-
[QUOTE=mozkan;35919]YYY kurumununun en büyük yatırımcısı olan xxx kişisi perşembeden 3000 lot long olsun, cuma tavanından da pozisyonunu kapatmamış olsun. Aynı kurumdaki diğer yatırımcılar toplamda 7000 lot ile çıktıkta shortlayan grubtan olsun. Şimdi diyelimki pazartesi bir tavan daha geldi, bu durumda xxx hesabına ulaşamayacak sizin mantığınızla, çünkü toplamda kurum bazında -4000 lotun yol açtığı zarar var. Ben bu hesabı anlamadım.[/QUOTE]
Sizin anlamanıza gerek yok. sayın YYY parası buharlaşınca anlar:)
Olay tamamen aracı kurumun dışında [B]mahsuplaşma esası[/B]na göre... Bu kurumun 4000 kısası varsa karşı aracı kurum bu kurumdan parayı almadan müşterilerinin hesabına geçemez. 4000 kısa x kurumu yıkmayabilir. Burda 20000 uzun 30000 kısa olan kurumlar var.
-
Sayın catedral,
Bildiğim kadarı diye başlayan cevabınız için teşekkür ederim.Risk yönetiminin bence en önemli parçası haline geldiğini önümüzdeki 1-2 yıl içinde bazılarımızın acı bir şekilde öğreneceğini düşündüğüm sorularıma gösterilen ilgi eksikliğinin nedeni, umarım geçmişte yaşananların bilinçli bir şekilde unutturulmaya çalışılması değildir.
Bol şanslar...
-
[QUOTE=mavi;35923]Sayın catedral,
Bildiğim kadarı diye başlayan cevabınız için teşekkür ederim.Risk yönetiminin bence en önemli parçası haline geldiğini önümüzdeki 1-2 yıl içinde bazılarımızın acı bir şekilde öğreneceğini düşündüğüm sorularıma gösterilen ilgi eksikliğinin nedeni, umarım geçmişte yaşananların bilinçli bir şekilde unutturulmaya çalışılması değildir.
Bol şanslar...[/QUOTE]
Bildiğim kadarıyla olan cevabım sizin sorularınızın karşılığı idi....
Ama esas dikkat edilmesi gereken işin aslı olarak yazdığım paragraftır ki... Umarım yaşanmaz:(
-
vobtaki parasıyla full oynayanlar için
perşembe uzlaşma 41,050
cuma margin call seviyesi 42,550
cuma paranın buhar seviyesi 47,050 idi
tavan nedeniyle 45,175 ötesine gidilemedi, cuma açılışta 42,550 nin çok çok üzerinde olduğumuz için zaten full oynayanlara ya poz kapattırıldı, yada ek teminat yatırmaları istendi. yani perşembeden kısa girenlerin büyük çoğunluğunun tavan nedeniyle sisteme getirdiği kurumsal risk zaten azaldı.hiç nefes almadan ama sindire sindire tavana gitmemizi ise ben kısacıların parça parça poz kapatmalarına bağlıyorum.
-
Iyi aksamlar,
Cuma gunu 2. seansi izleyemedim kacirdim tarihi gunu ama ilk seansa ait zor gorulur cinsten bir tablo olusturmustum, paylasayim istedim :)
[IMG]http://img253.imageshack.us/img253/561/tavannf1.jpg[/IMG]
-
Sayın mozkan,
Cuma günü yaşananları sadece bir prova olarak değerlendirirsek ve hiç fırsat vermeden tavan veya tabanlara neden olabilecek gelişmelerde Sayın catedral'in neye dikkat çekmek istediğine dikkat edersek, hepimizin kaldıraçlar konusunda ve aracı kurumlar konusunda daha dikkatli olmamız gerektiği sonucuna varmamız gerekir.Yani olmamışı ve ne gibi önlem almaya çalışabilirizi düşünmeye çalışıyoruz.
Bol şanslar.
-
[QUOTE=mavi;35931]Sayın mozkan,
Cuma günü yaşananları sadece bir prova olarak değerlendirirsek ve hiç fırsat vermeden tavan veya tabanlara neden olabilecek gelişmelerde Sayın catedral'in neye dikkat çekmek istediğine dikkat edersek, hepimizin kaldıraçlar konusunda ve aracı kurumlar konusunda daha dikkatli olmamız gerektiği sonucuna varmamız gerekir.Yani olmamışı ve ne gibi önlem almaya çalışabilirizi düşünmeye çalışıyoruz.
Bol şanslar.[/QUOTE]
Kaldıraçlar konusu kişilerin kendi tasarrufudur. Bazı aracı kurumlar (özellikle banka kurumları) vip müşterilerine 1/10 kaldıraç uygularken standart müşterilerine 1/5 uygulamaktadır.
Aracı kurum konusu ise.. Pozisyonları dengeli işlem hacmi yüksek küçük oyuncuların çoğunlukta olduğu kurumlar daha güvenlidir diye düşünüyorum.
Çünkü işlem hacmi yüksek olunca VOB teminatı o oranda yükselir.. Küçük oyuncuların pozisyonları dağınıktır.. Tekne tek terafa yatmaz.. Pozisyonlar dengeli olur.
-
[quote=catedral;35934]
...Aracı kurum konusu ise.. Pozisyonları dengeli işlem hacmi yüksek küçük oyuncuların çoğunlukta olduğu kurumlar daha güvenlidir diye düşünüyorum.
