-
simdi yorumlara baktim dji 8500
balon bir imf haberi
tamam pzt sabah kesin olarak yukari
sonra?
50.000 diyelim
peki ya sonra?
100.000 naralari baslar :):)
nasilki 27.000 de 18.000 naralari duyduysak iste oyle
biz herseyi uclarda yasayan milletiz :)
-
haaa aklima gelmisken su garantinin actigi shortlarin eft leri hangi isvicre bankasindan aninda dusuyormus tanidigi olan varsa bir sorsun :)
bunlarda her dumen var gordugunuz kurtlar kuzu olabilir kuzularda kurt dolayisiyla:)
-
amma yazasim varmis herkese sevgi saygilar bir ara yine ugrarim paranizi kaptirmayin derim o kadar.
-
[QUOTE=follow;117644]bence gecenin en iyi yorumu alkisliyorum[/QUOTE]
eger dogru saydım ise dov pazartesi 5-3-5 yaparak geri çekilmesi lazım..buda 8300 8350 denk düşüyor.
-
[QUOTE=Leblebi;117657]eger dogru saydım ise dov pazartesi 5-3-5 yaparak geri çekilmesi lazım..buda 8300 8350 denk düşüyor.[/QUOTE]
İşte günün en güzel haberi +.
Shortcuları uyku tutmamış anlaşılan...
-
[QUOTE=enorton;117658]İşte günün en güzel haberi +.
Shortcuları uyku tutmamış anlaşılan...[/QUOTE]
amaç bilgi paylaşımı senin benim eşşegim iyi davası degil saygılar.
-
[quote=misafir;117643]vadeli bu hafta 50,000 görür artık.. geçtiğimiz hafta içinde en sert düşüşte bile 43,375 altına indirmediler ve haftayı da 44,000 üzerinde kapadılar, ayrıca cuma kapanışa doğru 44,000 seviyesini çok sağlam tuttular!.. birde bu merril linch alımlarının ardından yukarı gittik hep... e imf de prensipte anlaştık dedi, fdow da bizim kapanışa göre yaklaşık %1,5 primli! uzuncular için heşey güllük gülistanlık gibi bakalım ne olur :)[/quote]
şimdilik yön yukarı görünüyor. ama gün doğmadan neler doğar.
pzts sabah fdji kaç onu görmeden bişey denilemez. kaldıki imf ile hep prensipte anlaşıyoruz zaten. su anki verilere göre pzts. +500 açmamız muhtemel. ama pzts sabah fdow %1 eksi olursa biz eksi bile açabiliriz. SL lara dikkat etmeliyiz. hem kısacılar hem uzuncular
-
[QUOTE=enorton;117658]İşte günün en güzel haberi +.
Shortcuları uyku tutmamış anlaşılan...[/QUOTE]
evet yani hiç mi gap görmediniz coşmuş millet...he pzt 50000 oluruz...gerekirse yeriz gapimizi otururuz önümüze bakarız..:)ölüm yok ya sonunda.. bugün bana, yarın sana unutma...
-
Vobda yok oraya gider yok burdan döner yerine parayı çevirmek önemli o andaki durum 600 puan yokarı gitmiş büyük para 30 kontrat açsan 1800 tl paraya bak azmı arkadaş
aşağı dönecek tamam dönecekte döndüğünde yukardan yakalasan bu hesap 2 katlar.
-
[QUOTE=QUEEN;117661]evet yani hiç mi gap görmediniz coşmuş millet...he pzt 50000 oluruz...gerekirse yeriz gapimizi otururuz önümüze bakarız..:)[/QUOTE]
Dow %10 arttığı günün ertesi %2 artmıştık hatta şimdi tolga hiç üşenmez o günleri de bulur yazar :)
-
[QUOTE=enorton;117663]Dow %10 arttığı günün ertesi %2 artmıştık hatta şimdi tolga hiç üşenmez o günleri de bulur yazar :)[/QUOTE]
Ama bak future bi %1eksi olsun gör bu uzunların halini :D:D
-
[IMG]http://img139.imageshack.us/img139/3431/00gunluk.png[/IMG]
Bu grafiği teksas forumda gördüm ne diyorsunuz?
