-
[quote=jelibon;390989]Benim dediğim o değil,
siyah kuğu
black swan
O indikatörü boşver vix yeter tradee.
sahi senin illumination olayı ne alemde?
jelibon.[/quote]
vallahi üstad bayağı var da sırasını bilemiyoruz
artık hangisi önce olur bilemem
ama krizden çıkışı kendi uzaylıları sağlayacak galiba
veya uzayda bulunan bir madde de olabilir
öyle bir kart vardı
fantastik şeyler onlar
boş zamanlarda ilgilendiğim saçma şeyler işte
bir zamanlar da astrolojiye merak sarmıştım
yok uranus jüpiteri keserse ekonomik kriz olur
yok mars doğudan doğarsa iyi olur
bayağı bir çıkartmıştımda başımdan böyük bir olay geçince herşeyi boş verdim
işi bile boş verip memlekete geri döndüm
neyse
vob ilk defa yükselen kanalı aşağı kırdı
73650 yükselen kanal idi
-
Yogi niye krizde?
Q suz yükselişe şaşırıyor.
Veriler iyi, işler tıkırında.
15,16 ya gidecez bu yogiyle.
Jelibon.
-
Gerekirse yolda bull markettende bahsederiz.
Duruma göre bakacaz.
Jelibon.
-
Ustat bugun dusus baslamissa, yogiler 14 Subattan sonra 7 Marta kadar yine pisecekler mi? Yoksa bir umut 14 Subatta dusus ivmelenip 7 Martta dip mi yapacak? Ne dersiniz?
-
Enflasyon bazlı tepeymiş,
pretçırcık,
peh palavra.
O bazlı bu bazlı.
Gelecen oğlum pretçır ABCDE YE GELECEN.
3 sene önce ABC YE GELECEN DEDİM GELDİN BU SEFERDE ABCDE YE GELECEN.
KANALA GİDECEĞİZ SENLE.
Jelibon.
-
[quote=elmas;391001]Ustat bugun dusus baslamissa, yogiler 14 Subattan sonra 7 Marta kadar yine pisecekler mi? Yoksa bir umut 14 Subatta dusus ivmelenip 7 Martta dip mi yapacak? Ne dersiniz?[/quote]
bak ben bunu düşünmemiştim
14 şubat düşüş ivmelenmesini
hay aklınla bin yaşa
şimdi iş beklemekte
bakalım hangi ihtimal gerçekleşecek
ben bu dediğinin olmasını çok isterim
-
[QUOTE=elmas;391001]Ustat bugun dusus baslamissa, yogiler 14 Subattan sonra 7 Marta kadar yine pisecekler mi? Yoksa bir umut 14 Subatta dusus ivmelenip 7 Martta dip mi yapacak? Ne dersiniz?[/QUOTE]
hEPSİ OLABİLİR.
13-14 DİP GÖRÜRSEM ALIRIM.
8-9 AZ ALDIM.
1725 DÜN VE BUGÜN DÜŞÜĞÜ STOP.
BURAD MESELE 8-9 DİPMİ TEPEMİ?? BUNU YARINI GÖRÜNCE ÇÖZERİZ.
jELİBON.
-
üstad şu dxy ye bir bakmadınız
göz ucuylada olsa bir analiz alabilirmiyiz
-
[QUOTE=PASSAT;391007]üstad şu dxy ye bir bakmadınız
göz ucuylada olsa bir analiz alabilirmiyiz[/QUOTE]
pASSAT ÖLÜLERLE İŞİM OLMAZ.
.50 GÖRÜR.
JELİBON.
-
[IMG]http://kaansariaydin.com/images/stories/makaleler/20120105_UBS1_0.png[/IMG]
Raliler bugünlerde alım fırsatından daha çok satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. Trend yorgunluk göstergelerine göre (DeMark İndicator) piyasalar tepe yapıyor. Buna göre piyasalar bilhassa S&P ve Avrupadaki endeksler trendlerinde bir yorgunluk işaret ediyor ve gelecek günlerde büyük bir ihtimal realisasyonlara geçebilir. Bu geriye dönüş 6% ile %10 arasında olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor. Bu muhtemelen düşüşün asıl şubat ayında hızlanacağını verilerden görülebiliyor.
Üstelik tüm ekonomik döngü ölçüleri aynı anda çok sert bir dipe işaret ediyor (ekteki grafik). Küresel borsalarda bilhassa ABD borsalarındaki yükseliş hacimsiz ve tüm küresel ekonomik ve finansal sorunları aldırış etmeden oluşuyor. Bunun faturası en kısa zamanda yatırımcılardan çıkarılabilir ve dikkatsiz ve umursamaz yatırımcılar yine kayıplara uğraya bilir.
Aynı zamanda kayıtsızlık riski (complacency risk) dediğimiz risk çok arttı. Bunun göstergeleri: açığa satış oranları 3 yıllık dip sevyelerine geri döndü, VİX yine 20lerin altında işlem gördü ve S&P100 endeksi 15 günlük opsiyon put/call rasyosu boğaların (call) ayılara (put) karşı tam 2:1 rasyosu olduğunu gösteriyor. Buda duyarlılığın (sentiment) artık boğa kampına girdiğini gösteriyor. Bunun bir negatif öncü gösterge olarak algılandığı için aslında artık tepe sevyelerine geldiğimize bir işaret teşkil ediyor.
-
yürü be goldie he he.
Jelibon.
-
[QUOTE=PASSAT;391010][IMG]http://kaansariaydin.com/images/stories/makaleler/20120105_UBS1_0.png[/IMG]
Raliler bugünlerde alım fırsatından daha çok satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. Trend yorgunluk göstergelerine göre (DeMark İndicator) piyasalar tepe yapıyor. Buna göre piyasalar bilhassa S&P ve Avrupadaki endeksler trendlerinde bir yorgunluk işaret ediyor ve gelecek günlerde büyük bir ihtimal realisasyonlara geçebilir. Bu geriye dönüş 6% ile %10 arasında olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor. Bu muhtemelen düşüşün asıl şubat ayında hızlanacağını verilerden görülebiliyor.
Üstelik tüm ekonomik döngü ölçüleri aynı anda çok sert bir dipe işaret ediyor (ekteki grafik). Küresel borsalarda bilhassa ABD borsalarındaki yükseliş hacimsiz ve tüm küresel ekonomik ve finansal sorunları aldırış etmeden oluşuyor. Bunun faturası en kısa zamanda yatırımcılardan çıkarılabilir ve dikkatsiz ve umursamaz yatırımcılar yine kayıplara uğraya bilir.
Aynı zamanda kayıtsızlık riski (complacency risk) dediğimiz risk çok arttı. Bunun göstergeleri: açığa satış oranları 3 yıllık dip sevyelerine geri döndü, VİX yine 20lerin altında işlem gördü ve S&P100 endeksi 15 günlük opsiyon put/call rasyosu boğaların (call) ayılara (put) karşı tam 2:1 rasyosu olduğunu gösteriyor. Buda duyarlılığın (sentiment) artık boğa kampına girdiğini gösteriyor. Bunun bir negatif öncü gösterge olarak algılandığı için aslında artık tepe sevyelerine geldiğimize bir işaret teşkil ediyor.[/QUOTE]
Tırıvırı
tek gerçek
PAPATYADIR.
Jelibon.