-
[quote=saraylı;371993]66.350 den başlayan dalganın muhtemel hedefi
56.000
civarında bir nokta olmalı,olabilir...:confused:
bu bir 5.dalga hareketi ,2 hafta öncekine göre daha yumuşak ve daha tepkili düşebiliriz...
ama tepkinin nerede geleceğini anlamak güç.
en iyisi sistemle devam..:)[/quote]
[quote=saraylı;372023]doğrusun buraya kadar tepkisiz düştük ve de iyi oldu,
demek istediğim 61.675 ten tepki gelebilir ya da daha aşağıdaki lokal diplerden,
eğer 56.000 er gideceksek,bugün olduğu gibi dümdüz düşmeyiz...:)))[/quote]
Dün demek istediğim bugünkü hareketle kendini gösterdi,
daha tepkili düşeriz demekle,ov li düşüş içinde bugünkü gibi kv li tepkiler gelebileceğini kastetmiştim.
;)
-
1929. sayfaya geldik..:::
şimdi Prechter,Roubini falan gelip burada yazar galiba,hehe...:..:
-
[quote=saraylı;372222]Duru pu yok orada,çünkü bugünkü 60.100 de yeni dip gelmedi,aman abim yanılma,macd yukarda dip yapmış ama fiyat daha aşağıda dip yapamamış..:)))..sadece lokal bi dip....:rolleyes:[/quote]
Abi ,şöyle yorumladım geçende gördüğümüz 60,000 seviyelerindeki macd değeri ile bugün gördüğümüz 60000 deki macd değeri arasında bayağı bir fark oluşmuş...Fark aşırı olduğu için poza girdim....stopum yakındı zaten..
Ama siz öyle olmaz diyorsanız öyledir... öğreniyoruz abi...çok sağol ....:))):)))
-
[quote=DURU;372225]Abi ,şöyle yorumladım geçende gördüğümüz 60,000 seviyelerindeki macd değeri ile bugün gördüğümüz 60000 deki macd değeri arasında bayağı bir fark oluşmuş...Fark aşırı olduğu için poza girdim....stopum yakındı zaten..
Ama siz öyle olmaz diyorsanız öyledir... öğreniyoruz abi...çok sağol ....:))):)))[/quote]
yok poza girmen güzel ve doğru,zaten 1923 te uzun yaptı 62.050 den biliyorsun da pozitif uyumsuzluk yok orada , onu dedim yani Duru..:)))
yoksa güzel hamlen yani...+.
-
[quote=saraylı;372226]yok poza girmen güzel ve doğru,zaten 1923 te uzun yaptı 62.050 den biliyorsun da pozitif uyumsuzluk yok orada , onu dedim yani Duru..:)))
yoksa güzel hamlen yani...+.[/quote]
ustad benim mega indikte ve mfı da pupu vardı 15 lik grafikte :o ama günü 0 işlem ile bitirdim ühüüüüü ingaaaa üüü ah kafam ahhh.dng
-
"1923" Sistemi Ağustos ayı bugüne kadar(kayma ve komisyon hariç):
76.475...S
74.825...A.....................1650
74.825...S......................0
62.550...A......................12275
63.950...S......................1400
64.525...A......................-575
64.250...S......................-275
61.525...A......................2725
65.700...s.......................4175
62.050...A......................3650
64.550..Kapanış...............2500
------------------------------------
Toplam...........................27525
Ay bitimine daha var,
geçen ay toplamı 5700 idi,
böyle trendli ay olunca 1923 affetmiyor,
25000 öngördüğüm bu ayki hedef gerçekleşti.
+.
.lelele
-
[quote=a.kaya;372228]ustad benim mega indikte ve mfı da pupu vardı 15 lik grafikte :o ama günü 0 işlem ile bitirdim ühüüüüü ingaaaa üüü ah kafam ahhh.dng[/quote]
üzülme kaya,
önümüzdeki hafta da volatil olacak,fazlasıyla çıkarırsın inş...;)
-
[quote=saraylı;372230]üzülme kaya,
önümüzdeki hafta da volatil olacak,fazlasıyla çıkarırsın inş...;)[/quote]
ustad 5000 aşağı 3000 yukarı hareket oldu nerdeyse 1 günde şimdi yataya gireriz ptesi bulaşmamam lazım bugün kaçırdık trendi genelde böyle trendi kaçırdığımda ertesi günü işleme girince yataya girip çarpılıyprum.dng onun için ptesi iyi takip edip dikkatli olmakta fayda var kendimce, başkalarını bilemem tabi ki
ancak güzel temennileriniz için teşekkür ederim hocam
başarılarınızın devam dileğiyle +.
