Hayırlı Geceler tüm dostlar ve 25 misafir ler
iyi tatıller...
Printable View
Hayırlı Geceler tüm dostlar ve 25 misafir ler
iyi tatıller...
paritede yada vobta MFI,RSI,VOLUME..bu 3lüyü kullanıp bir sistem yada yöntem geliştiren oldumu acaba ?
MFI'dan fayda gören yada kullanan bir kişi görmedimde duymadımda o yuzden soruyorm
[quote=SaNCaKTaR;113401]ah bee kardeşim N dıyım şimdi sana bana bu dedıklerınden bir tane rastlamadı ustune ustluk bir o o kadar yardımcı oldular sende ki mıklatıs nort olmuş sanırım . Şimdi daha iyi anlıyorum seni allah yardımcın olsun N dıyım. a.e.o o zaman[/quote]
Var bir gudubetlik bizde.Yada ben sanırım birinden yardım istemediğim için yardım edecek adam bulmuyor beni.Bu arada taksici ile konuşuyoruz.Çürük ingilizcesi ile.Adam 10000 baht alıyorum aylık diyor.Napıyorsun diyorum o parayı.300 dolar civarı ediyor.Her ay kesin bir kere alemi yaparım dedi.Yani kadın.Burada Monaliza diye çok meşhur yer var.Onu sordum orayamı gidiyorlar dedim.Dedi oradaki kadınlar yaşlandı çok kimse gitmediğinden kapandı dedi.Dedim Monalizanın para yokmu da genç kadın koyamıyor camekana.:..::..:Yok artık eskide kaldı.Bir bakayım dedim şöyle kolamı yudumluyorum bir diskoya girelim dedik eğlenecez güya.Bu kadar mı olur ya.Hepsi mi bana bakar oha dedim.Bunlar aç kalmış girmiyorum.Havaya giriyor ya insan.O seni kesiyor öbürü seni.Aç tavuk gibi.Baktım birisi ingilizce bilmiyor kadın var 35 40 yaşında nerdeyse.Yalandan kafa buluyorum 28 yaşındayım diyor.İngilizce de bilmiyorlar.Kalacak yerim yok diyor.Eee dedim.Bana dedi 500 baht yanımdaki bayana.15 dolar falan.500 de bana dedi.Dedim sen 500 belki edersin de yanındaki 100 bile etmez.500 sana 100 ona dedim.Yav manyak komik ya.Demez olaydım.Kabul ettiler..Bana demesinlermi lets go.Ben de dedim size güle güle.Neyse gidiyoruz baktım.Birisi bana bakıyor.Selam aleyküm selam.Nasılsın falan.Direk daldım dans etmeye başlıyor.Koptum ya.Az önce tanışmıssın hemen sarılıyor oha.Eee anlat bakalım napıyorsun.Hadi go out dedim.Demesin mi 2000 baht.Bu biraz pahalı çıktı.70 dolar istiyor yaklaşık.Yaş kaç teyze dedim 35 yaşında.You are handsome falan filan.Dedim 70 dolar etmezsin.Herkes beni sarhoş sanıyor halbuki diskoda tek ayık adam benim.Kendini yere atanlarmı dersin neler varya.Ona da elveda çektim.Herkesin belirli fiyatı var.Ödersen istediğini yapıyorsun.Param çıkışmadı.:..::..::..:Hepsine bastım resti çıktımmmmm.Bu yüzden işte kafam bozdu.Hayatı para bunların ve sex.Yazıkkkkkk.Taksideyim başka bir yere gidiyorum.Adama neden taksicisin dedim.Önceden hükümet temsilcisi idim Singapurda şimdi taksi sürüyorum dedi.Neden şimdi böyle.Yaşlandım ondan dedi.Adam ne güzel işi varmış.Yaşlandı diye göndermişler adamı kovmuşlar yani anlayacağınız.Neyse hangisinde daha çok para var dedim.Singapurdaki işim güzeldi dedi.Herkesin ayrı hayatı var burada.Hepsi para derdinde.Offf efkar bastı.Dur şu otelde yer kalmamış.Bakayım ayırmışlarmı bana.Giderim başka yere diye.2 gün 2 gün ödüyorum.İneyim aşağı da.Bakalım napmışlar.:..:Zıbarır vururum şimdi kafayı 12 gibi kalkarım.Hadi byeeeeeeeeeeeee.