-
Uzun zamandır beklenen İMF anlaşması iptal edilerek Ertelendi. Eylül ayına alınan İMF anlaşma tarihi bazı kesim tarafından sorun teşkil etmeyeceğini, bazı kesim tarafından ise daha iyi olduğu görüşünde birleştiler. İMF anlaşmasında önemli olacak olan ise anlaşmadaki içerik ve maddeler. Sabancı ile yapılan konuşmada “doğru yapılacak bir anlaşma erken yapılacak bir anlaşmadan daha çok kaynak aktaracaktır” şeklinde yorumladı.
yani bu haber nasıl iyi etki yapar anlamıyorum.. anlayan anlatsın dowa bişey demiyorm..
-
[quote=enorton;117666]
Bu grafiği teksas forumda gördüm ne diyorsunuz?[/quote]
Kanal üst çizgisi Cuma günü itibariyle kırıldı. Eksik gibi geldi bana:cool:
-
piyasa haberlerı nası algılıycak nası poz acıcak onemlı olan o..ama bu mery bu haberı bılmıycek olsa bu kdr da poz acmazdı dıyorum ben.şimdi önemli olan şu..artık kurtlar kurtları dişlemeye ugrasıyolar hangisi galip çııkıcak..cuma ve perşembe günkü harekete bakınca 2 farklı büyük sermaye boy ölçüşüyo gbi geldi bana.arada klan biziz evet ama sanki bi grup yükseltmek birileri de düşürmek derdinde.nerden bakarsanız bakın artık pasta daha büyüdü bunu da sadece bizler karşılayamayız yeni büyük alıcılar lazım ve galiba onlar teşrif ediyolar artık..bu vade de bitmiştir gözüyle bakıyorum ben..max duscegımız nokta 40-41 arası ..üstü ise açık..tabi temel mantık ne kadar terse getirebilirsen getir mantıgı..ben sen o biz siz onlar farketmez..spot zayıf duruyo,eger dısarısı gucunu kaybetmezse bu zaayıflıgı da absorbe edicekler muhtemelen..gecelerı flat kalmak en dogrusu gibi,gün içi zihin açıklıgı lazım..gaptan para kazanırsan iyi moralli oluyosun ama kaybedersen de bi o kadar tedirginleşiyosun..spotta olsa en fazla kardan olursun burda zarar etme durumun her dengeyi bozuyo..dewmekki hala alım moduna geçmedi ki mileet dünyadaki hiç bi borsa adamakılı düşmüyo..fiyatlar haberleri belirler politikasına devam..
-
dow jonesun agustaki 13100 tepesinden 6500 kasımdibine olan düşüş dalgası 6600 puan şimdikitepki 8500-6500 2000 puan tepkinin düşüşe oranı 2000/6600 0.33 düzeyinde fibonacciye göre öngörülen ise 0,38 0,38 e ulaşılması için tepkini 2500 puanlık olması lazım 2500 puan içinde 6500 artı 2500 = 9000 puan dov jonesun maksimum 9000 den geri dönmesini bekliyorum eger burda frenler çalışmaz 9000 ni yukarı yönde 300-500 geçerse bunu 1974 itibaren devam eden 5 numaralıçıkış dalgasının devamı olarak düşünür ve yeni bir boga piyasası başlangıcı olarak kabul ederim. bana göre bu olasılık çok zayıf . 9000 düzeyi geçilemezse kasım dibinin bir alt düzeyi olan 1932 den itibaren çıkış trendinin ana destek noktası olan 5000 noktasına yönelmesini bekliyorum.herkese bol kazançlar diliyorum
-
geçmiş sayfalarda rastladım dizi izleme sitesi soranlar olmuş,
[URL]http://www.dizifilm-izle.net/[/URL] [URL="http://www.fulldizi.biz"]www.fulldizi.biz [/URL]
[URL]http://diziport.com/[/URL] bu siteleri önerebilirim kendi alanlarında başarılılardır..
