kendi adıma daha gidecek yol var gibi forumlar kısacı dolu.
Printable View
kendi adıma daha gidecek yol var gibi forumlar kısacı dolu.
[quote=traderx;118168]bu fransız uçağı düştü heralde, 230 civarı kişi mefta, gökhanda sabah az daha düşüyorduk falan demiş, ondan sonra bu uçak düşmüş ilginç:(
bu olay bile şükretmek için yeter bu sabah gap yiyen dostlar üzülmesin bunada şükür,
bugün yaptığım hatayı çok net tespit ettim
44800 den olmasa bile en geç 16:05 barında 45100 lerden uzunlamalıymış(teknik al beni diye bağırıyordu resmen) hatta tam o saatlerde eldeki veriye göre yukarı gideceğimizi yazmışım ama Allah istemeyin yaprak düşmüyor, söyleye söyleye yanlış yapıyoruz basiret bağlanıyor...[/quote]
Abi yanımdaki adam uçakta korkmuyorum ayağı çekiyordu ama öyle bir korkuyorki ölümden.Bana korkmana gerek yok ayağı çekiyor.Nasıl anladım biliyormusunuz.Benim tarafımda bulunan kemeri kendi beline bağlamış türbülansta.Ben de hiç çaktırmadan onun tarafındakini bağladım.Öyle endişeye gerek yok ayağı çekiyor ama 33000 fit yükseklikten BENGAL KÖRFEZİNİN derinliklerine gömülmek ürkütür insanı.Ölümden korkmam diyene ve cenneti ayaklarının altına serileceğine inanan yahudilere Allah cc kuranda şöyle diyor:Ey yahudiler madem kendinizin cennete gideceğinizi iddia ediyorsunuz buyrun ölümü temenni edin?Hangi yahudi temenni edebiliyor.Hiç biri.Bilakis tam dünyacılar.
[quote=traderx;118185]tam oradan bahsediyorum, zaten aklın yolu bir:cool:[/quote]
Bana soruyorlar işte nasıl para yapıyorsun.Oradaki alış baskısı aynı sistemler al verdiğinde benim beynimde de al veriyor.Ama ben 500 puan alacak isem 250 puan alıyorum maksimumu alamam.Psikolojim yetmez.Halbuki44500 stop koyup longlarımı korusam daha çok param olurmuş.Ama al sat mantıklı her zaman.
[QUOTE=enorton;118175]Bu hafta sonu biraz forumları gezdim de bir çok kişi bu yükselişi Mart aylarında tahmin etmiş. Özellikle de sn devir e hayran kaldım. Bir diğer kişi de Sn California. Kendisinden daha önce burada bahsetmiştim. Sn Kayahandan ise haber almayalı baya uzun zaman oldu...
Can sıkıntısından eski mesajları buldum...
20 Mart
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=98794&postcount=60510[/url]
26 Mart
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=99958&postcount=61570[/url]
Buradaki değerler imkb 100 için, ve son olarak 2 Nisanda yazdığım mesajı tekrarlıyorum ;
[B]"Sn Larossian ın sistemi SAT vermedikçe dönmez bu piyasa..." :)[/B]
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=101393&postcount=62865[/url][/QUOTE]
[url]http://www.voborsa.com/forum/teknikler-analizler-deposu-t5188p2.html[/url]
burda olacak her şeyi zamanında belirtmiştim, bu forumdan önce daha önce haberborsada yazıyordum kendi topiğimde, ordada imkb ide ne dediysem %90 oldu iyide kazandık, uzun vade tahminlerim yine çoğu tuttu,
nitekim spotta 36000 dikkat demiştim hatta seans topiğinde arada kaybolmasın diye teknik analizler deposuna atöıştımyazdıktan takribi 3-4 ay sonra 36000 de kapattık bugün.
işi bilen trader teknik analizi bilen %90 doğru yolu bulur ama uzun vadede çünkü uzun vadede bazı şeyler daha net olur, olaya sadece duygusuz olarak piyasayı incelemekte bitiyor, vobtaki handikap vob kaldıraç sebebiyle hiç bir şekilde uzun vadede işlem yapılacak yer değil uzun vadecilerin büyük kısmı vobta batmaya mahkum çünkü olası 5000 puan zararda para buhar oluyor, nasıl uzun vade oynansınki.
son olarak mühim olan ne düşündüğümüz değil ne yaptığımız ki bende şortçular kervanındaydım yükselişi hep pas geçtik:(
Dow en son 7-8 ocak 2009 tarihlerinde 8700 leri görmüş. O tarihlerde vob 35500-37000 aralığında. 35000 den 45.000 e tam 10000 puan yukselmişiz. Yaklaşık %28 ediyor. Dow a göre vob %28 primli diyebiliriz. Bu demek değil ki dow yukselcek biz yukselmeyeceğiz. Belki de 2 ay sonra vob dowa göre %40 primli diyeceğiz :) Onu bunu bilmem, ne kadar zarar ettirse de ben sistemim ne derse onu yaparım...
