-
[QUOTE=abka;35570]gecen seneden beri ,tam 13 ay oldu takip ettiğim sistem var(uymasamda)..bir yıl olunca blançoyu sizinla paylaşmak istedim.....eyül2007 den itibaren kazanç ve kayıplar...eylül +9.000,ekim+9.500 ,kasım+8.500,aralık +6.000,ocak(2008)+8.900,şubat +9.100,mart+9.300[COLOR="Red"],nisan-1.700[/COLOR],mayıs+1.100,haziran+2.400,temmuz+8.900,agustos +3.200,eylülde(2008) şimdilik +15.300....vaybe diyorum..ama bende bunun %20 si kadar kar yok..yok baba yok sisteme mutlaka uymak lazımmış..hemde ısrarla...heray ortalama yaklaşık 23 kısa 23 uzun yapılmış...[/QUOTE]
İnanın sisteminiz basit bir HO olsaydı bile gene de çok kazandırırdı.
Sorun sistemin kendi değil, bizim ona uyup uymamamız.
Ve nedense kimse uymuyor.
Daha çok kazanacağını düşündüğü için mi?
Sürekli tedirgin olup, sinyallere uymadığı için mi?
2 kere zararlı işlem yapınca sisteme inancını kaybettiği için mi?
...
...
Sonuçta matematiksel bir durum var.
Sisteme uyulursa para kazanılıyor.
Evet gap ler bir sorun.
Ancak herhangi bir sistemi 10 aylık gibi inceleyin.
Gap lerdeki kayıplar ile kazançlar yaklaşık aynıdır.
Neyse.
-
[quote=teo;35573]bu durum çok sakat, vobdan kazandıgınız halde para alamayabılırsınız, vob paralı aracı kurum garantısınde degıl,
bugun tavan yaparsa, butun parayı kaybeder terste olan, pekı yarın kafadan yıne tavan yaparsa, aracı kurum ters pozısyonda olandan %10 daha parayı nasıl alacak, alamıyacak, cunku adamın parası yok, her seyı kaybetmıs,
Bu nedenlede yarın kazananda parasını alamaz,ustelik ana parası da gıder,aracı kurum temınatı yetmezse, musterı paralarından karsılanır.Vob garantısınde degıl paralar.
Tavan yapsın hemen portfoyu bosaltır.Ve parayı vobdan ana hesaba cekerım...[/quote]
işleme kapanmasının nedeni pozların ayarlanması, kurum bazında stopların temizlenmesidir zaten, no panic;)
-
[QUOTE=mozkan;35575]işleme kapanmasının nedeni pozların ayarlanması, kurum bazında stopların temizlenmesidir zaten, no panic;)[/QUOTE]
tamam ısleme kapandı ama pazartesı kafadan %10 tavan actı,ve tavanda satıcı yok, shorttakı poz nasıl kapatacak ve ekstra %100 parayı nasıl bulacak, kazanana bu parayı kım odeyecek.
Mesele bu...
-
sistemin aylık başarısını kağıda yazıp, ekranın yanına yapıştırmak lazım..kanımca etkili olacaktır...
-
Bigi için:
Arkadaslar endeks kontratları tavan oldugunda kontratlar işleme kapatılmayacaktır. Borsa işlemleri durduruyor gibi bir kavram söz konusu değildir. Bunu aynen hisse senedindeki gibi düşünün. Tavanda belli bir süre satıcı gelene kadar kalabilir. Satıcılar yine gelirse kendiliğinden işlemler devam edecektir. Sadece Vadeli işlemler Borsasının koymuş olduğu gün içinde bir önceki günün uzlaşmasının %-+10 tavan-taban fiyat seviyesi hergün belirlenir. 45,200'den bugün işlem görmeyecektir. Dolayısıyla eğer satıcı gelmezse Alış:45,175'te kalır satıcı olmaz.
