-
[quote=jerfin;259643]bugün tarımdışı istihdam var, pazartesi günü ise ABD piyasası kapalı..
sonuç; ralli için pazartesi daha uygun gibi gibi..:)[/quote]
Misal,
-Bugün önce az daha yukarı yapıp longcu yaratırlar ve şort istoplatırlar az
-Veri kötü gelir ABD den taze longları patlatıp, taze şort açtırırlar
-Kapanışa doğru az alırlar.
-DOW gece toparlar
-Pazartesi makul bir artı ile açar ve temkinli yükselir
-AYM den 6-5 referomdommmm iptal olmaz kararı çıkar...
Ralli..
misal
-
[B]4.Direnç : 72.700
3.Direnç : 71.375[/B]
[COLOR=magenta][B]2.Direnç : 70.050[/B]
[B]1.Direnç : 69.300[/B]
[B]Pivot : 68.725[/B]
[/COLOR][B]1.Destek : 67.975[/B]
[B]2.Destek : 67.400[/B]
[B]3.Destek : 66.075[/B]
[B]4.Destek : 64.750[/B]
pembe yaptığım 3 rakam önemli olacak galiba bugün,
69.300 direncine zaten geldik sayılır,
karları 300-500 toplamak gerek...;):p:rolleyes:
-
[QUOTE=hpy;4592068]xu30 Günlük
[IMG]http://i50.tinypic.com/wv7rsn.jpg[/IMG]
Sarının da altına kaydık.Bugün itibariyle [B]69000 üstüne çıkamadığımız takdirde en alt sarıya gidebiliri[/B]z gibi duruyor.ANCAK aylık grafikte belirttiğim şekilde 68000 ve benim için son nokta olan 67000 aşağıya geçmediği sürece yönümüz yeniden yukarıya dönebilir.67000 altında günlük grafikteki en alt sarı olan 66200 yalnızca düşüşte paraşüt kullanma etkisi yapacaktır ki bu düşüşün hızını yavaşlatmaya yarar.
Eğer bugün [B]69000 üstüne atarsak çok enteresan hareketler olabilir[/B].Çok sert bir yukarı dalganın ilk habercisi 69000 üstüne atmamız.Bu rakamı akıllardan çıkarmamak gerekir diye düşünüyorum.[/QUOTE]
xu30 günlük
[IMG]http://i48.tinypic.com/2qmi7ts.jpg[/IMG]
Spot 69091 ile en yüksek gördü.Sarı direnci bugün için 69100 alabiliriz.Üstü longlara altı shortlara yarar.
-
[quote=Strategist;259646]Stochastic'i, özellikle de Stochmomentum ve StochRSI ve kendi türettiğim benzelerini çok kullanan biri olarak şunu söyleyeyim ki Stoch ve benzerlerinin aşırı alımda olması satış değil alış sebebidir. Jake Bernstien buna "Stochastic Pop" der.
Stochastic'in aşırı alımda olması piyasanın gücünü gösterir. Eğer gidip de aşırı alım bölgesinden aşağı düşmeye başlarsa ancak o zaman zayıflık göstergesi olur.
Mesela Dow amcadan bir örnek. Şimdi Stoch yukarıda diye long'lamayan olduysa burada müthiş bir ralli kaçırdı.[/quote]
stro tşk.ler,.brv
dediğimi çok iyi anlatmışsın,
onun için realizasyon ilk maddesi olarak wma ters kesişmesini koydum,trendi yakalamak açısından...
sto+boll muhtemel tepe ve diplerde kullacağımız bi realizasyon maddesi...:)))
-
69100 de uzun ortalama var,direnç olarak çalışıyor halen..
-
[quote=Strategist;259646]Stochastic'i, özellikle de Stochmomentum ve StochRSI ve kendi türettiğim benzelerini çok kullanan biri olarak şunu söyleyeyim ki Stoch ve benzerlerinin aşırı alımda olması satış değil alış sebebidir. Jake Bernstien buna "Stochastic Pop" der.
Stochastic'in aşırı alımda olması piyasanın gücünü gösterir. Eğer gidip de aşırı alım bölgesinden aşağı düşmeye başlarsa ancak o zaman zayıflık göstergesi olur.
Mesela Dow amcadan bir örnek. Şimdi Stoch yukarıda diye long'lamayan olduysa burada müthiş bir ralli kaçırdı.[/quote]
evet ralli ve şelaler zaten hep STOCH aşırı alım ve satımdayken oluyor.sadece yatayda ise piyasa aşırı alım satım dönüş anlamına geliyor.
