kim ne derse desin bu piyasada oyuncu sanko. kurum düşüşde 33 altında piyasayı karşılayan kurumların başındaydı özellikle djistf,garan,isc ve ak çiziodu bugün 50 trilyonluk mal bastılar. borsa işde böyle oynanır. delikanlı gibi. helal olsun
Printable View
kim ne derse desin bu piyasada oyuncu sanko. kurum düşüşde 33 altında piyasayı karşılayan kurumların başındaydı özellikle djistf,garan,isc ve ak çiziodu bugün 50 trilyonluk mal bastılar. borsa işde böyle oynanır. delikanlı gibi. helal olsun
[QUOTE=ahfado;35766]Şimdi dow bugün 11400 üstü kapar vede pazartesi fdow bu sevyelerde açar ise yön sizce ne tarafa olur....
DSI nin tavandan kısalması spotta aldığı malların sigortası olamazmı spotta en iyi alıcı...Hemde bu hacimle...[/QUOTE]
Sevgili Ahfado
Sanırım bugün ciddi iş çıkardılar ve işi bitirdiler. Spotta mal çıkmak için bugün fırsat kullanıldı. Tavan olan banka kağıtlarıyla yabancı overall unu arttırdı. Vatandaşta bankalar tavan olunca diğer hisselere saldırdı. İMKB 100 de hiç bir SPK kanunuyla sınırlaması olmayan HALKA ARZ gerçekleşti.
Son yıllarda halka arz vak-a larını biliyoruz.
Bu açıklanmaya çalışılan program Amerikan hazinesine çok büyük yük getirdiği için zaten Dolardan kaçış başladı. Altın yükseliyor. Amerikan hükümeti hisse ve ev fiyatlarını arttırarak seçimi kazanmak istiyor. Fakat bence koltuğu Obama ya yaptıkları son hareketle teslim ettiler. Şu anda can çekişiyorlar. Goldman hariç diğerlerini yağmalama derdindeler:)
Pazartesi vadelide bugün tavandan longlayamayan bir kaç meraklının mallanmasından sonra ters operasyon başlayacaktır.
PY bugün denedi ve VOB da marjın %10 olması sayesinde operasyonu başardı. VOB yönetimi marjı %15 e çıkaracakmış. Bence acele davranmaları lazım. Bu işi yapabileceklerini gördüler.brv
Sevgiler
[quote=catedral;35769]Sevgili Ahfado
Sanırım bugün ciddi iş çıkardılar ve işi bitirdiler. Spotta mal çıkmak için bugün fırsat kullanıldı. Tavan olan banka kağıtlarıyla yabancı overall unu arttırdı. Vatandaşta bankalar tavan olunca diğer hisselere saldırdı. İMKB 100 de hiç bir SPK kanunuyla sınırlaması olmayan HALKA ARZ gerçekleşti.
Son yıllarda halka arz vak-a larını biliyoruz.
Bu açıklanmaya çalışılan program Amerikan hazinesine çok büyük yük getirdiği için zaten Dolardan kaçış başladı. Altın yükseliyor. Amerikan hükümeti hisse ve ev fiyatlarını arttırarak seçimi kazanmak istiyor. Fakat bence koltuğu Obama ya yaptıkları son hareketle teslim ettiler. Şu anda can çekişiyorlar. Goldman hariç diğerlerini yağmalama derdindeler:)
Pazartesi vadelide bugün tavandan longlayamayan bir kaç meraklının mallanmasından sonra ters operasyon başlayacaktır.
PY bugün denedi ve VOB da marjın %10 olması sayesinde operasyonu başardı. VOB yönetimi marjı %15 e çıkaracakmış. Bence acele davranmaları lazım. Bu işi yapabileceklerini gördüler.brv
Sevgiler[/quote]
Herşeyi anladım da neden 10 ekime kadar yüzde 15 marj uygulanıyor neden acaba 10 ekim de 9 ekim değil.Var bir iş bunda.Yoksa yüzde 15 düşecek olmasın bir günde bu meret.:cool::)
[QUOTE=terastockgokhan;35770]Herşeyi anladım da neden 10 ekime kadar yüzde 15 marj uygulanıyor neden acaba 10 ekim de 9 ekim değil.Var bir iş bunda.Yoksa yüzde 15 düşecek olmasın bir günde bu meret.:cool::)[/QUOTE]
Sevgili Gökhan 10 Ekime kadar olduğunu bilmiyordum. Onu atlamışım.
Bundan sonraki hareketleri aşağı olacağı için mümkündür...heyk
Yav aklım almıyor.Dün akşam 10480 gördüğümüze göre o zaman 10490 dan alıcı yokmuş.Bu adamlar nasıl o zaman 10490 dan alış emri girmiyorlardı da şimdi 11490 dan bugün alış emri girdiler.Vay be demek ki biz nasıl 41000 den alış emri girmedi isek sabah 43500 den alış girdi isek demek ki onlar da aynı öyle girdi.Onu bunu bilmem de eğer iyi bir alıcı gelirse pis kitleyecekler gibi bir his var içimde özellikle iki paritede de sert hareketler oluyor.Usd jpy tepeden 100 pip düştü kötü.Bence bugün imkbnin gördüğü en yüksek yer stop konulup short beklenmeli.
