bakiyen kadar vob teminat hesabıdan cari hesabına para aktarıyorum diyor mu !!! yoksa direk paranı aktarıp eksini kapatıyor mu..:..: ohoo sen mi çok iyiniyetlisin, yoksa ben mi en kötü olasılıkları düşünüyorum anlamadım.:)))[/quote]
Tabiki diyor yoksa size demiyorlarmı.Bana her akşam detaylı şu kadar bakiyen var diyorlar.Ayrıca benim iznim olmadan cari bakiyem boşalmıyor.Benim vob teminatımdan cariye bakiye çekemiyorlar.Anlaşmamız böyle.Caride de kurumda eksi bakiye tutan başka müşteri yok.Kimseye yapmıyorlar bunu.Her sabah detaylı dünden şu kadar bakiyen var şu kadar poz var diyorlar.Ben zaten görüyorum akşam ama onlar yine söylüyorlar.Öyle nerde önceden seans içinde hesabımdan para çekiyorlardı ansızın.Dedim ne oluyoruz ya bundan sonra yapmayacaksınız.Ben istersem çekeceksiniz.15 milyara kadar çekmiyorlar.Ben canım sıkıldıkça sıfırlıyorum.15 milyardan üstüne temerrüt birşeylerden bahsettiler.Ben de zaten tutmuyorum o kadar.Ama bazı günler 15 milyar hemen doluyor.Yav zaten o kadar da tutmuyorum.En geç 3 günde kapatırım o bakiyeyi ben.Ama bazı günlerde piyasada iyi para kazanılacağını sezersem oradaki eksi 10 milyar ile 20 kontrat ile 1000 puanda 2 milyar daha çok kazanacağım için 2 milyar 2 milyardır.Orada öyle tutarım ekside.Kaldıraç düşüktü mesela 33000 35000 lerde.Orada çok eksi bakiye tuttum ben.50milyarınız olsa 1e7 kaldıraç oynasanız.Eksi 10 milyarla kaldıracınız daha çok artar.Herkes 1e 6 kaldıraçla oynarken ben 1e8 9 lar ile oynadım.Bu sorunu çözdüm.Ama para çıkışı yapamazınız bu şekilde.Ben zaten dışarıda paramı ayarlayıp da yapıyordum bunu.Ha sıfırlanırsa zatenbakiye 3 5 gün sonra yine 10 milyar doluyor eksi oluyor.Sonuç olarak kurumum her akşam veriyordu o raporu.Artık raporları değişik kişiler yapıyormuş kurumun içinde.Şimdi her sabah yazılıyor bilgilerim.Cariye de benden izin almadan kimse çekemiyor.Bu kadar basit.Jerfin bu arada iki dealer var benim birisi abim birisi ablam diye hitap ederim.İkisini de severim.Karşılıklı oturup yemek yemişliğimiz çay içmişliğimiz var.Bu ikisi hep onlinedir msnde.Herşeyi yazarım gerekli gördüğüm gün içinde.O yüzden sistemler bile gitse emrimi iletirler msnden.
-
[quote=mavi;111244]Saygıdeğer Arkadaşlar,
2 adet yatırımcımız olsun.
Tavşan ve Kaplımbağa.
10.000 TL paraları olsun.
Her ikisi de gün içi trader olsun.
Tavşan 20 kontrat dönerek günde 1000 kontrat döner.
Kaplumbağa ise taş çatlarsa 80 kontrat.
Sağlam olduğunu düşündüğümüz (Kendimizi iyi hissettiğimiz) Güven Bankası aracı kurumu kontrat başı 2 TL alsın.
Çürük olduğunu düşündüğümüz (Değil ama rahat olmadığımız) Bendevarım menkul değerler ise kontrat başı 1 TL alsın.
Aradaki fark 1TL
Şimdi Tavşan kardeş Bendevarım MD’den işlem yapar.10 iş günü yani 2 hafta da sermaye başlangıcı kadar daha az komisyon ödemiş olur.Yani Bendevarım menkul değerler 15 gün sonra batarsa Tavşan kardeş para batırmamış sayılır.
Kaplumbağa kardeş ise Güven Bankası ile 10 iş günü sonrası 800 TL fazla ödemiş fakat kendince rahat uyumuştur.
Dolayısı ile hangi kurumla çalışılacağına hangi tipte yatırımcı olduğunuza bağlı olarak karar vermemiz gerekir.
Yukarıdaki örneklemelerde Tavşan ve Kaplumbağanın her trade te aynı başarı oranına sahip olduğu ve hep aynı miktarda parayı aracı kurumda bıraktığı varsayılmıştır.