RSI da aynı...
-
[IMG]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:dFbXVYa4ccJVeM:http://1.bp.blogspot.com/_mbWThvBk2kA/SabFSPx0_cI/AAAAAAAAKvI/WMLOrmMHetU/s320/Panic%2BButton.jpg[/IMG]
:D klavyeye ekleyelim bu tuşu üwww
-
Dünden Histemik longlar, histemik filat...
1) HIHO: Histemle açılan histemle kapatılır (Histemic In, Histemic Out)
2) SIHO: Sistemle açılan histemle (karlı ise) kapatılabilir (Systemic In Hystemic out)
3) SISO: DOğal olarak yani
4) HISO: Bu çok tehlikeli.davsiye etmem
-
-
[quote=Astatin;259659]Dünden Histemik longlar, histemik filat...
1) HIHO: Histemle açılan histemle kapatılır (Histemic In, Histemic Out)
2) SIHO: Sistemle açılan histemle (karlı ise) kapatılabilir (System In Hystem out)
3) SISO: DOğal olarak yani
4) HISO: Bu çok tehlikeli.davsiye etmem[/quote]
Peki patro, benim gibi 10 tane sistem yapıp da hangisinin sinyalini beğenirsen onu uygulamaya ne deniyo.... üvvvvv..... :o
Selpatro nerde.... üvvvv... Çok iyi adamdı selpatro... üvvvv²²²²
-
68.975 den shortladım biraz..
-
fear greed e göre sat yaktı 5 dk :D üwwwwwwwwwww 950 de söndü yanlış alarm :P
-
3 gün önce gelen günlükteki SAT sinyalinden sonra tırsıyorum long açmaya doğrusu .dng
-
[quote=Strategist;259663]Peki patro, benim gibi 10 tane sistem yapıp da hangisinin sinyalini beğenirsen onu uygulamaya ne deniyo.... üvvvvv..... :o
Selpatro nerde.... üvvvv... Çok iyi adamdı selpatro... üvvvv²²²²[/quote]
CICO (Confusic In, Confusic Out):D:D
Selpatro, mbm nin kinayeli olarak dediğine göre Penthalon Balığı nı dinlendiriyormuş:D
-
[QUOTE=jerfin;259665]68.975 den shortladım biraz..[/QUOTE]
ve 950 den kapattım..:D saat 15.30 a kadar kıpraşmamak gerekiyor sanki..:confused:
-
[quote=jerfin;259665]68.975 den shortladım biraz..[/quote]
aman jerfin hanım resimdeki hanım gibi çarpılmayın sakın, ne şort havası va ne de long şu anda bence şimdilik
-
[QUOTE=a.kaya;259673]aman jerfin hanım resimdeki hanım gibi çarpılmayın sakın, ne şort havası va ne de long şu anda bence şimdilik[/QUOTE]
bence de kaya.. kapattığımı yazdım zaten..
saat 15.30 a kadar paritelerde takılacağım biraz..:)))
-
-
-
asılın uşaklar...
70250 de bakarız duruma...:)
-
[quote=YAVUZHAN;259662]hoşgeldin Türkoğlu..[/quote]
sağol yavuz kardeşim buralardaydım yaf zati bi yere gitmedimdi :::
sizlerden kopmak ne mümkün :p
-
şşt
treydırlar...
lem bugün tatile çıkmadan geçireceğim son iş günü ve işler bugün çok youn.
işlem yapmaya fırsat yok üvvvvv üüü
göstergeler aynı. 69.400 cıvarı ne diyecekleri önemli tabe...
yaw ciddi ciddi güstergelerin kafasına 1.500-2.000 puan yemesini bekleyip sonra da gösterdikleri yöne full kontrat açsam diye düşünmeye başladım. :::
-
[quote=a.kaya;259673]aman jerfin hanım resimdeki hanım gibi çarpılmayın sakın, ne şort havası va ne de long şu anda bence şimdilik[/quote]
Kaya Bey Kaya Bey,
Forumda hiç bir erkeğe "bey" demezken jerfin hanıma jerfin hanım diye hitap ederek pozitif ayrımcılık yaptığını fark edince bir mıktar karıncalanma oldu zihnimde. Nedir kardeşim bu bağğyanlara "pozitif ayrımcılık" dan çektiğimiz tarih boyunca...
