[quote=esra72;248291]iyi akşamlar,
eğer iptal edene kadar geçerli emir girlirse seans açılmadan emri iptal edebiliyormuyuz ? yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.[/quote]
bunu aracı kurumunuza sorsanız,daha sağlıklı olur...:)
Printable View
eğer iptal edene kadar geçerli emir girlirse seans açılmadan emri iptal edebiliyormuyuz ? yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.[/quote]
bunu aracı kurumunuza sorsanız,daha sağlıklı olur...:)
[quote=kosmaz;248294]Sayin Sarayli,
STR'nin sinyallerini gun icinde vermek istememenizin nedenleri sahsen anliyorum.
[B]Yalniz en azindan belirli bir sure aksamlari gun icindeki sinyalleri paylasma sansiniz olabilir mi?[/B]
Bu sonuclarla kendi sistemlerimiz kontrol etme ve sinyal okuma konusunda self training yapmis oluruz dusuncesindeyim.
Tsk....[/quote]
svg.kosmaz,
bu teklif bak güzel...:)))
str ye sizi alıştırmak için ,akşamları seans sonrası ,gün içindeki önemli sinyalleri verebilirim...
doğrusu da bu...:)
[quote=nunu;248296]bir keser vardi, ne oldu o?[/quote]
Nalıncı Keseri...:p,
şu ,kendine ve sahibine yontup duran,
saraylı'yı sevip takip edenlerin, bilgisayarlarında duruyo...:..:,
matematiksel bir hatıra olarak....brv,
bilgiyle,:rolleyes:
sevgiyle,;)
:)
[quote=saraylı;248309]Nalıncı Keseri...:p,
şu ,kendine ve sahibine yontup duran,
saraylı'yı sevip takip edenlerin, bilgisayarlarında duruyo...:..:,
matematiksel bir hatıra olarak....brv,
bilgiyle,:rolleyes:
sevgiyle,;)
:)[/quote]
Nalıncı keseri ile yapmak istediğim çok şey var ama Matriks izin vermiyor saraylı hocam.
Sizin bir ara STC55'leriniz vardı. Benim yapmak istediğim. Bunlar içinde Nalıncı Keseri ile bazı sistemleri eleyip kalanlara bakmak.
Yani, sistem farklı alt sistemlerden oluşacak. Bu sistemlerden getiri eğrisi hareketli ortalamasının üzerinde olanlar arasında konsensus hangi yöne ise o yöne oynanacak.
Biraz daha açarsak, ana sistem 5 farklı alt sistemden oluşuyor diyelim ki. Bunlardan 2 tanesinin getiri eğrisi ortalamanın altında olsun. Onlar elenecek. Kalan 3 tanesininden 2'si long diyorsa long oynanacak. Eşitlik durumunda eski sinyal korunacak.
Bunu Matriks izin vermese de Metastock ile yapabilirim, ama onda da 5 dk üstü verilerde problem var. Ben de 5dk'lıklardaki noise ile uğraşmak istemiyorum. Yine de işim olmayan bir Pazar bunu hobi amaçlı olarak yapacağım. :)
[quote=Strategist;248311]Nalıncı keseri ile yapmak istediğim çok şey var ama Matriks izin vermiyor saraylı hocam.
Sizin bir ara STC55'leriniz vardı. Benim yapmak istediğim. Bunlar içinde Nalıncı Keseri ile bazı sistemleri eleyip kalanlara bakmak.
Yani, sistem farklı alt sistemlerden oluşacak. Bu sistemlerden getiri eğrisi hareketli ortalamasının üzerinde olanlar arasında konsensus hangi yöne ise o yöne oynanacak.
Biraz daha açarsak, ana sistem 5 farklı alt sistemden oluşuyor diyelim ki. Bunlardan 2 tanesinin getiri eğrisi ortalamanın altında olsun. Onlar elenecek. Kalan 3 tanesininden 2'si long diyorsa long oynanacak. Eşitlik durumunda eski sinyal korunacak.
Bunu Matriks izin vermese de Metastock ile yapabilirim, ama onda da 5 dk üstü verilerde problem var. Ben de 5dk'lıklardaki noise ile uğraşmak istemiyorum. Yine de işim olmayan bir Pazar bunu hobi amaçlı olarak yapacağım. :)[/quote]
NK ; swingçiler için hala iyi bir uygulama svg. Strategist....brv
getiri eğrisi al verenleri sayan bir sayaç yaparsın MS ta...
bu doğal olarak sat verenleri de saymış olur...
eğer bu sayaç toplam sistem sayısının yarısından fazlaysa,eğrisi al verenler yönünde işlem yaparsın ,azsa sat verenler yönünde yaparsın...
ya da mesela bu sayaç değerini de tester da opt edebilirsin...mesela 11 sistem varsa ,maksimum getiri 4 sistem ala geçtiğinde oluşuyorsa, expert advisor da sayacı 4 e ayarlarsın...:)tam yarıda yapmazsın yani,çünkü genellikle çoğunluk sisteme geçilince geç kalıyo sistem...
alternatifler fazla yani...