-
[QUOTE=excali;117668]Kanal üst çizgisi Cuma günü itibariyle kırıldı. Eksik gibi geldi bana:cool:[/QUOTE]
[URL=http://img21.imageshack.us/my.php?image=krzfdow.png][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/7195/krzfdow.png[/IMG][/URL]
kırılmış..
-
kanallar kırılmak içindir:)
-
[QUOTE=haguan;116382]Dow jones future da 8505-8565 civarı geçilmeli ki yükseliş devam edebilsin.
Geçilemezse ,kırmızı halka yönünde minimum 8320 seviyesine düşüş hareketi gözlemlenebilir.
Geçilirse, mavi halka devreye girer ve 89xx civarına kadar yükseliş hareketine sebep olma ihtimali yüksek olur.
[IMG]http://i42.tinypic.com/2s1xhjs.png[/IMG][/QUOTE]
sayın haguanıın grafiğinide öne aldım...
-
IMF haberlerini geçin o yeni bişey değil temcit pilavı ısıtılıp duruluyor.pazartesi yönü fdow belirler.cuma gece kapandığı seviyelerde olursa +500 GAP var sonrası güniçi belirlenir.bence SHORT lar için tasalanacak bişey yok,LONG lar içinde çok sevinilecek bir durum yok ama 1-0 öndeler.
asıl haber GM haberi şu an...oradan gelecek haber artık ne zaman gelirse pazar gecesi mi olur pazartesi mi bu haber bayağı indirip kaldırabilir piyasayı diye düşünüyorum.
ben EGE'yi parka götürdüm,hava çok güzel sıcak gezin dolaşın ya zaten hepi topu 4 ay falan güneş görüyoruz.tadını çıkartmak lazım.
emme istanbul'dakiler dikkat etsin parkları yeşil alanları keneler basmış deniyor.özellikle ÜSKÜDAR parkları fena haldeymiş.çoçuklarınıza dikkat edin.
-
30.05.2009 13:06:30
ABD tarihinin üçüncü büyük iflası
Bloomberg'de konuya yakın bir kaynağa dayandırılan habere göre, ABD'li sorunlu otomobil üreticisi General Motors, dün tahvil sahipleri ile anlaşma konusunda ilerleme sağlamasına rağmen 1 Haziran'da iflas başvurusu yapacak.
Kaynak, şirketin işlem kapsamında varlıklarının önemli bir kısmını yeni kurulacak şirkete aktaracak. Kaynak, şirketin iflastan korunma başvurusunu nerede yapacağını ise belirtmedi.
GM'in iflas mahkemesine gitmesi, Amerikan tarihinin üçüncü büyük iflası anlamına gelecek.
ABD'nin en büyük otomotiv üreticisi General Motors (GM), 1 Haziran’da iflastan korunma başvurusunda bulunacak.
Bloomberg’e konuşan kaynaklar, GM'in varlıklarının çoğunu yeni kurulacak şirkete satacağını kaydetti. Uzmanlar, GM'in büyük kreditörleriyle anlaşmaya varmasının, şirketin iflastan korunma döneminden çıkmasını kolaylaştıracağını belirtiyor.
GM, bazı kreditörleriyle, 27 milyar dolarlık borcuna karşılık yeni şirketten yüzde 25'e varan hisse verme konusunda anlaşmıştı.
Bloomberg’ün Obama yönetiminden bir yetkiliye dayandırdığı haberde, GM'in iflastan korunma kapsamına girip çıkmasının 60 ila 90 günü alacağı öngörüldü.
ABD ve Kanada hükümetinin yeni GM'e sağlayacağı desteğin boyutunun 40 milyar dolara varabileceğini belirten yetkili, şirketin iflastan korunma sürecinden son derece karmaşık bir şirket olarak çıkacağını öngördü.
GM'in iflas mahkemesine gitmesi, Amerikan şirketler tarihinin, Lehman Brothers ve Worldcom'un ardından üçüncü büyük iflası anlamına gelecek.