Bol şanslar hepimize…[/quote]
Peki benim gibi 80 90 milyar kazanıp 3 5 milyar portföyle.Kendisine ancak 15 milyar portföye çıkarıp 70 milyarı sankoya bağışlayıp.Ne ev ne de adam gibi bir araba alamayıp eşşekliğe devam mı etseydim.Ben kendimi yırtacam.Sanko 70 milyar alacak komisyon ben 10 milyar 15 milyar net kazanacam.Eee ya benim param komple o 1 ytl komisyonla bitse idi sanko bana o aldığı 70 milyardan paramı verecekti?Onun şimdi yaklaşık 3 te biri ile oynuyorum ben vobta ve şunu söyliyim size.Sankoda ancak havamı almışım.Bir adet hyundai getsi ancak denkleştirmişim.Para 1 ytl ucuz da gözükse eğer orada kalsam parayı sanko kazanacak.O geçen gün yazdığım 1 trilyon kazancı elde edemeyecektim.Çünkü oraya çıkmadan portföyü komple sankoya verecektim.Bana taş çatlasın 50 milyar kalacaktı.Şu anda bulunduğum kurumdan çıkmam için çok önemli şeylerin olması lazım.Şu anda düşünüyorum sankoda 1 araba bile zor aldım.Terada ise 2 araba 2 ev bunun yanında yediklerimizi de hesap edersek çok ciddi de para kazanmışım.Bunların hepsi teraya geçeli1 yılda oldu.Onun için bundan sonra güven olayını sorgulamam bile ben.Dışarıdakine kurum zaten dokunamıyor.İçerideki çalacakları param ise helal olsun onlara bu kadar net.Ben bu kurumda sırf beni tanıyıp sevdikleri için 15 milyar borç parayı hesabıma 1 günde geçtiler.Bunlar hep karşılıklı güvenle oluştu.Bu kurumda gördüğümü hiçbiryerde görmedim.Ben onlara komisyon kazandırdım ve o 15 milyarla çok paralar kazandım.O yüzden para bitene kadar güvenilir kurum arayacağıma pahalı çalışacağıma.Para bitmeden en kıytırık kurumda bile çalışırım.Ki kurum da şahane bence.Herkesin görüşü farklı.Burada sanko güven vermiyor forex diye geçmeyenler vardı.Sonra gedikte kendilerinin soyulduğunu anlayınca.Sermaye bitince hepsi artık güven sorgulamamaya başladı.Bu piyasada iki kurum babadır.Sanko ve tera.Kimseye değişmem.Sankodan çıkma amacım ise bana indirim yapmamaları.Yoksa her ikisi de güvenlidir.Ben sankoya da gittim gördüm.Nasıl insanlar gerekli bilgi edindim yüzlerinden.Sanko ve tera diyorum.Diğer kurumların yüzünü şeytan görsün.Hepsinden gerekli kazıklar atılmıştır.Umrumda değil hiçbiri.Bugün bu bulunduğum durumu bu iki kuruma borcluyum ben.Sanko ilk aşamayı yaptı.Allah razı olsun.İkinciyi ve en güzelini tera yaptı.Ayrılma şansım sıfır gibi.Zaman ne gösterir bakarız.Ayrılırsam gideceğim yer sankodur.Çünkü sankoda artık komisyonum teradan daha az ama gitmiyorum.Çalışmayacam teradan başka yerle.En baba kimse bana karşı onlayım.Daha ucuz artık ilgilendirmiyor beni.
-
[quote=okansak;111246]BAŞBAKANIN IMF ILE ILGILI SOZLERI
IMF ile görüşmeler
IMF ile görüşmelere ilişkin soru üzerine de Erdoğan, IMF'de şu an bir kararsızlık görüldüğünü ifade ederek, "Tabii bu noktada bizim imzalama konusunda bir kararımız yok, ama biz diyoruz ki, kalkıp da sistemimizle akşam başka, sabah başka derseniz, öyle bir şeyde yokuz. Türkiye olarak biz eski Türkiye değiliz. Bizim önümüze getirip, şöyle masanın üzerine bir şablon koyup, (Bu şablonu imzala) derseniz, bizim iktidarımız böyle şablon imzalayacak bir iktidar değil. Menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa buna bakacağız. Türkiye ekonomide ayakları üzerinde duran bir ülke, öyle yıkılan bir ülke değil. Kaldı ki, biz IMF'in ortağıyız. Yani ortağı olan bir ülkeye kriz döneminde destek olması gereken bir kuruluşun kalkıp da bazı durumlarda zorluklar çıkarması bizi de üzüyor. [B]Kararsız kalırsa fazla üzülmeye de gerek yok yani[/B]" dedi.
"IMF'in kararsızlığı parasal mı, yoksa yönetim yapısıyla mı ilgili?" şeklindeki soru üzerine de Erdoğan, "Şu anda onların kararsızlığının nedeni, özellikle bizim bütçedeki gelir hanesinde veya giderle ilgili olarak verdikleri rakamlar var ki, o rakamları bizim aynı şekilde kabullenmemiz mümkün değil. (O rakamı düşürün) diyorlar. Biz o rakamı düşüremeyiz. Biz o kadar büyükçe bir rakam düşürmeye kalkarsak, o zaman biz yatırımlarda zora gireriz. Yatırımlarımızı bir defa devam ettirmek istiyoruz. Yatırımları durduğumuz anda istihdam olmaz" dedi.[/quote]
aferin kasımpaşalı bu sefer iyi konuşmuşsun...sen bunlarla anlaşma ömür boyu oyum sana ki normalde bugüne kadar sana oy vermedim ve normal şartlarda ömrümün sonuna kadarda oy vermem emme yok de şu IMF ye,varın gidin lem işinize düşün yakamızdan de, bugüne kadar kimsenin yapamadığını yap benden sana ömür boyu OY...
ama diğer yandan biliyorum sadece BLÖF yapıyorsun.öyle de böyle de anlaşacaksın değil mi?
-
[quote=GOKHANFINDIK;111247]
...Dedim ne oluyoruz ya bundan sonra yapmayacaksınız.Ben istersem çekeceksiniz.15 milyara kadar çekmiyorlar.Ben canım sıkıldıkça sıfırlıyorum...
...Bu kadar basit.[/quote]
Sayın GOKHANFINDIK,
Kimse altın yumurtlayan tavuğu kesmek istemez.Bu nazları sizin için çekerler elbette.Fakat aslolan komisyonların ertesi gün kesilmesidir.Yani bu işler hepimizin de bildiği gibi al gülüm ver gülüm...
Bol şanslar hepimize...
-
[quote=okansak;111246]BAŞBAKANIN IMF ILE ILGILI SOZLERI
IMF ile görüşmeler
IMF ile görüşmelere ilişkin soru üzerine de Erdoğan, IMF'de şu an bir kararsızlık görüldüğünü ifade ederek, "Tabii bu noktada bizim imzalama konusunda bir kararımız yok, ama biz diyoruz ki, kalkıp da sistemimizle akşam başka, sabah başka derseniz, öyle bir şeyde yokuz. Türkiye olarak biz eski Türkiye değiliz. Bizim önümüze getirip, şöyle masanın üzerine bir şablon koyup, (Bu şablonu imzala) derseniz, bizim iktidarımız böyle şablon imzalayacak bir iktidar değil. Menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa buna bakacağız. Türkiye ekonomide ayakları üzerinde duran bir ülke, öyle yıkılan bir ülke değil. Kaldı ki, biz IMF'in ortağıyız. Yani ortağı olan bir ülkeye kriz döneminde destek olması gereken bir kuruluşun kalkıp da bazı durumlarda zorluklar çıkarması bizi de üzüyor. Kararsız kalırsa fazla üzülmeye de gerek yok yani" dedi.
