-
[QUOTE=teo;35582]Sayın Burak, sordugum sorunun cevabını yazarmısınız rıca etsem, bugun tavan yaptı ve tavanda satıcı yok,Pazartesı de tavan yaptı ve tavanda yıne satıcı yok, Bu duurmda %100 para temın edılmesı lazım shortcular ıcın, bu aradıkı farkı nasıl temın edıp longculara odeyeceksınız.
Bıldıgım kadarı ıle vobda bunun garantısı yok,Aracı kurum temınatlarıda kanunen çok cuzi rakamlar, bu durumda aracı kurum temınatı da yetersız kalacaktır.
Bır aydınlatırmısınız bızı lutfen...[/QUOTE]
slm teo
yani insallah öyle bir durum olmaz tabiki ama diyelim bugün yatırımcı dünden short kalmıştı full portföy ile ztn %10 eksi ile bugün portföyünün %75'ini kaybetmiş oluyor. Bugünkü margin callunu pazartesi kapatması gerek. Eger bugün short pozisyounu kaparsa kalan bakiyesi ile piyasaya veda eder. ama senın dediğin gibi shotları tutup piyasa pazartesi günüde tavanla %10 artı açarsa bu sefer pötföy değeri eksi bakiye vermiş olacak. Yani kuruma dahi borçlanmış olacak. bu durumda ztn o gün pozisyonu kapatılıp kuruma olan borcu çıkarılır. Aynı gün bu yatırımcıdan istenir. Eğer yatırımcı borcunu kaopatırsa sorun yok. eger kapatamazsa aradakı farkı kurum, vobdaki kendi kurum temınatından tamamlar gerisi kurum ile yatırımcı arasına kalır. Borc kdr hergün temerrüd faizi işleme konar. Umarım kimsenin başına tabi böyle bir olay gelmez.
saygılar
-
arkadaslar herkesin bir sistemi var degilmi sorum su bu dususu ve cikisi sisteminiz gosterdimi yani 44800 sat 44375 al dedimi.
-
Nazar değmesin benim banka kağıtlarının maaşallahı var. Biri %15 biri %13... Short'ları bozup orta/uzun vade banka kağıtları aldığımı yazmıştım, 3 günde %25 yaptı portföy, kısa vade olud, umarım devamı gelir. Ayrıca herkese bol kazançlar diliyorum...
-
[QUOTE=BURAKFX;35587]slm teo
yani insallah öyle bir durum olmaz tabiki ama diyelim bugün yatırımcı dünden short kalmıştı full portföy ile ztn %10 eksi ile bugün portföyünün %75'ini kaybetmiş oluyor. Bugünkü margin callunu pazartesi kapatması gerek. Eger bugün short pozisyounu kaparsa kalan bakiyesi ile piyasaya veda eder. ama senın dediğin gibi shotları tutup piyasa pazartesi günüde tavanla %10 artı açarsa bu sefer pötföy değeri eksi bakiye vermiş olacak. Yani kuruma dahi borçlanmış olacak. bu durumda ztn o gün pozisyonu kapatılıp kuruma olan borcu çıkarılır. Aynı gün bu yatırımcıdan istenir. Eğer yatırımcı borcunu kaopatırsa sorun yok. eger kapatamazsa aradakı farkı kurum, vobdaki kendi kurum temınatından tamamlar gerisi kurum ile yatırımcı arasına kalır. Borc kdr hergün temerrüd faizi işleme konar. Umarım kimsenin başına tabi böyle bir olay gelmez.
saygılar[/QUOTE]
kim yapmis bu sistemi aksayacagi bastan belli olan seyin aksamasini yatirimciya yuklensin tam turk mantigi. buyuk biri gelecek kapayin yollari misali.
bravo.brv
-
[color=#FF0000][b] 19.09.2008 14:40:52 ABD HAZİNE BAKANLIĞI, ABD PARA PİYASASI FONLARI İÇİN GEÇİCİ GARANTİ PROGRAMI OLUŞTURDU [/b][/color]
ABD Hazine Bakanlığı, ülkenin para piyasası fonu sektörüne destek vermek için büyük bir program açıkladı. Programın hedefi, global krizin etkilemeye başladığı geleneksel olarak güvenli varlıklar olarak bilinen bu fonlara piyasa güveninin artırılması olarak ifade edildi.