[QUOTE=GOKHANFINDIK;118187][B]Abi[/B] yanımdaki adam uçakta korkmuyorum ayağı çekiyordu ama öyle bir korkuyorki ölümden.Bana korkmana gerek yok ayağı çekiyor.Nasıl anladım biliyormusunuz.Benim tarafımda bulunan kemeri kendi beline bağlamış türbülansta.Ben de hiç çaktırmadan onun tarafındakini bağladım.Öyle endişeye gerek yok ayağı çekiyor ama 33000 fit yükseklikten BENGAL KÖRFEZİNİN derinliklerine gömülmek ürkütür insanı.Ölümden korkmam diyene ve cenneti ayaklarının altına serileceğine inanan yahudilere Allah cc kuranda şöyle diyor:Ey yahudiler madem kendinizin cennete gideceğinizi iddia ediyorsunuz buyrun ölümü temenni edin?Hangi yahudi temenni edebiliyor.Hiç biri.Bilakis tam dünyacılar.[/QUOTE]
abi demene gerek yok hemen hemen aynı yaşta sayılırız.
Bu imkb 36000 kapandı ama kesinlikle söylüyorum birşey eksik.Çünkü önceki hacimlerin daha da üstüne çıkmamız lazımdı.Açığa satanların da tekrar alıma geçmeleri lazım ve hacmin patlaması lazımdı.Demekki hacim yüksek olmayınca çok el değiştirme olmuyor.Bu hareket eksik birşey var.Yeni seviye gördük ama gerçekçiliği tartışılır.
[QUOTE=GOKHANFINDIK;118192]Bu imkb 36000 kapandı ama kesinlikle söylüyorum birşey eksik.Çünkü önceki hacimlerin daha da üstüne çıkmamız lazımdı.Açığa satanların da tekrar alıma geçmeleri lazım ve hacmin patlaması lazımdı.Demekki hacim yüksek olmayınca çok el değiştirme olmuyor.Bu hareket eksik birşey var.Yeni seviye gördük ama gerçekçiliği tartışılır.[/QUOTE]
hacim patlamasının yarın gerçekleşecegini düşünüyorum teknik olarak.
teknik analiz haberleri onceden satın alır diyolarya
daha çok inanmaya başladım
cuma kapanışı bugun için ışık yakmıştı
imkb de yabancı alımı yok bugun
cumada almadılar
imf ile ilgili çatlak sesler var
ama bunların önemi yok suan
dow yukarı imkb yukarı
dow asagı imkb aşagı
gaplı gunlere geri donduk
yonu bilmek lazım
para kazanmak için
djinin 8970 civarlarında haftalık direnci var gorunuyor
[quote=Leblebi;118193]hacim patlamasının yarın gerçekleşecegini düşünüyorum teknik olarak.[/quote]
O patlama gaplı yukarı açıp olursa borsa iki güne kalmaz geberir.Yavaş yavaş alırlarsa hacimli ozaman artarız.Yüzde 1 falan artıp 3 katrilyon hacim olursa o zaman kaçın borsadan kesin düşeriz.3 katrilyon hacimle en az yüzde 3 artmamız lazım.Hacim artış momentumu ile desteklenmeli.Hacim çok olup borsa artış oranı az olursa burası epey düşer.Belli olur yakında.
[quote=truva;118194]teknik analiz haberleri onceden satın alır diyolarya
daha çok inanmaya başladım
cuma kapanışı bugun için ışık yakmıştı
imkb de yabancı alımı yok bugun
cumada almadılar
imf ile ilgili çatlak sesler var
ama bunların önemi yok suan
dow yukarı imkb yukarı
dow asagı imkb aşagı
gaplı gunlere geri donduk
yonu bilmek lazım
para kazanmak için
djinin 8970 civarlarında haftalık direnci var gorunuyor[/quote]
Vobta nasıl batılır.44000 shortlarsın cuma günü.1650 gapı yirsin güzelce.Çok açtık daha da artarız diye düşünürsün 45650 en tepeden longlarsın.Birşeymi kaçırdım döküldüm dersin 44850den yine shortlarsın.45800de yine tüh dersin flat kalırsın.Ne etti?1650+800+950=3400 puan ediyor.Hadi adetin azalacağını hesap etsek full oynayan için söylüyorum.3000 puan net içerdesin.Bir günde 9 saatte paran buhar.Vob öyle kolay lokma değil.Al sat da zor.