[quote=jerfin;113396]bu hafta sistemlere uymayan en az 5000 puan götürdü.. sen 5 ayda %89 dan bahsediyorsun..:..::..:[/quote]
uymayan değil..isabetle uymayan..ayrıca bir hafta olurda her hafta olmaz
gokhan sen orda yanlış bişeyler yapmış olmayasın sakın :D !!!!
senin zararı gorunce nefesim kesildi harbiden......
bizim arkadaşta singapurdan bi kaç misafir getirmiştii, bunları iskender yemeye goturduk
yogurdu gorduler bu ne dediler, yogurt dedik
- yoguırt ilginç falan dediler beyenmedi imansızlar. Baya şaşırmıştık.
1 kaç gun teşviki mesaimiz oldu ama sacma insanlar vesselam vatandaşları ağırlıyoz gezdiriyoz misafir diye hiç birşeyden kaçınmıyoz, insan bi nezaketen elini cebe atar, nerdee..
neyse ii geceler
[quote=furkan;113403]paritede yada vobta MFI,RSI,VOLUME..bu 3lüyü kullanıp bir sistem yada yöntem geliştiren oldumu acaba ?
MFI'dan fayda gören yada kullanan bir kişi görmedimde duymadımda o yuzden soruyorm[/quote]
MFI zaten RSI nın volumle "korelelenmiş" -bu deyim VOBIX e ait :..:- hali değilmi..loop olur öyle sistem
arkadaşlar aranızda ODL den yurtdışı piyasalarda işlem yapan var mı?
FDOW'da işlem yapmaya başlayacağım.biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.belki başka merak edenlerde vardır.
1 kontrat için ne kadar para gerekiyor.FDOW da 1 kontratta 100 puanlık kar-zarar kaç dolara tekabül ediyor v.s.
şimdiden teşekkürler.
[quote=furkan;113403]paritede yada vobta MFI,RSI,VOLUME..bu 3lüyü kullanıp bir sistem yada yöntem geliştiren oldumu acaba ?
MFI'dan fayda gören yada kullanan bir kişi görmedimde duymadımda o yuzden soruyorm[/quote]
Vob icin bildiklerimi yazayım
Bir ara MFI ve RSI ile sistem kurma calışmalarım oldu fakat sonuc başarızdı ve bunlar yükselen dipler alcalan tepeler yapsalar bile zararları büyük oldu VOLUME hic denemedim bilmiyorum .Daha cok hareketli stop ve fiyat ort başarılı oluyor benim görüşümdür kimseyi baglamaz :rolleyes:
Domuz gribi Türkiye'de
DHA - A.A 16 Mayıs 2009
Domuz gribi Türkiye'de
Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil
Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı
Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind
ABD'den İstanbul'a gelen bir turistte virüs tespit edildi. Türkiye'de tespit edilen ilk vakayı Sağlık Bakanlığı bir açıklamayla duyurdu. Turist Haseki Hastanesi'nde gözlem altına alındı. Hastanede ilk önlem olarak hastanın yatırıldığı servisin önüne 3'lü bank konuldu ve bankın olduğu noktanın gerisine kimse alınmıyor.
[url]http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11662284.asp[/url]
[quote=SEYYAH;113408]arkadaşlar aranızda ODL den yurtdışı piyasalarda işlem yapan var mı?
FDOW'da işlem yapmaya başlayacağım.biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.belki başka merak edenlerde vardır.
1 kontrat için ne kadar para gerekiyor.FDOW da 1 kontratta 100 puanlık kar-zarar kaç dolara tekabül ediyor v.s.
şimdiden teşekkürler.[/quote]
1 Kontrat 100 puan * 5 Usd = 500 Usd kar/zarar komisyon hariç. ODL?..
1 Kontrat teminatı 6.875 Usd idi en son.
Komisyon her işlem 4 - 10 Usd değişiyor kuruma göre.
Bol şanslar...
[quote=mavi;113412]1 Kontrat 100 puan * 5 Usd = 500 Usd kar/zarar komisyon hariç. ODL?..
1 Kontrat teminatı 6.875 Usd idi en son.
Komisyon her işlem 4 - 10 Usd değişiyor kuruma göre.
