-
[QUOTE=terastockgokhan;35905]Evet Osman senin nasıl bir adam olduğunu güzelce anlattı.Ben de güzelce buraya yazdım daha ne olsun.Varmı bir tane yanlış.Ben istersem 1 değil 1000 tane ile de yazarım ama gerek varmı buna.Senin amacın falan umrumda değil koç.Git sen teocuğunun kıçını öperek yaşamaya devam et.Uzak dur be abi benden.Senle uğraşacağıma sıcak evimden şu anda İstanbulda o özlenen güzel yağmurun pencere camımdan nasıl süzüldüğünü izliyorum.Kafamı ütüleme.[/QUOTE]
o kadar ruh dunyasi sikintili insanlarsinizki 1 degil 1000 tane yazarim diyorsun
yaz bakalim ne yazacaksan uzeri kapali konusup insanlarin kafasinda nedir acaba diye soru isareti yaratiyorsun tam psikolojiye oynuyorsun
dedigim gibi ronaldinho osman ile ozelden yazismam olmustur
ronaldinho isim,mail,meslek istedi bende arkadasi sikintili gorup vermedim
bu olay bu kadar basittir
insan olan herkese mailimde sohbetimde aciktir
-
[quote=follow;35906]simdi akilli olacaksin bana oglum diye hitap etmeyeceksin
yukarida yazdigin gibi osman senin oglunsa o zaman ozur dilerim sert ciktigim icin.Ronaldinho ya oglum diye hitap et.
dedigim gibi sikintili adamlara mailimi vermem
burada mail adresimi isteyipte vermedigim tek kisi ronaldinho dur.[/quote]
Ronaldinho gibi bir adama vermediysen,benim için zaten bitmişsindir.Senden daha msn mi isteyecem sen kimsin ki.Sen teocuğunla hayatına devam et.Sen teo gibi benim msn listemde olma şerefine erişemezsin zaten.Osman da zaten istemiş güzellikle ama sen reddetmişsin.Osmanın da pek umrunda değilsin.O yüzden sen borsa yorumu yap benle fazla içli dışlı olma teocuğunla olduğun gibi.Şimdi bak işine.
-
[QUOTE=terastockgokhan;35909]Ronaldinho gibi bir adama vermediysen,benim için zaten bitmişsindir.Senden daha msn mi isteyecem sen kimsin ki.Sen teocuğunla hayatına devam et.Sen teo gibi benim msn listemde olma şerefine erişemezsin zaten.Osman da zaten istemiş güzellikle ama sen reddetmişsin.Osmanın da pek umrunda değilsin.O yüzden sen borsa yorumu yap benle fazla içli dışlı olma ronaldinhocuğunla olduğun gibi.Şimdi bak işine.[/QUOTE]
ben bir seyi anlamadim
bu olay ronaldinho ile bizim aramizda
ayrica ronaldinhonun cezasi bitti,yazabiliyor
sen ne sebeple aramizda laf tasiyorsun ?
hadi birazda ronaldinho nicki ile yaz :D:D
ayrica yalniz teo ile degil forumdan baska arkadaslarlada gayet seviyeli sekilde chat yapiyoruz
bak dikkat et chat yapiyoruz diyorum
yani konusabiliyoruz,anlatabildimmi,ahlaki seviyeye,kulture sahip herkesle chat yapiyoruz fikir paylasiyoruz
dogru biz sizin mail listenize giremeyiz.
-
[quote=follow;35910]ben bir seyi anlamadim
bu olay ronaldinho ile bizim aramizda
ayrica ronaldinhonun cezasi bitti,yazabiliyor
sen ne sebeple aramizda laf tasiyorsun ?
hadi birazda ronaldinho nicki ile yaz :D:D
ayrica yalniz teo ile degil forumdan baska arkadaslarlada gayet seviyeli sekilde chat yapiyoruz
bak dikkat et chat yapiyoruz diyorum
yani konusabiliyoruz,anlatabildimmi,ahlaki seviyeye,kulture sahip herkesle chat yapiyoruz fikir paylasiyoruz
dogru biz sizin mail listenize giremeyiz.[/quote]
Abi gözünü seveyim haraç sisteminle piyasadan haracı almaya devam et ama ne olur uzak dur benden.Boş zaman harcama benle.
-
[QUOTE=terastockgokhan;35911]Abi gözünü seveyim haraç sisteminle piyasadan haracı almaya devam et ama ne olur uzak dur benden.Boş zaman harcama benle.[/QUOTE]
tabiki gokhancim hay hay :..::..:
battigin icin uzuldum
yorumlarini bekliyoruz.
-
[QUOTE=terastockgokhan;35911]Abi gözünü seveyim haraç sisteminle piyasadan haracı almaya devam et ama ne olur uzak dur benden.Boş zaman harcama benle.[/QUOTE]
Sayın terastockgokhan ; yeterince tarafsız olmaya çalışıyorum ama bunun için başka yapabileceğim hiçbirşey yok.
Ronaldinho ve terastockgokhan ın aynı kişi olduğu tespit edilmiştir.
