[B]sapıklar [/B]iş başında her pazar gecesi olduğu gibi
fdow 11250, -109 puan
kuralımı seveyim ne olursa olsun geceye flat :)
Printable View
[B]sapıklar [/B]iş başında her pazar gecesi olduğu gibi
fdow 11250, -109 puan
kuralımı seveyim ne olursa olsun geceye flat :)
[QUOTE=mozkan;35946][B]sapıklar [/B]iş başında her pazar gecesi olduğu gibi
fdow 11250, -109 puan
kuralımı seveyim ne olursa olsun geceye flat :)[/QUOTE]
Japonyanın açılışında artıya geçerler, hep aynı dümen...1251.50 den yaptığım cuma shortlarımı 1227.50 ye alış olarak yazdım, longa geçeceğim ayılıkları tutarda verirler inşallah..
[quote=teo;35947]Japonyanın açılışında artıya geçerler, hep aynı dümen...1251.50 den yaptığım cuma shortlarımı 1227.50 ye alış olarak yazdım, longa geçeceğim ayılıkları tutarda verirler inşallah..[/quote]
1218,75 -1213 aralığı ceptedir gördüğüm zamanını bilemem, fsp için hangi kurum la çalışıyorsunuz yazabilirseniz veya PM atarsanız sevinirim.
Walla bunlar hedge fonların tahvillerini almıyacakmış, al başına püsküllü bela,şimdi anlaşıldı bizim bir müddet %15 taban tavan uygulaması.
Bilindiği gibi hedge fonların yatırımcısı riski sever ve bu fonların yönetiminde sınırsız yetki vardır, kimseye yada kuruma hesap falan vermezler, yani piyasadan zararla çıkmamak için en geniş hareketleri yapabilen fonlar, ayrıca türev piyasalarda taşıyabildikleri risk çok büyük, nereden baksan vurucu güç, bu güçlerini şimdi dışarda kalan tahvillerinin zararını kurtarmaya kullanacaklardır diye düşünüyorum, yani bu son açıklamayla direk zarardalar gözüküyor.
Benim bildiğim hedge fonlar şimdi ne varsa tüm dünyada paçayı sıyırma operasyonuna girişmezmi?
Hemde nasıl, aşağı beklerken yukarı, yukarı beklerken aşağı verirler coşkuyu.
En iyisi çarpılmaktansa bayaramdan sonraya kadar piyasadan uzak kalmalı, ne olur ne olur, helede vob da durmak sakata bindi derim ben, saygılar.
[QUOTE=mozkan;35948]1218,75 -1213 aralığı ceptedir gördüğüm zamanını bilemem, fsp için hangi kurum la çalışıyorsunuz yazabilirseniz veya PM atarsanız sevinirim.[/QUOTE]
[url]http://www.dinogroup.com[/url]
[quote=teo;35950][URL="http://www.dinogroup.com/"]http://www.dinogroup.com[/URL][/quote]
teşekkürler, bu grubu biliyorum, her türlü üründe trade imkanı sağlıyorlar, paritelerde vadeli işlemler mesela :..:
[QUOTE=bull market;35744][B]Uuznda kalmak için on kere düşündünm bi kere aklım almadı[/B], kısa yapsan bi kere daha haberle gaplı açılacak hali yok, en mantıklı iş kısa, saygılar.[/QUOTE]
Cuma günü 17:08 de şu yazıyı yazdım, kafa kalmamıştı bikere, şimdide pazartesi ne olur diyorum? on kere düşündüm bi kere bile şu poz alınır diyemedim, hafta sonu toparlandı sandığım kafam basmadı.kom, saygılar.
Şu sıralar dow futur -205 puan falan görüyorum 11154 yani %-1,78, bakalım sabaha ne olacak, birazdan japonyayı karşılar bunlar, s&p futurlar 19 puan ekside %-1,57 civarında işte, saygılar.
[QUOTE=bull market;35953]Şu sıralar dow futur -205 puan falan görüyorum 11154 yani %-1,78, bakalım sabaha ne olacak, birazdan japonyayı karşılar bunlar, s&p futurlar 19 puan ekside %-1,57 civarında işte, saygılar.[/QUOTE]
Korkma hocam daha malları dagıtmamışlar ellerinde mal çok anlaşılan...
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img87.imageshack.us/img87/5529/screenhunter3rm1.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img87/screenhunter3rm1.jpg/1/][IMG]http://img87.imageshack.us/img87/screenhunter3rm1.jpg/1/w538.png[/IMG][/URL]
saat sabah 03,56
FSP 1.237 (-%0.66 ) FDJI 11.259 (%0.88) olmasına rağmen, Asya´a yükseliş sürüyor. Tokyo % 1,7, Şanghay % 6 yukarıda...