Bol şanslar...[/quote]
1 kontrat teminatı = 6875 usd - 600 tl
komisyon = 10 usd - 2 tl
100 puan da k/z = 500 usd -
500 puan da k/z = - 50 tl
aşşaağı yukarı oranlar aynı,,,,,,,,, peki fdow da yatırım yapmak için nereye başvurmak lazım nerden gerçekleştireceğiz bunu ???
[quote=atlascepkenli;113413]1 kontrat teminatı = 6875 usd - 600 tl
komisyon = 10 usd - 2 tl
100 puan da k/z = 500 usd -
500 puan da k/z = - 50 tl
aşşaağı yukarı oranlar aynı,,,,,,,,, peki fdow da yatırım yapmak için nereye başvurmak lazım nerden gerçekleştireceğiz bunu ???[/quote]
Biri yerli(pahalı) biri yabancı(ucuz) kökenli, türkçe iletişim kurabileceğiniz 2 kurum vereyim dahasını siz araştırın.
[URL]http://www.isyatirim.com.tr/wwd_brokerage_trading.aspx[/URL]
[U][COLOR=#22229c][URL]http://www.dinotest.net/contact_us.php[/URL][/COLOR][/U]
Bol şanslar...
[URL=http://img34.imageshack.us/my.php?image=temmuzhareketi.png][IMG]http://img34.imageshack.us/img34/5167/temmuzhareketi.png[/IMG][/URL]
[URL="http://img51.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2.jpg]"][URL=http://img51.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2.jpg][/URL][IMG]http://img51.imageshack.us/img51/6452/screenhunter2.jpg[/IMG][/URL]
15 dklık sistemin getirisi daha iyi olsun diye birtakım düzeltmeler yaptım poz.kapa ,poz aç flat bölümü ilave ettim.Kapanış itibariyle flat kalmış sistem. Poz kapada anatrend yukarıysa aşağı poz kapatıp, poz açda tekrar aşağıdan alma şansı oluyor getiri 2-3 katlanıyor.
B -aşka fikri olan arkadaşlar varsa deneyebilirim .
[QUOTE=mavi;113414]Biri yerli(pahalı) biri yabancı(ucuz) kökenli, türkçe iletişim kurabileceğiniz 2 kurum vereyim dahasını siz araştırın.
[URL]http://www.isyatirim.com.tr/wwd_brokerage_trading.aspx[/URL]
[U][COLOR=#22229c][URL]http://www.dinotest.net/contact_us.php[/URL][/COLOR][/U]
Bol şanslar...[/QUOTE]
[url]http://www.destekturev.com/ProductsAndServices/VOB.aspx[/url] bi de bu var yerli ama komisyonları yazmıyor.
dow için uzun vadeli tercihim bu şekilde.
[IMG]http://img198.imageshack.us/img198/9938/djiew2.png[/IMG]
buda ksıa vadeli sayımım
[IMG]http://img195.imageshack.us/img195/6904/djiewc.png[/IMG]
pazartesi nasıl başlarız,tahminler ne yönde ?
[quote=YAVUZHAN;113420]pazartesi nasıl başlarız,tahminler ne yönde ?[/quote]
su anki verilere göre 41225 civarı başlamamız gerekir. ama pzts. sabaha kadar herşey değişebilir. ben fdji ninde eksi olacağını ve 40600 lere kadar düşeceğimizi düşünüyorum.
[QUOTE=YAVUZHAN;113420]pazartesi nasıl başlarız,tahminler ne yönde ?[/QUOTE]
pazartesi neteraf olursa olsun ANNA portfoy full flat devam.