-
para yönetimi
öncelikle uzun zaman önce kayıt olup ara ara takip ettiğim foruma merhaba...
saraylı abi sizin daha önceden para yönetimi konusunda görüşlerinizi paylaştığınızı hatırlıyorum. Ancak ilgili yazılara ulaşmaya çalıştığımda sadece 25 sayfa görüntülediği için ulaşamadım.
Genel olarak kazanımlarda belli bir meblağı sabit tutma (para çekme veya para yatırma -eger kaldırac düşürülmek istenmediği takdirde-) düşüncesinde misiniz? Yoksa para arttıkca kontrat arttırma seklinde mi görüşünüz?
Teşekkürler
-
[quote=a.kaya;372231]ustad 5000 aşağı 3000 yukarı hareket oldu nerdeyse 1 günde şimdi yataya gireriz ptesi bulaşmamam lazım bugün kaçırdık trendi genelde böyle trendi kaçırdığımda ertesi günü işleme girince yataya girip çarpılıyprum.dng onun için ptesi iyi takip edip dikkatli olmakta fayda var kendimce, başkalarını bilemem tabi ki
ancak güzel temennileriniz için teşekkür ederim hocam
başarılarınızın devam dileğiyle +.[/quote]
kaya ,
pzt yataya falan girmez bu piyasa,pzt bulaşmazsan yine trendi kaçırırsın,sonra da bu gün kötü geçti deme...:::
seni zorla poz a sokacağım ,başka çaresi kalmadı abim...:D:D
-
[quote=mosyo2000;372232]öncelikle uzun zaman önce kayıt olup ara ara takip ettiğim foruma merhaba...
saraylı abi sizin daha önceden para yönetimi konusunda görüşlerinizi paylaştığınızı hatırlıyorum. Ancak ilgili yazılara ulaşmaya çalıştığımda sadece 25 sayfa görüntülediği için ulaşamadım.
Genel olarak kazanımlarda belli bir meblağı sabit tutma (para çekme veya para yatırma -eger kaldırac düşürülmek istenmediği takdirde-) düşüncesinde misiniz? Yoksa para arttıkca kontrat arttırma seklinde mi görüşünüz?
Teşekkürler[/quote]
PY 'nin dünyada bi sürü değğişik uygulaması var..
Mesela şu anda uyguladığım "1923" te bu nasıl yapılır?Bunu anlatayım,yoksa çok farklı uygulama var...
1923 ün ort zararı 400 puan civarında seyrediyor,bu veri var elimde...
Ben ,ort zararda sermayemin en fazla %3 ünü kaybetmek istiyorum..
"fixed percent money management"
yöntemine göre:
K= (S*ST)/(100*Z) dir..
S...............sermaye
ST.............yüzdesel zarar (bende %3)
Z...............ort zarar (1923 te 400 puan)
20.000.- TL varsa:
K=(20000*0,03)/(100*0,400)=15 kontrat çıkar.
her trade de bunu hesaplayıp işlem yaparım...
bilirim ki sistemin ort zararında,%3 kayıp olur.+.
Para çekmeye gelince ,ciddi bi artış olunca da aysonu falan beklemem.
Ay boyuynca sabit kontrat ta gitmem,her trade yukardaki formül....
ama 1923 iyi bi sistemdir,bunun etkisi var...:rolleyes:;)
-
[QUOTE=saraylı;372234]PY 'nin dünyada bi sürü değğişik uygulaması var..
Mesela şu anda uyguladığım "1923" te bu nasıl yapılır?Bunu anlatayım,yoksa çok farklı uygulama var...
1923 ün ort zararı 400 puan civarında seyrediyor,bu veri var elimde...
Ben ,ort zararda sermayemin en fazla %3 ünü kaybetmek istiyorum..
"fixed percent money management"
yöntemine göre:
K= (S*ST)/(100*Z) dir..
S...............sermaye
ST.............yüzdesel zarar (bende %3)
Z...............ort zarar (1923 te 400 puan)
20.000.- TL varsa:
K=(20000*0,03)/(100*0,400)=15 kontrat çıkar.
her trade de bunu hesaplayıp işlem yaparım...
bilirim ki sistemin ort zararında,%3 kayıp olur.+.
Para çekmeye gelince ,ciddi bi artış olunca da aysonu falan beklemem.
Ay boyuynca sabit kontrat ta gitmem,her trade yukardaki formül....
ama 1923 iyi bi sistemdir,bunun etkisi var...:rolleyes:;)[/QUOTE]
tesekkürler üstad...
1923 takip ettiğimiz kadarıyla oldukca başarılı.
Okudugum forumlarda zararın %2'yi gecmeyecek sekilde olması gerektiginden bahsediyorlar... Zaten 20.000 lira için 15 kontrat neredeyse 5 kaldıraç anlamına gelir ki benim için fazla. normalde 3 kaldıraç güniçi trade amaçlı 4 kaldıraca kadar çıkabiliyorum. (%2 'ye gore islem yapıyormuşum meger)