-
[QUOTE=terastockgokhan;35778]Senin önceki avatarı msn me koymuştum buradan kaydedip.Millet gülmekten yere yattı ya o nasıl bir duruş o adamda.[/QUOTE]
Önce geçmiş olsun diliyorum , tez zamanda toparlanırsınız inşallah. Şafak Sezer'in Kutsal Damacana adlı filmini , ses sistemiyle izlemenizi tavsiye ediyorum.
-
İntihar kapanışı düzenliyolar dow için, hafta sonu numaradan kavga yapar yinede çözüme kavuşamaz bunlar, 11425 üstü kaparsa belki inanırım yukarı harekete, yoksa 11420 kapasın olmaz arkadaş, boşuna uğraşıyolar, saygılar.
-
[quote=bull market;35781]İntihar kapanışı düzenliyolar dow için, hafta sonu numaradan kavga yapar yinede çözüme kavuşamaz bunlar, 11425 üstü kaparsa belki inanırım yukarı harekete, yoksa 11420 kapasın olmaz arkadaş, boşuna uğraşıyolar, saygılar.[/quote]
Dün gece de 11050 olmaz kardeşim yazanlar olmuştu.Sıkıysa geçsin diyenler falan çıkmıştı.Geçmedi. Delip geçti.
-
Koca dow, 4 saat yukarı trade edildi dün, bugüb ilk saat gaplı açılışla yukardaydı zaten, toplamda 4,5-5 saatte 1000 puan yukarı demek, dipden %+10 a yakın yükseliş demek, suudi arabistan borsasımı kardeşim bu bikaç saatte %10 artı yapacak.
Hiç akıl kalmamış, hisseler dibi bulduktan sonra %50 artı yapıyor coşuyolar görüntüsü veriliyor, halbuki aynı hisse inmiş beşte bir yada onda biri fiyatına çıksa %50 olur onda birbuçuk, daha nediyim, saygılar.
-
[QUOTE=terastockgokhan;35782]Dün gece de 11050 olmaz kardeşim yazanlar olmuştu.Sıkıysa geçsin diyenler falan çıkmıştı.Geçmedi. Delip geçti.[/QUOTE]
Canım o dün geceydi, dün planlanmış bugün uygulanıyor, haftaya son bulacak, o kadar basit bence, bakalım ölmez sağ kalırsak hepberaber göreceğiz nasılsa.
-
[quote=Musty;35422]FDOW u izleyebileceğimiz adres var mı ?
gecikmeli de olsa.[/quote]
[url]http://www.eltee.de/quotesfuturesym.php[/url] bu linkte canlı grafiğini izleyebilirsiniz.
Buralarda da alternatif izleme yerleri mevcut.
[url]http://www.cbot.com/cbot/pub/page/0,3181,949,00.html[/url]
[url]http://www.adblue.de/dow-jones-future.htm?cID=ADBLUE&iFSsymbols=EYMZ07&iFScompareTo=&iFSperiod=V&iFSvminutes=30&iFSchartsize=575x300&iFSbardensity=LOW&iFSbartype=BAR&iFSstudies=&iFSohlc=true[/url]
işinize yarar umarım..
-
Alın alman ntv kanalı size, dow futur için kumandadan 208 i tuşlayın, diğer sayfalardada borsaları görebilirsiniz, arayın bulun hepsi burda, ama yenilemesi için F5 yapın yada kanalı 210 yap sonra tekrar 208 yap son değerler yenilendiyse karşına geliyor, saygılar.
[url]http://www.n-tv.de/1180.html[/url]
-
[quote=abka;35507]şimdi yaşar erdince sorarım..be adam!tv leri dolaşıp dolar 1,40-50 arasına kadar gidecektir..borsa ya ise asla yaklaşmayın,her tepkide satın diyordu......inanın ky yi mahveden bu adamlardır...[/quote]
Haber ile, yorum ile, işlem yapılacak zaman değilki adam ne yapsın.?Ya sağlıklı sisteminiz olacak ya da yok olacaksınız.Bu kadar basit.Ne yoruma, ne beklentiye,nede başka birşeye gerek varmı.?
50.000 lerden beri Borsa düşecektir diyordu sn.Yaşar Erdinç
Geldik nerelere,ara düzeltmeler tepkiler olacaktır tabiki.O kişi düşecek dediği dönemleri iyi hatırlıyorum ben.
Herkeste endeks'in 80.000 olacağı beklentisi vardı.Geldik nerelere..
Sonuçta kehanet değil onunda yaptığı.Eldeki kriterlerin değerlendirilmesi ile bir sonuca varıyor.
Bu kriterleri FED serbest piyasa mantığına aykırı olarak "açığa satışları yasaklıyorum" der ise veya vergi verenlerin haklarıyla kriz yamamaya çalışıyorsa kim ne yapabilir.
Düşünsenize şimdi VOB'ta SHORT işlemlere yasak getirilmiştir dendiğini.! işmi bu.?
Neyse bir yöne gitsinde nereye giderse gitsin piyasalar.
