-
[quote=saraylı;323549]Arkadaşlar,
Yukarda svg.Kaya'nın vermiş olduğu test sonucu,;)
yıllardır sistematik analiz konusundaki israrlı uğraşlarımın meyve vermiş halidir,:rolleyes:;).lelele
NK konusunun üzerinde devamlı durmam,bu yöntemin ne kadar önemli olduğunu düşündürüyordu,:)
buyrun size başka bir arkadaşımın ağzından NK inin ne kadar önemli olduğunun ispatı...:::;)
çok memnun oldum....lelele
svg .kaya 'ya tekrar huzurunuzda tşk ediyorum, ve kaya 'ların sayısının artmasını umudediyorum.....brv.lelele[/quote]
Saraylı abi sen çok süper adamsın vallahi... çünkü bu piyasalarda alçakgönüllülük ve içten sevgi cümleleri ile bir başarı öyküsünü takdir etmek, bir yol gösterici öğretmenin veya hocanın samimi duygularını böylesine yansıtması her babayiğidin harcı değildir. Kıskançlık duygularından arınmış bir başarıyı takdir etmeni aynı içtenlikle takdir
ediyor, başarılı gayretlerin önünde şapka çıkarıyorum abicim.. tebrikler.
.brv.brv.brv.lelele.lelele.lelele
-
Kaya teburuk ederum başarularunun devamunu dilerum arkedeşum
-
[quote=saraylı;323549]Arkadaşlar,
Yukarda svg.Kaya'nın vermiş olduğu test sonucu,;)
yıllardır sistematik analiz konusundaki israrlı uğraşlarımın meyve vermiş halidir,:rolleyes:;).lelele
NK konusunun üzerinde devamlı durmam,bu yöntemin ne kadar önemli olduğunu düşündürüyordu,:)
buyrun size başka bir arkadaşımın ağzından NK inin ne kadar önemli olduğunun ispatı...:::;)
çok memnun oldum....lelele
svg .kaya 'ya tekrar huzurunuzda tşk ediyorum, ve kaya 'ların sayısının artmasını umudediyorum.....brv.lelele[/quote]
bi dakka bi dakka hocam asıl ben size sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Sizden öncede bu sistem konusunda bana yardımcı olan ismini söylememi istmeyen ,(burda forumda değil kendisi) ustadımı saygı ve sevgi ile selamlıyor ardından size de bu NK ve önceki devridaim makinasındaki eşsiz bilgilerinizi bizimler paylaşmanızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.
Saygı ve sevgilerimle,
hürmetler,
-
[quote=belhal;323551]Kaya teburuk ederum başarularunun devamunu dilerum arkedeşum[/quote]
belhal hocam teşekkür ederim,hoşgeldiniz geçmiş olsun ,mahpus kısa sürmüş , sebebi neydi bizde benzer sebeplerle uzaklaştırılmayalım diye soruyorum,
tebrik için bence daha çok erken çünkü bu teste göre herhangi bi işlem yapmadım sadece geçmişe ait verilerle Nk ile test çalışması yaptım ve bunu uygulamaya karar verdim ve yarından itibarende NK ile sistemi uygulamaya karar verdim gerçi ay başından beri uyguluyorum.Eğer ay sonuna kadar sistem ve nk uyumlu çalışırsa süper olucak bakalım geçmiş verilerde olduğu kadar anlık verilerle de başarılımı bende merak ediyorum doğrusu.
-
Oglan gelune kadur az yazucağum kaya yakusa genu atabulir hellum,hellume selumlar burudan
-
[quote=SU-TE;323550]Saraylı abi sen çok süper adamsın vallahi... çünkü bu piyasalarda alçakgönüllülük ve içten sevgi cümleleri ile bir başarı öyküsünü takdir etmek, bir yol gösterici öğretmenin veya hocanın samimi duygularını böylesine yansıtması her babayiğidin harcı değildir. Kıskançlık duygularından arınmış bir başarıyı takdir etmeni aynı içtenlikle takdir
ediyor, başarılı gayretlerin önünde şapka çıkarıyorum abicim.. tebrikler.
