Bu da sistem,
Bilmeyenler için;
AL Kutucuğu; Long
SAT Kutucuğu ; longu kapa-Flat
Kırmızo Ok: Açığa sat (kısa)
Yesil Ok: Açık poz kapa-Flat
Sistem bugün hiç ala geçmemiş
[IMG]http://i43.tinypic.com/vdn1it.jpg[/IMG]
Printable View
Bu da sistem,
Bilmeyenler için;
AL Kutucuğu; Long
[IMG]http://i43.tinypic.com/vdn1it.jpg[/IMG]
sistem görmekten öğğkkk geldi artık..:..:
[quote=Astatin;116628]Bu da sistem...[/quote]
bu traşişkoymuş beğenmedim :cool:
daha güzellerini gördük yine senin yapmış olduğun o bakımdan beğenmedim.
göndermeyi taahhüt ettiğin bir kavanoz bal henüz pençeme ulaşmadı :::
[QUOTE=Astatin;116628]Bu da sistem,
Bilmeyenler için;
AL Kutucuğu; Long
[IMG]http://i43.tinypic.com/vdn1it.jpg[/IMG][/QUOTE]
yatay piyasada iyi hoş da asti trendde çalışmaz bu sistem...
[quote=jerfin;116631]yatay piyasada iyi hoş da asti trendde çalışmaz bu sistem...[/quote]
:..::..::..: yanlış yorum
biz kapanırken FDOW 8.425 miş..an itibariyle 8.283...sabah aradaki farka göre vadeliye ayarı verirler sonrası güniçi olan bitene kalmış...
gut nayt VOBORSA .uyk
[QUOTE=Astatin;116632]:..::..::..: yanlış yorum[/QUOTE]
bu tür sistemlerde bar kapanışından sonra poz alındığını ve komisyonu da hesaba katarsan aynı getiri eğrisi oluşmuyor malesef.. hem farklı sistemler gibi geldi bana..:..:
[quote=jerfin;116634]bu tür sistemlerde bar kapanışından sonra poz alındığını ve komisyonu da hesaba katarsan aynı getiri eğrisi oluşmuyor malesef.. hem farklı sistemler gibi geldi bana..:..:[/quote]
zorlama şansını..:) simülasyonda komisyon oranı girilmiş durumda....faiz oranı ise 0 girildi..gerçek performans daha iyi yani :) yanlış gelmiş sana.boks.
Hiç sistem kullanmamış ve sistemlerden asla anlamayan biri olarak jerfının haklı ldugunu astatının sistemının sadece yatayda iş göreceğini trendde işlevsizoldugunu iddia ediyorum:):):)
[QUOTE=Astatin;116635]zorlama şansını..:) simülasyonda komisyon oranı girilmiş durumda....faiz oranı ise 0 girildi..gerçek performans daha iyi yani :) yanlış gelmiş sana.boks.[/QUOTE]
İnanmam gönder sistemi bi de ben bakacağım .dng
Kazandıklarını da işleme koyuyor mu yoksa sabit kontrat mı gidiyor?