-
[quote=qazzaq;35078]Uzun süredir sadece okuyucu idim ama bugün terste yakalanan arkadaşlarımıza geçmiş olsun demek ve Mubarek Ramazanlarınızı kutlamak istedim.
Çok şükürki kaya gibi sistemim varda bende zarar edenler kervanına katılmadım.Yoksa bu havada bende kesin dibi boylardım.Yatay olur mızmızlanırız,trend olur mızmızlanırız bu nasıl iştir çözmüş değilim.Bence Bir yöne sürekli gittiği sürece kar ediyor olmamız gerekiyor.
Edilemiyorsa burada bir uygulama problemi var demektir.
Ya kullanılan sistem yanlıştır,
ya pozisyonları açarken seçilen risk capital aşırı yanlıştır,
ya sabırsızlık vardır,
ya kanaatsizlik vardır,
ya işlemlerde disiplin söz konusu değildir,
ya inatçılık ediliyor stoplara kıyılamıyordur ve hatta terste yakalandıkça döner döner deyip ters yönde ağırlık ortalamamı düzelteyim diye ek pozisyonlar açılıyordur,
ya kulaktan dolma veya onun bunun ağzı ile işlemler yapılıyordur.
Bu yazdıklarım zamanında herbiri hiç eksiksiz bende de vardı ve çok ama çok aşırı zararlar etmiştim.
Şu durumda ise VOB ister yataya girsin,ister dikeye girsin,ister trend olsun ister olmasın her halukarda zararlar küçük ama karlar büyük oluyor.Eğer VOB olmasaydı şuan Ülkede kazanılacak tek bir yer olmayacaktı.
Öyleyse edilen zararlarda hatayı kendimizde aramalıyız.VOB'ta değil.Bu yazdıklarımın her biri tek başına VOB ta yeterince ölümcül olmakta.
Bu forumların pekçoğunun ortak noktası genelde forum genelinde zarar sözkonusu ise kar edenlere karşı tavır almak oluyor.Burada böyle birşeye pek rastlamadığım ve ciddi duruşu ile beğendiğim bir yer olduğundan yazmak istedim.
Ben neredeyse borsadanda vobtanda okadar anlamam.Kendi çapımda sağa sola bakarak destek dirençler çizerim falan filan.Fakat işlem adetlerim son 3 aydır gün içleri 50 kontratı ve akşam açık pozisyonda geceye gireceksemde 10 kontratı geçmem.Bu adetlerde edilen kar oranları bir insanı gayet tatmin edecek düzeyde olmakta zaten.İstesem 100-300 kontratlarlada girerim ama zamanında çok yaptığım hatalardandı buda.O yüzden kanaat herzaman istikrarlı büyümeyi yanında getiriyor.
Fakat çok şükürki kullandığım sistemimden gayet memnunum.Aynı bir makina gibi işlemler yaparım.O nederse onun dışına çıkmam,tereddüt etmem.Hele hele yorumları beklentileri filan hiiç okumam.Ha makina ha ben.
Fakat bu seviyeye gelebilmek için büyük bedeller ödedim.Bunlar yazmakla anlaşılamıyor.Kişinin mutlaka yaşaması gerekiyor.Bir nüsübet, bin nasihat boşa dememişler.
Bu şekilde yaptığım işlemler[B] 01Eylülden 17 Eylüle[/B] kadar [B]45 [/B]tane filan oldu.
Bunlardan karlı olanlarının toplamında [B]13.375[/B] puan alabildim
Bunlardan zararlı olanlarının toplamında [B]5.000[/B] puan zarar yazdım ve
Bugüne [B]NET:+8.300 puanım oluşmuş[/B].GAP ile edilen zararlar dahil.
Ben birde bu ay az kazandık bile diyebiliyorum.Hele son 1-2 ay ile kıyaslarsam.Neticede Bugünlerimize şükür edelim.
Kendi adıma şunu söyleyebiliyorum ki:
Eğer zarar etseydim dahi ettiğim zarara değilde daha çok kullandığım sistemin hatalı olmasına üzülürdüm.Bazen ben sistem LONG diye bağırırken, aksine SHORTta kalırdımda bir dünya zarar ederdim.Ama bu ettiğimin kendi hatamdan olmasından ötürü zerre üzülmezdim.Çünkü edilen zararlar eğer sistem iyi ise mutlaka geri alınır.Yok sistem kötü ise ozaman neyle geri alacakmışım ben ona yanardım.
Bunu şu cümlemle bağlamak istiyorum,
Önemli olan tek şey Sağlıktır.Gerisi herzaman gelir.Can çıkmadıkça rızk kesilmezmiş.VOB denen şeyde bukadar kaybediliyorsa bir okadarda kazanılabiliyor demektir.Fırsatlar ise asla bitmez.O fırsatların herzaman içinde olabilmek için ise her karlı işlemin sonunda şöyle deniyor olunmalıdır; "Tüüüüh, keşke 10 kontrat yerine 100 kontrat açsaymışım" işte bunu soldan soldan Şeytan bize üfler.Şeytanını yenen herşeyi yener.
