-
Rusya´daki kriz Enka´nın yarısını götürdü
Petrol fiyatlarının 145 dolara dayandığı haziran ayında 15.1 milyar dolar piyasa değerine ulaşarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası´nın (İMKB) en değerli şirketi olan Enka İnşaat hisseleri son birbuçuk ayda yarı yarıya eridi. Şirketin piyasa değer bu süreçte 7.5 milyar dolara geriledi.
Referans Gazetesi´nde yer alan habere göre, satış gelirlerinin büyük bölümünü petroldeki tırmanıştan olumlu etkilenen Rusya´dan elde eden Enka İnşaat hisseleri petrol fiyatlarının 145 dolarlara dayandığı haziran ayı ortasında 15.50 YTL´ye yükselmişti. Ağustos ayı başında Rusya´nın Gürcistan´a askeri müdahalesi öncesinde 14.80 YTL´ye gerileyen Enka inşaat hisseleri, petrol fiyatlarının yeniden 100 doların altına inmesi ve Rusya´nın global piyasalarda yaşanan krizden en fazla etkilenen ülkelerin başında gelmesinden dolayı birbuçuk ayda yüzde 45 değer kaybederek 8.05 YTL´ye düştü. Analistler daha önce yaptıkları yorumlarda petrol fiyatlarında yaşanacak olası bir gerilemenin Enka için önemli bir risk oluşturacağını belirtmişlerdi.
Cironun yüzde 40´ı Rusya´dan
Rusya´nın petrol fiyatlarının yükselmesiyle biriktirdiği fonların yatırıma dönüşmesi için harcadığı paradan büyük pay kapan Enka´nın, petrol fiyatlarının düşmeye başlamasıyla kârında gerileme yaşanması da bekleniyor. 1957 yılında kurulan Enka, başta mühendislik ve inşaat olmak üzere gayrimenkul, enerji, sanayi ve ticaret alanında faaliyet gösteriyor. Enka İnşaat, 2007 yılında elde ettiği 6.8 milyar YTL´lik satış gelirinin yüzde yüzde 40´ını Rusya´dan sağladı. Şirketin varlıklarının da yaklaşık yüzde 45´i yine Rusya´da bulunuyor.
-
S&P şu an weak trend bölgesinde, Dax ise halen trend de değil, Vob strong trendi devam ediyor,
Şu an S&P aşırı alımdan düşmüş durumda,ama weak trendde olması, bunun aşırı alıma tekrar girceğini gösteriyor,
Flat olduğum için piyasa ekranını izliyorum.Bugun sert hareketler olacağı çok belli,ekranı çok dikkatli izlemek gerekiyor.
Pozisyon almak için piyasanın sakinleşmesini beklemek gerekiyor.
-
-
bir haftada aldığımı tek gecede verdim:)
-
[QUOTE=speedytrader;35436]bir haftada aldığımı tek gecede verdim:)[/QUOTE]
geçmiş olsun, bende de aynı oldu, yeniden yaparız, fırsatlar bitmez.
-
[QUOTE=teo;35437]geçmiş olsun, bende de aynı oldu, yeniden yaparız, fırsatlar bitmez.[/QUOTE]
Peki çare geceye pozisyon taşımamak mı?
-
Amerika Rusya yı da ekonomik çökertecek anlaşılan,
Dün çok düştü diye kapattılar, buğün de çok çıktı diye kapattılar, vatandaş en dipten sattı, en yukarıdan yeniden atladı..
Vatandaşı duman edecekler..
-
[quote=shibumi;35438]Peki çare geceye pozisyon taşımamak mı?[/quote]
tek çare pozisyon açmamayı bırakın bir kenara, hesapları kapatmaktır, varsa yoksa GAP, ona da çare yok, gapı tahmin etseniz bile ne kadarını asla bilemezsiniz.
-
vay be tavanlar serbest olsa spotta nerde olurdu bankalar Allah bilir.
-
fdow saatlik aşagı uyumsuz olacagı için yarım kısalara dokunmadım..duruyor...
bekleyelim bakalım...
fdow belki bir yukarı hareket daha yapsada uyumsuz olacagı kesin..
bu arada vadeli düşermi bilmiyorum...44000 stopum...
bana uymayın...
[B]şeytan diyor tam kısalda.. sisteme ters yemiyor...[/B]
yukarda dediğim gibi kazandıklarınızı bir gecede vermemek için trend sonlarını dogru kontrat sayısını artırmak değil azaltmak lazım....
istediğiniz yönde giderse yarım devam eder kazanmaya devam edersiniz.. nasıl olsa döner bir yerden piyasa...tepki içinde olsa..
tersi durumlarda bugunkü gibi acımasız olurlar.....
-
[quote=mbm;35442]fdow saatlik aşagı uyumsuz olacagı için yarım kısalara dokunmadım..duruyor...
bekleyelim bakalım...
fdow belki bir yukarı hareket daha yapsada uyumsuz olacagı kesin..
bu arada vadeli düşermi bilmiyorum...44000 stopum...
bana uymayın...[/quote]
makası bile bile açmadılar yukarı koparmak için:) stopp loss bendede garanın tavan olması :) ama yarın 2.30 a kdr margin call deicek zaten kurum :)
-
[QUOTE=mozkan;35440]tek çare pozisyon açmamayı bırakın bir kenara, hesapları kapatmaktır, varsa yoksa GAP, ona da çare yok, gapı tahmin etseniz bile ne kadarını asla bilemezsiniz.[/QUOTE]
Cok haklisiniz.
Varsa yoksa gap, genellikle en buyuk hamle gap ile oluyor.
Dusununce aslinda %50 sansiniz var: Sabah acilista %50 dusucek veya %50 yukselecek. Ama 10 kere geceye kaldiysaniz 10 un 5 i tuttucak demek olmuyor bu :))) 10'un 1'i hadi bilemedim 2'si tutuyor bende ne yazik ki. :confused: