Gülücükteki evrime bakın yawf. Sakalları da çıkmış.
:D ::: [IMG]http://www.caralem.com/forum/images/smilies/ramo.gif[/IMG]
Printable View
Gülücükteki evrime bakın yawf. Sakalları da çıkmış.
:D ::: [IMG]http://www.caralem.com/forum/images/smilies/ramo.gif[/IMG]
[quote=mur@t;115368]Astatin grafiği gönderdiği ilk mesajda bunun sürrealist bir çalışma olduğunu, yani absürd bir durum olduğunu peşin peşin yazdı. Diğer arkadaşlar bunu niye bu kadar ciddiye aldılar ki... Dali'nin tablolarına bakarken de, bu yanlış çizilmiş gerçekle bağdaşmıyor, diye itiraz mı ediyoruz?[/quote]
Bir hikaye anlatayım..Picasso nun sergisinde "balık" isimli bir tablosu sergileniyor..Adamın biri gidiyor Picasso ya herkesin ortasında bu ne biçim balık hiç balığa benzemiyor diye doruyor ukala bir şekilde..Picasso diyorki " o balık değil, balık resmi"::::::
Dedimya murat yanıt ve küfür yazan arkadaşın derdi ne o grafik nede teknikti.. Bir hesabı varmış detaylarını yazdığım üzere..o da kapandı
USDJPY açılışını düşerek yaptı. Umarım bu düşüşün arkası gelir bir shortçu olarak yazıyorum.Kimse alınmasın.
[quote=AMON RA;115371]USDJPY açılışını düşerek yaptı. Umarım bu düşüşün arkası gelir bir shortçu olarak yazıyorum.Kimse alınmasın.[/quote]
Ben şahsen alınmam çünkü ne siz düşerek açılacaz deseniz borsa düşer.Ne de usdjpy düşerek açtı diye borsa düşerek açar.Euro dolar da artarak açtı o nasıl olacak?Bu türk korelasyonlar biteli çok oldu.Eskidendi o usdjpy euro dolar olayları.Şimdi hiç birşey in yada out değil.Ne varsa önünüzde ona uyun.İndikatör yok.Dow artarsa alın düşerse satın.Ha o oldu diye de vob ve imkb düşmek zorunda yada artmak zorunda değil.
bu haftada şampiyon olamadık.ŞAMPİ olduk YON u haftaya kaldı :(
bana bile acaip stres yaptı.kimbilir futbolculara ne baskı yapıyordur bu olay.son maça kadar çözülmedi düğüm.SİVAS'a helal olsun.
[QUOTE=SEYYAH;115373]bu haftada şampiyon olamadık.ŞAMPİ olduk YON u haftaya kaldı :(
bana bile acaip stres yaptı.kimbilir futbolculara ne baskı yapıyordur bu olay.son maça kadar çözülmedi düğüm.SİVAS'a helal olsun.[/QUOTE]
Hakemler ŞAMPİYON olmayın diye elidnen geleni yapıyor. Yusufu'un penaltıyı yediler bu hafta da. Türkiye Kupasındaki olay da ayrı konu ama BJK yerine GS ya da FB olmayınca bir anadolu takımı olunca da üzülmemek gerek.
[QUOTE=SEYYAH;115373]bu haftada şampiyon olamadık.ŞAMPİ olduk YON u haftaya kaldı :(
bana bile acaip stres yaptı.kimbilir futbolculara ne baskı yapıyordur bu olay.son maça kadar çözülmedi düğüm.SİVAS'a helal olsun.[/QUOTE]
Ama bu bizim şampiyon olacağımız gerçeğini değiştirmez! :..:
[quote=AMON RA;115371]USDJPY açılışını düşerek yaptı. Umarım bu düşüşün arkası gelir bir shortçu olarak yazıyorum.Kimse alınmasın.[/quote]
Benim pariteler-borsalar ilişkileri konusunda derin şüphelerim var...Ve bu şüphe PAMBIK ın aslında bir boğa olduğu şeklindeki şüphem kadar derin :)
Şöyle ki;
1) Para piyasaları ile sermaye piyasalarının dinamikleri zaman zaman çok farklılaşıyor. (Yani örneğin bir dönem EURUSD nin yükselmesi örneğin Avrupa ekonomisi için iyiyken bir dönem kötü olabilir..Yani büyük trendler açısından parite-borsa ilişkisi biraz kaotik.
2) Kısa vadeli yani mikro(p) trendler söz konusu olduğunda ise parite ve borsaları birbirlerini manipüle etmek için kullanıyorlar gözlediğim kadarıyla.
Yani parite-borsa ilişkisi en az MACD ve Borsa ilişkisi kadar belirsiz bence..
Yahu bu mesaj fazla ciddi oldu... Dur bakayım, EURUSD de Çanağın Üstündeki Flamanın Genişlemesi formasyonumu ne var..:D:D Hımm bu parite 8 de olur 0.08 de ..demedi demeyin...:::::::::
Bu arada Sn Hellim gelmiş. Vahşi batıdaki süvariler gibi olay bittikten sonra geliyor. 5 dk önce gelse ooooo forum azıtmıştı durulunca anca yetişebildi!:D
Aste ve fahri78 alınmayın.