Bu konu hakkında çok telefon geldi. Özellikle burayada bilgi için eklemek istedim.
tesekkurler
-
[QUOTE=abka;35570]gecen seneden beri ,tam 13 ay oldu takip ettiğim sistem var(uymasamda)..bir yıl olunca blançoyu sizinla paylaşmak istedim.....eyül2007 den itibaren kazanç ve kayıplar...eylül +9.000,ekim+9.500 ,kasım+8.500,aralık +6.000,ocak(2008)+8.900,şubat +9.100,mart+9.300[COLOR="Red"],nisan-1.700[/COLOR],mayıs+1.100,haziran+2.400,temmuz+8.900,agustos +3.200,eylülde(2008) şimdilik +15.300....vaybe diyorum..ama bende bunun %20 si kadar kar yok..yok baba yok sisteme mutlaka uymak lazımmış..hemde ısrarla...heray ortalama yaklaşık 23 kısa 23 uzun yapılmış...artık hiçbir sistemin yüzüne bakmam..arayış yok..ne dax,nede dow var artık...ekimde bu sistemle pozisyon almaya başlayacagım...[/QUOTE]
Sn. Abka sizin için bir sakıncası yoksa sisteminizde hangi periyotu kullandığınızı sorabilir miyim?
-
[QUOTE=sentinus;35580]Sn. Abka sizin için bir sakıncası yoksa sisteminizde hangi periyotu kullandığınızı sorabilir miyim?[/QUOTE] 5 dakikalık arkadaşlar..her geceye mutlaka sistem dogrultusunda pozisyonla girilmiştir(saat 17;09 daki duruma göre)...
-
[QUOTE=BURAKFX;35578]Bigi için:
Arkadaslar endeks kontratları tavan oldugunda kontratlar işleme kapatılmayacaktır. Borsa işlemleri durduruyor gibi bir kavram söz konusu değildir. Bunu aynen hisse senedindeki gibi düşünün. Tavanda belli bir süre satıcı gelene kadar kalabilir. Satıcılar yine gelirse kendiliğinden işlemler devam edecektir. Sadece Vadeli işlemler Borsasının koymuş olduğu gün içinde bir önceki günün uzlaşmasının %-+10 tavan-taban fiyat seviyesi hergün belirlenir. 45,200'den bugün işlem görmeyecektir. Dolayısıyla eğer satıcı gelmezse Alış:45,175'te kalır satıcı olmaz.
Bu konu hakkında çok telefon geldi. Özellikle burayada bilgi için eklemek istedim.
tesekkurler[/QUOTE]
Sayın Burak, sordugum sorunun cevabını yazarmısınız rıca etsem, bugun tavan yaptı ve tavanda satıcı yok,Pazartesı de tavan yaptı ve tavanda yıne satıcı yok, Bu duurmda %100 para temın edılmesı lazım shortcular ıcın, bu aradıkı farkı nasıl temın edıp longculara odeyeceksınız.
Bıldıgım kadarı ıle vobda bunun garantısı yok,Aracı kurum temınatlarıda kanunen çok cuzi rakamlar, bu durumda aracı kurum temınatı da yetersız kalacaktır.
Bır aydınlatırmısınız bızı lutfen...
-
geceye kısada girmem diye düşünüyordum, ama çıkışı abarttılar.. full kısa
-
mesela 2000 aralıkta 5 seans peşpeşe tavan çekti...kısadakiler ne olurdu...
-
[QUOTE=BURAKFX;35578]Bigi için:
tesekkurler[/QUOTE]
neden oradan dondu peki tesaduf mu. birde daha oncede bu kural var ise neden hic boyle birsey olmadi daha once. gibi iki soru var aklimda.
-
[QUOTE=nyse-dj;35585]neden oradan dondu peki tesaduf mu. birde daha oncede bu kural var ise neden hic boyle birsey olmadi daha once. gibi iki soru var aklimda.[/QUOTE]
tabı bu durumla karsılasmamak ıcın satıs yapabılırler ama trend yukarı ıse bu satıslarda karsılanacaktır..