.brv.brv.brv.lelele.lelele.lelele[/quote]
aynen ustad .brv
-
[quote=a.kaya;323547]Saraylı hocam ,
Bu saatte çalışmam ancak bitti. 15.09.2010-07.01.2011 tarihleri arasında NK ne değişik indik ve tg uygulayarak bayağı bir zor uğraştan sonra sonuçlar şöyle değişti.Ancak bu çalışma tamamen görsel olarak test edebildim ve 15 dk bar kapanışını dikkate alarak yaptım.
Önce sistem 15 lik sonuçlarını Nk siz ve komisyonsuz olarak yazıyorum.
[B]102 işlem toplam net kar 29.025[/B]
55 zararlı işlem zarar 24.675
47 karlı işlem kar 53.700
[COLOR=red][B]Yeni Nk uygulaması ile durum şöyle oldu,[/B][/COLOR]
[B]64 işlem toplam net kar 56.075[/B]
16 zararlı işlem zarar 3.400
43 karlı kar 59.475
5 işlem 0 puan
ne dersiniz hocam bu çalışmaya:rolleyes: daha da geliştirmeye çalışsam mı yoksa yeter bu kadar demek mi lazım ;):))):p
çok yorucu oluyormuş geçmiş verilerle görsel test etmek
matriksde test etmek mümkünmü acaba sistemin overalına NK krıterlerini girerek:o[/quote]
Saraylı hocam ve arkadaşlar,
geçen akşam ki test sonuçlarından sonra başka bir indik ile tekrar bi NK çalışması daha yaptım ve önceki testten şüphelenmeme neden oldu bu çalışma ve tekrar baktım ve bir kaç hatalı rakam yazdığımın farkına vardım.Affınıza sığınarak düzeltiyorum kusura bakmassınız umarım hem geç saat olduğından hemde işten yorgun geldiğimden dolayı sanırım bu yanlışlıklar olmuştur düzeltiyorum sonuçları :(
[FONT=Arial TUR][SIZE=2]32[/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2] LONG [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]27125[/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2] ZARARLI İŞLEM [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]10 -[/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]2500 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]NET PUAN [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]24625 [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial TUR][SIZE=2]31[/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2] SHORT [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]23775[/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2] ZARARLI İŞLEM [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]7 -[/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]1700[/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2] NET PUAN [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]22075 [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial TUR][SIZE=2][B]63 toplam işlem 50900[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2][B] brüt ,[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2][B]17 zararlı işlem -[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2][B]4200[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial TUR][SIZE=2][B]NET PUAN [/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2][B]46700[/B][/SIZE][/FONT]
-
Guzel bir hafta dilerim.
[URL=http://img600.imageshack.us/i/36132932.gif/][IMG]http://img600.imageshack.us/img600/1791/36132932.gif[/IMG][/URL]
-
[quote=saraylı;323545][SIZE=3][B][I][U][COLOR=#0000ff]Trend Analizi:[/COLOR][/U][/I][/B][/SIZE]
[SIZE=2][B][I]BRS...........85.025...........:dü:[/I][/B][/SIZE]
[SIZE=3][I][COLOR=blue][B][U]Kapanış,Yüksek ,Düşük:[/U][/B][/COLOR][/I][/SIZE]
[I][B]K.........85.200[/B][/I]
[I][B]Y.........86.075[/B][/I]
[I][B]D.........84.600[/B][/I]
[B][I][SIZE=3][COLOR=blue][U]Kırılma Noktaları :[/U][/COLOR][/SIZE][/I][/B]
[I][B]85.250..................:yü:[/B][/I]
[I][B]84.975...................:dü:[/B][/I]
[I][COLOR=blue][B][I][SIZE=3][U]Pivot ,Destek ve Dirençler:[/U][/SIZE][/I][/B][/COLOR][/I]
[I][B]4.Direnç : 89.725[/B][/I]
[I][B]3.Direnç : 88.250[/B][/I]
[I][B]2.Direnç : 86.775[/B][/I]
[I][B]1.Direnç : 86.000[/B][/I]
[I][B]Pivot : 85.300[/B][/I]
[I][B]1.Destek : 84.525[/B][/I]
[I][B]2.Destek : 83.825[/B][/I]
[I][B]3.Destek : 82.350[/B][/I]
[I][B]4.Destek : 80.875[/B][/I]
[I][B]Haftalık Pivot:84.525[/B][/I]
T..CT..CT..CT..CT..CT..CT..C[/quote]
bunu öne alalım ,
yarına hazır olalım...