OPEL'İ KURTARMA ÇABASI
Diğer yandan, Alman hükümetinin, Opel'i GM iflas etmeden kurtarma çalışmaları sürüyor. Ancak Almanya henüz Opel'in GM'le olan bağlarını koparma konusunda başarılı olamadı.
ABD ve Almanya'nın Opel'e verilecek destek konusunda anlaşmaya varamaması, tansiyonun da yükselmesine neden oldu.
ABD Almanya'dan Opel'e maddi destek sağlamasını isterken, Almanya ise Amerikalıları kendilerinden daha fazla para koparmaya çalışmakla suçladı.
-
[IMG]http://img297.imageshack.us/img297/6108/dji290509.jpg[/IMG]
[B]Dow Jones Günlük YILANI.:rolleyes:[/B]
[B]Üst kanal kırılmış. 8600 üzeri kapanış yükseliş teyit edebilir[/B]
-
kraliçe ablanın eklediği GM haberi ilginç.komedi yahu şirket batık borç içinde.onu kapatıyorlar YENİ GM adından başka bir şirket açılıyor ve buraya hazineden de 40 milyar dolara yakın para enjekte ediliyor.oh yan gelde yat...bundan iyisi şamda kayısı valla.
yukarıdaki haberi kötüye yorumlamak biraz zor.
birde aşağıdaki haber var bugün anlaştıkları söyleniyor.OPEL GM den MAGNA'ya devrediliyormuş.pazartesi duyurulacak deniliyor haberde.
[URL]http://www.ft.com/cms/s/0/6efc6ae6-4c5d-11de-a6c5-00144feabdc0.html?nclick_check=1[/URL]
-
[QUOTE=SEYYAH;117679]kraliçe ablanın eklediği GM haberi ilginç.komedi yahu şirket batık borç içinde.onu kapatıyorlar YENİ GM adından başka bir şirket açılıyor ve buraya hazineden de 40 milyar dolara yakın para enjekte ediliyor.oh yan gelde yat...bundan iyisi şamda kayısı valla.
yukarıdaki haberi kötüye yorumlamak biraz zor.[/QUOTE]
ondan coşmuştur dow ...ama gm baya eksi kapamışş..
-
[quote=SEYYAH;117679]kraliçe ablanın eklediği GM haberi ilginç.komedi yahu şirket batık borç içinde.onu kapatıyorlar YENİ GM adından başka bir şirket açılıyor ve buraya hazineden de 40 milyar dolara yakın para enjekte ediliyor.oh yan gelde yat...bundan iyisi şamda kayısı valla.
yukarıdaki haberi kötüye yorumlamak biraz zor.[/quote]
[B]"Ben battım ,iflas ettim" desem acaba bana Kaç Milyar dolar verirler??.:..:[/B]
[B]Amerika'nın kredi notu için kötü bir haber bence. Tüm kaynakları , batık şirketlere yatırıyorlar. ABD vatandaşları vergileri için hiç endişelenmiyor mu acaba?:confused:[/B]
-
Pazartesi sabah ne olur kesin olarak bilmek mümkün değildir.
Bizim piyasamıza yön verenler dow un nasıl kapanacağını tahmin etmemeleri düşük olasılıktır, ona rağmen en yüksekten kapatmadılar, ben en yüksekten kapanışı hem bizde hemde dışarıda bekliyordum, ABD yüksek kapattı fakat diğerleri düşük kapattı.
Bu şartlar altında pazartesi her yön mümkündür. Yüksek açılabileceği gibi Fdow un 50 puan eksisine bizde 44 000 altında açılabiliriz. Bekleyip göreceğiz.
Önemli olan ne olursa ne yapacağız, onun kararını verip onu uygulamak.
Kar ile zarar kardeştir önemli olan uzun dönemde kazanabilmek, kazanamıyorsakta buralardan gitmek.
Tatilin keyfini çıkaralım boşuna kendimizi üzmeyelim veya sevinmeyelim....
-
Kısa pozisyonda kalanlar Ali Perşembe nin haftalık yorumunu okusunlar biraz rahatlayacaklardır, uzunda olanlarda erken sevinmesinler.