Yiğit mi yiğit, goç mu goç Kerem, Ferhat, Rüstem, Mem telef olmuşlar yengelerin peşinden..siz hiç duydunuz mu bi erkkkkaaakk için dağ delen telef olan bir bağğğyann kahraman içerir efsane... peeee...
Neymiş, bağyannlar tarihde hep ezilmiş felan o yüzden pozitif ayrımcılık yapmak lazımmış...Ne ezilmesi arkedaş..ben şahsen bir dağı kazma ile delip şehre su getirmektense evde oturup arada bir dayak yemeyi tercih ederim....lelele.lelele.lelele
Aslı sana kurban olsun can KEREM...
[URL]http://www.facebook.com/video/video.php?v=158905470674[/URL]
(Tümü geyiktir)
-
69.300 direnç dedik ya,
1050 kontrat satışa koymuş biri,:eek:
selpatrostan şüpheleniyorum...:rolleyes::::
-
şimdi durum değerlendirmesi...
GBP/USD paranın hasının döndüğü paritedir. yuro bölü doların da dünkü %2 küsurluk yükselişini de ekleyelim mevcut duruma...
sterlin dolar bin önceki 1,4880 cıvarına düşüşte çok büyük hacimlerle destek buldu.
bunun sebebi "aha 1,48 kırılırsa 1,36 potada" diyenler...
tabe aşağıda kelebek avı için bekleyen bi kitle olduğunu hesaba katmadılar ve o sağlam kitle, 1,4850den bi kaldırdı, 1,5050 cıvarında "durur gibi" bile yapmadı.
şimdiiiiiiii...
paranın babalarının döndüğü paritelerde dün günün 2. ve 3. dirençleri çok kolay kırıldığına ve bu işin çok yüklü hacimlerle yapıldığına bakılırsa bugünkü tarımdışı verisinin önemi bir kat daha artıyor.
benim göstergelerim halen yukarıyı gösterdiği için, ben tarım dışı verisinin iyi geleceğini düşünüyorum. bunun bir sebebi de, paritelerde ortalama %2'lik yükselişi yaratan para babalarının bu yükselişte harcadıkları paraların karlarını almaya zamanlarının olmaması...
dün akşamki bu hareketi 2-3 gün önce yapmış olsalardı ve olumlu havayı birkaç gün devam ettiririz illüzyonu ile millete 1 gün öncesinde büyük miktarda mal kitleyip tarım dışı verisi ile hobaaaaa dalışına geçmeleri normaldi...
ama dediğim gibi, dün akşam itibarı ile yapılan operasyonda alınan malın teslimi bence 15:30'a kadar yapılamaz...dolayısıyla veri bence hareketi yukarı yönlü etkileyecektir...
görüşüm budur...biraz uzun oldu kusura bakmayın.
ama bu görüşe göre pozisyon açılır mı?
de get!! :::
-
[quote=jerfin;259674]bence de kaya.. kapattığımı yazdım zaten..
saat 15.30 a kadar paritelerde takılacağım biraz..:)))[/quote]
bende kapattığınız ben yazdıktan sonra gördüm :o
-
[quote=saraylı;259687]69.300 direnç dedik ya,
selpatrostan şüpheleniyorum...:rolleyes::::[/quote]
evet ben değilim abi, herkes olabilir ama ben değilim.
değilim :rolleyes: (bu son resme bi de ıslık çalma efekti koymak gerek :D)
-
[quote=saraylı;259687]69.300 direnç dedik ya,
selpatrostan şüpheleniyorum...:rolleyes::::[/quote]
Bence selpatros, karadeniz kıyısındaki slav uluslarının yumuşak zeminli mekanlarında serbest stil yer hareketleri icra ederken, aynı zamanda bir miktar yabancı sermaye ayarlayıp, VOB a yatırıma ikna etmiş olabilir sermaye sahiplerini..
Yurtsever bir kardeşimiz selpatros...Sefa için bulunduğu ortamlarda bile memleketin net döviz girdisi parametresini düşünmüş..teprik ederim:::
-
[QUOTE=saraylı;259687]69.300 direnç dedik ya,
selpatrostan şüpheleniyorum...:rolleyes::::[/QUOTE]
korkutmak için ben yazdıydım.....
hehe eheheh:D
-
güçlü vob, güçlü Türkiye, güçlü voborsa traderlerı... salıya kadar 71.250...lelele
-
ordi nerde yaw...
göstergelerin değeri her artmaya yakın olduğunda arazi oluyo farketmedim sanmasın :::
-
[quote=Astatin;259685]Kaya Bey Kaya Bey,
Forumda hiç bir erkeğe "bey" demezken jerfin hanıma jerfin hanım diye hitap ederek pozitif ayrımcılık yaptığını fark edince bir mıktar karıncalanma oldu zihnimde. Nedir kardeşim bu bağğyanlara "pozitif ayrımcılık" dan çektiğimiz tarih boyunca...