:D
-
[B] [IMG]http://www.hisse.net/forum/images/icons/icon1.png[/IMG] Trading İlkeleri [/B]
[INDENT] Ünlü ABD'li analist/ trader Cynthia Kase mühendislik formasyonu almış ve sonradan finans sektörüne girmiş,MS'ta kendi adıyla Expert Advisor bölümünde sistemi de var,"trading with the odds" adlı kitabında; ewp ın temel olarak doğru olduğunu,fakat bunun taşa yazılmış kutsal bir kitabe olmadığını,trading de ta ve sistemler ile desteklenmesi gerektiğini söylemekte.
İstatistik kaynaklı bazı tg ler geliştirmiş ve bunların katsayılarını ABD piyasalarında yıllarca grafiklerde geriye giderek belirlemiş,üç adet tg geliştirmiş:Kase Peak OSC.,Kase CD ve standard sapmaya dayalı bir stop olan DEV Stop.Meraklıları nette araştırabilir.
Bu kitaptan trading için altı ana ilkesi var,özetlersem:
-Tradingde önemli olan kardır,ego tatmini değildir.Bir tepe ya da dibi doğru tahmin edeceğinize piyasa yükselirken uzunda ve düşerken kısada olun.
-Mesele karlı trade etmektir,bir tezi savunmak değil.Örneğin piyasanın ov li ve kv li yön tahmininde ewp çok gerekli olduğu halde,tradelerin onunla yapılması gerekmez.
-Eğer terse düşerseniz,pozisyonu hemen kapatın.Mükemmelliği arayanlar hiçbir zaman gerçek başarıyı yakalayamazlar.Belli zararları kabul etmek durumundasınız.
-Başkasının fikrine asla bakmayın.Piyasa ,bizim istediğimiz her şeyi bize anlatacaktır.
-Haberlere ve olaylara asla bakmayın.
-Stratejinizi ,piyasa kapalı olduğunda dinlenmiş halde tasarlayıp,yapın.
Bence de bu işi yapmaktan kasıt para kazanmak olmalı,asla ve asla ego tatmini olmamalı.
Benim trading ilkelerim ise dört tane ve aşağıda:
[B]-Piyasa yukarı giderken alın ve aşağı giderken satın.(giriş)
-Kontrat sayınızı Para Yönetimi'ne göre ayarlayın.Gelişigüzel büyüklükte pozisyon açmayın.(para yönetimi)
-Karla (çıkış)ya da zararla (stoploss=risk kontrolü)ne zaman çıkacağınızı bilin.
-Trend yapan piyasaları seçin.Yatay hareket varsa bunu tespit edip ya hiç trade etmeyin ,ya da düşük kontratla trade edin.(para yönetimi+risk kontrolü)
saraylı üstadımızın 2008 yılındaki yazısından alıntıdır
bu kadar özetlenemz diye düşünüyorum
[/B] [/INDENT]
-
[B] [IMG]http://www.hisse.net/forum/images/icons/icon1.png[/IMG] Trading İlkeleri [/B]
[INDENT] "Borsa Sihirbazları" diye bir kitap vardı,ABD 'deki önemli traderları anlatır,bilirsiniz.
Oradan iki kişi çok dikkat çekici idi:Ed Seykota ve Mark Weinstein
Ed Seykota,tam bir trading sistemci,özellikle commodity future larında ve günlük veri kullanan sistemlerle çalışıyor,Lake Tahoe yakınlarında göl kenarında bir evi var,ve piyasa kapanışında sistemi update edip günlük kapanışta sisteminin davranışına bakmak olarak özetliyor yaptığı çalışmayı. Tam bir sistemci,günsonu kapanışı dışında hiçbir şey onu ilgilendirmiyor.Başarısının sırrı sorulduğunda tek kelime söylüyorisiplin
Mark Weinstein ise Elliott hastası bir adam,klasik teknik analizi de kullanıyor,kendi deyimiyle trading sistemlerin piyasalara hep aynı matematiksel yaklaşımı gösterdiğini ve bu yüzden pek başarılı olamadıklarını söylüyor.%50 zarar eden sistemleri kullanmak ona göre mantıklı değil.Ona göre işin sırrı,ne zaman hangi teknik göstergeye bakacağınızı bilmekte.Her zaman her gösterge calışmıyor.Temposu gittikçe zayıflayan bir piyasa bulup ters yönde pozisyon almak ve bu arada bunu yapmak için dalga teorisini kullanmak olarak özetliyor ,çalışma tarzını.