-
[QUOTE=hilm;117683]Kısa pozisyonda kalanlar Ali Perşembe nin haftalık yorumunu okusunlar biraz rahatlayacaklardır, uzunda olanlarda erken sevinmesinler.[/QUOTE]
link yapıştırabilirmisiniz..
-
on dönüm bostan,yan gel yat gm li osman..:)gm in iflası en guzel bole ifade edilir heralde..şu anda herkes havaya bakıp ıslık çalıyo bişe olmamıs havasında..belirszlik ortadan kalkıo dıe borsa sevinmiş,iflas edıo dıye de gm üzülmüş..bence açıklama bu.3 gün sonra da ya bu gm iyi şirketti nası da gitti tüh diyerek üzülürlerse de bu da mümkün..
-
pazartesi eksi açmaz burası önemli olan görmüş oldugu 45 geçecekmi.
-
43.850 altında açılış ve kapanış gerçekleşmedigi sürece herşey olabilir.
-
Çin düşünürü Lao Tzu'nun öyküsü
Köyün birinde bir yaşlı adam varmış. Çok fakirmiş ama Kral bile onu kıskanırmış. Öyle dillere destan bir beyaz atı varmış ki, Kral bu at için ihtiyara büyük bir servet teklif etmiş ama adam satmaya yanaşmamış. "Bu at, sadece bir at değil benim için; bir dost. insan dostunu satar mı?" demiş. Bir sabah kalkmışlar ki, at yok. Köylü ihtiyarın başına toplanmış: "Seni ihtiyar bunak, bu atı sana bırakmayacakları, çalacakları belliydi. Krala satsaydın, ömrünün sonuna kadar beyler gibi yaşardın. Şimdi ne paran var, ne de atın" demişler.
İhtiyar: "Karar vermek için acele etmeyin" demiş. "Sadece at kayıp" deyin, "Çünkü gerçek bu. Ondan ötesi sizin yorumunuz ve verdiğiniz karar. Atımın kaybolması, bir talihsizlik mi, yoksa bir şans mı? Bunu henüz bilmiyoruz. Çünkü bu olay henüz bir başlangıç. Arkasının nasıl geleceğini kimse bilemez."
Köylüler ihtiyara kahkahalarla gülmüşler. Aradan 15 gün geçmiş ve at bir gece ansızın dönmüş. Meğer çalınmamış, dağlara gitmiş. Dönerken de, vadideki 12 vahşi atı peşine takıp getirmiş. Bunu gören köylüler toplanıp ithiyara gidip özür dilemişler. "Babalık" demişler, "Sen haklı çıktın. Atının kaybolması bir talihsizlik değil adeta bir devlet kuşu oldu senin için, şimdi bir at sürün var."
"Karar vermek için gene acele ediyorsunuz" demiş ihtiyar. "Sadece atın geri döndüğünü söyleyin. Bilinen gerçek sadece bu. Ondan ötesinin ne getireceğini henüz bilmiyoruz."
Köylüler bu defa açıkça ihtiyarla dalga geçmemişler ancak içlerinden "Bu ihtiyar sahiden saf" diye geçirmişler. Bir hafta geçmeden, vahşi atları terbiye etmeye çalışan ihtiyarın tek oğlu attan düşmüş ve ayağını kırmış. Evin geçimini sağlayan oğul şimdi uzun zaman yatakta kalacakmış. Köylüler gene gelmişler ihtiyara. "Bir kez daha haklı çıktın" demişler. "Bu atlar yüzünden tek oğlun, bacağını uzun süre kullanamayacak. Oysa sana bakacak başkası da yok. Şimdi eskisinden daha fakir, daha zavallı olacaksın" demişler. İhtiyar "Siz erken karar verme hastalığına tutulmuşsunuz" diye cevap vermiş.
