Şimdi de buna bak.
Arada fark var.
Jelibon.
Printable View
Şimdi de buna bak.
Arada fark var.
Jelibon.
hocam bu altın ıle gumus te gerı cekılme nere kadar olur o zaman?10 ay olmus max 2-3 ayı var tepe yapmak ıcın (dxy nın...)..bu esnada altın ıle gumus dusmez mı hocam...
'Not: vobda kontrat kapanışları yakınında papatya. BU sürecin çoğunda maks uyum her zaman maks uyum papatya kontrat yakınsa kör olmamak lazım.' Jelibon
Ustad, bu ifadenizle 7 Mart papatyayla vobun birebir ayni hareket icinde olacagini yani tamamiyle bir uyum icerisinde hareket edecegini mi kast ettiniz?
Direk 87 ye gitse ikinci hali verirdim.
Ben ne yaptım? 72 den 87 ye verdim.
87 ye gidene kadar önce 73 e düştü diyelim.
Ew i bozmaz.
Ne zaman bozar? Yeşil b nin altına gelirse ancak.
Bakın bu dxy analizini uzun vadeli bir durumdur.
Jelibon.
[QUOTE=elmas;393133]'Not: vobda kontrat kapanışları yakınında papatya. BU sürecin çoğunda maks uyum her zaman maks uyum papatya kontrat yakınsa kör olmamak lazım.' Jelibon
Ustad, bu ifadenizle 7 Mart papatyayla vobun birebir ayni hareket icinde olacagini yani tamamiyle bir uyum icerisinde hareket edecegini mi kast ettiniz?[/QUOTE]
Hayır 20 ara kontra kapanışıyla(aralık sonu) bile şaşırtma yapıp 20 ara altına geldi, sp gelmedi.
Kontrat kapanışların ve özelliıkle ppk zamanları farklı hareketler olabiliyor. O yüzden dikkat dedim.
Tam uyum yapar yada yapmaz ben bilmem ama dikkat etmek gerekir. 7 mart sonuçta sp tarihidir.
Jelibon.
[QUOTE=bengu;393130]Sn.Jelibon,Altın 7 mart yükselis beklenirse 1845 mi,2050 mi veya nekadar yükselir?
Gümüş ne kadar yükselir?[/QUOTE]
Yukarıda 1804 geçip geçmeme meselesidir.
Gann sözünü yazdım dün.
Jelibon.
o zaman altın ıle dolar beraber mı artacak dıyorsunuz yanı cıft kasarlı dıyorsunuzdogrumudur hocam.?
[QUOTE=finalwave;393137]o zaman altın ıle dolar beraber mı artacak dıyorsunuz yanı cıft kasarlı dıyorsunuzdogrumudur hocam.?[/QUOTE]
Hayır.
Dolar oyalanırsa altın artar diyorum.
Jelibon.
Şöyle yani
usd dolar endeksde uzun vadeli yön yukarıdır, kısa vadeli yön ise aşağıdır.
Jelibon.
hocam altın ıle gumus artmaya basladımı bırdaha eskı dusugune gelmıyor.mesela sımdı artıp duruyor.dxy yukseldıgınde eskı dıbıne gelmıyor..sızce sımdı almak mı mantıklı yoksa dxy 87 ye vardıgında mı?
Gümüş uzun vadeli öngörünüzü biliyorum grafik vermiştiniz.Altınla birlikte 7 mart a yükseliş yaparsa 36 mı 42 mi kısa vade? Teşekkürler....
Şimdi altın dün uçarken gümüş trade rangede kaldı.
Sebebi bugün kontrat kapanışı olması.
Gld etf kontratın kapanışı geçen haftaydı.
Geçen haftaya satış ve dip oluşumu altında kontrat içindi.
Gümüşün ise o tür etkili bir etfi yok.
Bu yüzden bu kontrat kapanışında ağa için daha önemli olan gümüştür.
Ve elbette 34 dür.
Ağababa kontratı 34 civarında tutmaya çalışıyorki zararı azalsın. Bunu da becerdi denilebilir.
Geçen cuma gld kapanışından beri altında hareket 60-70 puan.
Gümüş ise 34 civarında hala.
Bunun açıklaması bugünkü kontrat kapanışıdır.
Jelibon.