unutmadan..bar kapanışından sonra işlem yapılması genelde avantaj oluyor dezavantaj değil...sat sinyalindne sonra genelde ters yukarı hareket aldan sonrada ters aşağı hareket oluyor..verilere iyi bak :) mevzu uygulayabilmek sinyalii.aaa sat geldi ama fiyat yükseliyo deyip tırsana ekmek yok tabi
[quote=VOBiX;116637]İnanmam gönder sistemi bi de ben bakacağım .dng
Kazandıklarını da işleme koyuyor mu yoksa sabit kontrat mı gidiyor?[/quote]
MTX de kaldıraçı seçiyosun sadece..bundada 1....kazandığın para neyse onuda katıp işlem yapıyor...üşenmeyip pıvana çevireceksen göndereyim işlemleri ama bence puan hesabı yanlış...misal 40000 puan kaybettim..para düştü corta..sonra 80000 kazansam 40000 puan kardayım lafta ama aslında ilk parama bile ulaşmadım...%50 kaybettikten sonra eski haline dönmek için %100 kazanmak gerekir hesabı...neyse yaww..bu konuyu konuşmuşttuk zati:::
[QUOTE=Astatin;116635]zorlama şansını..:) simülasyonda komisyon oranı girilmiş durumda....faiz oranı ise 0 girildi..gerçek performans daha iyi yani :) yanlış gelmiş sana.boks.[/QUOTE]
en mükemmel sistem bile gözüme çatak budak görünüyor şu günlerde..:))) mesela kapanışa yakın bir çok sistem bugün 44.200 den ala geçirip sonra da 43.800 den sata geçirdi.. girdi mi 400 puan.. son dk. gelen sinyalle geceye girmek zaten yürek istiyor orası da başka bir muamma..sonra bar kapanışını beklemesen vazgeçebiliyor koyduğu oktan, bar kapanışını beklesen al verdiği yerin 200-300 puan üzerinden poz alabiliyorsun..
trendlerde amenna kazandırıyor sistem, ama trend olduğunu grafiğin üzerine çok basit bir ortalama dahi atsan zaten bakan her göz anlıyor trendin varlığını... yada intikatörlerdeki uyumsuzluklardan veya kesişimlerden de anlayabiliyorsun piyasanın döndüğü noktaları... eee o zaman..!!!
[quote=jerfin;116634]bu tür sistemlerde bar kapanışından sonra poz alındığını ve komisyonu da hesaba katarsan aynı getiri eğrisi oluşmuyor malesef.. [COLOR=red]hem farklı sistemler gibi geldi bana[/COLOR]..:..:[/quote]
ha sen arkadaki grafa takdın :) performans grafının arkasındaki graf ST değil EA görüntüsü..:) yanlış yok...performans grafı ST nin
[QUOTE=tuareg;116636]Hiç sistem kullanmamış ve sistemlerden asla anlamayan biri olarak jerfının haklı ldugunu astatının sistemının sadece yatayda iş göreceğini trendde işlevsizoldugunu iddia ediyorum:):):)[/QUOTE]
geyik sezonunu açalım artık ya reco..:)
[quote=jerfin;116640]en mükemmel sistem bile gözüme çatak budak görünüyor şu günlerde..:))) mesela kapanışa yakın bir çok sistem bugün 44.200 den ala geçirip sonra da 43.800 den sata geçirdi.. girdi mi 400 puan.. son dk. gelen sinyalle geceye girmek zaten yürek istiyor orası da başka bir muamma..sonra bar kapanışını beklemesen vazgeçebiliyor koyduğu oktan, bar kapanışını beklesen al verdiği yerin 200-300 puan üzerinden poz alabiliyorsun..
trendlerde amenna kazandırıyor sistem, ama trend olduğunu grafiğin üzerine çok basit bir ortalama dahi atsan zaten bakan her göz anlıyor trendin varlığını... yada intikatörlerdeki uyumsuzluklardan veya kesişimlerden de anlayabiliyorsun piyasanın döndüğü noktaları... eee o zaman..!!![/quote]
yooo bak bu sistem bugün hiç al vermedi... :) diğer dediklerinin hiç birine katılmıyorum :) sonuçta matematik ortada :) ful kaldıraç basmadığın sürece para kaybetmek imkansız :) indikatörlerden allah korusun...feyk yemede üstlerine yok..yükselişin 39000 dan sonraki indikatörlerine bak...:)
[quote=jerfin;116642]geyik sezonunu açalım artık ya reco..:)[/quote]
valla bana göre mesele yok ama bırcok arkadaş fena halde kızıyor geyık meselesıne:)
[quote=tuareg;116636]Hiç sistem kullanmamış ve sistemlerden asla anlamayan biri olarak jerfının haklı ldugunu astatının sistemının sadece yatayda iş göreceğini trendde işlevsizoldugunu iddia ediyorum:):):)[/quote]
reco naber yaw....göçmen kuşlar gibisn ha.....iddialarını öpüyorum:D
[quote=Astatin;116645]reco naber yaw....göçmen kuşlar gibisn ha.....iddialarını öpüyorum:D[/quote]
gercekten göçmen kus gibiyim, merhaba kardesım yenıden, hersey gönlünce olsun.