"IMF'in kararsızlığı parasal mı, yoksa yönetim yapısıyla mı ilgili?" şeklindeki soru üzerine de Erdoğan, "Şu anda onların kararsızlığının nedeni, özellikle bizim bütçedeki gelir hanesinde veya giderle ilgili olarak verdikleri rakamlar var ki, o rakamları bizim aynı şekilde kabullenmemiz mümkün değil. (O rakamı düşürün) diyorlar. Biz o rakamı düşüremeyiz. Biz o kadar büyükçe bir rakam düşürmeye kalkarsak, o zaman biz yatırımlarda zora gireriz. Yatırımlarımızı bir defa devam ettirmek istiyoruz. Yatırımları durduğumuz anda istihdam olmaz" dedi.[/quote]
Al işte görüyorsunuz.44000 olana kadar vob herşeyi düzgün konuş.44000 den çakmaya başladılar kötü konuşuyor.Bu ülkede para siyaseti de yönetiyor.Görüyoruz işte rezalet.Satışın nedeni anlaşıldı.Bunlar her zaman bilgiyi önceden alıyorlar.Şu haber bile pazartesi iyi bir basma nedeni olacak.Özellikle mümkün değil ibaresi çok ağır.Dow düşerken bile basıyorlar.Bu haber ne zaman geldi bilmiyorum da.Olacakların habercisi.Balon şişti.Şimdi patlayacak.Satış baskısının nedeni bu idi demekki.
-
Sayın GOKHANFINDIK,
Siz yazımı yanlış anlamışsınız.Doğru adreste trade ettiğinizi düşünüyorum.
Kaplumbağa kardeşte bırakınız kendi kararını versin.
Bol şanslar...
-
[quote=SEYYAH;111249]
...şu IMF ye,varın gidin lem işinize düşün yakamızdan de, bugüne kadar kimsenin yapamadığını yap [B][U]benden sana ömür boyu OY[/U][/B]...
ama diğer yandan biliyorum sadece BLÖF yapıyorsun.öyle de böyle de anlaşacaksın değil mi?[/quote]
Sayın SEYYAH,
Bence sizde blöf yapıyorsunuz...:)))
Bol şanslar...
-
[quote=mavi;111250]Sayın GOKHANFINDIK,
Kimse altın yumurtlayan tavuğu kesmek istemez.Bu nazları sizin için çekerler elbette.Fakat aslolan komisyonların ertesi gün kesilmesidir.Yani bu işler hepimizin de bildiği gibi al gülüm ver gülüm...
Bol şanslar hepimize...[/quote]
Vallahi durum bu.Herkesin işine geliyorsa.Nazımı ister çekerler ister çekmezler.Ayda 40 50 milyar kimse kimseye para vermez.Ben ama bu saatten sonra güven diye birşey aramama gerek yok.Tek kalemde 50 milyar kaybettiğim için.Bundan sonra 50 milyarımı da alsın çalsınlar.Orada kazandım oraya gitsin.Ama ben yeterli güveni aldım.Adamlar tabi babasının hayrına sevecek değil beni.Para kazanacak tabi.Ama karşılıklı kazanıyoruz.İyi emir ileten sistemleri olmasa terayı da silerim.Bu kadar net.Ama adamlar yatırımı yaptı ve iyi sistemleri var.Bir de teminat kontrolu sadece bana yokmuş.Dün öğrendim.Voba istediğim kadar adet girebiliyorum.Pasifte emrim varken aktife de girebiliyorum.Sonradan kaldırmışlar diğer müsterilere de bu durumu.Ama bana teminat kontrolu gelsin açık ve net direk bırakırım bu kurumu.Bu kadar basit.Ben istediğim kadar emir verecem başka yolu yok.Müşteri bazında ayarlanıyor bu durum.
-
[quote=mavi;111252]Sayın GOKHANFINDIK,
Siz yazımı yanlış anlamışsınız.Doğru adreste trade ettiğinizi düşünüyorum.
Kaplumbağa kardeşte bırakınız kendi kararını versin.
Bol şanslar...[/quote]
Yok ben yanlış anlamadım.Herkes nasıl düşünüyorsa öyle rahattır diyorsunuz.Doğru ben de görüşümü belirttim.Böyle şeyleri yazalım tartışalım ki bazı şeyleri bilmeyen arkadaşlar da görsünler de onlara göre yatırım yapsınlar.Zarar görmesinler.
-
Bu arada farkındamısınız bütün dünya kredi aldı biz hala bekliyoruz.Demekki sıkıntı büyük.Ama bu sıkıntı neden 38000 ken vob olmuyor.44000ken mal çakıldıktan sonra oluyor.O da ayrı mevzu.
-
Bu arada şunu belirtiyim.Ben istediğim kadar emir yazma dediğim şudur.Pasifte emrim beklerken aktife emir düzeltmektense daha hızlı olarak yeni emir veriyorum o pasıfte kalanı siliyorum sonra.Anlatmak istediğim buydu.Yoksa istediğim kadar yazamıyorum.Vobaşın bu konuda kesin kararı var.Ben sadece emir düzeltme yapmadan ve pasifte ilk sırada ben olayım diye pasifteki sıralamam korunsun diye aldığım malı yeniden satarım pasifte yine ilk olayım diye emri aktife yeniden veririm.Pasiftekini de duruma göre silerim.Zaten vobun iptallerle ilgili kanunu var.Şu anda zaten herkes ciddiyetle bu konuyu uyguluyor.Sıkıntı çekilmez bu konuda.Emir iptal edenler çok hala ama ben zaten alacağım kadar dan çok az arada kaynıyor fazla giriyorum seans içinde..Tam hesaplayamıyorum ondan giriyorum.O vobaştakiler de herşeyi paraya döktüler.Yakında bu oluşan zülmün hesabı biryerden çıkar.Çok cezalar var ortada.Bunlara kazandığımın büyük kısmını ceza ödüyorum.Mesela emir iptallerinde de herkesin aylık 1000 adet emir iptal etme hakkı olsun üstünü para alsınlar.Bunlar direk para kesiyorlar.Kaç tane hatalı emir giriyorum.Kontrol getiriyorlar ama ozaman da kişi emri yetişmiyor.Düzeltene kadar daha çok zarar ediyor.
