-
uzun zamandır vob a bulaşmıyordum...iş değişikliğinden dolayı...ama artık günlüklere göre ve düşük kaldıraçla oynama kararı aldım...takip etme şansım her zaman yok..öyleki ayda 3-4 işlemi geçmeyecek...43750 den longladım...teorim ;imkb-100 35.000 lerden fazla uzaklaşmayacak(260 haftalık,5 yıllık ort.)...kaldıraç bir olunca ,periyodda günlük olunca strest olmuyor...1000-2000 puan bile çok önemli değil artık..önemli olan az ama daima kazanmak...
-
[QUOTE=abka;34480]uzun zamandır vob a bulaşmıyordum...iş değişikliğinden dolayı...ama artık günlüklere göre oynamak ve düşük kaldıraçla oynama kararı aldım...takip etme şansım her zaman yok..öyleki ayda 3-4 işlemi geçmeyecek...43750 den longladım...teorim ;imkb-100 35.000 lerden fazla uzaklaşmayacak(260 haftalık,5 yıllık ort.)...kaldıraç bir olunca ,periyodda günlük olunca strest olmuyor...1000-2000 puan bile çok önemli değil artık..önemli olan az ama daima kazanmak...[/QUOTE]
VOBDAKI TEMEL FELSEFEM BUDUR.
-
dibi bulup donme islemine baslamamiz sanirim persembe cumayi bulur. dip bukez kac olacaktir bilmiyorum ama yatay idare ederlerse 40bin gorulmez yok satis baskisi dis kaynakli deva ederse gorulur. sabah baybars sezen ( o da kayahana benziyor ama adam bilimsel konusuyor copy paste ci degil yani) kaputulasyon bitmesine az kaldi shortcularin az yemi kaldi diyordu.
-
yorumculara,sitelere baktım...herkesin dilinde 2 cent var...aynısı olacak diye değil ama şu bir gercek ki;belli sert düşüşlerden sonra epey aşşağılar telaffuz ediliyorsa,genelde dönüş yakındır...mesela çok iyi hatırlıyorum;endeks 33.000 leri test ederken 28.000 ler bekleniyordu....
-
forex 11900 gosteriyor ama matrikste 11.890 gosteriyor fdow
-
[QUOTE=abka;34483]yorumculara,sitelere baktım...herkesin dilinde 2 cent var...aynısı olacak diye değil ama şu bir gercek ki;belli sert düşüşlerden sonra epey aşşağılar telaffuz ediliyorsa,genelde dönüş yakındır...mesela çok iyi hatırlıyorum;endeks 33.000 leri test ederken 28.000 ler bekleniyordu....[/QUOTE]
Forumlarda daha önceki hafta 52000e doğru hamle yaparken hedefler yükselmiş 60000e revize edilmişti...
-
[QUOTE=sentinus;34485]Forumlarda daha önceki hafta 52000e doğru hamle yaparken hedefler yükselmiş 60000e revize edilmişti...[/QUOTE] işin dogasında bu vardır..[COLOR="SlateGray"]çünkü duygusallık dogrusal düşünür..yani ilerde ki kırılmayı göremez...hazır hareketin sürekliliğini düşünür..[/COLOR]bunu için kararlı ve sert hareketlerden sonra daima çok ileri hedefler konuşulur...
-
arkadaşlar VIX e nasıl yatırım yapılır...çünkü genelde 16 dan alan,30 üzerinden satan genelde 2-3 aylık sürede karlı çıkıyor...ögrenmek istediğim hisse gibi alınıp yükselince kar mı ediliyor...tşkler.
-
[QUOTE=abka;34487]arkadaşlar VIX e nasıl yatırım yapılır...çünkü genelde 16 dan alan,30 üzerinden satan genelde 2-3 aylık sürede karlı çıkıyor...ögrenmek istediğim hisse gibi alınıp yükselince kar mı ediliyor...tşkler.[/QUOTE]
Sn. Abka,
Şu linke bir bakın isterseniz. VIX opsiyon ve futureları ile ilgili bilgiler var.
[url]http://www.cboe.com/micro/vix/introduction.aspx[/url]
-
Dolar çaktırmadan tırmanıyor kendi aklınca :)
-
[QUOTE=sentinus;34490]Sn. Abka,
Şu linke bir bakın isterseniz. VIX opsiyon ve futureları ile ilgili bilgiler var.
[url]http://www.cboe.com/micro/vix/introduction.aspx[/url][/QUOTE]
tşkler..
-
Dünkü gibi bir hareket olmasını bekliyorum, buradan yavaaaşça 43000 e, ama ondan sonra yukarı yaparda, bi daha düşermi nasıl kapar orası muallakta, fakat şimdi buradan yukarı olması için herangi bir sebep yok, güniçi short aç kazanca kapa akşama flat kal stratejisi en güzeli, saygılar.