[QUOTE=Astatin;116641]ha sen arkadaki grafa takdın :) performans grafının arkasındaki graf ST değil EA görüntüsü..:) yanlış yok...performans grafı ST nin[/QUOTE]
iki görüntüdeki oklar farklı yerdeydi de ondan evet..:..:
[QUOTE=Astatin;116643]yooo bak bu sistem bugün hiç al vermedi... :) diğer dediklerinin hiç birine katılmıyorum :) sonuçta matematik ortada :) ful kaldıraç basmadığın sürece para kaybetmek imkansız :) [COLOR="Red"]indikatörlerden allah korusun...feyk yemede üstlerine yok[/COLOR]..yükselişin 39000 dan sonraki indikatörlerine bak...:)[/QUOTE]
sistem formüllerini çoğu intikatörlerden oluşmuyor mu..!! o zaman bu bir çelişki değil mi..:)))
[quote=jerfin;116647]iki görüntüdeki oklar farklı yerdeydi de ondan evet..:..:[/quote]
sistemlerınızdekı teknık dilden birşey anlamıyorum ama hala jerfın haklı gibime geliyor:..::..:
[QUOTE=tuareg;116649]sistemlerınızdekı teknık dilden birşey anlamıyorum ama hala jerfın haklı gibime geliyor:..::..:[/QUOTE]
zaten asti her zaman haksızdır dimi..:..: yaşasın ittifak..+.:::
[quote=jerfin;116650]zaten asti her zaman haksızdır dimi..:..: yaşasın ittifak..+.:::[/quote]
İttifaktan öte, gece yarısı çıngar çıkarmı derdındeyım daha cok:)
özellikle senle astatın arasında bır kavga baslatabılırmıyım hesabındayım.:D
[quote=Astatin;116651]ys deli etme adamı...sen MTX çalış biraz.kom EA da peşpeşe al sinaylleri (sembol tanımına bağlı olarak) geledbilir..ve peşpeşe sat sinyalleirde gelebilir.ST ise AL dan sonraki ilk satı veya SAT dan sonraki ilk alı görür..
Ayrıca EA da açığa sat ve açık poz. kapat koşulları, eğer sat ve al dan farklı ise, onlar için ayrı semboller tanımlaman gerekir :)
bu iki bilgi ışığında bak bakalım graflar aynımı değilmi :)sen mTX çalış biraz[/quote]
sembol falan, ben bu işte kabala'cılık sezıyorum, tufaya gelme jerfın.
Bir de IŞIK'tan falan söz edilmiş, eşheduenlaılaheıllallah...
[quote=jerfin;116648]sistem formüllerini çoğu intikatörlerden oluşmuyor mu..!! o zaman bu bir çelişki değil mi..:)))[/quote]
Sen hem MTX hem TA çalış biraz..Bir sistem sadece indikatörlerden oluşabilir veya indikatörler ve yazılmış fiyat koşullarındna oluşabilir v.s. çok kombinasyonu var...:..: yani aslında en basit yanıtı şu: hani senin dediğin gibi indikatörlerden oluşan dandik sistemler için bile şunu deriz: indikatörlerin 1 i 2 si 3 ü feyk yiyebilir ama 8 i birden feyk yemez :) heleki doğru koşullar altında formüllerle ilişkilendirilmilerse......üfffffff sıkıldım ben..larossian sen devral vardiyayı :):..: ben senin TSF atraksiyonlı impulslarını - çiziklerini keşfetmekle meşgulum çünkü:..::..:
[QUOTE=Astatin;116651]ys deli etme adamı...sen MTX çalış biraz.kom EA da peşpeşe al sinaylleri (sembol tanımına bağlı olarak) geledbilir..ve peşpeşe sat sinyalleirde gelebilir.ST ise AL dan sonraki ilk satı veya SAT dan sonraki ilk alı görür..