-
gökhan,
konu tera, sanko yada x herhangi bir kurum değil.. yada kimse sana, ya senin kurumun batarsa diye sormuyor..:)))sen bu konuyu kişiselleştirmişsin..
konu; vob olsun, hisse olsun kurum batarsa birçok sıkıntıların yaşanabileceği.. cansalk, yada ben, yada birbaşkası tüm güvencelere rağmen dikkatli olunması için uyarı niteliğinde yazıyor, sen kalkıyorsun tera şöyle, tera böyle..:..: tera sana çok ayrıcalıklar sunmuş olabilir, ama buradaki herkese sunulmuyor o ayrıcalıklar.. sen eksi bakiyeye düştüğün an kurum senden izin almadan cariye çeker paranı, bu yetki aracı kurumda var mıdır, yok mudur.. bu yetki varsa ve uygulanıyorsa yatırımcılara sana sunulan ayrıcalıktan bize ne.. bana sunulsa o kadar ayrıcalık bende vazgeçmezdim kurumumdan, ama mevzu bu değil..
hem bi kurum müşterisine ne kadar çok ayrıcalık sunuyorsa ,esnekse birçok konuda o kurum o kadar çok risk altındadır o da ayrı bir konu gerçi..:..: spk her an o kurumun tepesine binebilir demektir bu..:))) hem demişsin zaten benim param gitse de önemi yok diye.. ama benim için yada birbaşkası için önemi vardır..
-
ıyı geceler bak gokhan kardes bak yasca sızden baya buyuk sayılırım.
kı senın calıştıgın kurumu da sahıplerınınde cok ıyı tanırım turkısh bank tan gelemeler nasıl kurum sahıbı oldular bılırım onun ıcın bos ısler bunlar her kurum ayda 10.000 20.000 bıarakan musterıye yapmayacagı yoktur.sadece ışlem hacmıne ustte olalım dıye reklam hesabı her kurum mınumum 1 2 gomlekcı bulundurur maksat onlardan mınumum zarar etmek.o zaman
senın kulagına bır kar suyu kacıryım sen arastır. yınee kurum saglam falan dıyede sakın ha sakın guvenmee ne de olsa sermayesı bellı bunların.
anelt halka arzını hangı kurum yaptı ve nıye ıptal edıldı ve spk bu konu ile ilgili sorusturma sını yakında duyarsın bu gıbı konularda gecmıs donemlerde kurum kapatıldı sen yıne kendnı sağlama al derımm
ha 2 bır husus da kom oranları artık alt sınır gelıyor yanı onbınde 1 gıbı alt sınır olacak eger kı kom oranın bu sabıt oranın altında ıse sen ay sonu ıade alacaksın..haa senın calıştıgın kurum bılanco dıpnotunda dunya yırtık varsa senın kom ıadenı odeyemeyecek al sana 2 bır sorun.
sonuc olarak baban bıle guvenme ve daıma saglam sermayesı guclu olan ama ole dunya kom veren yerle değil 1 kurus fazla olan yerle calış kı bu devırdee pazarlık yapılınca ınemeyeceklerı oran kom yok bunların
-
calıstıgım kurumu yazmayacagım ama döndügüm kontratlar eskden 50-60 idi şuanda ise 10kontrat ve hala - bakiyeye düşünce kurumdan telefon gelir komsyoınları cekebilirmyiiz diye sorarlar o gun istemezsem kalsın yarın alın derim ve yarın tekrar ararlar bu bende hep böyleydi yani yaglı bir müşteri olmasamda böyleydi..
-
[quote=cansalk;111259]ıyı geceler bak gokhan kardes bak yasca sızden baya buyuk sayılırım.
kı senın calıştıgın kurumu da sahıplerınınde cok ıyı tanırım turkısh bank tan gelemeler nasıl kurum sahıbı oldular bılırım onun ıcın bos ısler bunlar her kurum ayda 10.000 20.000 bıarakan musterıye yapmayacagı yoktur.sadece ışlem hacmıne ustte olalım dıye reklam hesabı her kurum mınumum 1 2 gomlekcı bulundurur maksat onlardan mınumum zarar etmek.o zaman
senın kulagına bır kar suyu kacıryım sen arastır. yınee kurum saglam falan dıyede sakın ha sakın guvenmee ne de olsa sermayesı bellı bunların.
anelt halka arzını hangı kurum yaptı ve nıye ıptal edıldı ve spk bu konu ile ilgili sorusturma sını yakında duyarsın bu gıbı konularda gecmıs donemlerde kurum kapatıldı sen yıne kendnı sağlama al derımm
ha 2 bır husus da kom oranları artık alt sınır gelıyor yanı onbınde 1 gıbı alt sınır olacak eger kı kom oranın bu sabıt oranın altında ıse sen ay sonu ıade alacaksın..haa senın calıştıgın kurum bılanco dıpnotunda dunya yırtık varsa senın kom ıadenı odeyemeyecek al sana 2 bır sorun.
sonuc olarak baban bıle guvenme ve daıma saglam sermayesı guclu olan ama ole dunya kom veren yerle değil 1 kurus fazla olan yerle calış kı bu devırdee pazarlık yapılınca ınemeyeceklerı oran kom yok bunların[/quote]
Bakin beyefendi bir araci kurum ve yoneticileri icin cok agir ifadeler kullanmissiniz.. Burada sizin icin yasal sorumluluklar baslar.. Hazir misiniz boyle yasal sorumluluklara katlanmaya..