dow dan %80 eminim bir realize gelecek dowda 8600 e kadar satacaklar tahminim ama
midemi bulandıran dowda bu satış gelse bile 200-300 puanlık aşağı gapla geçiştirirlerse şu anda yazdığıma bile değmez, ki yarın sabah öyle olacak 200-300 puanlık aşağı gap olacak gibi, yani kısacılara yine gaptan çok puan vermezler gibi.
[QUOTE=GOKHANFINDIK;118195]O patlama gaplı yukarı açıp olursa borsa iki güne kalmaz geberir.Yavaş yavaş alırlarsa hacimli ozaman artarız.Yüzde 1 falan artıp 3 katrilyon hacim olursa o zaman kaçın borsadan kesin düşeriz.3 katrilyon hacimle en az yüzde 3 artmamız lazım.Hacim artış momentumu ile desteklenmeli.Hacim çok olup borsa artış oranı az olursa burası epey düşer.Belli olur yakında.[/QUOTE]
bana göre yarın açılış aşagı olacak yönünde devamında destekli alımgelecegini düşünüyorum teknik olarak.
[quote=GOKHANFINDIK;118196]Vobta nasıl batılır.44000 shortlarsın cuma günü.1650 gapı yirsin güzelce.Çok açtık daha da artarız diye düşünürsün 45650 en tepeden longlarsın.Birşeymi kaçırdım döküldüm dersin 44850den yine shortlarsın.45800de yine tüh dersin flat kalırsın.Ne etti?1650+800+950=3400 puan ediyor.Hadi adetin azalacağını hesap etsek full oynayan için söylüyorum.3000 puan net içerdesin.Bir günde 9 saatte paran buhar.Vob öyle kolay lokma değil.Al sat da zor.[/quote]
dogru soyluyosun
yon tahmin etmek çok zor
buyuk hareketler hep riskli zamanlarda oluyo
gm batacak dji %3 pirim yapacak deseler kim inanırdı
vobda zamanlama çok önemli
45325 alyına gelirse realize olacagını tahmın ettim
ben short açınca fdji 8630 vurdu
8400 den long actım
45275 yeniden short
45300 yeniden long
bugun para kazandım ama
zamanlamada hep sınıfta kalıyorum
yatay bant analizi
dji 8962
89xx bence bu hafta gorulecek
petrol tam direncine geldi arkadaşlar 68-69 da kuvvetli direnç var.2 _ dolar /türk lirasında tam bir kama oluşumu var doların yukarı tepmesi lazım.3 fibonaccinin tam trend dönüş zamanındayız. 4_ endeksin tepeden gelen düşüş trendinin tam üst sınırındayız hatta çizgiyi 200 puan falan geçti bile . bütün bunları üst üste koyuyorum burdan dönmemiz lazım diyorum. yarın gözüm petrolde olacak tam direncin sınırında 70 yukarı kırılırsa ayı hayallerimiz suya düşebilir. düşünmesi bile kabus gibi geliyor.inşallah yukarı kırılmaz
al işte bir tane daha 2 dirhem aklımız kaldı onuda kaybedecez, topiğin ve benim en son durumu anlatan mesajım tam 1 ay öncesine ait resmen olacakları yazmışım demişimki, herkes kısa kovalayacak çöküyoruz batıyoruz derken imkb de 36000 lere gidecez demişiz,
noktası virgülüne yükseleceğimiz hemde yükselirken nasıl yükseleceğimizi ky nin ne düşüneceğini bile yazdım. hayat böyle birşey işte.
[url]http://www.voborsa.com/forum/teknikler-analizler-deposu-t5188p6.html[/url]
02.05.09, 12:55
traderx
Kardeşimiz Üyelik tarihi: Apr 2008
Ettiği Teşekkür: 605
409 Gönderisine 637 Kere Tesekkür Edildi
Durumu:
--------------------------------------------------------------------------------
malum tobo çok süper çalıştı [B]bir realizasyondan sonra herkes çöküş başladı kaçın demeye başlayınca (ki bu seviye 30000 lerin altı olacaktır) 35500-36000 hedefine ulaşacaktır, [U]tabi bu iştahla seans içi ufak realizelerle oraya kadarda götürebilirler[/U] o ihtimal her zaman mevcut. [/B]
mbm nerde.. cumadan kısa idi.. onada geçmiş olsun.. etkiledim diye üzülüyodur belki..hiç takmasın yorumlarına devam etsin ...
aynı analiz vobda 46606 gosteriyor
8750den short ettiler..bakalım iyimi ettiler..
