-
Bu gün vadeliyi dikkatli gözlerle inceleyenler , büyük eller tarafından en büyük halka arzın yapıldıgını gördüler. Şimdi durduk yerde bunu neden yaptıklarının cevabını saglıklı tespit edebilenler , bayram sonrasının ve yarin ne olabileceginin yanıtını daha kolay bulurlar.
-
[QUOTE=mavi;36446]Limitin %15 'e bayram sonuna kadar çıkartılması midemi bulandırıyor da...[/QUOTE]
abi nolursa olsun akşama flat şart
-
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img385.imageshack.us/img385/3097/screenhunter2rf9.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img385/screenhunter2rf9.jpg/1/][IMG]http://img385.imageshack.us/img385/screenhunter2rf9.jpg/1/w823.png[/IMG][/URL]
ben ortalamadan döner diyorum......
yataya devam..BUGÜN CUMA İÇİN....
Pazartesi yükselmeye devam..........
-
[QUOTE=cbaykus;36450]
ben ortalamadan döner diyorum......
yataya devam..BUGÜN CUMA İÇİN....
Pazartesi yükselmeye devam..........[/QUOTE]
44300 asağısı olmazmı yarın yani ?
-
[QUOTE=mavi;36444]Doğru soru şu olsun, 26 Eylül 2008 Cuma günü, 17:10 a kadar Kongreden geçip geçmediği haberi gelmezse pozisyonda kalmayı düşünen varmı?
Bir de daha öncede sordum ama ben rastlamadığım için tekrar sorayım.Senatonun kongre kararını(olumlu olursa) ne zaman görüşeceği haberini okuyan varmı?[/QUOTE]
Sayın mavi
Sanıyorum kongre karar için cuma günü toplanacak. Olumlu çıktığı takdirde
senato 1 hafta sonra toplanacak diye hatırlıyorum. Bu kadar haber bombardımanı içinde yine hatırladığım kadarıyla perşembe günüde Fanni ve Fredi kabusu ile ilgili bir daha sözlüye kalkacaklar.
Ben bu planın kabuledilebilir olmadığını öngördüğüm için muhtemelen kapanışta bir miktar short girebilirim .. Kabul edilsede dahi beklenti bitti.. Önümüzdeki problemlere bakalım mantığıyla yine satış gelebileceğini düşünüyorum.
-
[QUOTE=mavi;36444]Doğru soru şu olsun, 26 Eylül 2008 Cuma günü, 17:10 a kadar Kongreden geçip geçmediği haberi gelmezse pozisyonda kalmayı düşünen varmı?
Bir de daha öncede sordum ama ben rastlamadığım için tekrar sorayım.Senatonun kongre kararını(olumlu olursa) ne zaman görüşeceği haberini okuyan varmı?[/QUOTE]
Haberi okumadım görmedim, ama buraya bir yazı yapıştırdım okuduysan, tam bizim piyasa kapanıyor konuşma yapıyor amcalar, ayın 24 ünnde kongreye sunum var zaten, demekki bu sunumdan sonra 26 sında kongereden onay için görüşülmesi normal, sunum olmadan kongrede karar varılacağına ihtimal vermek güç, yinede Cuma gününden önce olumlu veya olumsuz kongre görüşmeleri piyasaları etkileyebilirde, kavgalar gürültüler vs. vs.
Sonuçta öyle yada böyle bu ABD ekonomisi için son tutnacak dal gibi bişey oldu, bide iyi tutnursa, bide ümitlenirlerde Tanrıya kalan işlerimizde Tanrı bize yardımcımız olmaya başladı gazları verilirse ki ben öyle olacağını tahmin ettim zaten, bu işin sonu çokda kötüye bağlanmayacaktır, hemde seçim öncesi;), saygılar.
-
Pardon, bernanke sunumunu 24 Eylülde, yani yarın yapacakmış 25 inde başka konuşma var.
24 Eylül (TSİ 17:00) Bernanke kongreye sunum yapacak.
25 Eylül (TSİ 19:00) Paulson ve Bernanke bilgilendirme konuşması yapacak.
-
[QUOTE=catedral;36452]Sayın mavi
Sanıyorum kongre karar için cuma günü toplanacak. Olumlu çıktığı takdirde
senato 1 hafta sonra toplanacak diye hatırlıyorum. Bu kadar haber bombardımanı içinde yine hatırladığım kadarıyla perşembe günüde Fanni ve Fredi kabusu ile ilgili bir daha sözlüye kalkacaklar.
