-
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#000066]Press the "Refresh" button on your browser while holding down the <ctrl> key to refresh this page[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=1][COLOR=#000066][B].[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [URL="javascript:NewWindow('/glossary/markets.html','AU','top=50,left=200,width=500,height=350,scrollbars=yes')"] [IMG]http://www.kitco.com/images/live/gold.gif[/IMG][/URL]
-
Hadi düşüşü senaryolayayaım dedim, spot 30 baz alırım bu durumlarda, kötü durumda en kötü 43000-43500 civarına bir atak olabilir, vadelide farka bağlı olarak hesaplanmalı işte, bunun haricinde kısa vadede daha fazla düşüş için uzun düşünülebilir, bakalım yarın bizim kapanışları görelim artık, saygılar.
-
yarım kısayım ama... sabaha kadar çok fırıldak döner daha.....
sabah ola hayrola......
-
evet sayın Kayahan,
bir kere daha soruyorum. Türkiyeyi ayrı tut sen zaten pariteciymişşin, külahıma anlat, resmen shortsun vobda.
anlaşmanın zor olacağını, bear olyındaki gibi garanti istendiğini belirtmiştim 4 saat önce, %3 aşağıdan shortlamalımıyız, ne yapmalıyız anlatırmısın bize lütfen.
dow desteğine çekilecek bu zaten belli, aslında dünden belli, peki kıracakmı yazarmısın lütfen.
sen ateşli yazdığında genelde dip orası oluyor o halde referans 15 temmuz, bana yeni birşey söyle mesela deki dow şurayı görecek bekliyorum.
-
Yarın için short için sorun yok, long olan arkadaşların hemen panik olmayıp,beklemelerini öneririm.
Yarın açılışta short yapan muhtemelen günün en düşüğünden yapar...
Muhtemel açılış en kötü 45850 civarı olacak..Seansı çok dikkatli takip etmek gerekir, Çünkü muhtemelen, öğleden sonra olay tersine dönecek, yarınki ciddi swing volaritede bütün parayı sıfırlayabilirsiniz.
Sevgiler...
-
Bana kalırsa dünya çok fena faka bastırılacak, bizde hızlı düşüş olursa, bir gün direk yukarı zıplayacağımızı düşünüyorum, dalma çıkma yapacağız, dikkatli olmakda fayda var, genelde bu havalarda sert hareketlerle yatırımcı avlanır, açılışlar kapanışlar karışır kalır, birde bakmışınız yüksek zarar, bu yüzden flat olanlar bikaç gün beklese iyi olur, doğru yönde pozda olanlar kazançlıyken acil çıkış yapmalı, en uygun hareket bu olur, ters yönde olanların Allah yardımcısı olsun, diyecek bişey yok, eğer zarar katlanılır gibiyse geçde olsa stop yapıp piyasayı flat takibetmek iyidir.
Tüm bunların sonunda kötü haber düşüş ve iyi haber toparlanma sonrasında bile flat kalıp, ardçı sarsıntılarda bittikten sonra sistem doğrultusunda harekete geçmeye başlamak en mantıklısı, oda temkinli şekilde olmalı, yazdıklarım öneri değilde tecrübelerim sonucunda kendi uyguladığım strateji olduğunu beliritirim, saygılar.
-
selamlar belirli bir süredir yazamıyordum Londrada yeni yeni düzene girmeye calısıyorum..gonderilen mesajların uzerinden geçerek okudum ama cidden içim daraldı acayip bir yer olmuş burası bukadar kısa sürede şaştım kaldım hele son 8-10 sayfa vobla alakasız sn teo biraz yorum yapmış başkada elle tutulur pek birşey yok (gözümden kaçan yada soylemeyi unuttugum arkadaslar varsa kusuruma bakmasınlar)
-
Günaydın
Kısa pozisyonlar 1-0 önde başlayacak... Uzuncular için oldukça zor bir seans başlangıcı olacaktır. Her an gelebilecek haberlerde kısacıları pozisyonlarında rahat oturtmayacaktır.
46.200 - 44.300 aralığı açılışta çalışacaktır. Vadelideki önceki diplerin test edileceğini düşünmek istemiyorum. Çeşitli haberlerle piyasalar tutulmaya çalışılacaktır. Aşağısı ciddi uçurum. Obo lar her an faaliyete geçebilecek potansiyelde.
Önümüzdeki günlerde piyasa habere dayalı teknikle hareket edecektir.
Açılış itibariyle kısa pozisyon her ne kadar cazip görünsede iki yönde de ısrarcı olmak güvenli değil.
Uzun pozisyondaki arkadaşlar başta olmak üzere herkese allah kolaylık versin.. Kayıpların az olması dileğiyle..
Sevgiler
-
Herkese günaydın ve bol kazançlar...
Bank of America Will Buy Merrill to Gain Brokerage Customers
By David Mildenberg and Bradley Keoun
Sept. 15 (Bloomberg) -- Bank of America Corp. cemented its status as the largest U.S. consumer bank by agreeing to acquire Merrill Lynch & Co., the world's biggest brokerage firm, for about $50 billion.
[url]http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=az4ntq7NOJME&refer=home[/url]
-
[QUOTE=sentinus;34095]Herkese günaydın ve bol kazançlar...
Bank of America Will Buy Merrill to Gain Brokerage Customers
By David Mildenberg and Bradley Keoun
Sept. 15 (Bloomberg) -- Bank of America Corp. cemented its status as the largest U.S. consumer bank by agreeing to acquire Merrill Lynch & Co., the world's biggest brokerage firm, for about $50 billion.
[url]http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=az4ntq7NOJME&refer=home[/url][/QUOTE]
sevgili Sentinus
Bu haber de piyasaları tutamaz. Zaten tutamamış. Bank of America nın durumu da sağlam değil. Yeni bir Lehman krizine karşı sanırım devletin önerdiği bir önlem olsa gerek. Bir kaç sonrada bu birleşimin ciddi sallantıya maruz kalması kaçınılmaz olacak görüşündeyim. Pantolon veremedik gömlek verelim şeklinde bir pazarlama olmuş:)
-
[QUOTE=catedral;34096]sevgili Sentinus
Bu haber de piyasaları tutamaz. Zaten tutamamış. Bank of America nın durumu da sağlam değil. Yeni bir Lehman krizine karşı sanırım devletin önerdiği bir önlem olsa gerek. Bir kaç sonrada bu birleşimin ciddi sallantıya maruz kalması kaçınılmaz olacak görüşündeyim. Pantolon veremedik gömlek verelim şeklinde bir pazarlama olmuş:)[/QUOTE]
Bence de piyasanın esas yönü short. Seçime kadar oyalama taktiği gibi bütün yapılanlar aslında çaresizler bir şeyler yapılıyormuş gibi top çeviriyorlar Lehmanın iflasını dengeleme çabası...Eğer ev fiyatları dip yapmazsa birleşmeler de dediğiniz gibi sıkıntı yaratır sadece. Roubini banka krizinin başında olduğumuzu söylemiş Bloombergde. Taze bir gelişme olduğu için bilgi vermek amacıyla yorumsuz yazdım. Slm'lar.
-
destekler
30 endeks ekim 2008 kontratında kuvvetli destekler
46.500 ve 41.000 seviyelerinde
özellikle 46.500 den geçen düşen kanal desteği önemli bence
sanırım bu nokta aşağı kırılırsa
orta-uzun vadeli longcuların da stop and reverse olma zamanı
gelmiş demektir diye düşünüyorum
eğer 46.500 desteği çalışırsa 48.000 ve 50.000 dirençleri
belki gündeme gelebilir
saygılarımla