Ayrıca EA da açığa sat ve açık poz. kapat koşulları, eğer sat ve al dan farklı ise, onlar için ayrı semboller tanımlaman gerekir :)
bu iki bilgi ışığında bak bakalım graflar aynımı değilmi :)sen mTX çalış biraz[/QUOTE]
zaten 2 aydır mtx çalışıyorum ve bu saçmalıklardan patlayacak birini arıyorum..:..:.boks. biliyoruz herhalde ST ve AL nin farkını yada al-sat sembollerinin farkını...kom saatlerce beraberiz onlarla, azçok tanıdık birbirimizi..:) ama yinede iddia ediyorum oklar farklı yerlerde...boks. ve bu iki graf görüntülerinin karını matematik aynı hesaplıyo olabilir ama yapılan işlemlerdeki kar hesabı aynı olmaz..::rolleyes:
[quote=tuareg;116653]sembol falan, ben bu işte kabala'cılık sezıyorum, tufaya gelme jerfın.
Bir de IŞIK'tan falan söz edilmiş, eşheduenlaılaheıllallah...[/quote]
layn layn nerdeys eaçık ediyoduk sistemii.allahtan grafları silmişssin alıntıda..sildim grafları..jerfin sistemsiz devam etsin :) keyfi bilir:D:D:D
[quote=jerfin;116655]zaten 2 aydır mtx çalışıyorum ve bu saçmalıklardan patlayacak birini arıyorum..:..:.boks. biliyoruz herhalde ST ve AL nin farkını yada al-sat sembollerinin farkını...kom saatlerce beraberiz onlarla, azçok tanıdık birbirimizi..:) ama yinede iddia ediyorum oklar farklı yerlerde...boks. ve bu iki graf [COLOR=red]görüntülerinin karını matematik aynı hesaplıyo olabilir ama yapılan işlemlerdeki kar hesabı aynı olmaz[/COLOR]..::rolleyes:[/quote]
seni metafizik dünyasına hatta medyum meişe havale ediyorum::::::
[quote=jerfin;116655]zaten 2 aydır mtx çalışıyorum ve bu saçmalıklardan patlayacak birini arıyorum..:..:.boks. biliyoruz herhalde [COLOR=red]ST ve AL[/COLOR] nin farkını yada al-sat sembollerinin farkını...kom saatlerce beraberiz onlarla, azçok tanıdık birbirimizi..:) ama yinede iddia ediyorum oklar farklı yerlerde...boks. ve bu iki graf görüntülerinin karını matematik aynı hesaplıyo olabilir ama yapılan işlemlerdeki kar hesabı aynı olmaz..::rolleyes:[/quote]
ST ve AL ın farkı değil, ST ve EA nın farkı..system tester ve expert advisor:::::::::::: larossssssssssssssss............al vardiyayı
VOBIX allah canını almaya...IHEVA noolmuş öyle be..Allah seni TOKOBA etsin emi
[QUOTE=Astatin;116654]Sen hem MTX hem TA çalış biraz..Bir sistem sadece indikatörlerden oluşabilir veya indikatörler ve yazılmış fiyat koşullarındna oluşabilir v.s. çok kombinasyonu var...:..: yani aslında en basit yanıtı şu: hani senin dediğin gibi indikatörlerden oluşan dandik sistemler için bile şunu deriz: indikatörlerin 1 i 2 si 3 ü feyk yiyebilir ama 8 i birden feyk yemez :) heleki doğru koşullar altında formüllerle ilişkilendirilmilerse......üfffffff sıkıldım ben..larossian sen devral vardiyayı :):..: ben senin TSF atraksiyonlı impulslarını - çiziklerini keşfetmekle meşgulum çünkü:..::..:[/QUOTE]
asıl sen mtx ve TA çalış biraz bence.. o 8 intikatörün şartlarının hepsini sağlayacak bi sistem al-sat sinyali üretebilir mi acaba güldürme beni..:..:
eğer koşullu intikatörlerden bahsediyorsan da ilk koşul sağlandığı zaman ilk sinyal geliyor ve sonra her bir koşul sağlandığında destek ok çıkıyor.. yani içlerinden birisi sinyalden vazgeçtğinde orada üst üste birkaç al-sat oku beliriveriyor..:)
ha intikatörler tü kaka ben fiyatı baz alarak yada ort. baz alarak sistem oluştururum diyorsan da formüle ne gerek var herşey ekranda zaten.:))) ancak teknikten anlamayan birinin o formüllere ve oklara ihtiyacı olabilir..:..:
[QUOTE=Astatin;116658]ST ve AL ın farkı değil, ST ve EA nın farkı..system tester ve expert advisor:::::::::::: larossssssssssssssss............al vardiyayı[/QUOTE]
kendi yazdığını oku o zaman.. kendi kısaltmanı inkar edip değiştiryorsun yani.. eee bu da güzels...:..:
[QUOTE=Astatin;116639]MTX de kaldıraçı seçiyosun sadece..bundada 1....kazandığın para neyse onuda katıp işlem yapıyor...üşenmeyip pıvana çevireceksen göndereyim işlemleri ama bence puan hesabı yanlış...misal 40000 puan kaybettim..para düştü corta..sonra 80000 kazansam 40000 puan kardayım lafta ama aslında ilk parama bile ulaşmadım...%50 kaybettikten sonra eski haline dönmek için %100 kazanmak gerekir hesabı...neyse yaww..bu konuyu konuşmuşttuk zati:::[/QUOTE]
Ben de bu parasal performansı anlamıyom bi türlü.
sadece AL ve SAT diyen ssitem varsa gönder ilk gönderdiğini çeviremedim daha açıyom başlıyorum zor geliyor.
Asti 1000TLlik portföyün var ve tek kontrat sabitr işlem yapıyorsun 4000 puan kaybettin (Bu eder 400TL) sana kalır 1000-400=600TL para. Tek kontrat işlem yapabildiğin için ve temiant 500TL olduğundan işleme devam edebilir durumdasın. İkinci işlemde de 8000 puan kar ettin. Bu da eder 800TL. Sende vardı 600TL. 600+800=1400TL. Ne olmuş 400TL artıya geçmişsin. Ya da -4000+8000=4000 puan kazanmışsın. senin sistmei incelerken de kendi sistmeelrimin performasnına bakarken de en sonda 500TL ne oldu sütununun yanında 100TL ne oldu sütunu vardır. Bu da ilk işlem zararlı sonuçlanınca kontrat yaktımamak için benim ayırdığım marjdır. Zaten 1000TL ile başalyıp 500TL altına indiren sistemi kullanmamak gerek.
Sen diyorsun ki 1000TLlik portföyüm var. Ben deli miyim neden bir kontrat açayım iki kontrat açarım işlemimi. 4000 puan zarar edersem (2x400) 800TL zarar olur. 200TL kaldığından Bi daha da işlem yapamam. Dışardan 300TL eklesem ve 8000 puan yani 800TL kazansam 500+800=1300TL olur. 300TLyi dışardan sokmuştum onu çıkartırım. Gene kalır bana 1000TL. Zaten 1000 TL ile başladım 4000 puan zarar ettim 8000 puan kazandım ama anaparam olduğu yerde duruyor.
Ben de diyorum ki özellikle yeni başlayanlar kontrat başına en az 1000TL ayırırsa ve en az bir ay boyunca da sabit kontrat işlem yaparsa sistemi severler, 4000 puan zarar 8000 puan kar olayını da portföylerinde görürler. Ben bu yüzden puan hesabına bakıyorum. Kontrat başı 1000TL kontrat yaktırmaz adama. VObun avantajlarından biri de kaldıraç olsa da azıcık tokgözlü olmak lazım.