"O kadar acele etmeyin. Oğlum bacağını kırdı. Gerçek bu. Ötesi sizin verdiğiniz karar. Ama acaba ne kadar doğru. Hayat böyle küçük parçalar halinde gelir ve ondan sonra neler olacağını asla bilemezsiniz"
Birkaç hafta sonra düşmanlar hanedanlığa çok büyük bir ordu ile saldırmış. Kral son bir ümitle eli silah tutan bütün gençleri askere gönderme emrini vermiş. Köye gelen görevliler, ihtiyarın kırık bacaklı oğlu dışında bütün gençleri askere almışlar. Köyü matem sarmış. Çünkü savaşın kazanılmasına imkân yokmuş, giden gençlerin ya öleceğini ya da esir düşeceğini herkes biliyormuş.
Köylüler, gene ihtiyara gelmişler. "Gene haklı olduğun kanıtlandı" demişler. "Oğlunun bacağı kırık ama hiç değilse yanında. Oysa bizimkiler, belki asla köye dönemeyecekler. Oğlunun bacağının kırılması,
talihsizlik değil, şansmış meğer..."
"Siz erken karar vermeye devam edin" demiş, ihtiyar. "Oysa ne olacağını kimseler bilemez. Bilinen bir tek gerçek var. Benim oğlum yanımda, sizinkiler askerde. Ama bunların hangisinin talih, hangisinin
şanssızlık olduğunu sadece Allah biliyor."
Lao Tzu, öyküsünü şu nasihatla tamamlamış:
"Acele karar vermeyin. Hayatın küçük bir dilimine bakıp tamamı hakkında karar vermekten kaçının. Karar; aklın durması halidir. Karar verdiniz mi, akıl düşünmeyi, dolayısı ile gelişmeyi durdurur. Buna rağmen akıl, insanı daima karara zorlar. Oysa gezi asla sona ermez. Bir yol biterken yenisi başlar. Bir kapı kapanırken, başkası açılır. Bir hedefe ulaşırsınız ve daha yüksek bir hedefin hemen oracıkta olduğunu görürsünüz."
Lao Tzu
-
U-100 son durum.
[IMG]http://img36.imageshack.us/img36/1069/sona.jpg[/IMG]
-
[quote=hilm;117683]Kısa pozisyonda kalanlar Ali Perşembe nin haftalık yorumunu okusunlar biraz rahatlayacaklardır, uzunda olanlarda erken sevinmesinler.[/quote]
Ağlanalım dövinelim sayın Hilm haftasonumuzu berbat edelim diyosun yani oky.:..::..::..:Seyyah kırlara kaçtı bende denize kaçayım biraz.He bu arada uzunda kalanlara hiç teselli vermemişsiniz onuda diyeyim bizim daha çok teselliye ihtiyacımız yokmu be ya herkes kısayken uzunda kalmanın zorluğu.Birde sen vurmuşan öldürüyon. hehehe şaka şaka kızmayasın.
-
uyumsuzluk .
[IMG]http://img36.imageshack.us/img36/179/serh.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=QUEEN;117688]Çin düşünürü Lao Tzu'nun öyküsü
....
Lao Tzu[/QUOTE]
İşin Türkçesi "Her işte bir hayır vardır. Gün doğmadan neler doğar"...
Teşekkürler Sn. Queen...
-
[QUOTE=follow;117649]akli basinda hic bir insan bu tablo cercevesinde pazartesi acilista 600-700 puandan asagi yukari gap beklemez,ve o gaplede acilir peki ya devami nasil olur butun mesele bu[/QUOTE]
VOBu şu an açsalar açılış fiaytı 44,525 daha ötesi yok!
Pazartesi sabah futurelar altını üstünü belirler.
-
[QUOTE=follow;117656]amma yazasim varmis herkese sevgi saygilar bir ara yine ugrarim paranizi kaptirmayin derim o kadar.[/QUOTE]
Boş boş yazamadığınız için sorun yok daha sık bekleriz.
-
[QUOTE=QUEEN;117661]evet yani hiç mi gap görmediniz coşmuş millet...he pzt 50000 oluruz...gerekirse yeriz gapimizi otururuz önümüze bakarız..:)ölüm yok ya sonunda.. bugün bana, yarın sana unutma...[/QUOTE]
Eskiden 2000-3000 puan gap olurdu kimsenin gıkı çıkmazdı şimid 300-500 puan gapı ansıl hallederizin derdi var .kom