Yiğit mi yiğit, goç mu goç Kerem, Ferhat, Rüstem, Mem telef olmuşlar yengelerin peşinden..siz hiç duydunuz mu bi erkkkkaaakk için dağ delen telef olan bir bağğğyann kahraman içerir efsane... peeee...
Neymiş, bağyannlar tarihde hep ezilmiş felan o yüzden pozitif ayrımcılık yapmak lazımmış...Ne ezilmesi arkedaş..ben şahsen bir dağı kazma ile delip şehre su getirmektense evde oturup arada bir dayak yemeyi tercih ederim....lelele.lelele.lelele
(Tümü geyiktir)[/quote]
Asti hocam nezaket gereği bayanlara hitap şeklinin böyle olması gerektiğini düşünüyorum :))) başka ne yapabilirim sizce jerfin hocam yada jerfin ustad biraz komik olmuyormu sence de :))):rolleyes:
-
[quote=jerfin;259695]güçlü vob, güçlü Türkiye, güçlü voborsa traderlerı... salıya kadar 71.250...lelele[/quote]
şş senin cıvatalar biraz gevşemiş, gönder de sıkayım biraz .kom
(bak şimdi "senin göstergeler aynı ama ben arada bin küsur puan aldım nabbber" geyiğine girme zamanım yok :::)
-
[QUOTE=a.kaya;259698]Asti hocam nezaket gereği bayanlara hitap şeklinin böyle olması gerektiğini düşünüyorum :))) başka ne yapabilirim sizce jerfin hocam yada jerfin ustad biraz komik olmuyormu sence de :))):rolleyes:[/QUOTE]
abıla,bacı,apla
alternatifler arasında...
-
[IMG]http://www.ressim.net/e/upload/92861d43.png[/IMG]
pehhh :) napsak üwwwwwwww
-
[quote=mbm;259700]abıla,bacı,apla
alternatifler arasında...[/quote]
"çirkin pardon çirfin apla" da güzel durmuyo mu mesut abey.
ben sıklıkla bu freyzi kullanıyorum da. :D
-
[QUOTE=Astatin;259685]Kaya Bey Kaya Bey,
Yiğit mi yiğit, goç mu goç Kerem, Ferhat, Rüstem, Mem telef olmuşlar yengelerin peşinden[COLOR="Red"]..siz hiç duydunuz mu bi erkkkkaaakk için dağ delen telef olan bir bağğğyann kahraman içerir efsane... peeee...[/COLOR]Neymiş, bağyannlar tarihde hep ezilmiş felan o yüzden pozitif ayrımcılık yapmak lazımmış...Ne ezilmesi arkedaş..ben şahsen bir dağı kazma ile delip şehre su getirmektense evde oturup arada bir dayak yemeyi tercih ederim....lelele.lelele.lelele
(Tümü geyiktir)[/QUOTE]
niye öyle diyorsun atitospatros.. bihter, behlül için kendini öldürmedi mi..:D:D al sana yakın tarihten efsane..:::
-
[QUOTE=seagate;259701][IMG]http://www.ressim.net/e/upload/92861d43.png[/IMG]
pehhh :) napsak üwwwwwwww[/QUOTE]
tepeden gel tepeden.....(NOT:şarkı sözü değildir...)
74000 den....
-
he jerfin hanım isterse hocam yada başka şekilde hitap edilebilir tabi ki bak gene dedim hanım uww ya ne yapayım alışkanlık işte:::bu arada hak veriyorum size de bazı konularda, bakın eskiden yapılan çoğu savaşların ana sebebi bayanlardan kaynaklanıyor.
-
[QUOTE=jerfin;259703]niye öyle diyorsun atitospatros.. bihter, behlül için kendini öldürmedi mi..:D:D al sana yakın tarihten efsane..:::[/QUOTE]
he heeee...
aşkım behlül behlül kaçar.......... ha hahaaaaaaaaaaa:D:D:D