Herkese hayıli işler..
Bol kazançlar...
Printable View
Herkese hayıli işler..
Bol kazançlar...
[quote=İmales;247889]herkese selam. yer ve zaman belli olursa ben katılırım.[/quote]
aynen.
1 hafta öncesinden haber verirseniz ve hafta sonuna denk getirirseniz, kalkar ankaradan gelirim.
adaşım da gelir. (ATHLON) di mi adaş. :D
hangi yönde yüksek kontrat varsa şerefffsizzz o yöne gidiyor
sabahtan beri yaptığını tekrarlayacaksa şimdi de yukarı gitmesi gerekiyor bakalım ne yapacak
benim sistemler de dünden beri düşüşü onaylamadı henüz
[quote=ordi;247824]Saraylı abi uyarı için TEŞEKKÜR ederim. şimdi tekrar kontrol ettim MAV'lar ağırlıklı orada sorun yok
Matriks te [COLOR=red]EMA[/COLOR] ind. olmadığından(veya ben bilmediğimden) DEMA kullandım.[/quote]
MOV(data,periyot,[COLOR=red]E[/COLOR])
MOV(c,112,E) gibi.....
[quote=Astatin;247897]MOV(data,periyot,[COLOR=red]E[/COLOR])
MOV(c,112,E) gibi.....[/quote]
MAV üssel seçtiğimde EMA değerleri ile aynı oldu.
bilgi içinde ayrıca Teşekkürler.
Sn. Saraylı'nın STR grafiğinin Matriks son halini vermek istedim ama internette problem var. O yüzden veremedim.
[quote=ordi;247899]MAV üssel seçtiğimde EMA değerleri ile aynı oldu.
bilgi içinde ayrıca Teşekkürler.[/quote]
MAV(data,periyot,s)= SMA (S=simple=basit)
MAV(data,periyot,w)=WMA (w=weighted=ağırlıklı)
MAV(data,periyot,e)=EMA (E=exponential=üssel..EMA demek üssel HO demek zati))
DEMA(data,periyot)=DEMA :) (Double exponential moving average)..EMA nın da EMA sı gibi düşün
Ordi patros. S, w, E, DEMA sıralamasına göre, ortalamanın fiyatı takip hızı artar. Yani örneğin DEMA, EMA ya göre, EMA da WEMA ya göre fiyatı daha hızlı takip eder. Açık formüllerine bakarsann, EMA yakın olan barlardaki fiyat bilgisini daha ağırlıklı olarak formüle alır, DEMA ise bunu duble yapar.
Bir de not: Fiyatı çok hızlı takip etmek her zaman iyi bir şey olmayabilir, çoğu zaman olsa da :)
Bir başka not: Küçük periyotlar kullanılacaksa data olarak C yerine (C+L+H)/3 kullanılması, parazit ve kara fatmaları azaltır :)
[quote=unlimitted;247893]aynen.
1 hafta öncesinden haber verirseniz ve hafta sonuna denk getirirseniz, kalkar ankaradan gelirim.
adaşım da gelir. (ATHLON) di mi adaş. :D[/quote]
bi organizatör lazım ozaman.
saraylı abi mekanı belirlesin ve uygun zamanı ona göre uymaya çalışalım.
[quote=İmales;247889]herkese selam. yer ve zaman belli olursa ben katılırım.[/quote]
[quote=unlimitted;247893]aynen.
adaşım da gelir. (ATHLON) di mi adaş. :D[/quote]
selçuklu kardeşimin de fikrini alıp iyi bir organizasyon yapalım da,önceden forumda söyleyelim..:rolleyes:dediğiniz gibi...
iyi olur,...:)
[quote=Astatin;247905]parazit ve kara fatmaları azaltır :)[/quote]
senin avatarı da ekledik mi? kaygan zeminde duramaz kimse:..:
[quote=saraylı;247908]selçuklu kardeşimin de fikrini alıp iyi bir organizasyon yapalım da,önceden forumda söyleyelim..:rolleyes:dediğiniz gibi...
iyi olur,...:)[/quote]
Saraylı abi py de gelmeye kalkar.:::
Bu tür organizasyonu kim kaçırır. Özelden yazalım derim:..:
[quote=İmales;247907]bi organizatör lazım ozaman.
saraylı abi mekanı belirlesin ve uygun zamanı ona göre uymaya çalışalım.[/quote]
selçuklu tatile çıkacaktı,ona da bi soralım gelince...
yoksa ben hazırım ,herhangi bir haftasonu,2-3 uygun restaurant bizi bekliyo...:D
bi haftasonu cuma ya da cmt akşamı uygun misal...pazar olmasın,pzt açılışa yetişemezsiniz o kafayla...:D