Ben bu planın kabuledilebilir olmadığını öngördüğüm için muhtemelen kapanışta bir miktar short girebilirim .. Kabul edilsede dahi beklenti bitti.. Önümüzdeki problemlere bakalım mantığıyla yine satış gelebileceğini düşünüyorum.[/QUOTE]
Bayram öncesi bizde satış gelipde tekrar dipleri test etme ihtimali var mı sizce sn catedral? pekde o kadar yukarda değiliz diye sordum? birde gelişmişler ve gelişmekte olanlarda ayrışma olacağı beklentiside var, tüm bunlar olumsuzsa, olumlu ne olacak bizde? sakın fiyatlar olmasın? saygılar.
-
Sayın catedral ve Sayın bullmarket,
Yanıtlar için teşekkürler.
Sayın catedral, mantıklı bir yaklaşım beklenti bitmiş olur yaklaşımı.Fakat ısrarla Senatonun ne zaman görüşeceğini sorma nedenim de bu zaten.1 hafta sonra toplanacaklarmış hatırladığınız kadarıyla.Şimdi daha fazla endişeleneceğim sanırım %15 ten dolayı.Uzun süredir orta vade görüşlerimiz uyuşmasına rağmen önümüzdeki 1-3 ay için Ayı postumu rafa kaldıracağa benzerim.Belki görmek istediğim resme bakmak ya da artık sıkıldığım için aynı resme bakmaya, resim değiştirmek istiyorum duygusal olarak.Bayrama ise %15'in kısa süreli bilinçlice konulduğu şüphemden dolayı ya flat ya da sembolik bir pozisyonda girmeyi düşünüyorum.Cuma günü bakacağım haftalık ve günlük grafiklerin söylediği yönde.
Bol şanslar hepimize...
-
[QUOTE=bull market;36455]Bayram öncesi bizde satış gelipde tekrar dipleri test etme ihtimali var mı sizce sn catedral? pekde o kadar yukarda değiliz diye sordum? birde gelişmişler ve gelişmekte olanlarda ayrışma olacağı beklentiside var, tüm bunlar olumsuzsa, olumlu ne olacak bizde? sakın fiyatlar olmasın? saygılar.[/QUOTE]
Yarın zaten dow bu şekilde kapatmasada takas avantajından dolayı piyasa satış yiyecekti. Perşembe ve Cuma bedava. Perşembe günü için gelişmeleri izlemek lazım. Ama Cuma günü muhtemelen piyasada mal alınacaktır. Cuma akşamı olaki kongreden olumlu bir haber çıktığı takdirde pazartesi günü yarım seansta dipten aldıkları malları kolaylıkla halka arz edebilirler.
42.500-40.500 aralığı için 1.5 seans yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Ayrışma diye bişeyin sözkonusu olacağını düşünmüyorum zaten. Nereye ayrışıyomuşuz :)
-
[QUOTE=mavi;36456]Sayın catedral ve Sayın bullmarket,
Yanıtlar için teşekkürler.
Sayın catedral, mantıklı bir yaklaşım beklenti bitmiş olur yaklaşımı.Fakat ısrarla Senatonun ne zaman görüşeceğini sorma nedenim de bu zaten.1 hafta sonra toplanacaklarmış hatırladığınız kadarıyla.Şimdi daha fazla endişeleneceğim sanırım %15 ten dolayı.Uzun süredir orta vade görüşlerimiz uyuşmasına rağmen önümüzdeki 1-3 ay için Ayı postumu rafa kaldıracağa benzerim.Belki görmek istediğim resme bakmak ya da artık sıkıldığım için aynı resme bakmaya, resim değiştirmek istiyorum duygusal olarak.Bayrama ise %15'in kısa süreli bilinçlice konulduğu şüphemden dolayı ya flat ya da sembolik bir pozisyonda girmeyi düşünüyorum.Cuma günü bakacağım haftalık ve günlük grafiklerin söylediği yönde.
Bol şanslar hepimize...[/QUOTE]
Sayın Mavi
Esasında var ya... Cuma günü itibariyle alınacak her pozisyon zar atmadır. Teknik temel hiç bir şeyin geçerli olabileceğini düşünmüyorum.
15 Eylül haftası tüm teknikler ala gelmişti. Bir hafta önce F&F e el konmuştu. Paulson batırılamayacak kadar büyük demişti Lehman için !
Burda bir projeksiyon çizersiniz. Ya tutar ya tutmaz. Aslında en doğrusu flat yada çok az bir kontratla düşündüğünüz yönde girmektir.
-
O zaman bu mantığa göre sn catedral, yarın sabahtan açılış 42500 olur, madem öyle 42500 üstünde neden para veriyim ben borsaya? yanlışmıyım?
Sn. mavi nin yaklaşımını benimsemek lazım heralde, çünkü haftaya görüşülmesi yüksek olasılıksa, haftayada biz tatiliz, açıldığımızda da beklenti bitmiş olacak, o zaman bun göre takılmalı işte, yada fazla takılmamalı:) saygılar.