Kentuf ile msndeyiz.Dedim kriz bittimi.Boğa piyasası geldi bence dedim.Yüzde 80 artmışız daha ayı piyasası mı kaldı dedim.Böyle ayı piyasasımı olur dipten yüzde 80 artış.Sen gördün mü dedim.Bana ne dese iyi.2002 yılında aynen böyle artıyordu dax falan kopuyordu dedi.Cart diye yüzde 50 bir verdiler dedi.5500 lerden düşmüş.2300 lere kadar vermişler.Ha dedim ozaman ben daha birşey görmemişim.Ayı piyasasındayız ozaman.Hakkaten de epey artış olmuş öyle.Cart diye vermişler 2002 yılında daxa falan.Demekki ayı piyasası olabilir hala bu.Dow da 11000 den 7000 olmuş.
[URL="http://img190.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2x.jpg]"][URL=http://img190.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2x.jpg][/URL][IMG]http://img190.imageshack.us/img190/9416/screenhunter2x.jpg[/IMG][/URL]
elwaveye gene bakalım bu akşam.:D
bu vix sapıtmış
dow yeşil vix yeşil
Gökhan bugün birçok kez alış baskısı var derken nasıl oluyorda short kaldın anlamış değilim.Kılpayı olayı kurtaracakken gitmiş anlaşılan...
Msn'de forumdan yazştığın varmı ve msn'inini kımler bılıyor
dow 8830 gösteriyor ...750 kırarsa..
[quote=delinda78;118210]Gökhan bugün birçok kez alış baskısı var derken nasıl oluyorda short kaldın anlamış değilim.Kılpayı olayı kurtaracakken gitmiş anlaşılan...
Msn'de forumdan yazştığın varmı ve msn'inini kımler bılıyor[/quote]
Msnde forumdan yazıştığım en az 15 kişi vardır.Msn mi çok kişi billiyor.Seans içi zaman olursa yazarım.Ama her sabah yaptığım birşey var her kim online ise msn de 1 dakikamı ayırıp hepsine günaydın diyerek güne başlarım.Kimse ayırt etmeden sıradan yazarım hepsine.Short kaldım histem.Borsada eksik birşey var.Hissediyorum.Alış baskısı olsa bile fiyat çok arttığı için seans sonu panik alımlar oluyor.Ondan alış baskısı gözükebilir.Kafamda hala soru işaretleri var.Direnç geçildi ama yeterli değil hacimler.
[quote=GOKHANFINDIK;118212]Msnde forumdan yazıştığım en az 15 kişi vardır.Msn mi çok kişi billiyor.Seans içi zaman olursa yazarım.Ama her sabah yaptığım birşey var her kim online ise msn de 1 dakikamı ayırıp hepsine günaydın diyerek güne başlarım.Kimse ayırt etmeden sıradan yazarım hepsine.Short kaldım histem.Borsada eksik birşey var.Hissediyorum.Alış baskısı olsa bile fiyat çok arttığı için seans sonu panik alımlar oluyor.Ondan alış baskısı gözükebilir.Kafamda hala soru işaretleri var.Direnç geçildi ama yeterli değil hacimler.[/quote]
Msn'de hangi isimle yazıyosun
dji de finansallarda baskı var
enerji ve teknoloji hisseleri oncülüğünce yukarı gidiyor
bankalar imkb de dji dede
parlak gozukmuyor
[quote=GOKHANFINDIK;118182]Öyle deme abi.Stoploss gerekli.Babaların kaybettiği nerden belli.Babaların paraları genelde halktan alınan fonlar olur.Batsa da koymaz onlara.Batmazsa kazanırlarsa kar payını alırlar.Batarsa güle güle derler müşteriye.[/quote]
nema problema
şubat-mart yatayındada 1 araba parası batırdım.
sonra 3 araba parası getiren trend oldu
yani benim tarz senin gibi değil. zaten yatayda bu kadar kaybetmemin sebebi stop loss. 300 puanlık stoplarımı bile patlattılar.
babalar trend yoksa kazanamaz. bu hareketleri genelde benim gibi onların sırtına kene gibi yapışanları silkelemek için yapıyorlar.
