-
Jelibon - jerfin
İsimleri yazarken karıştırmaya başladım, yaşlanıyorum galiba:o, ikiside j harfiyle olunca böyle olmaya başladı.
Küçükken ağabeylerimin isimlerini Akif ve Arif isimlerini yaşlılar hep karıştırırlardı, hiç tutturamaz birinin adını öbürüne hitaben söyleyeceklerini söylerlerdi, bende çok kızardım şimdi aynen böyle oldum, bu borsa beni çabuk yaşlandırıyor anlaşılanüüü, saygılar.
-
[QUOTE=jerfin;35349]evet bencede abartılı olmuş:D şimdilik dip olabilir buralar, ama dow 9000 küsürlere inerken bizimkiler seyretmeyecekler herhalde..[/QUOTE]
orada bu rusyanın satışına bu kadar eşlik edeceğimiz düşünülemezdi tabii başta ama sonuç ortada. yarın rusya da alınmış olan önlemler ve oradada yapılan açığa satış yasağı nedeniyle ve petrolun artması en sonunda kağıtların dip seviyede olması tarihi bir yükseliş getirir yarın rusyada. takip edilmelidir, bizede yansıyabilir.
sevgiler.
-
[QUOTE=teo;35354]hayırlı işler bol kazançlar, her taraf reklam dolmuş, iyi yere geldik el birliği ile...Sırada 1 numara olmak kaldı.2.lik bu foruma yakışmaz.
Bir boncuk takalım,diğer sitede çekemiyenler çatlasın...[/QUOTE]
Gönül isterdiki hep reklamsız devam edelim , havuzdaki bütçe bitince ve server giderleri fazla oldugu icin bir nebze karşılasın diye mecbur kalındı.Ben fedakarlığımı yaparak gönüllü çalışıyorum , ücret almıyacağım bir müddet :)
-
[QUOTE=HeLLiM;35358]Gönül isterdiki hep reklamsız devam edelim , havuzdaki bütçe bitince ve server giderleri fazla oldugu icin bir nebze karşılasın diye mecbur kalındı.Ben fedakarlığımı yaparak gönüllü çalışıyorum , ücret almıyacağım bir müddet :)[/QUOTE]
forumu adam etmek uğruna çok çabalıyorsunuz teşekkürler sıcak ortamımızın uzun sureler surmesini dilerim sizden tek dileğim herkez aynı fikirdedir daha az taviz verin huzursuzluk yaratanı forumda barındırmayın
-
[QUOTE=cakartalı;35359]forumu adam etmek uğruna çok çabalıyorsunuz teşekkürler sıcak ortamımızın uzun sureler surmesini dilerim sizden tek dileğim herkez aynı fikirdedir daha az taviz verin huzursuzluk yaratanı forumda barındırmayın[/QUOTE]
goz yasına bakmyayın evet .brv
-
[QUOTE=mbm;35246]helal hexen dostum... +.+.
gündüz pek okuyamadım yazılanlarıda,şimdi okuyorum...[/QUOTE]
kardesim ıntrenet giti benim gunduz :) aksama flat yattım ben
-
dow yavştan yukarı gidiyo gene
-
[QUOTE=jelibon;35263]bu noktaları otoriteler bile bilir, faiz bile indirirler.
düşmesin diye, yada başka önlem.[/QUOTE]
Şimdi piyasa notlarını okudumda, bu mesaj aklıma geldi. 10500 lerdeyken yazmışım.
bir daha alıntılıyım dedin.
borsa bundan ibaret işte otoritilerin noktaları bilmesi, bir borsacının hiç bir zaman unutmaması gereken en önemli detaylardan, piyasayla şaka olmaz. bakalım yarın malı nerden yakalıycaz.
sizce paulson un açıkladığı pakete duyum alan hiç yokmuydu koca wall streete, elbette vardı. peki 10450 lere niye bastılar, basit short covering ve sonra long.
fdow=11062. düzeltirken 11075.
sevgiler.