OKUMADAN GEÇMEYİN :::
[B]Yanlış anlaşılmak[/B]
Çoğu zaman söylenmek istenenin negatif tarafının(tabi eğer çok şanslıysanız onu bilemem)algılanması buna yol açar.hani insan nasıl duymak istiyorsa öyle anlar ya,işte tam olarak bundan kaynaklanan bir olaydır.siz bir espri yaparsınız üstü kapalı olarak ve onun belki de kahkalara boğulacağını zannederken ya da en azından bir tebessüm beklerken,o sizi tersler ve tüm lafları ağzınıza teper.hatta daha ileri durumlarda ortamın gerilmesi bile söz konusudur.bazen bir konuda yardım etmek üzere bir öneri getirirsiniz ama (sebebi üslubunuzun anlaşılmazlığı mı desem yoksa sözcüklerinizin farklılığı mı artık neyse) karşınızdaki onu ezmeye çalıştığınızı ya da dalga geçtiğinizi zannederek bir anda parlar.
hayatım boyu belkide en çok sıkıntısını çekmiş olduğum,son günlerde özellikle en sevdiğim insanların bana sürekli yaptığı ve de zannediyorum ki ilelebet çekeceğim bir derttir.
Google a yanlış anlaşılmak yazın ufkunuzu genişletin :::
[quote=AMON RA;115377]Bu arada Sn Hellim gelmiş. Vahşi batıdaki süvariler gibi olay bittikten sonra geliyor. 5 dk önce gelse ooooo forum azıtmıştı durulunca anca yetişebildi!:D[/quote]
Bence o hiç karışmasın dere akar bulur yolunu.Tartışma olmazsa da insanlar istediğini açıklamazsa bunalıma girer.İfade özgürlüğü.Aşırı doz yok yazılarda.
pek umutlu değilim emme şansımı deneyeyim.elinde metastock için ATR (long-short) STOP formülü olupta paylaşabilecek olan var mı? dün buldum nette fakat çalıştıramadım MS te çok çetrefilliydi.
yok değil mi? iyi peki öyle olsun :o
[QUOTE=fXci;115378]Aste ve fahri78 alınmayın.
OKUMADAN GEÇMEYİN :::
[B]Yanlış anlaşılmak[/B]
Çoğu zaman söylenmek istenenin negatif tarafının(tabi eğer çok şanslıysanız onu bilemem)algılanması buna yol açar.hani insan nasıl duymak istiyorsa öyle anlar ya,işte tam olarak bundan kaynaklanan bir olaydır.siz bir espri yaparsınız üstü kapalı olarak ve onun belki de kahkalara boğulacağını zannederken ya da en azından bir tebessüm beklerken,o sizi tersler ve tüm lafları ağzınıza teper.hatta daha ileri durumlarda ortamın gerilmesi bile söz konusudur.bazen bir konuda yardım etmek üzere bir öneri getirirsiniz ama (sebebi üslubunuzun anlaşılmazlığı mı desem yoksa sözcüklerinizin farklılığı mı artık neyse) karşınızdaki onu ezmeye çalıştığınızı ya da dalga geçtiğinizi zannederek bir anda parlar.
hayatım boyu belkide en çok sıkıntısını çekmiş olduğum,son günlerde özellikle en sevdiğim insanların bana sürekli yaptığı ve de zannediyorum ki ilelebet çekeceğim bir derttir.
Google a yanlış anlaşılmak yazın ufkunuzu genişletin :::[/QUOTE]
En azından yumruklaşmadan önce ... yuaw arkadaş ya ben seni yanlış anladım yada sen beni.
Dur bi şu işin aslını öğrenek . benim niyetim kötü değil . seninki ne ? belkim beni yanlış anladın... demek lazım. Öyle hemen iki tarafta yumrukları sıktımmı olay çözülmeskim :::
[quote=fXci;115381]En azından yumruklaşmadan önce ... yuaw arkadaş ya ben seni yanlış anladım yada sen beni.
Dur bi şu işin aslını öğrenek . benim niyetim kötü değil . seninki ne ? belkim beni yanlış anladın... demek lazım. Öyle hemen iki tarafta yumrukları sıktımmı olay çözülmeskim :::[/quote]
Bence ise biz birbirimizi olabilecek en doğru şekilde anladık...Mevzu "sanal ortamın griliği altında ezilmiş yanlış anlaşılmış gerçek niyetler" klişesi kadar basit bir şey değil. Niye değilin yanıtı mesajlarımdaki yanıtsız kalmış sorularda var.. Ayrıca bu konuyu uzatmayalım..
clean the blackboard!
where is the eraser?
el çabukluğu bu olsa gerek.oku...okuduğunu anla...ve uygula...:::
Günaydın s.a. bol ve bereketli kazançlı bir hafta olması dileği ile
[quote=SEYYAH;115380]pek umutlu değilim emme şansımı deneyeyim.elinde metastock için ATR (long-short) STOP formülü olupta paylaşabilecek olan var mı? dün buldum nette fakat çalıştıramadım MS te çok çetrefilliydi.
yok değil mi? iyi peki öyle olsun :o[/quote]
bunu denediniz mi?