Kalın sağlıcakla[/quote]
Dün 3-4 tane işlem yaptım sistem gereği ve 1000 küsür puan karda geceye yine sistem gereği LONG girmiştim.
Ay başından bugüne kadar 8.300 puanı almıştım ama sabah bir baktım 5.000 birden kar gelmiş oldu ve hala LONG açık olarak hafta sonuna girdim.
Ben anlamam cazdan müzikten, zabazingo LONG gir dedi long girdim.Fakat gecelere 10 kontrat girdiğimden sorun yok.Gündüzlerde ise 30-40 kontratı aşmamaya dikkat ediyorum.
Gerçi 10 kontrat bile mucizevi bir biçimde 5.000YTL yi tek kalemde verdi şaştım kaldım.
-
ŞU HABER GELECEK İÇİN BEKLENTİ YARATACAKTIR.BENCE ATLANMAMALI.
"
Dün itibariyle piyasalarda güven bunalımının en azından kısa vade de kırılmasını yol açan gelişme, ABD Hazine Bakanı Paulson'ın 1989 yılında kurulmuş Resolution Trust Corparation benzeri bir fon kurabileceklerini açıklaması olmuştur. 80'li yıllarda ABD'de çıkan mevduat ve kredi krizi sonrası hükümet bir çok önlem almış, bu önlemlerden karşılık alınmaması sonrasında Resolution Trust Corparation (RTC) kurulmuştu. Buna göre RTC, sorunlu kredi ve enstrümanları finans şirketlerinden satın alıyor (finans şirketleri rahatlatılıyor), piyasaların normalleştiği dönemlerde ise bunları satıyordu.
Günümüzde ise benzer bir şekilde kurulması öngörülen RTC Fonunun, mortgage ve türev enstrümanlara dayalı olarak sürekli zarar yazan bankaların portföylerindeki zararlı atık konumundaki bu enstrümanları satın alınması ve bu bankaların zarar yazarak sermaye kaybı yaşamasının önüne geçilmek istenmekte. Önüne geçilmek istenmekte diyoruz, çünkü şu an ABD'de seçimler öncesinde kongreden bu tip bir kararın çıkması için iktidardaki Cumhuriyetçiler'e Demokratlar'ın destek olması gerekiyor. Aksi takdirde bu plan da suya düşebilir.""
Kaynak: Merkez Menkul Degerler AS
ve [B]ABD kongresinde RTC Fonu görüşmelerinin [COLOR=Blue]26 Eylül[/COLOR][/B] [B]tarihinde başlayacağı bildirildi.[/B]
26 EYLÜLbencede kritik bir dönemeç olacaktır.Eğer bu karar yasallaşırşa düşüşler alım fırsatı olarak kalır.Yok kabul edilmezse bu durumda endex gerçekten 2$ seviyelerine kadar sn.Yaşar Erdinç'in dediği yerlere kadar gelebilirde.
Sonuç olarak ortalık hala dumanlı.Kurtlar dumanlı sisli havayı severmiş.
Havanız nasıl olursa olsun, sinyal zımbırtınız sağlıklı olsun diyorum.
iyi tatiller
-
forumdan ayrılamıyorum yahu git gel sayfayı yenile tik oldu :)
-
[quote=qazzaq;35078]Uzun süredir sadece okuyucu idim ama bugün terste yakalanan arkadaşlarımıza geçmiş olsun demek ve Mubarek Ramazanlarınızı kutlamak istedim.
Çok şükürki kaya gibi sistemim varda bende zarar edenler kervanına katılmadım.Yoksa bu havada bende kesin dibi boylardım.Yatay olur mızmızlanırız,trend olur mızmızlanırız bu nasıl iştir çözmüş değilim.Bence Bir yöne sürekli gittiği sürece kar ediyor olmamız gerekiyor.
Edilemiyorsa burada bir uygulama problemi var demektir.
Ya kullanılan sistem yanlıştır,
ya pozisyonları açarken seçilen risk capital aşırı yanlıştır,
ya sabırsızlık vardır,
ya kanaatsizlik vardır,
ya işlemlerde disiplin söz konusu değildir,
ya inatçılık ediliyor stoplara kıyılamıyordur ve hatta terste yakalandıkça döner döner deyip ters yönde ağırlık ortalamamı düzelteyim diye ek pozisyonlar açılıyordur,
ya kulaktan dolma veya onun bunun ağzı ile işlemler yapılıyordur.
Bu yazdıklarım zamanında herbiri hiç eksiksiz bende de vardı ve çok ama çok aşırı zararlar etmiştim.
.....
[/quote]
geceye full girilecek hem de 5 dakikalık verilerle
trende karşı durulacak (olmazsa olmaz)
bazen sisteme bazen hislere göre karar verilecek
sistemin risk ve para yönetimi kısmı önemsenmeyecek
kademecilik yapılacak
1 ayda belki de bir yılda alınanlar tek bir günde verilecek
trentte verilenlerin tek bir günde alınması hayal edilecek
her zararlı işlemde yeni sistem kurulacak
matematik yerine ümit ve korku ile işlem yapılacak
asla stop yapılmayacak