Çünkü işlem hacmi yüksek olunca VOB teminatı o oranda yükselir.. Küçük oyuncuların pozisyonları dağınıktır.. Tekne tek terafa yatmaz.. Pozisyonlar dengeli olur.[/quote]
Çok mantıklı...
Aklınıza geldikçe şeytanın ayrıntıda gizlendiği bu gibi bilgileri paylaşmanızı bekliyor olacağız.
-
[quote=mavi;35931]Sayın mozkan,
Bol şanslar.[/quote]
olay çok basit aslında toplam paranın en fazla %10 unu voba ayıracaksın, bu %10 u da bir kaç kuruma dağıtacaksın, benim 4 kurumda vob hesabım var, hangisinden oynamak istersem oradan oynuyorum, bu bana sn. catedralin belirttiği riskten kaçınma yanında, aynı kontratla değişik zaman dilimlerinde (birinde 15 min diğerinde 60 min vs.) oynama, aynı kontratta çok önemli datalarda hem kısa hem uzun olma, biri kitlendiğinde diğerini kullanma gibi fırsatları da sunuyor. sorun varsa çözüm de var :..:
-
Merhaba tüm forumculara
Buraya kadar okuma frsatı bulduğum şeylerden anladığım şudur,
Bence XX Yatırım gibi büyük bankalar arasında neredeyse 1 numara olan bir banka üzerinden VOB yapmak bence daha güvenlidir.Hesap açmak bile min. 200.000$ istiyorlar.Hele hele böyle bir bankanın böyle agresif sonuçlarla memlekette dolaşması bana imkansız gibi gelmekte.Bunlar kalır ama ufak aracı kurumlar gidebilir derim ben düz mantık ile.
100 tane KY nin sermayesini toplasan, oradaki 1 tane adamın carisi ancak ediyor.
Ayrıca KY nin çok olduğu kurumlarda sürekli yeni hesap açılışları olmasa onlar zaten topu atarlardı.Krize ne hacet.KY'nin %70 i son dönemde yok olmuştur zaten.Son 3-4 gün VOB taki en yakın vadelinin kademelerine bakmıyormusunuz.İn cin top atıyor.Adam kalmamış.1ila 5 kontrat arasındaydı bir ara kademeler.VOB bu sığlıktan ötürü çabucak yukarı koptuya zaten.
Ayrıca Doğru,Tekne tek tarafa yatmadan da batmaz ama onlar batıyorsa zaten Ülke tümden çökmüş demektir.Ama birkaç normal aracı kurumun iflası hiçbirşeyide değiştirmeyecektir.
Ayrıca gerilerde bir arkadaşımız'ın tahminine katılıyorum.
Grafik üzerine band ve fibo atarsanız zaten imkb100 spot için (eğer yukarı gidecekse) ilk hedefinin 40.000 olduğunu göreceksiniz.Buralarda tutunurda iyimser haberlerle desteklenirse bana göre 47000 ler görülebilir ama sonrası köpük olur gibi.Bu seviyelerden dönüş ise kaçınılmaz sondur ve önce 27.000 ve sonraki yukarı tepkiye takiben 22.000lerde dip oluşumu diyebiliriz ve bunu pat diye yaparmı yapmazmı kimse bilemez.Ancak 2009 bunlara gebe gibi.
Birde şuan herkeste moral bozuk ve tmm bitti bu iş deniyor.Tüm yazarlar kötü senaryolarla haftalık raporlarından para kazanmaya devam ediyor.Herzaman onların dediğinin tersi olmuştur.Çünkü herkes nereyi açsa içi kararmıştır.BU PY 48000 lerede kopartabilir.YIL SONU RALLİ olur zaten demeye bile başlarlar.özellikle znbc-zö televizyonu.Kriz daha başlamamışken nasılda hergün "en kötü geride kaldı" dediklerinde gülmekten karnıma ağrıların girdiği günü dün gibi hatırlıyorum.
Sonuç olarak bunlar sadece vakit geçirmek maksatlı yazılarımızdır.
İşlemlerimizde Robot olmaya devam ettiğimiz sürece kazanmaya devam ederiz.Yoksa "nekadar çok düştü,buradan alayım kesin tepki gelirlerle kazanmak imkansızdır.Kazanılsada bu ölümcül bir kazanç olur.Çünkü kişinin bu yöntemden kendine güveni artmıştır ve birdahaki "amma çok yükseldi,dur satayım"" yaklaşımında full girecek ve her yükselişte bu inancından ötürü satışını arttıracaktır.O arttırdıkça vob yükselecek ve MC için kurumdan arayacaklardır.
Naçizane görüşüm budur.Hafta sonu yazıp çizeyim dedim affınıza sığınarak.
-
Araci kurum denilince aklima geldi, Raymond James Türkiye subesini kapatacakmis seklinde duyumlar aldim. Zarar ediyormus.
Varsayalim orda Vob hesabimiz var ve biz pozisyonda iken islemler durdu. Vob bu iki üc gün beklemeye gelmezki.dng
Bu acidan birden fazla kurumla calismak fikri mantikli.
Simdilik tek araci kurumla calisiyorum imkanlari güzel yinede ikinci bir arac kurumdada hesap actirmak ve biraz ordan biraz öbür taraftan islem yapmak daha dogru olacak.
Bu konuda önerebileceginiz kurum varmi komisyon oranlari düsük olmasi tercihimdir.
+..lelele
-
gavurlar aydı.brv
.uyk .uyk .uyk