Ben bunlarin iftira oldugunu biliyorum... Siz bu konuya ne dersiniz?
-
[quote=GOKHANFINDIK;111248]Peki benim gibi 80 90 milyar kazanıp 3 5 milyar portföyle.Kendisine ancak 15 milyar portföye çıkarıp 70 milyarı sankoya bağışlayıp.Ne ev ne de adam gibi bir araba alamayıp eşşekliğe devam mı etseydim.Ben kendimi yırtacam.Sanko 70 milyar alacak komisyon ben 10 milyar 15 milyar net kazanacam.Eee ya benim param komple o 1 ytl komisyonla bitse idi sanko bana o aldığı 70 milyardan paramı verecekti?Onun şimdi yaklaşık 3 te biri ile oynuyorum ben vobta ve şunu söyliyim size.Sankoda ancak havamı almışım.Bir adet hyundai getsi ancak denkleştirmişim.Para 1 ytl ucuz da gözükse eğer orada kalsam parayı sanko kazanacak.O geçen gün yazdığım 1 trilyon kazancı elde edemeyecektim.Çünkü oraya çıkmadan portföyü komple sankoya verecektim.Bana taş çatlasın 50 milyar kalacaktı.Şu anda bulunduğum kurumdan çıkmam için çok önemli şeylerin olması lazım.Şu anda düşünüyorum sankoda 1 araba bile zor aldım.Terada ise 2 araba 2 ev bunun yanında yediklerimizi de hesap edersek çok ciddi de para kazanmışım.Bunların hepsi teraya geçeli1 yılda oldu.Onun için bundan sonra güven olayını sorgulamam bile ben.Dışarıdakine kurum zaten dokunamıyor.İçerideki çalacakları param ise helal olsun onlara bu kadar net.Ben bu kurumda sırf beni tanıyıp sevdikleri için 15 milyar borç parayı hesabıma 1 günde geçtiler.Bunlar hep karşılıklı güvenle oluştu.Bu kurumda gördüğümü hiçbiryerde görmedim.Ben onlara komisyon kazandırdım ve o 15 milyarla çok paralar kazandım.O yüzden para bitene kadar güvenilir kurum arayacağıma pahalı çalışacağıma.Para bitmeden en kıytırık kurumda bile çalışırım.Ki kurum da şahane bence.Herkesin görüşü farklı.Burada sanko güven vermiyor forex diye geçmeyenler vardı.Sonra gedikte kendilerinin soyulduğunu anlayınca.Sermaye bitince hepsi artık güven sorgulamamaya başladı.Bu piyasada iki kurum babadır.Sanko ve tera.Kimseye değişmem.Sankodan çıkma amacım ise bana indirim yapmamaları.Yoksa her ikisi de güvenlidir.Ben sankoya da gittim gördüm.Nasıl insanlar gerekli bilgi edindim yüzlerinden.Sanko ve tera diyorum.Diğer kurumların yüzünü şeytan görsün.Hepsinden gerekli kazıklar atılmıştır.Umrumda değil hiçbiri.Bugün bu bulunduğum durumu bu iki kuruma borcluyum ben.Sanko ilk aşamayı yaptı.Allah razı olsun.İkinciyi ve en güzelini tera yaptı.Ayrılma şansım sıfır gibi.Zaman ne gösterir bakarız.Ayrılırsam gideceğim yer sankodur.Çünkü sankoda artık komisyonum teradan daha az ama gitmiyorum.Çalışmayacam teradan başka yerle.En baba kimse bana karşı onlayım.Daha ucuz artık ilgilendirmiyor beni.[/quote]
Gokhana burada bircok konuda katiliyorum///
-
[quote=cansalk;111259]ıyı geceler bak gokhan kardes bak yasca sızden baya buyuk sayılırım.
sonuc olarak baban bıle guvenme ve daıma saglam sermayesı guclu olan ama ole dunya kom veren yerle değil 1 kurus fazla olan yerle calış kı bu devırdee pazarlık yapılınca ınemeyeceklerı oran kom yok bunların[/quote]
Burada bi konu var... Anelt'in halka arziyla ilgili bir arastirma veya sorusturma gelemezse ben yalanci bir mufteriyim diye aciklama yapabilecek misin sayin cansalk!!!
Buna ek olarak komisyonlara alt sinir gelmesini de ekliyorum....
Ve diyorum ki Anelt ile ilgili bir sorusturma gelmeyecek gelirse ben yalanci mufteriyim....
-
ilgili yazımda ben kımseye herhangıbır bır ıthamda bulunmadım.kı yazdıklarımımda tamamen arkasındayım.bunlar olagan ve olmus olaylar.
ilgili halka arz ıle surec devam etmekte hem spk hem hukuksal olarak onada yargı karar verecek.pekı sız boyle bır olayın olmadıgını garantı edermısınız..
bu tıp yasanmıs olaylarda spk nın orneklerı mevcut gecici kapatma kınama para cezası onuda spk mufettıslerı ve yargı surecı belırler buna ne ben ne de sız nede baskası karar vermez.
-
[quote=urungu;111263]Burada bi konu var... Anelt'in halka arziyla ilgili bir arastirma veya sorusturma gelemezse ben yalanci bir mufteriyim diye aciklama yapabilecek misin sayin cansalk!!!
Buna ek olarak komisyonlara alt sinir gelmesini de ekliyorum....
Ve diyorum ki Anelt ile ilgili bir sorusturma gelmeyecek gelirse ben yalanci mufteriyim....[/quote]
haa rengınız bellı olduu beyefendı sız ılgılıı kurumda calışyosunuz ....
anlasıldıı.....
bu kadar kesın ve net ıfadeler hayret dogrusu.spk nın yargının acıklamadıgı bır konu hakkında nasıl oluyorda bu kadar kesın konusabılıyorsunuz vallahı hayretttt.dng.dng.dng.dng.dng
-
[quote=cansalk;111265]haa rengınız bellı olduu beyefendı sız ılgılıı kurumda calışyosunuz ....
anlasıldıı.....
bu kadar kesın ve net ıfadeler hayret dogrusu.spk nın yargının acıklamadıgı bır konu hakkında nasıl oluyorda bu kadar kesın konusabılıyorsunuz vallahı hayretttt.dng.dng.dng.dng.dng[/quote]
SPk izniyle halka arz iptal edilmistir.. Sizin ithamlarinizin gerisini yargida cozumleriz suc var mi yok mu diye?