USD/JPY 106.56 , EURO/USD 1.4505
Borsalarda Dün Kapanışlar ve Gelişmeler:
Cuma günü ABD Hazine Bakanı Poulson’un yaptığı açıklamanın etkisiyle tüm
dünyayı coşturan New York borsası da bu coşkuda yerini aldı. Her ne kadar Poulson’un
programı kongrede henüz onaylanmasa da havanın olumlu etkisi sürüyor. Bu hafta içerisinde
ayrıntıları belirlenmesi beklenen programın maliyetinin 700 milyar doları geçeceği, hangi
sorunlu varlıkların geri alınacağı ve muhasebe kayıtlarının nasıl tutulacağı hala belirsiz.
Ayrıca kongre onayı bekleyen programda alınacak kararların mahkemeye götürülemeyeceği
yönünde maddelerin olduğu haberleri bu hafta çok konuşulacak kkonulardan olacak.
Yine hafta sonu ABD’de bir dönemin kapandığına dair gelen haberi eklemekte fayda
var. Ayakta kalabilen ABD’nin son büyük iki yatırım bankası Goldman Sachs ve Morgan
Stanley ticari banka oluyor. 5 gün içerisinde rekabet kurulu onayı gelene değin ise FED
korumasında olacak bu iki yatırım bankası, onay sonrası sağlam bir durumda olan ticari
bankacılık çatısı altına girerek hayatını sürdürecek.
Cuma günü sonunda New York Borsası’nda endeklerin kapanışları ise; Dow %3.35,
S&P %4.03 ve Nasdaq %3.40 yükseliş yönünde oldu.
Bu Sabaha İlişkin Görünüm :
Asya borsalarında ise ABD’den Perşembe gecesi gelen kararın olumlu etkisi hala
sürüyor. Genel olarak yükselişte olan Asya piyasalarında şu saatlerde Japonya, %1.5 yükseliş
gösterirken Dow futureları %0.87 düşüşte...
Bugün İzlenecek Datalar :
Bugün açıklanacak önemli bir data bulunmamaktadır.
İMKB Bugün İçin Beklenti :
İMKB30 spot endeks Cuma günü; yukarıdaki grafikte açıkça işaretleyerek bir süredir
gösterdiğim, orta vadeli düşen kanal desteği olan 38500 seviyesinden başlayan sert yükseliş
hareketi ile kanalın üst bant dürenci olan 45000 seviyesinin üzerinde kapanış yaptı. Kanalın
üzerinde kalması yükselişin oldukça önemli olan endeksin geri çekilmesi durumunda ise ilk
destekler 45100 ve 44000 seviyeleri olarak görülüyor.
Cuma günkü hareketin sindirilmesi amacıyla bugün, bir miktar satışın olağan
karşılanması beklenilen bir gün olacak. Ancak Cuma günü sonrasında hatırlanması gereken
dünya finansal sisteminin önemli bir uçurumdan döndüğü olduğu kadar henüz herşeyin de
güllük gülistanlık olmadığıdır. Zira hafta sonu ABD’de küçük ölçekli bir bankaya daha el
kondu.
Temkinli olmakta ve davranmakta hala fayda var. Zira bu hafta bayram tatili
öncesindeki son hafta ve haftanın ilk üç günü takasa avantajı sebebiyle kritik hareketlere
sahne olabilir..
Şu ana kadar ki verilere bakılarak bugün VOB’ta, açılışta;
[B]EKİM vadeli İMKB30 sözleşmelerinin güne; 500-700 puanlık yükselişle başlangıç
yapabileceğini bekliyorum.[/B]
Pariteler :
Dolar, Japon yeni karşısında geçen hafta 107 seviyelerini aşmasına rağmen tekrar
107’nin altında. Şu saatlerde 106,58 seviyelerinde hareketini sürdürüyor. Euro/dolar paritesi
ise Poulson’un açıklamaları sonrasında Euro lehinde hareketlenip 1,45’i de geçti Şu saatlerde
1,4505 seviyelerinde.
İçeride ise dolar/YTL kotasyonları şu saatlerde bankalar arası piyasada 1,2465
seviyelerinde güne başladı
Dünyada doların dünyada değer kazanmasının etkisiyle içeride de sert hareketin
sürdüren doların 2006 yılındaki sert mayıs – haziran dalgasındaki hareketinden bu yana
oluşan düşen kanal içerisinde hareketi yukarıdaki grafikte görülmektedir. Bu durumda düşüş
kanalından çıkması için doların 1,28’in üzerine çıkması gerekmekte. Geçen haftaki panik
alımlar sonrası 1,30’a doğru hareketlenen dolar beklediği gücü bulamayınca kritik seviye olan
1,28’in altına geriledi.
ABD’de gelen olumlu haberlerin desteğiyle 1,25’in de altına kayan dolar 1,2250
seviyeninin altına kaymadıkça yükseliş potansiyelini hala sürdürebilecek güçte olacaktır ama
1,28’de geçilmediği sürece panik hava da oluşmayacaktır...
Bugüne İlişkin Beklentiler :
Dolar/YTL EKİM 2008 vadeli dolar sözleşmesinin[B], 1,2465 spot fiyatlara göre teorik
fiyat gereği VOB’ta güne 1,2630-1,2690 aralığından başlamasını bekliyorum.[/B]
Nuri Sevgen
eksi makas isteğimiz devam:)