Fdow 8414 - 22
Printable View
Fdow 8414 - 22
s.a ağalar
baskı ve kaskı var
don gömlek long
[quote=SEYYAH;112067]vadeli güçlü duruyor...hayırdır inşallah...gömmek için gel gel mi yoksam hakikaten uçuracaklar mı acaba yukarı?[/quote]
Reklam kokan hareketler bunlar diye düşünüyorum .boks.
ne güçlü vadelimiz varmış yawww
gözlerimi yaşartıyorlar
kesin bildikleri bir mevzu olmalı
dışarısı böyleyken biz bu haldeysek ALLAH muhafaza dışarısı + ya dönerse DAX kazara +100 falan olursa biz ne oluruz?
[QUOTE=SEYYAH;112072]dışarısı böyleyken biz bu haldeysek ALLAH muhafaza dışarısı + ya dönerse DAX kazara +100 falan olursa biz ne oluruz?[/QUOTE]
yani;''şiddetli alış baskısı var ''diyorsun:)
kazayla dow biraz toparlayıp 8450 lere dönse sanırım biz soluğu 43 binlerde alırız
[quote=SEYYAH;112072]dışarısı böyleyken biz bu haldeysek ALLAH muhafaza dışarısı + ya dönerse DAX kazara +100 falan olursa biz ne oluruz?[/quote]
işte bundan longuz
gunaydin , kazancli seanslar
[quote=jerfin;112035]bu ne yaa dow bir gün artı kapattı diye uçmuşsunuz..:..: max önceki zirveyi deneriz, üstü zor.. bir ayda ikiye katlamış bankalar daha nereye gidecekler.. garan'da 3.50 yereleri süper short yereleri olacak..:::[/quote]
Cerfin,
O nasıl avatar ya..Dünya güeli liv taylır dan sonra kıllı bir delikanlı..:eek:
hem DOW, Sp hem DAX hem de VOB klasik TA cıları süründürüyor.. Ne indikatörlerdeki alçalan tepeler ne de kırılan yükseliş trendlerini nede negatif uyumsuzlukları takmadan güçlü duruyorlar..
Ana fikir1: Özellikle kısa periyolarda klasik TA yemez..
Ana fikir2: TA ile işlemin zirvesi sistem ile işlemdir..Gerisi tırıvırı...Başarılı histemcilere ise helal demekten başka ne denilebilir
[quote=misafir;112066]yavuzhan sorun orda bırak 450 yi 700 altında bile tutmuyolar ?? dışarısı gevşemesine rağmen[/quote]
evet o yüzden birçok bilinmeyenle uğraşmaktansa sadece fiyat analizi yapıyoruz,sonuçta herşey fiyatların içindedir..
şart belli 42 bin üstünde piyasanın gidebileceği seviyeleri kestirmek mümkün değil.heleki bu iştahla..
o yüzden 42 bin üstünde boğalığa ikna olurum.
[QUOTE=YAVUZHAN;112065]amerikan future ları eksiye geçti,dax % 1 e yakın + sını koruyamayarak eksiye geçti.
pozitif ayrışma diye buna denir :)
bu arada imf anlaşmasına [COLOR="Blue"][B]haziran vadeninde ömrü yetmeyecek gibi,işler uzuyor..[/B][/COLOR]
41450 altına sarkarsak yağmur başlar..hemde sağanak :)[/QUOTE]
Böyle giderse ermeni yalanı gibi torunlarımıza miras bile kalabilir bu IMF işi.
iştahın görüntüsü..
bolinger üst banda yakın işlem görüyoruz açılıştan beri..
öncü göstergede yorgunluk belirtileri var..
satış için 41500 seviyesinin altına sarkmak gerekir..
[IMG]http://i41.tinypic.com/euluvm.gif[/IMG]
[quote=Astatin;112078]hem DOW, Sp hem DAX hem de VOB klasik TA cıları süründürüyor.. Ne indikatörlerdeki alçalan tepeler ne de kırılan yükseliş trendlerini nede negatif uyumsuzlukları takmadan güçlü duruyorlar..