en fazla bir araba daha kaybederim. sonra 6 araba kazanırım.lelele
[QUOTE=delinda78;118213]Msn'de hangi isimle yazıyosun[/QUOTE]
Şemsiyeli bir şeyler vardı bir ara. Değişmediyse odur kendi ismiyle yazıyor.
vobix pozisyonunuz varmı
yarın ki senaryonuzu sorsam
[EMAIL="umbrellagokhan@hotmail.com BU şemsiye"]umbrellagokhan@hotmail.com [/EMAIL] satış yağmuruna karşı savunmak için açılmış şemsiyedir.Öbür şemsiye ile karıştırılmasın.Hani varya ... açılmazmış diye biten şemsiye var.:D:D:D:DSaat 2 oldu hala ayaktayım.Uykum gelmiyor bu forumu okuyunca.Gece gece koptum şu şemsiyeye.
[quote=sovalye;118215]nema problema
şubat-mart yatayındada 1 araba parası batırdım.
sonra 3 araba parası getiren trend oldu
yani benim tarz senin gibi değil. zaten yatayda bu kadar kaybetmemin sebebi stop loss. 300 puanlık stoplarımı bile patlattılar.
babalar trend yoksa kazanamaz. bu hareketleri genelde benim gibi onların sırtına kene gibi yapışanları silkelemek için yapıyorlar.
en fazla bir araba daha kaybederim. sonra 6 araba kazanırım.lelele[/quote]
Abi varya bir hesap yaptım.Vobtan eğer herşeyiyle bildiğimi uygulasa imişim.20 milyon tl civarı bir rakamı 2 yılda kazanıyormuşum.Ama psikoloji buna izin vermiyor.İnşallah kazanırız.üüü
Yarın bence 46200 46300 görüp sonra shrt olacak, shrt olan ve hızlı olan kazanacak
[quote=GOKHANFINDIK;118219]Abi varya bir hesap yaptım.Vobtan eğer herşeyiyle bildiğimi uygulasa imişim.20 milyon tl civarı bir rakamı 2 yılda kazanıyormuşum.Ama psikoloji buna izin vermiyor.İnşallah kazanırız.üüü[/quote]
Bugünde psikolojinin etkisini görüyorum ve sen kesinlikle daha iyi hamleler yapabilirdin
[QUOTE=truva;118217]vobix pozisyonunuz varmı
yarın ki senaryonuzu sorsam[/QUOTE]
Beşinci sistemi imha ettim 4 sistem de yukarı dediği için şimdilik yukarı görünüyor yol. Taaa ki ssitemelr sat verene akdar. Sistem kullnamanın avantajı dow düşüyor vob çıkıyor. Haber kötü geldi alıyorlar gibi saçmalıklardan insanı arındıryor.
[quote=delinda78;118221]Bugünde psikolojinin etkisini görüyorum ve sen kesinlikle daha iyi hamleler yapabilirdin[/quote]
Ben de insanım nedeni o.Yoksa bende görüyorum 50000 ler.Ama bu şekilde olsun 1 yılda geleceğine 20 yılda da olsa gelir para bulur beni.Nasip.
[quote=GOKHANFINDIK;118219]Abi varya bir hesap yaptım.Vobtan eğer herşeyiyle bildiğimi uygulasa imişim.20 milyon tl civarı bir rakamı 2 yılda kazanıyormuşum.Ama psikoloji buna izin vermiyor.İnşallah kazanırız.üüü[/quote]
kardeş sende biliyorsun burada herşey psikoloji
adamlar şu hareket için çarşaf gibi salladılar.
neden psikolojileri yıpratmak için
long olan herkes ya flat olmuştur ya short
ama ben daha taze long oldum 45250 den
olurda bu hareket te feykse oha derim ama long olmam bu sefer short olurum. direk beyin yıpratmaya ve uyuşturmaya oynuyor piyasalar...
yarın çok artı açmaz bence ama yön artık yukarı gibi
[COLOR=red][B]02 HAZİRAN 2009 SALI GÜNÜ PİVOT DEĞERLER [/B][/COLOR]
[B]Formula
R4 PP + RANGE * 3 C + RANGE * 1.1/2 48550
midpoint 48050
R3 PP + RANGE * 2 H + 2 * (PP - L) C + RANGE * 1.1/4 47525
midpoint 47025
R2 PP + RANGE C + RANGE * 1.1/6 46500
midpoint 46325
R1 2 * PP - L C + RANGE * 1.1/12 46150
midpoint 45825
[COLOR=blue]PP 45475[/COLOR]