Sistem testleri ile ilgili bir husus daha kapanış fiyatı baz alınarak yapılan işlemlerde sinyal 17:15 kapanışına denk gelkince işlem olmuyor mecbur eertesi güne kalıyor işlem. O zaman da boşluklar nedeniyle fiyat değişiyor. Doğal olarak performasn da değişiyor. Sistem test edildikten sonra bir de grafik üzerine koyulup sinyal yerlerine bakılmalı. Bu tür 17:15 kapanışı gibi yerlere çok denk geliyorsa o ssitem bir daha gözden geçirilmeli. Ben bu gibi durumlarda ertesi gün ilk çubuğun kapanış fiyatını dikkate alıyorum ve sonuçları excellde tutma sebebim bu.
Bunların çoğu farklı bir bakış açısı sunmak adına sana değil yenilere.
[quote=jerfin;116660]1)[COLOR=red]asıl sen mtx ve TA çalış biraz bence.. o 8 intikatörün şartlarının hepsini sağlayacak bi sistem al-sat sinyali üretebilir mi acaba güldürme beni..:..: [/COLOR]
2[COLOR=red])eğer koşullu intikatörlerden bahsediyorsan da ilk koşul sağlandığı zaman ilk sinyal geliyor ve sonra her bir koşul sağlandığında destek ok çıkıyor.. yani içlerinden birisi sinyalden vazgeçtğinde orada üst üste birkaç al-sat oku beliriveriyor[/COLOR]..:)
ha intikatörler tü kaka ben fiyatı baz alarak yada ort. baz alarak sistem oluştururum diyorsan da formüle ne gerek var herşey ekranda zaten.:))) ancak [COLOR=red]3)[/COLOR][COLOR=red]teknikten anlamayan birinin o formüllere ve oklara ihtiyacı olabilir.[/COLOR].:..:[/quote]
1) Üretebilir hem de çatır çatır:::
2) MTX fonksiyonlarına bak +filtreler+her bir indikatöre bir sembol ataman gerekemz
.kom3) bu yorumun tarihe geçecek...
[quote=jerfin;116661]kendi yazdığını oku o zaman.. kendi kısaltmanı inkar edip değiştiryorsun yani.. eee bu da güzels...:..:[/quote]
ne değiştirmeis yaww...mesaj bu;
[I]ys deli etme adamı...sen MTX çalış biraz.kom EA da peşpeşe al sinaylleri (sembol tanımına bağlı olarak) geledbilir..ve peşpeşe sat sinyalleirde gelebilir.[COLOR=red]ST ise AL[/COLOR] dan sonraki ilk satı veya SAT dan sonraki ilk alı görür..
bu iki bilgi ışığında bak bakalım graflar aynımı değilmi :)sen mTX çalış biraz...[/I]
[I] [/I]
[I]mesajda değiştirme yok..reco da alıntı yapmış ordan da bakabilirsin :) ST ve AL değil, ST ve EA....O cümle farklı bir şey diyor ST ise AL'dan sonraki.....boks..boks. kullanmazsn kullanma kardeşim.kom ikna odasımı kuracaz sana şimdi[/I]
[QUOTE=jerfin;116648]sistem formüllerini çoğu intikatörlerden oluşmuyor mu..!! o zaman bu bir çelişki değil mi..:)))[/QUOTE]
Çoğu indikatörden oluşuyor doğru ama işin güzle yanı kendiş şartlarına bağlı çalışan indikatörler hazırlayabiliyorsun. Zaten hazır indikatörler de bir şeylerin türevi
Örneğin :
MACD= mov(C,12,E)-mov(C,26,E)
MACD trigger = mov(mov(C,12,E)-mov(C,26,E),9,E)
istersen bir mov daha alıp daha da yumuşatabilirsin
mov(mov(mov(C,12,E)-mov(C,26,E),9,E),[COLOR="Blue"][B]X[/B][/COLOR],E)
X yerine herhangi bir sayı girilebilir.
Hazır göstergelerde bunlar ve daha niceleri yapılamıyor ama MS ve MTXde yapılabiliyor.
