Bu yazdıklarım zamanında herbiri hiç eksiksiz bende de vardı ve çok ama çok aşırı zar
Uzun süredir sadece okuyucu idim ama bugün terste yakalanan arkadaşlarımıza geçmiş olsun demek ve Mubarek Ramazanlarınızı kutlamak istedim.
Çok şükürki kaya gibi sistemim varda bende zarar edenler kervanına katılmadım.Yoksa bu havada bende kesin dibi boylardım.Yatay olur mızmızlanırız,trend olur mızmızlanırız bu nasıl iştir çözmüş değilim.Bence Bir yöne sürekli gittiği sürece kar ediyor olmamız gerekiyor.
Edilemiyorsa burada bir uygulama problemi var demektir.
Ya kullanılan sistem yanlıştır,
ya pozisyonları açarken seçilen risk capital aşırı yanlıştır,
ya sabırsızlık vardır,
ya kanaatsizlik vardır,
ya işlemlerde disiplin söz konusu değildir,
ya inatçılık ediliyor stoplara kıyılamıyordur ve hatta terste yakalandıkça döner döner deyip ters yönde ağırlık ortalamamı düzelteyim diye ek pozisyonlar açılıyordur,
ya kulaktan dolma veya onun bunun ağzı ile işlemler yapılıyordur.
Bu yazdıklarım zamanında herbiri hiç eksiksiz bende de vardı ve çok ama çok aşırı zararlar etmiştim.
Şu durumda ise VOB ister yataya girsin,ister dikeye girsin,ister trend olsun ister olmasın her halukarda zararlar küçük ama karlar büyük oluyor.Eğer VOB olmasaydı şuan Ülkede kazanılacak tek bir yer olmayacaktı.
Öyleyse edilen zararlarda hatayı kendimizde aramalıyız.VOB'ta değil.Bu yazdıklarımın her biri tek başına VOB ta yeterince ölümcül olmakta.
Bu forumların pekçoğunun ortak noktası genelde forum genelinde zarar sözkonusu ise kar edenlere karşı tavır almak oluyor.Burada böyle birşeye pek rastlamadığım ve ciddi duruşu ile beğendiğim bir yer olduğundan yazmak istedim.
Ben neredeyse borsadanda vobtanda okadar anlamam.Kendi çapımda sağa sola bakarak destek dirençler çizerim falan filan.Fakat işlem adetlerim son 3 aydır gün içleri 50 kontratı ve akşam açık pozisyonda geceye gireceksemde 10 kontratı geçmem.Bu adetlerde edilen kar oranları bir insanı gayet tatmin edecek düzeyde olmakta zaten.İstesem 100-300 kontratlarlada girerim ama zamanında çok yaptığım hatalardandı buda.O yüzden kanaat herzaman istikrarlı büyümeyi yanında getiriyor.
Fakat çok şükürki kullandığım sistemimden gayet memnunum.Aynı bir makina gibi işlemler yaparım.O nederse onun dışına çıkmam,tereddüt etmem.Hele hele yorumları beklentileri filan hiiç okumam.Ha makina ha ben.
Fakat bu seviyeye gelebilmek için büyük bedeller ödedim.Bunlar yazmakla anlaşılamıyor.Kişinin mutlaka yaşaması gerekiyor.Bir nüsübet, bin nasihat boşa dememişler.
Bu şekilde yaptığım işlemler[B] 01Eylülden 17 Eylüle[/B] kadar [B]45 [/B]tane filan oldu.
Bunlardan karlı olanlarının toplamında [B]13.375[/B] puan alabildim
Bunlardan zararlı olanlarının toplamında [B]5.000[/B] puan zarar yazdım ve
Bugüne [B]NET:+8.300 puanım oluşmuş[/B].GAP ile edilen zararlar dahil.
Ben birde bu ay az kazandık bile diyebiliyorum.Hele son 1-2 ay ile kıyaslarsam.Neticede Bugünlerimize şükür edelim.
Kendi adıma şunu söyleyebiliyorum ki:
Eğer zarar etseydim dahi ettiğim zarara değilde daha çok kullandığım sistemin hatalı olmasına üzülürdüm.Bazen ben sistem LONG diye bağırırken, aksine SHORTta kalırdımda bir dünya zarar ederdim.Ama bu ettiğimin kendi hatamdan olmasından ötürü zerre üzülmezdim.Çünkü edilen zararlar eğer sistem iyi ise mutlaka geri alınır.Yok sistem kötü ise ozaman neyle geri alacakmışım ben ona yanardım.
Bunu şu cümlemle bağlamak istiyorum,
Önemli olan tek şey Sağlıktır.Gerisi herzaman gelir.Can çıkmadıkça rızk kesilmezmiş.VOB denen şeyde bukadar kaybediliyorsa bir okadarda kazanılabiliyor demektir.Fırsatlar ise asla bitmez.O fırsatların herzaman içinde olabilmek için ise her karlı işlemin sonunda şöyle deniyor olunmalıdır; "Tüüüüh, keşke 10 kontrat yerine 100 kontrat açsaymışım" işte bunu soldan soldan Şeytan bize üfler.Şeytanını yenen herşeyi yener.
Kalın sağlıcakla