kuccuk portfoyde sat al sat al sat al devam :::
[quote=YAVUZHAN;113420]pazartesi nasıl başlarız,tahminler ne yönde ?[/quote]
uygulamasız,,,,,,, güniçi en yüksek direnç 42200 en düşük destek 40625
son gun akşam parıtelerde yaşanan aslında hepımıze bır ders olun
herkesı yukarıya çıkacağını ınandırdılar ve akıbınde parıtede 1.40 lar konuşulmaya başlandı
yukarıya atak bır kaç oyun
sonuç l ıyı çaktılar
dowda çuma gunu vade sonuydu
o yuzden net bır fıkır ıçın çok erken
bence onumuzdekı hafta yatay gıden bır hafta olacak
temcıt pılavı gıbı ımf mız olduğu surece
çok buyuk duşuşler hayal gıbı
bu ay benı en sıkan şey efg nın uzunları
kabak tadı verdı
efg istanbul ,, = yunanlılar değil mi???,,
Ben içerden öğrendim domuz gribi geleceğini Türkiyeye.Ondan kaçtım.İnsider.::::::Yurtdışı işlemleri Türk bankalarından yapmayın.Hiç bulaşmayın.Direk komisyonla bitmeniz 1 2 ayı bulur.Adam gibi sektörde 20 yılı bulan geçmişi olan kurumlar bulun.Diyebilirsiniz lehman battı.Ama siz yine de yurtdışındaki bankalarla çalışın.Lehman batma nedeni batmalarını istemeleri.Yoksa başka birşey yok.Oradaki olay servet transferi.Başka nedeni yok.
[QUOTE=GOKHANFINDIK;113427]Ben içerden öğrendim domuz gribi geleceğini Türkiyeye.Ondan kaçtım.İnsider.::::::Yurtdışı işlemleri Türk bankalarından yapmayın.Hiç bulaşmayın.Direk komisyonla bitmeniz 1 2 ayı bulur.Adam gibi sektörde 20 yılı bulan geçmişi olan kurumlar bulun.Diyebilirsiniz lehman battı.Ama siz yine de yurtdışındaki bankalarla çalışın.Lehman batma nedeni batmalarını istemeleri.Yoksa başka birşey yok.Oradaki olay servet transferi.Başka nedeni yok.[/QUOTE]
Elbet açlığına yenik düşüp geleceksin buraya .kom
[QUOTE=atlascepkenli;113426]efg istanbul ,, = yunanlılar değil mi???,,[/QUOTE]
Kurum Yunanistanlı da işlemleri yapanlar kim belli değil.
Birisi SEYYAH onu deşifre ettik geçen .dng
[quote=fXci;113422]pazartesi neteraf olursa olsun ANNA portfoy full flat devam.
kuccuk portfoyde sat al sat al sat al devam :::[/quote]
ağbey,
senin ANNA bana göre DANNA portfey kaç yüzbin kıntrat gücünde? :::
hayır yavrı (düve) porfeyi büyüttün bu arada dana oldu o zaman esas oğlan dana sürüsü gibi bişey olmalı. :::
ALLAH bol versin cemil cümlemize!
çırak trader lazım mı ağbey :::
[quote=VOBiX;113429]Kurum Yunanistanlı da işlemleri yapanlar kim belli değil.
Birisi SEYYAH onu deşifre ettik geçen .dng[/quote]
arhadaşım tamam çok açık etme.ayıp denen bişey var adımız görgüsüze çıkacak.
hayır sana sus payıda verdik zarf içinde vermesek demekki hesap numaramıza kadar yazacan burada :::
[QUOTE=SEYYAH;113431]ağbey,
senin ANNA bana göre DANNA portfey kaç yüzbin kıntrat gücünde? :::
hayır yavrı (düve) porfeyi büyüttün bu arada dana oldu o zaman esas oğlan dana sürüsü gibi bişey olmalı. :::
ALLAH bol versin cemil cümlemize!
çırak trader lazım mı ağbey :::[/QUOTE]
ANNA sözde büyük portföy emma küccük porföy annayı geccek :::
SEYYAH bence ANNA Pörtföyü ANNA ziestenim batırıyo.. ::::::
Hani birara gökan tarz işlemlerimi yazmıştım ya ... küccük portfoyle hep oyle hareket edeyorum :::
Gokandan farkım ......hep sabit kontrat dönerüm.....Geceye flat kalır...... bol histem emma menamor sistemli histem kullanırım......... bazen 25 pıvan bazen 300 pıvan emma max 300 pıvanı buldumu realize ederim.......... en önemlisi kuccuk portfoye ogleden sonra islem yaparım.:::
gecen hafta ne dedim ne oldu?
