-
Teşekkür...
[quote=VOBiX;35198]Sayın mavi,
Özel mesaj sistmeini kullanamdığım için buradan cevap vereyim.
[COLOR=blue]Türkiye’de faaliyet gösteren bir kredi kuruluşunun yurt içi şubelerinde gerçek kişiler adına açılmış olan ve münhasıran çek keşide edilmesi dışında ticari işlemlere konu olmayan Yeni Türk Lirası, döviz ve kıymetli maden cinsinden;[/COLOR]
[COLOR=blue]a) Tasarruf mevduatı hesaplarının anaparaları ile bu hesaplara ilişkin faiz reeskontları toplamının,[/COLOR]
[COLOR=blue]b) Katılma hesapları birim hesap değerleri ve özel cari hesapların,[/COLOR]
[COLOR=blue]50 bin YTL’ye (ellibin YTL) kadar olan kısmı sigorta kapsamındadır[/COLOR]
[COLOR=blue]Sigorta kapsamındaki tüm ödemeler YTL olarak yapılır.[/COLOR]
[COLOR=blue]Döviz hesaplarının YTL karşılıkları ilgili kredi kuruluşunun faaliyet izninin kaldırıldığı tarihteki TC. Merkez Bankası A.Ş.’nin döviz alış kurları esas alınarak, altın cinsinden açılan hesapların karşılıkları ise ilgili kredi kuruluşunun faaliyet izninin kaldırıldığı tarihteki İstanbul Altın Borsası seans kapanış fiyatı ve TC. Merkez Bankası A.Ş.’nin döviz alış kurları esas alınarak belirlenir[/COLOR]http://www.tmsf.org.tr/documents/guvence-mevduat.pdf
Mevzuata göre aracı kurumlar mevduat toplayamıyorlar ve sigorta kapsamında değiller. Aracı kurumunuzun durumu hakkında işlkem hacminden çok bilançosuna bakmak daha doğru olacaktır. Binde iki komsiyon alan aracı kurum onbinde iki alan aracı kurumun onda biri kadar işlem yapsa da aynı geliri sağlar. Üstelik gideri daha az olacağından daha iyi bile gelir üretmiş olur. [URL="http://www.tspakb.org.tr/tr/admin/Portal/LinkClick.aspx?tabid=87&table=Baglanti&field=ItemID&id=577&link=AIM_Veriler_ak_karsilastirmali_2008.xls"]Karşılaştırmalı Aracı Kurum Verileri (2008/03; Revize UFRS) [/URL][/quote]
Bilgi ve link için teşekkürler.
-
Eger Kisa Vadede Dusus Biraz Durulacaksa O Nokta Burasi Olmali
Hem Onemli Destekteyiz
Hem Yuksek Hacim Var
HEM MAKAS SIFIRLADI KOTUMSERLIK HAD SAFHADA
Hemde Onemli Istatistiki Veriler Var
Asagiya Devaminda Ne Olur Tahmin Edemiyorum
-
[QUOTE=VOBiX;35198]Sayın mavi,
Özel mesaj sistmeini kullanamdığım için buradan cevap vereyim.
[COLOR="Blue"]Türkiye’de faaliyet gösteren bir kredi kuruluşunun yurt içi şubelerinde gerçek kişiler adına açılmış olan ve münhasıran çek keşide edilmesi dışında ticari işlemlere konu olmayan Yeni Türk Lirası, döviz ve kıymetli maden cinsinden;
a) Tasarruf mevduatı hesaplarının anaparaları ile bu hesaplara ilişkin faiz reeskontları toplamının,
b) Katılma hesapları birim hesap değerleri ve özel cari hesapların,
50 bin YTL’ye (ellibin YTL) kadar olan kısmı sigorta kapsamındadır
Sigorta kapsamındaki tüm ödemeler YTL olarak yapılır.