Ana fikir2: TA ile işlemin zirvesi sistem ile işlemdir..Gerisi tırıvırı...Başarılı histemcilere ise helal demekten başka ne denilebilir[/quote]
buda kanıt...MACd ve RSI ye bakarak trade edenler el bademos..sistem enfesos
[IMG]http://i43.tinypic.com/o09ft0.jpg[/IMG]
[QUOTE=Astatin;112078]hem DOW, Sp hem DAX hem de VOB klasik TA cıları süründürüyor.. Ne indikatörlerdeki alçalan tepeler ne de kırılan yükseliş trendlerini nede negatif uyumsuzlukları takmadan güçlü duruyorlar..
Ana fikir2: TA ile işlemin zirvesi sistem ile işlemdir..Gerisi tırıvırı...Başarılı histemcilere ise helal demekten başka ne denilebilir[/QUOTE]
teo'nun da hep dediği gibi TA diye bir şey yok yalan hepsi.
Formasyonlar da yalan. Fiyatlar mor çigilerin arasında hareket ederken simetrik üçgen dersin. Üçgeinni üstünü kırıp mavi çizgiyui geçemezse yükselen üçgen dersin mavi çizgiyi geçer de yeşil çizgiye çarparsa da yüksleiş kanalı dersin. .dng
[IMG]http://img27.imageshack.us/img27/7691/tanaliz.png[/IMG]
Zaten çoğunu da fiyatlar belli bir mesafeyi kat ettikten sonra dersin.
Göstergeler aşırı alımda aşırı satımda dersin ya da uyumsuzluk var dersin. Bişr bakmışsın kuvvetli bir trend olmuş ne uyumsuzluk dinlemiş ne de aşırı alım ile satım.
Teknik analiz borsanın morfinidir. .boks.
kafayı kuma sokup 15 dklık sat diyene kadar elleşmemek lazım.
[quote=VOBiX;112084]teo'nun da hep dediği gibi TA diye bir şey yok yalan hepsi.
Formasyonlar da yalan. Fiyatlar mor çigilerin arasında hareket ederken simetrik üçgen dersin. Üçgeinni üstünü kırıp mavi çizgiyui geçemezse yükselen üçgen dersin mavi çizgiyi geçer de yeşil çizgiye çarparsa da yüksleiş kanalı dersin. .dng
[IMG]http://img27.imageshack.us/img27/7691/tanaliz.png[/IMG]
Zaten çoğunu da fiyatlar belli bir mesafeyi kat ettikten sonra dersin.
Göstergeler aşırı alımda aşırı satımda dersin ya da uyumsuzluk var dersin. Bişr bakmışsın kuvvetli bir trend olmuş ne uyumsuzluk dinlemiş ne de aşırı alım ile satım.
Teknik analiz borsanın morfinidir. .boks.[/quote]
aynen..kaç haftadır ne elmaslar ne negatif uyumsuzluklar ne obolar ne bobolar vardı...tutsaydı aha formasyon tuttu diyecektik..tutmadı tutnadı dedik..yani %50...bay Teo haklıççözellikle fiyatı takip eden indikatör hepten traştır görüşünde haklı..ama TA da hiçbirşey demek değil yaww...özellikle yatay piyasada..ha diyeceksinki, piyasanın yatay olduğunu da piyasa geçmedne anlamıyoruz...o ise uzun bir hikaye..GANN ı var, gansızı var..varda var...
dışarısıda artı oldu bakalım nereye gideceğiz ??
42150 den uzun !
[QUOTE=misafir;112087]dışarısıda artı oldu bakalım nereye gideceğiz ??[/QUOTE]
Tezekçiler iyi çalışıyor bugün (BAGFS, GUBRF...)
[quote=MMO;112057]Bugün 42200 ilk direnç[/quote]
Burası geçilmemeli yoksa shortcuları doğrarlar,
sistemlerin al-sat komutundaki formüller simetrik olmak zorunda mıdır?
bana göre böyle bir ideallik yok...
sistem;[B]endeksin yakın karakterini ortaya dökerek,bundan sonraki gelecek adımlarını-yönünü bilmektir..yani karakter analizidir[/B]...öyleyse uygun getiri sağlayan formül , al olarak kuru fasulyenin,sat olarak çiğ köftenin formülü ise bile dogru olan odur...demekki vob un karakteri buymuş denilmeli...
testin çok uzun vadeli olmasınıda dogru bulmuyorum...çünkü çok uzun geçmişe dayalı testler yakın karakter hakkında yanlış bilgi verebilir...[B]karakteri çözecek kadar uzun,ama alakasız harekerleride görmeyecek kadar kısa olmalıdır..[/B].mesela yatay trentlerin olduğu 2 yıl öncesi,sert hareketlerin olduğu son yılların karakterine uygun değildir...
