-
[QUOTE=speedytrader;36001]parite bilir uzlaşmalar da geldikçe extra kısa :) tıpkı cuma günü uzlaşmalarla tavandan sıraya girip uzayanlar gibi:) (not: lafım size değil sn jelibon siz ayrısınız)[/QUOTE]
hadi ben ayrıysam söyleyim, evet 1000 puan hakkımı alamadım, o ekstra kardan sabah bir 125 puan aldım. bide kısaldım sonrda bi daha uzadım. bakacağız bakalım.
sevgiler.
-
-
kimse dillendirmiyor ancak ben abede nin kredi notunda indirim bekliyorum.Bu kadar para basmaya seluloz yetmeyecek sonunda.
-
[QUOTE=mbm;36004]44800 yarım uzun.......[/QUOTE]
44975 tekrar kısa....
e hadi kırıl bir tarafa.....
3500 gapla başlamaya benzemiyor demi py kardeşler...:D
-
[QUOTE=follow;36007]kimse dillendirmiyor ancak ben abede nin kredi notunda indirim bekliyorum.Bu kadar para basmaya seluloz yetmeyecek sonunda.[/QUOTE]
:..::..::..:+.
-
fdowun 15 dakikalıkları aşagı uyumsuz...
normalde aşagı kırılması lazım...
-
45000 uzun tekrar......45100 kısa tekrar......
-
mevlana '' ne kadar bilirsen bil,karşıdakine anlatabileceğin,karşıdakinin anlayabileceği kadardır''...yani diyor ki'' sen okyanus kadar olsan bile ,ama adamın kapasitesi bir kova kadar ise ,senden en fazla bir kova su alır''....niye söyledim bunu..diger forumda özellikle garantiye bakarak endeksin 1-3 gün bile olsa geri çekilme yapabileceğini...fakat dow un kuvvetli dip dönüşümü,psikoloji, poz. uyumsuzluk ,mevsimsellik vs. bakarak bizde 3-4 ay yukarı trendin olabileceğini söyledim...adam bu iki cümleden çelişki çıkarmış..yani 2 taraflı konuştuğumu..ilerde hangisi gercekleşirse ''benim dediğim tuttu'' diyeceğimi ifade etmiş......oysaki 3,50 garanti alışlarımı 3-4 ay bekleteceğimi her fırsatta söylüyorum..3.50 den sonra garanti 4.08 oldu...sonra 2.84 oldu..ama satmayacagımı söyledim...ama yukarı bir trent beklemek ile arada bir düzeltme beklemek çelişki değildir..hatta sağlıklı hareketlerin olmasa olmazıdır... adam ne anlamış..kendince alay etmiş..müstehziyane bir uslupla...problem IQ esasında başka bir şey değil...
-
45000 tekrar uzun.........
-
sistem hala al/tut da..sat vermeye niyeti yok bunun..
-
45075 kısa........
önceliğim kısa ama sistemler alda.. bizde py ile çıkıp veriyoruz..........
-
[QUOTE=mavi;35915][COLOR=black][FONT=Verdana]Bizim sorular güme gitmesin diye tekrarlıyorum.Soruların cevabını bilmeyip ek sorular soracakları da soru sormaya davet ediyorum.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/QUOTE]
Merhaba Sn. Mavi
forumdayım sürekli ama bütün yazıalrı malesef tek tek okuyamıyorum.sans eseri gördüm sorunuzu.
Aslında tabi bu konu çok detaylı ve kapsamlı. uzun uzadıya okumak isterseniz vob'un kendi sitesinde yada tspakb'nin web sitesindeki vob eğitim notlarındaki mevzuat kısmından okuyarak bilgileri elde edebilirsiniz.
1. sorunuz sadece hisse senetlerini kapsamaktadır. vob için böyle bir kapsama yoktur. Vadeli işlemler borsasına sadece aracı kurumlar üye olurken kurum teminatı yatırırlar. Borsaya yatırılan kurum teminatı piyasanın aşırı dalgalanmasında fazlasıyla gelen MC'larda eğer yatıtımcı MC'u tamamlayamaz ve temmerüde düşmesi halinde kurum burdaki teminatı kullanabilir.
2. sorunuzda ise aracı kurumun yatırımcının bilgisinin haricinde yatırımcının parasını takasbanktan çekmesi mümkün değildir ve böyle birşeyde söz konusu değildir. Aracı kurum sadece yatırımcının vob'ta yapacağı işlemlere aracılık faaliyetinde bulunur. Müşterininde parası aslen aracı kurumda değildir. Esasen Vob'un takasındaki takasbank alt hesabındadır. Aracı kurum sadece kendi hesap muahasebesini takip etmek için müsteriye hesap numarası verir. Dolayısıya hergün yapılan uzlaşma ile muhasebe aslında takasbank tarafından yapılıp aracı kurumlara yansıtılır. Yanı kısaca yatırımcının yatırdıgı para aslında zaten devletın bankası olan takasbank hesabındadır. Dolayısıyla aracı kurumun batması yatırımcıyı etkilemez.
3.sorunuda aracı kurumun batması durumunda yatırımcının aslen pozisyonu takasbankta olduğundan zaten bir sorun yaratmaz. Aracılık işlemını aracı kurum uzerınden yapamıyor ıse bu işlemini VOB'a telefon açarakta yaptırabilir. Eger açık pozisyonu varsa kendisi bizzat netleştirebilr. Hisse senedindeki gibi hisseleri başka kuruma virman yapma olayı yoktur. Önce açık olan pozisyonlar nakdileştirilir. daha sonra ise fon başka kuruma kaydırılabilinir.
tesekkurler