Döviz hesaplarının YTL karşılıkları ilgili kredi kuruluşunun faaliyet izninin kaldırıldığı tarihteki TC. Merkez Bankası A.Ş.’nin döviz alış kurları esas alınarak, altın cinsinden açılan hesapların karşılıkları ise ilgili kredi kuruluşunun faaliyet izninin kaldırıldığı tarihteki İstanbul Altın Borsası seans kapanış fiyatı ve TC. Merkez Bankası A.Ş.’nin döviz alış kurları esas alınarak belirlenir[/COLOR]http://www.tmsf.org.tr/documents/guvence-mevduat.pdf
Mevzuata göre aracı kurumlar mevduat toplayamıyorlar ve sigorta kapsamında değiller. Aracı kurumunuzun durumu hakkında işlkem hacminden çok bilançosuna bakmak daha doğru olacaktır. Binde iki komsiyon alan aracı kurum onbinde iki alan aracı kurumun onda biri kadar işlem yapsa da aynı geliri sağlar. Üstelik gideri daha az olacağından daha iyi bile gelir üretmiş olur. [URL="http://www.tspakb.org.tr/tr/admin/Portal/LinkClick.aspx?tabid=87&table=Baglanti&field=ItemID&id=577&link=AIM_Veriler_ak_karsilastirmali_2008.xls"]Karşılaştırmalı Aracı Kurum Verileri (2008/03; Revize UFRS) [/URL][/QUOTE]
Aracı kurumlar cezalı olduğu dönemlerde virman hakkınız oluyor. Soymen 45 gün ceza yediğinde müşterileri işlem yapabilmek için hisseleri virmanlamıştı. VOBdaki uygulama hakkında bilgim yok fakat paranız VOB nezdinde tutulduğu için aracı kurumun batmasıyla paranzı kaybedeceğinizi düşünmüyorum.
-
Dow akşama ne yapar ona göre düşünmeli, dün aşağıya sarktı kapandı , bugün ipten alacaklarmı? yoksa akşama eksi devam edecekmi? eksi devam yada toparlanamaması durumunda, aynen düşüş piyasası demektir ki bu bizimde sarktığımız diplerin tutmayacağınaişaret olabilir, bakalım dün gece öldük bittik mahvolduk deniyordu forumda, ama bugün pek öyle olmadı, fakat artık yarın son gün olabilir.
Bana göre son güne malda girmek hata olur, flat gir bak bakalım neler olacak, yataysa yatay düşüşse düşüş, çıkışsa zaten bu havada nereye gidecek yarın 50000 mi olacak, bırakalım bunları en iyisi yurtdışının düşüşü fiyatlamaya devam edip etmeyeceğine bakalım, saygılar.
-
Hisse senedim olsaydı kesin bu günlerde malda olmıyım bikaç gün derdim, sözde bugün piyasa mahfolacaktı, öldük bittik dendi, bugün sabahtan satış yapanlara ikinci seans karşılık geldiii, bunun sonucunda iş yarına kaldı derim ben, yarın hafta sonu, maldan çıkıyolarsa yarınada iyi bir düşüş var demektir, ama sağlık olsun tabii, bu borsa eninde sonunda düşmeyecekmiydi, eee, şimdi o zaman nereye kadar düşer yada nerden yırtar muhabbeti yaparız olur biter, saygılar.
-
Birde geçmişten bu yana oluşan fiyatlara bakıyourum vob da, genelde günün en düşüğünden 2000 puan yukarıyı göürse, dönüş işartei oluyor, bugün 39800 en düşüğünden 41300 ü görmüüş, 2400 puan, farkı azaltmıştı falan ama, onuda çıkarsak bile 2400-400=2000 puan oynamış diyebiliriz, Malesef son 8 gün içinde görülmeyen bir durum var, üstelik dipten 1000 puan yukarda kapanmaya çabalıyor, saygılar.
-
18.09.2008 16:23:18 *beyaz Saray, "başkan Bush, Saat 17.15'de Piyasalara Ilişkin Açiklama Yapacak
-
40100 maliyet uzun poz açtım .. stopum 39975 .. geceye uzun gibi stop olmazsam ... bol kazanç herkese
-
[QUOTE=VOBiX;35208]18.09.2008 16:23:18 *beyaz Saray, "başkan Bush, Saat 17.15'de Piyasalara Ilişkin Açiklama Yapacak[/QUOTE]
Hımm, tamam heralde ipten aldılar piyasaları dedirtiyorlar, busch konuşunca değişecekmi, elinde sihirli değnek yok unutmayın, bu akşam ilk seans iyi gibi olanm dow un, ikinci seans dünden biraz daha düşerek 10400-10500 seviyelerine gelmesini bekliyorum, buda haftaya yavaş yavaş hızlanacak düşüşün ufak adımlarından olacaktır.
Düşünsenize,2006 yılında 10670 e düşen dow, şimdi bu durumda, batan bankaları batmakta olan bankalarıyla fiyatlanıyor da aynı seviyede kalmayı başrıyor, hadi biz kalıyoruzda bunlara ne oluyor diyorum ben, düz mantıkla değil, busch kurtarmaz mantığıyla hareket ediyorum, akşamada dow a bel bağlanmaz diyorum, saygılar.
-
Saatlikler AL da, yarın için uzunlar daha avantajlı olabilir..
-
Vaaay bizim spot piyasa günlükde 8 gündür ilk defa açılıştaki rakamın üzerinde artı kapatıyor, dikkat ettinmi follow, saygılar.
-
birkaç gündür ilk defa 40.400 den sisteme al geldi..bu 5 dakikalık sistemdir