2 hafta önce sat gelmişti XU100 haftalık grafiğe ve bu gelen sinyale çok güveniyordum.Sonra bir ara sert yukarı hareketler olunca acaba demiştim,şimdi de sistem haklı çıkacakmı acaba demeye başladım.:) Artık sıra indikatörlerin onaylamasına geldi.Bu hafta sanırım game over olabilir.
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1006.hizliresim.com/2010/6/5/1691.jpg[/img][/url]
Evet iptal edebilirsiniz. Zaman zaman bu emir turunu kullaniyor ve iptal edebiliyorum.
Nalinci keserini düzenli kullaniyorum fakat sadece nalinci keserinin pozitif bolgede oldugu sinyaller uy otekilere uyma seklinde bir yaklasim yerine, tum sinyallere uyup nalinci keseride sinyali dogruluyorsa ekstra pozisyon ac seklinde kullaniyorum.
finviz sitesinden 5 dklık futureleri takip ediyorum. burdaki djia futuresi hareket ettikten sonra bizim 30 da aynı yonde hareket ediyor .
sayın saraylı bu djia futures datalarınıda indikatörle birleştirme imkanı varmı?
ilk önce djia sonra bizim 30 gittiğine cok şahit oldum.
[quote=Kanaatkar;248321]Nalinci keserini düzenli kullaniyorum fakat sadece nalinci keserinin pozitif bolgede oldugu sinyaller uy otekilere uyma seklinde bir yaklasim yerine, tum sinyallere uyup nalinci keseride sinyali dogruluyorsa ekstra pozisyon ac seklinde kullaniyorum.[/quote]
Kanaatkar bu güzel bir para yönetimi uygulaması olabilir,bak benim aklıma gelmemişti....brv
mesela sat dediğinde 5 kaldıraç poz aç,NK de al verince 8 kaldıraca çık,al oku geldiğinde hepsini kapat ve 5 kaldıraç uzun aç ,NK de al verince yine 8 e çık, gibi.... :p
ya da şöyle de olabilir::rolleyes:
mesela sat dediğinde 5 kaldıraç poz aç,NK de al verince 8 kaldıraca çık,al oku gelmeden NK negatif olursa tekrar 5 kaldıraca düş,al gelince poz kapat ve 5 kaldıraç uzun aç,NK pozitif olunca tekrar 8 e çık,negatif olunca tekrar 5 e düş gibi...
:cool:
bu yukardakinden farklı biraz...
inş bu gönderiyi svg.Strategist te okur,belki işine yarayabilir...:)
[quote=yusuf_alp;248326]finviz sitesinden 5 dklık futureleri takip ediyorum. burdaki djia futuresi hareket ettikten sonra bizim 30 da aynı yonde hareket ediyor .
sayın saraylı bu djia futures datalarınıda indikatörle birleştirme imkanı varmı?
ilk önce djia sonra bizim 30 gittiğine cok şahit oldum.[/quote]
STR uygulamasında başka bir markete bakıp trade etmiyoruz,sadece tek markete bakıyoruz..
Ama STR yi FDOW'a uygularsınız,dediğiiz gibi daha önce sinyal veriyorsa,belki bir zaman avantajı olabilir,ben tercih etmem...:)))
Ya da VadeliU30/fdow tanımlarsınız,ona STR yi uygularsınız,bu da bir oran olduğu için bir fikir verir..
Sistematik tradingde çareler tükenmez...:D
[quote=saraylı;248329]ya da şöyle de olabilir::rolleyes:
mesela sat dediğinde 5 kaldıraç poz aç,NK de al verince 8 kaldıraca çık,al oku gelmeden NK negatif olursa tekrar 5 kaldıraca düş,al gelince poz kapat ve 5 kaldıraç uzun aç,NK pozitif olunca tekrar 8 e çık,negatif olunca tekrar 5 e düş gibi...
:cool:
[/quote]
Abi ben bu sekilde uyguluyorum ve cok istifade ettim son 2 2,5 aylik periyotta.