[quote=trader38580;111293]bu hafta için piyasa beklentim:
vob30: [COLOR=Red]endeksin 41400 ve 41750 seviyelerini görmesinden sonra hızlı bir satış gelip 41100 aşağı kırılırsa mutlak kısa olunmalıdır diye düşüdüyorum. [/COLOR]böyl ebir şey olabilirmi derseniz, kişisel düşüncem %80 olacağı yönündedir. 41000-41100 aşağı geçilirse [COLOR=Red]ilk durak 40100 olur.[/COLOR] o[COLOR=Blue]rdan 400-500 puanlık bir tepki ve 39200 seviyesi bu hafta görülebilir diye düşünüyorum[/COLOR]. 41750 nini yukarı güçlü kırılması durumunda ise kısacılar SL yapmalıdır. taki bu seviyeler yeniden aşağı kırılana kadar. özetle risk almak istemeyenler 41000 altında kısa, 41750 üzeri uzun kalabilir. kısacılar 40100,39200 ve 38625 seviyelerini destek olarak izleyebilir.
dow: bu hafta 8491 aşağı kırılırsa 8393 rahatlıkla görülebilir.[COLOR=Red]ancak ben 8491 in aşağı kırılması durumunda 8287-48 nin görüleceğini düşünüyorum.[/COLOR] 8248 in kırılması ise kesin sat sinyalidir ve 7888 i gündeme getirir.
altın-ons: geri çekilmelerin alım fırsatı olacağını bu hafta için min. 896 seviyesine kadar olabileceğini ancak[COLOR=Red] 920 nin yukarı kırılması durumunda 935-40 seviyesine rahat gidecebileceğini düşünüyorum.
[/COLOR]
dolar:[COLOR=Red] bu hafta doların 1579 seviyesine kadar yükselebileceğini düşünüyorum.[/COLOR] oranın kırılması durumunda ise 1620 seviyesi gündeme gelebilir. aşağı hareketlerde ise 1518 destek olacaktır.
herkese bol kazançlar dilerim[/quote]
endeksde pzts yükselişle açılıp max 41375 i görüp hızlı bir satışla beklediğim ilk desteğe kadar satışlar geldi ve 40050 seviyesi görüldü. benim beklentim ordan tepkinnin 400-500 puanla sınırlı kalıp 39200 lere gerileme olacağı yönündeydi ama tepki sert olunca 41100 yeniden yukarı kırılınca bu düşüncemde gecersiz kalmış oldu. ben kişisel portföyümde 40100 den kısalarımı kapatıp, 40600 den yeniden kısa açmıştım ama 41100 den SL yapıp uzuna geçtim. 41800 den ise yeniden kısalarıma kavuştum.
dow için beklentim nerdeyse 1-1 gerçeklişti . 8393 ün kırılmasıyla 8230 görüldü. hatta cuma dowun tepkisinde max 8394 ü görmeside bence tesadüf değildi.
onsda 920 nin kırılmasıyla gecen hafta max. 935 görüldü.
dolarda 1579 ların görüleceğini söylemiştim ve max 1583 ü gördü.
bu haftaya ilişkin beklentimi ise az sonra vereceğim. ama yeşil isterim+.:) şaka. yeşil vermesenizde yayınlayacağım.
projeksyonu değiştirdim .. yeni tepe görecez bence ... oradan çöküş başlayacak daha şelale başlamadı yani ...
ahanda graf .. hala yükseliş kanalı içindeyiz... :D:D:D ..
[URL=http://img30.imageshack.us/my.php?image=adszluz.jpg][IMG]http://img30.imageshack.us/img30/65/adszluz.jpg[/IMG][/URL]
Maymunun telif haklarını hesabıma isterim.Özelden vereyim hesabı selçuklu paşa.
önümüzdeki hafta için piyasa beklentim şöyle:
vob30: 41225-325 bölgesi aşağı geçirlirse 40600 seviyesi görülebilir. dahada aşağıda 39800 seviyesi var.burasının kırılması bizi orta vadeli satış trendine sokar. yukarıda ise 42200 civarı önemini koruyor. 41650 nin üzerine güçlü cıkışda 42200 ler görülebilir. buranın üzerinde 42800 ler görülür.onunda üzerinde zaten 43800 zirvesi var. uzunculara SL 41225, kısacılara SL 41675 DİR. TAKİ BU SEVİEYELER TERS YÖNDE YENİDEN KIRILANA KADAR.