Program çerçevesinde Hazine, halka açık para piyasası fonlarının pozisyonlarının sigortda edecek. Fonlar bu programda yer almak için ücret ödeyecekler.
Hazırlanan bu sigorta programı Hazine'nin Borsa İstikrar Fonu'ndan kullanılacak 50 milyar Dolar ile finanse edilecek.
Foreks Haber Merkezi
-
gün sonu bir sorunun yanıtı daha kesinleşecek, vob mu spotu etkiliyor spot mu vobu, hangisine göre analiz daha sağlıklı ve tutarlı vs. vs.
-
[QUOTE=nyse-dj;35588]arkadaslar herkesin bir sistemi var degilmi sorum su bu dususu ve cikisi sisteminiz gosterdimi yani 44800 sat 44375 al dedimi.[/QUOTE]
4 taneden birisi :
10.09.2008 SAT 50825
19.09.2008 AL 43700
Ben uyguladım mı? Hayır Neden? Nisandan beri işlem yapmıyorum!
-
[QUOTE=mozkan;35595]gün sonu bir sorunun yanıtı daha kesinleşecek, vob mu spotu etkiliyor spot mu vobu, hangisine göre analiz daha sağlıklı ve tutarlı vs. vs.[/QUOTE]
Benim görebildiğim kadarıyla VOB spotu etkiliyor! Asıl pozsiyon VOBda laınıyor spot manipüle ediliyor. Belki de spekğüle ediliyor diyenler olabilir ama dün doholün 25 saniyede tabana kadar basılması ve ilk seans %20 olması, üstelik Doğan - Erdoğan tartışması devam ederken oluyorsa manipülasyondur.
-
[QUOTE=VOBiX;35596]4 taneden birisi :
10.09.2008 SAT 50825
19.09.2008 AL 43700
Ben uyguladım mı? Hayır Neden? Nisandan beri işlem yapmıyorum![/QUOTE]
onu demedim bugunku kucuk araliktan bahsetmistim neyse. 14.00 14.25 arasi olan.
-
yazmadan duramıyorum.... :) hastalık artık...
45000 den stop oldum.. inat ettim 45100 den tekrar kısaldım......ilk çıkışta
daha fdow daha yıkılmadı onu bekliyorum...
***lik yapıyor numaradan.......11350 yi gördü...
dediğim gibi önce bir yukarı yapabilirdi..
bundan sonrası önemli .yıkılıyormu yıkılmıyormu iyi bakın...
bütün dünyayı peşine taktı... akşam kaçı görecek aşagıda bilin bakalım.
agzımı bozdurdu numaracı adiler.........
batıkların parasını burdamı çıkarıyorlar şerefsizler ne.....
-
tavana tekrar kısa yazdım dow gece %4 mü yapıcak
-
[quote=mbm;35600]yazmadan duramıyorum.... :) hastalık artık...
45000 den stop oldum.. inat ettim 45100 den tekrar kısaldım......ilk çıkışta
daha fdow daha yıkılmadı onu bekliyorum...
***lik yapıyor numaradan.......11350 yi gördü...
dediğim gibi önce bir yukarı yapabilirdi..
bundan sonrası önemli .yıkılıyormu yıkılmıyormu iyi bakın...
bütün dünyayı peşine taktı... akşam kaçı görecek aşagıda bilin bakalım.
agzımı bozdurdu numaracı adiler.........
batıkların parasını burdamı çıkarıyorlar şerefsizler ne.....[/quote]
Şimdilik gidişatta bir değişiklik yok ama akşam istediğin gibi olur inşallah.:)