-
[QUOTE=jelibon;35364]Şimdi piyasa notlarını okudumda, bu mesaj aklıma geldi. 10500 lerdeyken yazmışım.
bir daha alıntılıyım dedin.
borsa bundan ibaret işte otoritilerin noktaları bilmesi, bir borsacının hiç bir zaman unutmaması gereken en önemli detaylardan, piyasayla şaka olmaz. bakalım yarın malı nerden yakalıycaz.
sizce paulson un açıkladığı pakete duyum alan hiç yokmuydu koca wall streete, elbette vardı. peki 10450 lere niye bastılar, basit short covering ve sonra long.
fdow=11062. düzeltirken 11075.
sevgiler.[/QUOTE]
tam gaz gidiyor hocam fuçur . sizce bittimi artık kaos ?
-
Kaos bitecek gibimiydi? hadi bitti diyelim ki o zaman haftasonu neden toplanacaklar söyleyin, biten kaosu geri getirmeyemi, oda olmadı kaosu geçici yoluna soktular diyelim, böylece piyasaları yukarı yaptırdılar yada yaptılar ki kaosu tekrar hatırlattıklarında satacak marjları olsun değilmi? Millet de bu tarafta hımm kaos bitti uzun vade yatırıma devam deyip mal alaım yada yukarı trade etmeye çalışalım, bizi yukarıda avlamaya başlasınlar taaaki aşağılarda kurşun yemeyen kalmayana kadar, böylece kaosu fiyatlarlar diyorum, yermi bakalım diyorlar, saygılar.
-
[QUOTE=gacırt;35365]tam gaz gidiyor hocam fuçur . sizce bittimi artık kaos ?[/QUOTE]
ayı piyasa hareketleri her zaman boğa piyasalarına göre sert olur. düşüşlerde, ayı rallileride.
ummadığın zamanda ummadığın hareketler. dowda aslında umulabiliyor da vobda asla.
kaos bitmedi, ilk dalga atladıldı, ikincisi ekimde diye düşünüyorum aslında ben ilkini ekimde bekliyordum. ekimdekide seçim sonrasına ertelenebilir.
hareketler kestirebiliniyor ama zamanı yakalamak zor.
mesela ilk sec yasağında yasak kalkınca herkes satış bekledi, ama olmadı. 1 ay önceden satışın bir hafta sonra olacağını söyledim öyle oldu. orada trendline kırıldı, direnç oldu. işte oradan itibaren dow hep short. beklenilen nokta buydu 10500 ler diyelim geldi. ancak orada trendline kırıldıktan sonra 1 ay oylandılar, işte o alıştırma safhası, yani düşüş olmayacak havası verilme safhası. sonunda da sattılar, beklenen bir şeydi.
şimdi bir tepki, yataylaşma bant hareketleri olur. belli yerlere çıkar tabii.
sonrada düşer. tabii o sıra bir daha bakmak gerekecek, geçebildiği yerlere göre.
sevgiler.
-
Gece gece sıkıntıdan yarınki açılışı senaryoladım, 41600 işlemlerle ilk direnç olan 41600 geçilmiş olur, 42000 de spot açılışı ile işlemlere devam edilir, avrupa açılışı dax futur 100 puan artı olsa dax 5.950 açılış sonrası alımlarla 6000 i biraz aşar, bizde fiyatlar aynen artar ve 42000-42500 işlemler olur, öğlene kadar bu seviyelerde cebelleşilir ve sonra dow futur artı yaparsa 43000-43600 e gidilir, dow futur eksiye düşerse bizim spot 41000 altına iner vadeli 42000 altına 41600-41700 lere geriler, veriler falan derken dow açılışı belirleyici olur, artı açılırsa 43000 lerdeyiz, eksi açılışta panikler spot sıfırlar ve hatta eksiye bile geçmeye kalkabilir, vob eksiye geçer, kapanış karışık olur derim, muhtemel hareket alanı 40000-43600 diyebiliriz, saygılar.