-
[B]burda bana ılgılı kurum hakkında avukatlık yapmak dusmez ben bu soylenenlerı uydurmuyorum beyefendı basında cıkan yazıları soyluyorum..bu konu ıle ılgılı yazıları sız DE OKUYUNUZ[/B]
[B]TERA MENKUL CALIŞANI OLARAK BIR OKUYUN ISTERSENIZ.UNUTMAYIN KI YALAN VE DOLANLA BU SEKTORDE CALIŞAMAZSINIZ.AYRICA SIZ BIR KURUM CALIŞANI OLARAK YATIRIMCILARA DOGRUYU BELIRTMEKLE YUKUMLUSUNUZ.BUGUN A MENKULDE YARIN B MENKULDE EKMEK YIYECEKSINIZ KURUMUNUZU KORUMANIZ GAYET DOGAL AMA YALAN YALNIS MESNETSIZ BILGILERLE DEĞİL DOGRU VE ACIK OLARAK...[/B]
[B]HALKA ARZ EDEMEDİ, YETKİYİ İPTAL ETTİRDİ[/B]
Bilindiği gibi söz konusu yetki belgelerine sahip kuruluşların bu yetkiler karşılığında SPK'ya bir ücret ödemesi gerekiyor. Bu ödemeleri yapmakta zorlanan aracu kurumlar gelir ve müşteri sıkıntısı nedeniyle ilk tasarruf tedbiri olarak yetik belgelerini iptal ettiriyor. SPK'nın önceki gün yayınlanan haftalık bültenine göre, birkaç hafta önce Anel Elektrik'i halka arz etmeye çalışan ve bu arzı gerçekleştiremeyen Tera Menkul portföy yöneticiliği ve halka arza aracılık yetki belgesini iptal ettirmek için SPK'ya müracaatta bulundu.
İLGİLİ HABERIN DEVAMI
[URL]http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?t=11.05.2008&c=3&i=158938[/URL]
-
[quote=cansalk;111267][B]burda bana ılgılı kurum hakkında avukatlık yapmak dusmez ben bu soylenenlerı uydurmuyorum beyefendı basında cıkan yazıları soyluyorum..bu konu ıle ılgılı yazıları sız DE OKUYUNUZ[/B]
[B]TERA MENKUL CALIŞANI OLARAK BIR OKUYUN ISTERSENIZ.UNUTMAYIN KI YALAN VE DOLANLA BU SEKTORDE CALIŞAMAZSINIZ.AYRICA SIZ BIR KURUM CALIŞANI OLARAK YATIRIMCILARA DOGRUYU BELIRTMEKLE YUKUMLUSUNUZ.BUGUN A MENKULDE YARIN B MENKULDE EKMEK YIYECEKSINIZ KURUMUNUZU KORUMANIZ GAYET DOGAL AMA YALAN YALNIS MESNETSIZ BILGILERLE DEĞİL DOGRU VE ACIK OLARAK...[/B]
[B]HALKA ARZ EDEMEDİ, YETKİYİ İPTAL ETTİRDİ[/B]
Bilindiği gibi söz konusu yetki belgelerine sahip kuruluşların bu yetkiler karşılığında SPK'ya bir ücret ödemesi gerekiyor. Bu ödemeleri yapmakta zorlanan aracu kurumlar gelir ve müşteri sıkıntısı nedeniyle ilk tasarruf tedbiri olarak yetik belgelerini iptal ettiriyor. SPK'nın önceki gün yayınlanan haftalık bültenine göre, birkaç hafta önce Anel Elektrik'i halka arz etmeye çalışan ve bu arzı gerçekleştiremeyen Tera Menkul portföy yöneticiliği ve halka arza aracılık yetki belgesini iptal ettirmek için SPK'ya müracaatta bulundu.
İLGİLİ HABERIN DEVAMI
[URL]http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?t=11.05.2008&c=3&i=158938[/URL][/quote]
sayin gedik yatirim cakisani..insallah o haberin tekzibinide oraya koyarsiniz...
