[quote=saraylı;331510]çarşıdan bişiler aldım da,hehe.::::..:[/quote]
Saraylı abi böyle ağır bişeyler alma bak, taşımakta zorlanınca aldıklarını paylaşıyorsun.brv+.:..:
Printable View
[quote=saraylı;331510]çarşıdan bişiler aldım da,hehe.::::..:[/quote]
Saraylı abi böyle ağır bişeyler alma bak, taşımakta zorlanınca aldıklarını paylaşıyorsun.brv+.:..:
[quote=saraylı;331468]Şimdiii yukardaki 2 grafiğe bakalım...
ilkinde t/yh ayrımı var...
[B][I]ema5 eğer ema8 ve ema 13 üzerindeyse yukarı trend[/I][/B]
[B][I]ema5 eğer ema8 ve ema 13 altındaysa aşağı trend[/I][/B]
[B][I]ema5 eğer ema8 ve ema 13 ten birinin altında diğerinin üzerindeyse yh var[/I][/B]
bugünkü bendeki değerlere bakıyorum,
78.300 de aşağı trend bitmiş ve yh başlamış,
79.400 de ise yh bitmiş ve yukarı trend başlamış,
şu anda yukarı trend var....:)[/quote]
Sayın Saraylı galiba buradaki ema 8 ema 34 olacaktı,yanlış yazılmış galiba.
5 ema 13 ve 34 altı yada üstü olacak
[quote=engin sözmen;331582]Sayın Saraylı galiba buradaki ema 8 ema 34 olacaktı,yanlış yazılmış galiba.
5 ema 13 ve 34 altı yada üstü olacak[/quote]
vay canına,:::
sağol engin ,.brv
seans heyecanından yanlış yazmışım ,:(
haklısın,aşağıda o gönderiyi tekrar yapıyorum,aman yanlış olmasın haa...:rolleyes:
Şimdiii yukardaki 2 grafiğe bakalım...
ilkinde t/yh ayrımı var...
[B][I]ema5 eğer ema13 ve ema 34 üzerindeyse yukarı trend[/I][/B]
[B][I]ema5 eğer ema13 ve ema 34 altındaysa aşağı trend[/I][/B]
[B][I]ema5 eğer ema13 ve ema 34 ten birinin altında diğerinin üzerindeyse yh var[/I][/B]
bugünkü bendeki değerlere bakıyorum,
78.300 de aşağı trend bitmiş ve yh başlamış,
79.400 de ise yh bitmiş ve yukarı trend başlamış,
şu anda yukarı trend var....:)
TM sisteminde ema periodlarıyla kendiniz de oynayabilirsiniz,
ilk grafik periodu 15' ve ikincisi 10' ,bunlarla da oynayabilirsiniz,
mesela ilki 20' ve ikincisi 5' olabilir,ama dikkat edilmesi gereken ilk graf periodu daha yüksek olmalıdır...
başka bir piyasada daha farklı olabilir...
ben sistemi Foreks2000 de kurdum,MS kodu da yazılabilir,ama gerek yok bu hali daha güzel...:)))
ilk grafik t/yh ayrımı içindir ve ikinci grafla giriş yapmak için illa ilk grafın trend vermesini beklemeye gerek yok ,yh varken de giriş yapılabilir,çünkü yoksa çok fazla gecikme olabiliyor,ama bu durumda ilk graf trend verene kadar kritik bi süre olacaktır...
ilk graf ta trend verince psikoloji rahatlar,bugün olduğu gibi...
ikinci grafta realizasyonların ema5xema8 ile yapılması çıkışların mümkün olduğu kadar tepe ve dibe yakın olmasını sağlamakta,yoksa ema8 in kanalla kesişmesini beklersek çok gecikme oluyor...
giriş-çıkış için 2.graf esastır,1.graf ise sadece t/yh ayrımı hakkında bilgili olmak içindir...
