-
[QUOTE=abka;35512]arkadaşlar kaldıracınız genelde kaçtır...mesela özsermayeniz 10 milyar ise kaç kontrat alırsınız..sisteme riayet edenler için soruyorum..[/QUOTE]
ben hep vobdaki paramın %80 ile alıyorum aşağı yukarı...Eksilirse yeniden ekliyorum...
BU kaldıraç konusunu hiç anlamam , vobda paranız 10 milyardır, ama bankada paranız 200 milyardır,
Bu durumda 10 milyar ile full girilir.Ama kaldıracınız kaç olur.
Bu kaldıraç konusu bana göre manasız bir detay..
-
ben 1,5 katı ile oynamayı düşünüyorum..mesela 10 milyar varsa 15 milyarlık pozisyon almak...yani 4 kontrat.....para mesela 50 milyar olursa 75 mil. poz. almak..yani 19 kont almak...
-
[QUOTE=speedytrader;35515]bu hafta pramit sistem uguladım kazandıkca full full girdim geceye. hergeceyi bildim. dün gece ise tersde kaldım ve şuan %70 içerdeyim düne göre:(sabah 1 haftada ne kazandıysam vermişdim şuanki duruma göre 52 düşüşünden beri ne kazandıysam geri verdim az daha alırlarsa zarara geçiorum hatta:([/QUOTE]
bu konu önemli....o yüzden sabah yazdım ya bende...
çünkü aynı hatayı bende yaptım önceleri...
10 gün ugraşıp aldıgımı 2 gecede verdiğim oldu....
şimdi akıllandım.....
kontrat sayım sabit zaten.. geçmem onu...
kaçgündür düşüyoruz..
üstelik habere dayalı piyasa.. gece bir haber gelir her şey tersine dönecegi günlerdeyiz..
mesela biz geceyi tuturamadık..bir gün öncesinde kaldık....
bu gece bir haber gelir bu seferde yine aşagı döner piyasa.. buda akıldan çıkarılmasın...
neyin ne oldugu belli olmadıgı günlerdeyiz... o yüzden abkanın dediği örnekte mesela voba 10 milyar ayırmışsak 5 kontrat sabit dönmek en mantıklısı.. bence tabi....
az kazan ama sermayeyi yeme bu günlerde.....
-
Portföyümün her 5 bin YTL sine karşılık 1 kontrat alınca, kaldıracın 1 olduğunu kabul ettim.
Kendi adıma 1.5 kaldıraçla oynuyorum.
-
Rbc Capital Markets, Abd Bankacilik Sektoru Icin Tavsiyesiin 'overweight'e Yukseltti
-matriks-
-
19.09.2008 12:27:20 *sec, Finansal şirketlerde Açiğa Satişi Yasakladi
-
[QUOTE=teo;35516]ben hep vobdaki paramın %80 ile alıyorum aşağı yukarı...Eksilirse yeniden ekliyorum...
BU kaldıraç konusunu hiç anlamam , vobda paranız 10 milyardır, ama bankada paranız 200 milyardır,
Bu kaldıraç konusu bana göre manasız bir detay..[/QUOTE]
toplam paran 210 milyar ise..10 milyarla full girersenyaklaşık 17 kontrat alsan..76 milyarlık pozisyon almış olursun....bu çok çok muhafazakar ve temkinli bir duruşdur...benim kastettiğim..adamın mesela tüm parası 10 milyar...adam 17 konntrat alıyor...yani full kaldırac
-
[QUOTE=teo;35516]ben hep vobdaki paramın %80 ile alıyorum aşağı yukarı...Eksilirse yeniden ekliyorum...
Bu kaldıraç konusu bana göre manasız bir detay..[/QUOTE]
bankada paranız yok..çevirdiğiniz bir işyeride yok ..sabit bir geliriniz varsa durum farklı teo
adamın kenarda 10000 ytl si vardır...
5 milyarını voba ayırmıştır..bu 5000 ytl üzerinden kaldıraç....
kenarda devamı yoksa napsın millet....
olsada farketmez.. bankadan çek çek voba yatır olmazki..:)
-
Kaldıracım gün içi FULL, akşamları YARI..
Dünden itibaren ise geceye de FULL, şimdi de.. Belki yarına da..
-
vob da tavan 45150 demiştik..vobda seans yok.günlük var..yani bu tavan, tüm gün için mi gecerli...
-
[QUOTE=nyse-dj;35156]eger tam dip yapip donudugunde hala yasiyorsam mali acidan ben size soyleyecegim bu bilinir birsey artik. ama henuz tam fren yapmadi ama yapar gibi dun soylemistim. persembe fren cuma donus hazirligi demistim hala bu fikrimi koruyorum. ne olursa olsun sistemik riskler bitince zaten herkes alir. aramizda kalsin kimse duymasin.[/QUOTE]
bakin iki gun once krizin en derin oldugu zaman yazdigim yazi. ayni 1-4 temmuz gibi oldu.
-
merhaba,
fs&pde son üç aylık ağırlıklı ortlamayı nereden bulabilirim.