[IMG]http://img131.imageshack.us/img131/387/ronalteratf6.png[/IMG]
-
[QUOTE=HeLLiM;35913]Sayın terastockgokhan ; yeterince tarafsız olmaya çalışıyorum ama bunun için başka yapabileceğim hiçbirşey yok.
Ronaldinho ve terastockgokhan ın aynı kişi olduğu tespit edilmiştir.
[IMG]http://img131.imageshack.us/img131/387/ronalteratf6.png[/IMG][/QUOTE]
piyasalar sikintili,insanlar batiyor cikiyor,burada elimizden geldigince birbirimize yardim etmeye calisiyoruz
yeri geliyor bizde stres oluyoruz ustune ustluk birde PSIKOLOJIK ACIDAN SIKINTILI INSANLARLA ugrasinca dahada yoruluyoruz
sn hellim forumumuzun temiz kalmasinda gosterdiginiz hassasiyetten dolayi
SIZI ALKISLIYORUM .brv.brv.brv.brv
-
Tekrar...
[COLOR=black][FONT=Verdana]Bizim sorular güme gitmesin diye tekrarlıyorum.Soruların cevabını bilmeyip ek sorular soracakları da soru sormaya davet ediyorum.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][quote=mavi;35890]Sayın BURAKFX,[/quote][/FONT][/COLOR][quote=mavi;35890]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Sayın VOBİX' ten aldığım bilgiye göre yatırımcının 50.000 YTL ye kadar parası TMSF tarafından sigortalı.Size bir kaç sorum olsa da hepimizi aydınlatsanız.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]1.Mevduatlara verilmiş 50.000 YTL lik sigorta VOB'da yatırım yapan ve parası takasbankta duran kişiyi kapsıyormu? [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]2.Diyelimki Aracı Kurum Yatırımcının bilgisi haricinde Yatırımcının parasını takasbanktan çekti ve battı.Bu durumda Yatırımcının parası ne olur?[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]3.Diyelimki Aracı Kurum battığında Yatırımcının Kısa veya Uzun pozisyonu var VOB'da, dolayısıyla takasbank nezdinde.Başka bir aracı Kuruma virman ve pozisyon kapatmak kaç günü alır yaklaşık?[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Sorumu Sayın BURAKFX'i o an seans odasında gördüğüm için ona hitaben sordum.Fakat bu konularda bilgisi olan tüm arkadaşlar üstlerine alır ve yanıtlarlarsa sevinirim.[/FONT][/COLOR][/quote]
-
[QUOTE=mavi;35890]Sayın BURAKFX,
Sayın VOBİX' ten aldığım bilgiye göre yatırımcının 50.000 YTL ye kadar parası TMSF tarafından sigortalı.Size bir kaç sorum olsa da hepimizi aydınlatsanız.
1.Mevduatlara verilmiş 50.000 YTL lik sigorta VOB'da yatırım yapan ve parası takasbankta duran kişiyi kapsıyormu?
2.Diyelimki Aracı Kurum Yatırımcının bilgisi haricinde Yatırımcının parasını takasbanktan çekti ve battı.Bu durumda Yatırımcının parası ne olur?
3.Diyelimki Aracı Kurum battığında Yatırımcının Kısa veya Uzun pozisyonu var VOB'da, dolayısıyla takasbank nezdinde.Başka bir aracı Kuruma virman ve pozisyon kapatmak kaç günü alır yaklaşık?
Sorumu Sayın BURAKFX'i o an seans odasında gördüğüm için ona hitaben sordum.Fakat bu konularda bilgisi olan tüm arkadaşlar üstlerine alır ve yanıtlarlarsa sevinirim.[/QUOTE]
Sevgili Mavi
Bildiğim kadarıyla cevapliyim.
1- Vobdaki parayı kapsamıyor.
2- Vob da böyle bir durumda sabun oluyor.
(Geçenlerde müşteri hesaplarıyla vobda oynadığı için batan X kurumunda rakam çok büyük olmadığı için çok ciddi bir sorun olmadı diye biliyorum)
3- Başka aracı kuruma virman yok vob da. Aracı kurumda önce hesaplaşmada olur arkasından alacaklılar kurumun vob teminatından paralarını kalırsa alırlar.
İşin aslı şu: "Ücrete tabidir".kom
Bunu Türkiye de ki aracı kurum ve banka yöneticileri dahil bilmezler bilseler dahi dile getirmezler.
İster en büyük banka ister en küçük kurum olsun aracı kurumun battığı andaki vob pozisyon raporu önemlidir. Aslında günlük vob pozisyyon raporu aracı kurum batmasa dahi son derece önemlidir.