İşin tuhaf tarafı ikisi de birbirine zıt yöntemleri kullanıyorlar,Seykota dalga teorisine prim tanımıyor,Weinstein ise sistemlere ,ama ikisi de kendi işinde çok başarılı...
Örnek alınacak traderlar diye düşünüyorum,bu işe gerçekten gönül verenler için...
alıntıdır[/INDENT]
-
[B] [IMG]http://www.hisse.net/forum/images/icons/icon1.png[/IMG] Strateji Tasarımı [/B]
[INDENT] Aşağıda verdiğim linkte trading sisteme dayalı bir stratejinin geliştirilmesi ile ilgili nette gördüğüm en güzel kaynak var.Maalesef ingilizce bilenler için.
[URL]http://www.elitetrader.com/tr/index.cfm?s=17[/URL]
Bu aslında güzel bir kitap ve sistemle çalışanların iyi incelemesi gerek.Eğer özetlersem:
-Yazar ,iyi traderların piyasayı öngörmediklerini,para yönetimi ve risk kontrolünü iyi uyguladıklarını
-Sistemlerinin basit olduklarını ama zaman içinde para kazandıklarını
-Zararlı tradeleri yaptıkları işin maliyeti olarak gördüklerini
-Para kazanmaktan ziyade yaptıkları işi sevdikleri için bu işi yaptıklarını
-Piyasayla uyum içinde olduklarını izah ediyor.
-Traderları üç gruba ayırıyor:Sezgisel,teknik ve stratejik
-Sezgisel trader tüyo ile haber ve gelişmelerle trade etmek demek ve trader olmanın ilk adımı
-Teknik trader olmak için bir süre sezgisel olarak zarar etmek gerekiyor ve trader ta'in farkına varıyor,artık indikatörleri filan kullanmaya başlıyor.
-Stratejik trader ise,indikatörlere dayalı bir sistem geliştirmiş durumda ve para yönetimi ve risk kontrolünü kullanıyor.Artık objektif kriterlerle çalışıyor.
-Bu arada bir araştırmaya binaen karar verme teorisinden bahsediyor ve üç türlü karar verme modeli adlandırıyor:Sezgisel öngörme modeli,subjektif lineer model ve objektif lineer model
-İlk model sezgisel tradera karşı geliyor ve bir araştırmaya göre piyasada başarı oranı %23
-İkinci model ta ile çalışan teknik tradera uygun ve bu durumda trader ta ile çalışma yapmasına rağmen başarı oranı %29 a ancak yükseliyor.
-Üçüncü model ise strateji tradera karşı geliyor ve trader iyi bir sistemle piyasada başarı oranını %80 e çıkarıyor.
-Strateji geliştirmek için bir piyasa ve belli bir grafik vadesi seçilmesi gerektiğini ve bu vadede bir sistemin nasıl geliştirileceğini anlatıyor.
-Grafik vadesi nasıl seçilir onu anlatıyor yani saatlık mi günlükmü mesela
-Seçilen basit bir sistem için stratejinin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini anlatıyor.
-Kazandıran bir stratejinin özelliklerini anlatıyor ve robust sistem nedir onu açıklıyor.
-Stop-loss ve pozisyon büyüklüğüne dikkat çekiyor.
-Optimizasyon konusuna temkinle yaklaşıyor ve nasıl kullanılabilir onu anlatıyor.
-Sistemin ,dolayısıyla stratejinin değerlendirilmesine özel bir bölüm ayırmış,bu konu çok önemli.
-Kitabın sonunda ise tradingi diğer ticaret türleriyle mukayese ediyor.
Özetinden anlaşılacağı gibi güzel bir kitap ve sistemle çalışanlara okumalarını tavsiye ederim,bu bilgileri bu topiğe yazmanın daha uygun olacağını düşündüm,çünkü sistemle uğraşanlar buraya uğruyor,Sn.teo'ya anlayışı için peşinen teşekkür ederim ve yararlı olmasını dilerim.
alıntıdır[/INDENT]