özetle ,sistem için 200 işlemlik test , bana göre yeterli dogru veriyi verebilir... ayda bir test yapıp opt degerlerde ufak balans ayarı yapmak lazım...kendi açımdan belirsizliği böyle çözdüm..mantık silsilesi dogru mu acaba..
sistemde en önemli unsur[B] DÜZ KAZANÇ EGRİSİ [/B]elde etmektir.[COLOR="RoyalBlue"]formül ne olursa olsun yakın geçmişe dayalı olarak düz,homojen yükselen bir egri elde edilmelidir...bu formülü bir ay uygulayıp,sonra [B]opt.degerlerde ufak balans [/B]ayarı yapmak için basit test yaparak tekrar devam....[/COLOR]aşşağıdaki gibi..ben bunu yaptım..sonuç mükemmel...
[URL=http://img4.imageshack.us/my.php?image=13maysa.png][IMG]http://img4.imageshack.us/img4/4034/13maysa.png[/IMG][/URL]
eheh zarar çıktı flat düşsün alırım yine
Ekran yine yemyeşil oldu Perşembe günkü gibi.
[URL="http://img22.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2j.jpg]"][URL=http://img22.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2j.jpg][/URL][IMG]http://img22.imageshack.us/img22/5751/screenhunter2j.jpg[/IMG][/URL]
2001 krizindede aynı hareketi yapmışlar bas tekrar al ondan sonra bitir.
[quote=VOBiX;112093]Ekran yine yemyeşil oldu Perşembe günkü gibi.[/quote]
bahar havası :)
42000 üzerine faullü çıkış yaptık diyorum bu sebepten az evvel kısaları fulledim, sanırım günün geri kalanında düşüş olursa durum çorbaya dönecek, çıkış beklentim kalmadı düşüşe oynuyorum artık, saygılar
Fdow 8431 - 5
aynı hesapta 2 sistem uygulamak ilginç oluyor..ters yönlü olunca ;birinden 25 kontrat uzun,diğerinden 25 kontrat kısa olunca ..full pozisyon olmasına ragmen flat olunuyor..
aslında 60 dk. görünümüde güzel vadelinin ama gaza ihtiyacı var daha fazlasını yapmak için.DAX ve FDOW ittirmeli arkadan...
Spot 30 u 41000 e bekliyorum :), vadelide buna göre farkı ayarlar heralde:) saygılar...
[quote=YAVUZHAN;112095]bahar havası :)[/quote]
o yüzden çarpılan çarpılana.
malum, fena çarpar! :)))
sat sinyali geliyor gibi biraz daha zamanı var ama kendini hissetiyor
42 bin üzerinde ilk hedef 42400 !
42150 uzunların stop seviyesi 41650 !
mevcut seviyelerden gece uzunda kalmam diye düşünüyorum şimdilik..
[quote=adalı54;112103]sat sinyali geliyor gibi biraz daha zamanı var ama kendini hissetiyor[/quote]
zaten hissettire hissettire alıyolar ha geldi ha gelecek derken 42,000 üstünde bulduk kendimizi :)
[quote=misafir;112105]zaten hissettire hissettire alıyolar ha geldi ha gelecek derken 42,000 üstünde bulduk kendimizi :)[/quote]
Olsun gec olsun güc olmasın (Kayıplı olmasın ):)))
Esasen spot piyasaya bakıyorum bugün, spot 42100 altına inmeden kısa olmak riskli bir durum, 42100 altına indiğinde vadelide uzunda durmamak şart olur diyorum, buralarda dalga geçmeye devam ederler, spot piyasada al-ver yapılıyor bugün, bakalım endeks 30 da 41000 e düşüş beklentim gerçekleşecekmi? saygılar...
[quote=unlimitted;112102]o yüzden çarpılan çarpılana.
malum, fena çarpar! :)))[/quote]
valla beni çarptı bugün :)
41725ten full longum
bekliyoruz
shortlayabilirim her an peh