Hazır göstergelerin sapıtma nedeni çoğu kişinin aynı göstergelere bakamsından kaynaklanıyor. Kendi göstergeniz olunca herkes ona bakamıyor. Bak AStiye inanamadım sistemi gönder diyorum sadece geçmiş işlemlerini gönderirim diyor. .kom
[quote=VOBiX;116662]Ben de bu parasal performansı anlamıyom bi türlü.
sadece AL ve SAT diyen ssitem varsa gönder ilk gönderdiğini çeviremedim daha açıyom başlıyorum zor geliyor.
Asti 1000TLlik portföyün var ve tek kontrat sabitr işlem yapıyorsun 4000 puan kaybettin (Bu eder 400TL) sana kalır 1000-400=600TL para. Tek kontrat işlem yapabildiğin için ve temiant 500TL olduğundan işleme devam edebilir durumdasın. İkinci işlemde de 8000 puan kar ettin. Bu da eder 800TL. Sende vardı 600TL. 600+800=1400TL. Ne olmuş 400TL artıya geçmişsin. Ya da -4000+8000=4000 puan kazanmışsın. senin sistmei incelerken de kendi sistmeelrimin performasnına bakarken de en sonda 500TL ne oldu sütununun yanında 100TL ne oldu sütunu vardır. Bu da ilk işlem zararlı sonuçlanınca kontrat yaktımamak için benim ayırdığım marjdır. Zaten 1000TL ile başalyıp 500TL altına indiren sistemi kullanmamak gerek.
Sen diyorsun ki 1000TLlik portföyüm var. Ben deli miyim neden bir kontrat açayım iki kontrat açarım işlemimi. 4000 puan zarar edersem (2x400) 800TL zarar olur. 200TL kaldığından Bi daha da işlem yapamam. Dışardan 300TL eklesem ve 8000 puan yani 800TL kazansam 500+800=1300TL olur. 300TLyi dışardan sokmuştum onu çıkartırım. Gene kalır bana 1000TL. Zaten 1000 TL ile başladım 4000 puan zarar ettim 8000 puan kazandım ama anaparam olduğu yerde duruyor.
Ben de diyorum ki özellikle yeni başlayanlar kontrat başına en az 1000TL ayırırsa ve en az bir ay boyunca da sabit kontrat işlem yaparsa sistemi severler, 4000 puan zarar 8000 puan kar olayını da portföylerinde görürler. Ben bu yüzden puan hesabına bakıyorum. Kontrat başı 1000TL kontrat yaktırmaz adama. VObun avantajlarından biri de kaldıraç olsa da azıcık tokgözlü olmak lazım.
Sistem testleri ile ilgili bir husus daha kapanış fiyatı baz alınarak yapılan işlemlerde sinyal 17:15 kapanışına denk gelkince işlem olmuyor mecbur eertesi güne kalıyor işlem. O zaman da boşluklar nedeniyle fiyat değişiyor. Doğal olarak performasn da değişiyor. Sistem test edildikten sonra bir de grafik üzerine koyulup sinyal yerlerine bakılmalı. Bu tür 17:15 kapanışı gibi yerlere çok denk geliyorsa o ssitem bir daha gözden geçirilmeli. Ben bu gibi durumlarda ertesi gün ilk çubuğun kapanış fiyatını dikkate alıyorum ve sonuçları excellde tutma sebebim bu.
Bunların çoğu farklı bir bakış açısı sunmak adına sana değil yenilere.[/quote]
all the best tokoba..niye benimde kapcaklarım vardır :)...iheva nolcak iheva yemişsin %15 imi.dng
Jerfin iyice diskinecek ama..al sana spot sistemi...spotcuların başı kelmi..onlarda sistem lazım
slmlar..dünkü cortlar duryor.. azcıkta kara geçmiş..çocuklarımın gösterisi vardı lütfi kırdarda..gitar çaldılar..hadise çıktı..düm tek tek..yıkıldı ortalık..fxci duble mc çikin geliyor..bakalım daha cebe koymadık..rahat uyurm..bugün mumlu uyarılarım tuttu memnun oldum..