Vob da mahsublaşma esasına göre işlem yapılır. Herhangi bir gün A aracı kurumunun müşterilerinin endeks kontratlarında toplamda 2000 uzun 12000 kısa olduğunu varsayalım. Bakiye 10000 kısadır. Döviz kontratı içinde geçerlidir. Vobun limit up tavan kapatıp ertesi günde devam ettiği durumda 2000 uzun konrat içinde dahi olsanız paranızı alamazsınız. Hatta hiç bir pozisyonda olmayıp paranız vob da nakit olarak dursa dahi paranız buharlaşabilir. Çünkü mahsuplaşma gereği karşı aracı kuruma sizin aracı kurumunuz vob müşterilerinin en büyüğünden başlayarak ödeme yapacaktır. Aracı kurumun vob daki teminatı bu durumda devreye girmez. Zaten girsede teminatlar bir çok kurumda düşük olduğu için sizi kurtarmaz. (Teminatlar işlem hacmiyle orantılıdır)
Tavsiyem Aracı kurumunuzun vob daki pozisyonunu takib etmeniz ve kritik durumlarda parayı vobdan cari hesabınıza aktarmanızdır.
Pazartesi sabahı bir çok aracı kurumda long pozisyondan kar edenlerin karlarının hesaplarına geçmesi gecikecektir. En geç 14:30 da hesaplara yansıması gerekir. Yansımazsa eyvah:(
sevgiler
-
Arkadaşlar yurt dışında oynayanlar metastock için data feedlerini nasıl ve nereden alıyorlar, bir yardım rica edeyim.
Ben mevcut durumda bunu matriksten metastocka aktarıyorum.Ama matriks kullanmak istemezsem, matrikste yaptıgım gibi,dax,sp, dow jones datalarını hangi programı kullanarak metastocka real time aktarabilirim.
Esignal.com ve quatecenter.com demosunu indirdim fakat bu özeliği göremedim, bunlar matriks gibi programlar ama metastock aktarımları yok.
Msdownloader gibi bir şey mi olması lazım.Ama bunu yurt dışı firmaları ile yapmak istiyorum,matriks ile değil,Sanırım Matrikste datalar gecikmeli geliyor.
-
[QUOTE=teo;35917]Arkadaşlar yurt dışında oynayanlar metastock için data feedlerini nasıl ve nereden alıyorlar, bir yardım rica edeyim.
Ben mevcut durumda bunu matriksten metastocka aktarıyorum.Ama matriks kullanmak istemezsem, matrikste yaptıgım gibi,dax,sp, dow jones datalarını hangi programı kullanarak metastocka real time aktarabilirim.
Esignal.com ve quatecenter.com demosunu indirdim fakat bu özeliği göremedim, bunlar matriks gibi programlar ama metastock aktarımları yok.
Msdownloader gibi bir şey mi olması lazım.Ama bunu yurt dışı firmaları ile yapmak istiyorum,matriks ile değil,Sanırım Matrikste datalar gecikmeli geliyor.[/QUOTE]
En popüler olanı Router ve Bloomberg. Bunların ücretleri oldukça yüksek. Bloomber ekranı bildiğim kadarıyla aylık 1200 usd gibi.
Bizim yerli firmalarda eskiden bu dataları ücretsiz alırken artık yurt dışı data sağlayıcıları ücret taleb ettikleri için elemanlar zorlanıyo:)
Eur/jpy longla üstad.
-
[quote=catedral;35916]
İster en büyük banka ister en küçük kurum olsun aracı kurumun battığı andaki vob pozisyon raporu önemlidir. Aslında günlük vob pozisyyon raporu aracı kurum batmasa dahi son derece önemlidir.
Vob da mahsublaşma esasına göre işlem yapılır. Herhangi bir gün A aracı kurumunun müşterilerinin endeks kontratlarında toplamda 2000 uzun 12000 kısa olduğunu varsayalım. Bakiye 10000 kısadır. Döviz kontratı içinde geçerlidir. Vobun limit up tavan kapatıp ertesi günde devam ettiği durumda 2000 uzun konrat içinde dahi olsanız paranızı alamazsınız. Hatta hiç bir pozisyonda olmayıp paranız vob da nakit olarak dursa dahi paranız buharlaşabilir. [B]Çünkü mahsuplaşma gereği karşı aracı kuruma sizin aracı kurumunuz vob müşterilerinin en büyüğünden başlayarak ödeme yapacaktır.[/B] Aracı kurumun vob daki teminatı bu durumda devreye girmez. Zaten girsede teminatlar bir çok kurumda düşük olduğu için sizi kurtarmaz. (Teminatlar işlem hacmiyle orantılıdır)
Tavsiyem Aracı kurumunuzun vob daki pozisyonunu takib etmeniz ve kritik durumlarda parayı vobdan cari hesabınıza aktarmanızdır.
Pazartesi sabahı bir çok aracı kurumda long pozisyondan kar edenlerin karlarının hesaplarına geçmesi gecikecektir. En geç 14:30 da hesaplara yansıması gerekir. Yansımazsa eyvah:(
sevgiler[/quote]
YYY kurumununun en büyük yatırımcısı olan xxx kişisi perşembeden 3000 lot long olsun, cuma tavanından da pozisyonunu kapatmamış olsun. Aynı kurumdaki diğer yatırımcılar toplamda 7000 lot ile çıktıkta shortlayan grubtan olsun. Şimdi diyelimki pazartesi bir tavan daha geldi, bu durumda xxx hesabına ulaşamayacak sizin mantığınızla, çünkü toplamda kurum bazında -4000 lotun yol açtığı zarar var. Ben bu hesabı anlamadım.