[QUOTE=terastockgokhan;35772]Yav aklım almıyor.Dün akşam 10480 gördüğümüze göre o zaman 10490 dan alıcı yokmuş.Bu adamlar nasıl o zaman 10490 dan alış emri girmiyorlardı da şimdi 11490 dan bugün alış emri girdiler.Vay be demek ki biz nasıl 41000 den alış emri girmedi isek sabah 43500 den alış girdi isek demek ki onlar da aynı öyle girdi.Onu bunu bilmem de eğer iyi bir alıcı gelirse pis kitleyecekler gibi bir his var içimde özellikle iki paritede de sert hareketler oluyor.Usd jpy tepeden 100 pip düştü kötü.Bence bugün imkbnin gördüğü en yüksek yer stop konulup short beklenmeli.[/QUOTE]
siz hangi gokhansınız . bildigimiz gokhan mı ? terastockgokhan dan o gokhan oldugunuzu varsayıyorum ama farklıysanız belirtin bence :) eğerki oysanız süper değişim olmuş gerçekten :D
Bir borsa yüzde 7 artı açıyor ve hiç düzeltme yapmadan yüzde 15 e çıkıyor ise ya fena mal verdiler yada devam ederse yüzde 15 değil yüzde 100 artışa ulaşır bu artış.Ama çok yüksek ihtimal hacmin altlarda düzeltme yaparak oluşmayıp tepelerde ve ikinci seans büyük bölümü 2 milyar ytl lik kısmı oluştuğu için 28000 endeks yakın gibi geliyor bana.Birde eğer malı olmayan kişiler çok açığa satmak istedilerse kendine de mal yazıp onları da çizmişlerdir ve daha çok satım imkanı sağlamışlardır.Bu yüzden hacimler hep tepe de ve dipte çok oluşur.Tahminim 28000 bu sefer görülecek.Bu dediğim eğer imkb bugünkü tepesini 3 milyar ytl hacimle geçmez ise ve 2 gün kapanmazsa üstünde sorun yok.Yok geçerse ver elini 56000 ler ve dediğim senaryo sadece bir çöp kutusu olur.Hala ayu piyasasında isek 28000 lere yolculuk başlamalı.
[quote=Nohamura;35773]siz hangi gokhansınız . bildigimiz gokhan mı ? terastockgokhan dan o gokhan oldugunuzu varsayıyorum ama farklıysanız belirtin bence :) eğerki oysanız süper değişim olmuş gerçekten :D[/quote]
Bize ilkokulda noktalama işaretlerinin yanı sıra özel isimlerin büyük harfle yazıldığını öğretmişti pek sevgili HAYRİYE YILMAZ hocam.Cümlenin sonuna nokta koymazsam döverdi beni.Sen şimdi noktayı koy soruyu öyle sor belki istersem cevaplarım bana kalmış.NOHAMURA.Çok merak etme.Pardon çok özür dilerim eklemeyi unuttum noktadan sonra da cümle büyük harfle başlar.
[QUOTE=terastockgokhan;35775]Bize ilkokulda noktalama işaretlerinin yanı sıra özel isimlerin büyük harfle yazıldığını öğretmişti pek sevgili HAYRİYE YILMAZ hocam.Cümlenin sonuna nokta koymazsam döverdi beni.Sen şimdi noktayı koy soruyu öyle sor belki istersem cevaplarım bana kalmış.NOHAMURA.Çok merak etme.Pardon çok özür dilerim eklemeyi unuttum noktadan sonra da cümle büyük başlar.[/QUOTE]
Siz bildiğimiz Gökhan olmalısınız. Yoksa yanılıyormuyum ? Eğer oysanız hoşgeldiniz :D . O değilseniz , yine hoşgeldiniz :D
[quote=Nohamura;35776]Siz bildiğimiz Gökhan olmalısınız. Yoksa yanılıyormuyum ? Eğer oysanız hoşgeldiniz :D . O değilseniz , yine hoşgeldiniz :D[/quote]
Ha şöyle bak ne güzel oldu şimdi.Bildiğin günde 10 000 kontrat dönen Gökhanım.Ama dün rekor kırarak veda ettim voba.16011 kontrat dönmüşüm dün.Sermaye bitti.Ama hala 1e 50 kardayım.
[quote=Nohamura;35776]Siz bildiğimiz Gökhan olmalısınız. Yoksa yanılıyormuyum ? Eğer oysanız hoşgeldiniz :D . O değilseniz , yine hoşgeldiniz :D[/quote]
Senin önceki avatarı msn me koymuştum buradan kaydedip.Millet gülmekten yere yattı ya o nasıl bir duruş o adamda.
Ama ahdim var bir gün 600 milyon ytl ye sahip olursam yani 1 sene içinde falan şu voba 1000 000 kontrat short emri verip gariban ky ler için taban yaptıracam alan benden alsın kazansın.Verirken de yazacam buraya emri veriyorum diye herkes tabandan alsın malımı size paylaştırıyım.600 milyon ytl nin zekatını efg gavuruna yedirmeyin siz alın shortları tabandan yada long da olabilir piyasanın durumuna bağlı o günkü.Ama efg gavuruna dsı gavuruna yedirmeyin paramı.Hakkımı helal etmem sonra.O Gerçi siz bana inanmayıp başkası sanarsınız satanı yine almazsınız tabandan malı daha çok düşer diye.Söz size ben olacam o kişi.Taban olursa hem hatıra diye saklayacak arkadaşlar da saklar resim çekip.Herkes ilerde e bay sitesinde falan satabilirsiniz.