[B][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=1][B]ATR Trailing Stop Loss[/B][/SIZE][/FONT][/B]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=1]For Long:[/SIZE][/FONT]
[SIZE=1][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]HHV(H - 2.5*ATR(5),10)[/FONT][/SIZE]
[SIZE=1][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]For Short:[/FONT][/SIZE]
[SIZE=1][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]LLV(L + 2.5*ATR(5),10)[/FONT][/SIZE]
[SIZE=1][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Furthermore, it may be beneficial to dynamically adjust the number of lookback periods in the HHV() or the LLV() function.[/FONT][/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1]bir de asagidaki linkte degisik varyasyonlari da var[/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[URL]http://trader.online.pl/MSZ/e-0-tytulowa-a.html[/URL]
Gunaydin , iyi seanslar
günaydın
vob yine haklı çıktı
dji kapanış seviyelerine geldi
fdji 8300 üstüne atarsa
yine yeşillendi fındık dalları söylücem
Günaydın Arkadaşlar Bol Kazanclar
Gny.Hergece full long bundan sonra.Dow 9000 e gidecek artık.45000 bugün geçilmeli diyor teknik.Bu kadar yatay yeter.
Alıntıdır
[B]Başbakan'dan, IMF ile anlaşmaya eylül sonrası için yeşil ışık - Erdal Sağlam [/B](Referans)
Hükümetin son yıllarda iş dünyasının tepesiyle yaptığı en samimi ve kapsamlı görüşmelerden biri, geçtiğimiz hafta sonunda Rahmi Koç Müzesinde gerçekleşti. Belirli bir gündemi olmadan, sohbet toplantısı biçiminde geçen yemekli toplantıda başlıca konulardan biri yine IMF ile ilişkiler idi. İşadamlarının IMF ile anlaşma yapılması gereğini bu toplantıda tekrar gündeme getirdikleri öğrenilirken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ise kesin bir şey söylemediği ancak IMF ile anlaşma konusunda umutlu konuştuğunu öğrendik.
Toplantıya katılan işadamlarının edindiği izlenim, "Hükümetin eylül ayı gibi IMF ile anlaşma imzalamaya niyet olduğu" doğrultusunda. Başbakan'ın görüşmelerin yürüdüğünü belirterek, "en önemli konu çapraz denetim konusu, sizin haklarınızı korumak, nereden buldun'a yol açmamak için müzakereleri sürdürüyoruz" dediğini öğrendik.
Toplantıya katılan işadamları, Başbakan'ın verdiği izlenimin bir süre daha IMF ile bu müzakerelerin devam edeceği ama sonunda anlaşmanın imzalanmasına daha yakın olunduğu biçiminde.
günaydın,kolay gelsin herkese..
Herkese günaydın bol kazançlar
cuma 2.822 adet yeni pozisyon açıldı.
bugun 400 yeni poz açılmış
piyasa yukarı zorluyor
Başbakanın haftasonu IMF ile olası bir anlaşmanın sonbahar aylarına kalabileceğini söyledi
imbk ye satış gelebirmi acaba ?
fiyat aşagı geldikçe alıyorlar
[quote=truva;115396]Başbakanın haftasonu IMF ile olası bir anlaşmanın sonbahar aylarına kalabileceğini söyledi
imbk ye satış gelebirmi acaba ?[/quote]
dow da zayıflama sinyallerine rağmen piyasamız hacı yatmaz modunda..
herkes ne zaman düşüş başlayacak derken yukarı zorlama devam ediyor.
ayrıca imf ile anlaşma olsunda ne zaman olursa olsun der bizim piyasamız.
+ etkisi bile olur sonbaharda anlaşmanın..
cuma sınırda kapanış yapmıştı benim ana sistem.
açılışla beraber al a geçti.
baba sistem kör topalda olsa halen + durumda.
43600 - 43300 aralığı geçen hafta seans içi realizelerde destek bulduğumuz seviyeler.
44625 son tepe..
44 bin denge noktası oldu bence.altında kısa üstünde uzun..
44075 maliyetli short 44225 kapattım
aynı yerden long pasif yazdım
gut mornik VOBORSA,
sızmış kalmışık yaw.neyse bişey olmamış...
hayırlı ve bol kazançlı bir hafta diliyorum hepinize...
43800 ve 44050 den cumadan kalan al devam ediyor her iki sistemimdede :) realiz belirtisi yok..kolbastı belirtisi yok..
Arkadaş foruma ölü toprağımı atılmış nedir kimsede ses yok pazartesi sendromumu acaba ?
Full short.
şu an gorünüm olumlu
piyasa yukarı zorluyor goruntusu var
tek sıkıntı makas
fiyat aşagı geldikçe alıyorlar
İsc kalktı full long.
doviz yukarı
borsa yukarı durumu
hangisi yalan acaba
Günaydın,
Alanları ve satanları görmek için pasta verebilecek arkadaş varmı ?