[COLOR=#FF0000]benim kişisel görüşüm[/COLOR] hafta başında 40600 ün görüleceğidir. ordan gelecek tepkide 41325 in üzerine cıkamassak 39800 de görülür. buranında kırılması durumnda 37000 lere kademeli bir düşüş gelecektir.kendi portföyümde42200 ün üzerinde sistemim sat verene kadar uzunda kalırım. aksi halde kısada desteklerden al-sat yapmak üzere beklerim.
dow: bizim piyasalardan daha güçsüz duran dowun bu hafta 7888 seviyesine kadar düşmesini bekliyorum.bu düşüncemi yeniden 8500 ün üstüne cıkması bozar ve o zaman 8650 yi kırıp kırmayacağına bakarım.8350 pivot seviyedir.
dolar: 1554 ü aşağı kırarsa 1530 lara geriler. 1580 ni yukarı kırarsa 1631 i görür. ben oyumu yukarı yönde kullanıyorum.
ons-altın: altında bu hafta yukarı yönde hareketin sert olacağını düşünüyorum.ancak geri çekilmeler olursa 911 seviyesi önemli destek olacaktır. kırıırsa 904 son kale olur. sonrasında ise yeniden 8** lere yolculuk başlar. yukarıdaki hedefleri 945,969,986 dır.
herkese bol kazançlı bir hafta dilerim.
[QUOTE=GOKHANFINDIK;113442]Maymunun telif haklarını hesabıma isterim.Özelden vereyim hesabı selçuklu paşa.[/QUOTE]
huzur buluyorum o resimde ... kim çekmiş nasıl çekmiş helal olsun .... o projeksyon gerşekleşsin telifini öderim patron .. gerçekleşmezse ödeyemem kusura bakma ..:D:D:D
[quote=selçuklu;113444]huzur buluyorum o resimde ... kim çekmiş nasıl çekmiş helal olsun .... o projeksyon gerşekleşsin telifini öderim patron .. gerçekleşmezse ödeyemem kusura bakma ..:D:D:D[/quote]
Gerçekleşirse ben sana maymunu komple vereyim.Full long patron.Ben size bir yorum yapayım.41100 varya bu borsa oranın altına inmeyecek.İnerse 40100 var.İşte 40100 altına inerse kriz mi dersin şelale mi dersin.Yılan mı dersin.Maymun mu dersin ne isterseniz deyin.Kriz geri geldi demektir.İnmeyecez.50 000 yolcusu vob artık bence.O kadar şeyler oluyor dow düşüyor falan.Hala 41600 lerdeyiz.Fazla düşesimiz yok.Mayısta olmayan hareket ileri sarkmaz.Düzeltme ufak kalıyor.Mayısta olmadı ise haziranda düşmez borsa.Çok güzel ralliler geliyor.No kriz yes monkey.
[QUOTE=selçuklu;113441]projeksyonu değiştirdim .. yeni tepe görecez bence ... oradan çöküş başlayacak daha şelale başlamadı yani ...
ahanda graf .. hala yükseliş kanalı içindeyiz... :D:D:D ..
[URL=http://img30.imageshack.us/my.php?image=adszluz.jpg][IMG]http://img30.imageshack.us/img30/65/adszluz.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]
full kısa devam......brv.brv
VOBİX.. sitendeki sistem hazırlama bilgilerin için teşekkür ederim,,,,,,,,,, kendime manyak bişey yaptım,,, hislerimi de katarak,,,, forumdakilere bol şanslar,,, :D
[quote=atlascepkenli;113447]VOBİX.. sitendeki sistem hazırlama bilgilerin için teşekkür ederim,,,,,,,,,, kendime manyak bişey yaptım,,, hislerimi de katarak,,,, forumdakilere bol şanslar,,, :D[/quote]
sayın atlascepkenli hangi site ve bahsettiğin sistem hazırlama bilgileri nedir? Vobda yeniyim , yazarsan sevinirim...
gökhanfındık,,, geçen gün vobix senin netteki haberini gösterdi,,,,,,,,,, meşhur muşsun,,, ben bunu bilmiyordum,,,, neyse adın soyadın da belli zaten birgün seni makamıma çağırıp, alacağımı tahsil ederim,,, :D
[quote=yesilova;113448]sayın atlascepkenli hangi site ve bahsettiğin sistem hazırlama bilgileri nedir? Vobda yeniyim , yazarsan sevinirim...[/quote]
vobix in ismine tıkla,, sitesine git de,,, direk ışınlanıyorsun,,, pek bi perfect hazırlamış,,,, yazık ,,, çürüyecek burda garibim :D :D