-
[URL="http://img17.imageshack.us/my.php?image=85635671.png"][IMG]http://img17.imageshack.us/img17/7954/85635671.png[/IMG][/URL]
fibonacci geri alma çizgilerinden hareketle,,,, boğa ların direnç noktası 45000 seviyeleri idi,,,, muhakkak o bölgeden sert satış geleceği belliydi,,,,
grafikte zirve noktası olan 56000 seviyelerinden 26500 seviyelerindeki dip noktasına çizilen doğru kullanılarak elde edilen geri alma çizgilerinden,,, piyasa yapıcıların 44000 seviyelerine kadar tekrar alım gerçekleştirecekleri belliydi,,,, ve bu beklentim doğrultusunda gerçekleşti,,,,,,,
peki bunda sonra ne olacak?,,,bu piyasaların yeni bir dip görüp görmeyeceği ile alakalı,,,, iç piyasada tek olumlu beklenti ımf idi ve gereğinden fazla satın alındı,,, bilançolarda iş yok,,,, yeni bir dip noktası görülecek mi,,,,,,,,, dış piyasada,,,,,, dj de toparlanma sinyalleri mevcut,,,, stres testlerinin olumsuz sonuçları birkaç ay ertelendi,,,,,,,, haziran sonuna kadar muallak,,, eğer borsalar yeniden bir düşüş trendine girerse yeni bir dip kaçınılmaz,,,,,(1--) 36600 aşağıya kırılırsa ben 22000 leri beklerim,,,,, ama (2---)36000 lerden güçlenerek çıkılacağını ve genel manada bir yükseliş trendine girildiğini tahmin etmekteyim,,,,,,,
kısa vadede ; dj piyasada etkili olacağını tahmn ediyorum,,,ve dj 8900 lere geleceğini düşünüyorum,,,,, buda bizim 42000-45000 aralığında bir süre seyretmemize neden olacaktır,,,,,, düşeceği varsa da ımf açıklanana kadar 36000 den aşağı kesmemiz zor,,,, açıklandıktan sonra yönü dow belirleyecek,,,
vobda ; haziran vadede,,, kazancı x 30 daki 36600-43900 aralığındaki analizi iyi kavrayanlar kazanacaktır,,,,,, düşüşler alım,, yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilebilir,,,,,, zira benim kanaatim o yönde,,, 500-600 puanlık kazanımlarda pozisyonlar kapatılmalıdır,,,,,
hisselerde,,,,,, beklentili hisselere yatıranlar kazanacaktır,,,,,,,, ve bu dönemde en yüksek getiri burdan sağlanacaktır,,, diye düşünmekteyim,,,,, :D
haziran sonlarında asıl yönün ne olacağını piyasa yapıcılar karar verecektir,,, yeni bir dip mi? yoksa genel manada yükseliş trendini teyit mi edecekler,,,,
bu arada benim sistem yeni bir dip diyor,,, histem yükseliş trendine girildiğini söylüyor :D
-
[URL="http://img412.imageshack.us/my.php?image=2yllk.png"][IMG]http://img412.imageshack.us/img412/3000/2yllk.png[/IMG][/URL]
.brvhaziran vade içindir,,, .kom .uyk
bu grafikte x 30 endeksi mayıs ve haziran aylarında,, iniş çıkışlarla,,, 45000-36000 aralığında hareket edeceği gösteriliyor,,,,,,,, sonra teknik ve temel olarak yön aşağı görünüyor,,, ama hislerim dip oluşumunun tamamlandığını ,, hatta 2 li dip formasyonunun oluştuğunu ve bundan sonra borsaların yükseliş trendine girdiğini söylüyor,,, :D
-
Sivasspor iki hafta üst üste yenilerek şampiyonluğu istemediğini söyledi.
Trabzonspor 30 yıldan uzun zamandır şampiyon olamıyor. 1996 da ligin bitmesine çok az bir zaman kala şampiyonluğu altın tepside Fenerbahçe ye verdi.
Yine Gaziantepspor ve Gençlerbirliği ligin son haftalarına şampiyonluk potasında girselerde başarılı olamadılar.
Şampiyonluk stresini taşıyamadılar.
Bu forumda bu konuların VOB la ne ilgisi var dediğinizi duyar gibiyim.
fx piyasalarında demo hesap açıp paranızı çok kısa bir sürede 10 a, 100 e, 1000 e katlamak gerçekten çok çok kolay. Ya gerçek hesap açıp uygulamaya başladığınızda?
Çeşitli sistemler kurup bunu test edenlerin endeks bazında ayda 10-20-30 binler kazandıkları oysa gerçekten uygulamaya başladıklarında sistemlerinin aynı başarıyı vermediğini forumda görüyoruz...
Yine aynı şekilde SİSTEMLERİ AL ve TUT verdiği halde 500-1000 puanı görenlerin "Sistem AL ve TUT da ama Histeme uydum FLATim" dediklerini de forumu takip edenler çok iyi biliyor...
Bu düşünceyle hareket edenler en iyi ihtimalle Trabzon, Sivas, Gaziantep olabilirler..
Asla FENERBAHÇE, Galatasaray yada Beşiktaş olamayacaklar..
Hayırlı pazarlar...
-
Anelt olayını da biliyorum.Hepsinden haberim var.Ama zaten vermezler ise iade işlerini başka kapı çok.Kimse ile uğraşacak değilim.Sonuç olarak iki taraf da şimdiilik kazanıyor.Jerfin yok öyle birşey.Ben tera değil sadece sankoyu da övüyorum.Sanko da iyidir diyorum.Bu iki kurumun piyasada küçük yatırımcılara nasıl bir avantaj yaptıkları ortada?Sen istermiydin haal jerfin binde1 ile çalışmak?Sanko sayesinde 1 ytl yi görmedik mi?Tera sayesinde daha altları görmedik mi?6 ytl ile herkes batsa idi aracı kurumlar kazansa daha mı iyi olurdu.Bunları gözardı etmeyin.
-
Cansalk kardeşim.Ben akşam yazdım ya hani krize önlem diye.Krize karşı önlem diye yetki belgeleri iptal edildi.Çünkü krizde hisse arzı yapacak şirket de yoktur.2 3 yıl boşuna yetki belgesine para ödemeye gerek yok diye düşünüyorlar demekki.Bunun yanında zaten o zaman çoğu kurum o arz yetki belgesini iptal ettirmek istedi.Çünkü bu aracı kurumlara büyük külfet.Adamlar işçi çıkartmaktansa bunu yapmayı yeğliyorlar.Bir de şunu belirtiyim hep şundan bahsediyoruz hisseden.Yav benim muhabbetim tamamen vobla ilgili.Vobta sıkıntı olma şansı yok.Paran önünde akşama kadar kimse çekemez.Ha koyup parayı 1 ay margin call yemeden voba bakmıyorsa birisi o da zaten parayı aracı kuruma kaptırmasa da ilerde voba kaptırır.Bu kadar basit.6 liraya başkasına fındık kırdırıp alemlerde yedirmekten ve kendimi enayi yerine aldırmaktansa 0.35 liraya fındığı kendim kırar kendim alemimi yaparım.Bu kadar net.Hangi kurum Türkiyede yatırımcısını enayi yerine alıp bir kere yolalım bir daha gerek diye düşünmüyorki?
-
Ana baş tacıymış,her derde ilaçmış,bir evlat pir olsa da;ANA'ya muhtaçmış..
tüm annelerin bu güzel günü kutlu olsun..lütfen herkes annesinin kıymetini bilsin ve ona her fırsatta sevgisini göstersin,zira kaybettikten sonra bunları yapamamanın verdiği acıdan daha büyüğü olamıyacaktır..