TM ile ilgili soru varsa bu haftasonu sorun....:)
hoşgeldin saraylı abi,eline sağlık..
Saraylı abi, hoşgeldin. Özlettin kendini.
Saygılar abi.
saraylı abi ...teşekkür ... ... sistemi kurayım bende .... fx2000 de bi kenarda dursun ...ben sistemli trade edemiyorum ama ... poz tutmak için sistemler çok faydalı .... bence .... saygılar hörmetler ...
piyasayla beraber forumda 10 kaplan moduna geçti..
larossian abi ve saraylı abi geri dönmüş..
TM sistemi long -flat-short-flat ...... şeklinde çalışıyor,yh leri flat poz la atlatmaya çalışıyor...
burada önemli olan piyasanın kemiksiz yerini bulup ordan,yararlanmak..yani trendler...onun için ismi de[B][I] TRENDMANIA[/I][/B]....
Jim Wyckoff ; tradingde yapılmaması gereken hatalar içinde şunları sayıyor :
[B]-trende karşı trade etmek ya da dip -tepe avcılığı yapmak[/B]:[COLOR=red]dip -tepe avcılığı yapmak esasen trende karşı trade etmek demektir,bir yerde misal, dip oldu diye alım yapıyorsunuz,dip olduğunu nerden biliyorsunuz,sonuçta bu bir öngörüdür[/COLOR],yeni dip gelebilir,bu durumda flat bekleyip,yeni sinyali almalı...TM sisteminde dip-tepe avlamak yok,aksine trende oluştuktan sonra katılmak var...Bunu ema8 in ema34 kanalını kırması sağlamakta...daha sağlam giriş...
[B]-zararların kısa kesilmemesi[/B]:[COLOR=red]iyi traderlar zararı kısa kesip bir sonraki işleme bakar,asla zarardayken umudetmez[/COLOR]...TM bunu ema8 ve ema34 kanalı kesişimi ile daha sağlam giriş yaparak kolaylaştırıyor,ona rağmen piyasa üzerinize gelirse, çıkış kanal kesişimine göre çok daha hızlı olan ema8xema13 kesişimi ile olduğundan,gerek karda gerek zarardayken fazla zarara izin verilmiyor...Ayrıca sistem t/yh olayına önem verdiğinden ,zararın asıl sebebi olan yh lerde az işlem yapıldığından,piyasanın üzerinize geldiği durumların sayısı az olacaktır...
[B]-aşırı işlem yapmak[/B]: çoğu zararın asıl sebebi olan bu olayı da yh te az işlem yapması ve işlemleri belli bir ritm ile yapması sebebiyle TM önleyebilir..
[B]-Hardstop kullanımı ile Risk Kontrolü yapmamak[/B]:Gerek yh te işlem yaptırmaması ve gerekse de hızlı ema8xema13 kesişimi ile pek sorun yok,ama piyasa bu belli olmaz,ters bi dalgada herşey olabilir,bu yüzden yine de 1000 puanlık(ya da size göre değişen) bir hardstop kullanılabilir,nasılsa sistem arada flat poz a da çıkıyor...
:)
[quote=selçuklu;331593]saraylı abi ...teşekkür ... ... sistemi kurayım bende .... fx2000 de bi kenarda dursun ...ben sistemli trade edemiyorum ama ... poz tutmak için sistemler çok faydalı .... bence .... saygılar hörmetler ...[/quote]
rica ederim abim ,:rolleyes:
kur sistemi ama bi kenarda durmasın,:..::::
arasıra bak bence...::::eek:
[QUOTE=saraylı;331602]rica ederim abim ,:rolleyes:
kur sistemi ama bi kenarda durmasın,:..::::
arasıra bak bence...::::eek:[/QUOTE]
bakacam tabi abi ..... kenarda dursun derken .... ekranın kenarında yani ... ... tüm piyasalar için bakarım abim ..... .brv.brv