-
kısa devam şelale .. şelale .. şelale .. :D :D :D :D
-
Arkadaşlar şimdi derin istihbaratı aldım olay açığa çıktı.Daha önceden özelden insanlara komisyon pazarlığı yaptığı ortaya çıktı bu şahsiyetin.Şimdi onu bunu kötüleyip 1 kuruş fazla olsun dediği anlaşıldı.Herşeyden de haberi olduğu için zaten daha da iyi anlamıştım.Cansalk arkadaşım sanırım tera menkul değerler bulunduğun kuruma dava açıyor pazartesi.Böyle düşünüyorlarmış.Şimdi görüştüm.Turkish yatırımla davalık olan bir konu hakkında görüş belirttin.Yargıya intikal etmiş ve sonuçlanmamış bir konu hakkında konuştun.Kişi karalaması yaptın.Bunlarla ilgili dava açmayı düşünüyorlarmış kurumuna.Benle işin yok zaten tera ile görüş.Gerekli bilgiyi onlar verir sana.Çok bildiğin şeyleri çok konuşmazsın bundan sonra.Spk da aracı kurumları zan altında bırakacak sonuçlanmamış konular hakkında konuşmak suçmuş.Öyle yazıyor.
[I]kı senın calıştıgın kurumu da sahıplerınınde cok ıyı tanırım turkısh bank tan gelemeler nasıl kurum sahıbı oldular bılırım onun... Nasıl kurum sahibi oldular bunu açıklamanız istenecek sizden.Açıklayamazsanız ayvayı yediniz.[/I]
[I]Bu arada bazen 15 bazen 16 yıllık borsacı oluyorsunuz.[/I]
[I]tam 16 yıllır borsa para piyaslarındayım.bugun kıı gubuu bır gun en fazla 3 4 gun gordumm.domuz grıbı yayılıyor kı sars grıbınde 40 50 mılyar usd gıtmıstı piyasadan kı o zman leblebı gıbı satıs... [/I]
[URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=843"][SIZE=5]cansalk[/SIZE][/URL] [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/statusicon/user_offline.gif[/IMG]
Kardeşimiz
Ettiği Teşekkür: 8
27 Gönderisine 41 Kere Tesekkür Edildi
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/reputation/reputation_pos.gif[/IMG]
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG]
hayırlıı olsunnn hala daha bu mıllet kucuk kurumla calışıyor yaa valla hıı hayretttt kı ne hayrett kı krumuun sermayesı de 6.5 milyon duu.ehh ne dıyeyımm mıllet daha 2 3 subelıı kurumla calışmaya devam etsınn anca akıllanırrr
Sürekli küçük kurumlara gareziniz var galiba.
[URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=843"][SIZE=5]cansalk[/SIZE][/URL] [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/statusicon/user_offline.gif[/IMG]
Kardeşimiz
İMKB Yönetmeliği’nin 60. maddesi çerçevesinde Borsamız üyesi Merkez Menkul Değerler gummm dedıı allah kucuk yatırımcının yardımcısııı olsunnn.
[RIGHT][URL="http://www.voborsa.com/forum/post_thanks.php?do=post_thanks_add&p=99359&securitytoken=1241955583-a3a560bf086bfcb150374cae36b89321ffa43ec9"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/post_thanks.gif[/IMG][/URL][/RIGHT]
Burada sizin de para kalmadımı_?Sanki burada sizin paranız yokmuş gibi anladım ben?
Kardeşimiz
Alıntı:
[B]jerfin[/B] Nickli Üyeden Alıntı [URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=93725#post93725"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]eğer pozisyonda isen takasbank'dadır paran.. ama pozisyonda değilsen kurum onu cari hesaba aktarıp buhar edebilir seyyah..:)[/I]
yok o hısse senet ı ıcın oyle yanı senet satıp nakıtte kaldıysan para carı hesapta esas sorun orada.kucuk kurum battı dıyelım ne kadar oz sermaye o kadar hesaba pay tabı yeterse.ama vob ta olan para poz yoksa o vobta nemalanıyor ustelık carı hesp oranından daha yuksek faızle.sonuc olarak kurum kucukse senın paranıı carıye cekıp faızden kendı de kazanıyor ama paran vob ta kalırsa senden anca kurek alıyorrr.ama aga babası kurumla calışırsan varsınn gece rahat uyusun paran
3 yazının ikisi küçük kurumlar demekle başlıyor şu sizin büyük kurumu da bilelim isterseniz?Ben açıklamadan siz açıklayın.
valla bende 2 kurum calışıyodum artık durr dedım bugun.kucuk olan ıcın bılanco donemını beklım zarar ne kadar bakar ona gore karar verım dıyordum.baktım mıdem bulandı.korkulu ruya gormektense ısı saglama baglamak ıyıdır.buyuk aracı kuruma yarınn hoppa vırmannn.ne me lazımmm vok batan olacak bakk bu kesın mınumum 10 15 sıstemden yabancı kurumlar bıle cıkmazsa ahda 2 olsun
Bu da sizin yazınız ve yine küçük kurum muhabbeti?Şu büyük kurum kim öğrenelim artık?
Kardeşimiz
Alıntı:
[B]Sunrise[/B] Nickli Üyeden Alıntı [URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=93703#post93703"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]ama yumurtaları tek sepette toplamakta biraz riskli gibi :)[/I]
tek sepet valla daha ıyı sımdı kucuk kurumlar daha tehlıkelı oldu.bosta kalan paran 1 gun carıde kalsa.kotu sans ya o gun kurum kapansa al basa dert tek sepet olsun buyuk olsun 2 ay az kazanalım veye kaybedeyım
[RIGHT][URL="http://www.voborsa.com/forum/post_thanks.php?do=post_thanks_add&p=93707&securitytoken=1241955838-df0fe315acf697005089f415e936f16637ac412f"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/post_thanks.gif[/IMG][/URL] [/RIGHT]
Yine devam her saniye küçük kurum büyük kurum muhabbeti?Nerden geliyor bu?