Sabah seansında 73.4-73.3 arasına düşüş sonrasında tepki yükselişi kitaba uygun bir davranış olurdu.
Printable View
Sabah seansında 73.4-73.3 arasına düşüş sonrasında tepki yükselişi kitaba uygun bir davranış olurdu.
Güzel , hareketler şimdilik kitaba uygun gidiyor.
Bu noktadan sonra tepki yükselişi başlayıp, 73.6 - 73.9 (İdeali) giderse yine kitaba uygun davranış olacak. (Agırlıklı senaryom bu)
Tepki gelmeyip düşüş devam ederse, 72.8-72.9 aralığından 73.6'a kadar tepki kitaba uygun olur.
Özetle ne halt ederse etsin, önce yükseliş, yada önce düşüş sonra yükseliş, 73.6 minimum tepki sınırı olacaktır diye düşünüyorum.
DJI Haftalık.
Daha önce farklı topicte verdiğim, DJI haftalık olarak beklediğim aksiyon aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi. (Umarım beklediğim gibi gelişir. :..:)
1) Önce yukardaki dikdörtgen içindeki bir bölgeye kadar yükseliş
2) Sonrasında, Düzeltmenin alttaki dikdörtgene kadar sürmesi
3) Esas hedef yazılı yatay çizgiye kadar yükseliş.
[IMG]http://www.ressim.net/upload/5e724f36.png[/IMG]
Sazan ögleden sonra olmayacak.
Xu100 günlük grafik.
Dün verdiğim VOB günlük grafikte yükseliş tam hedeften dönmüştü. Xu100 grafiğinde ise iii hedefi olarak belirttiğimiz nokta önce aşılmış, sonra ise tekrar altına düşülmüştü. Şu anda bu aşımın kusurunu affettirmek ve iii hedefinin orda olduğunun teyidi için tekrar dokunma gayretinde (Genelde görülen davranıştır. Panik yapmayınız :D).
Xu100 grafikte 59.130 olan bu seviyenin bugün geçilebileceğini sanmıyorum. Çarpma sonrası yada çarpamadan aşağı hareket beklentim devam ediyor.
Bol Kazançlar.
[IMG]http://www.ressim.net/upload/535734fd.png[/IMG]
VOB'da 73.925'in aşılması düşüşe oynayanları bayağı bir endişeye sevkeder.
Böyle bir niyet gözüküyor. üvvv.
Xu100 59.130'a vurdu. Bu seviyenin üstüne çıkamadan VOB'un maksimum gidebileceği mesafe 74.8 olmakta. Ki eğer Spot xu100 bu seviye üstüne çıkamadan VOB 74.8'e giderse bence güzel bir short yeresi olur.
Sazan bu noktadan sonra kaçar.
Bol kazançlar.
Sıvışşşşşş.
[URL="http://www.ressim.net"][IMG]http://www.ressim.net/upload/b32bc0cf.png[/IMG][/URL]
Xu100 günlük grafik.
Dalga sayımını iyi zorluyorlar. Debrik ederim.
Dünkü yukarı zorlama ile dalga sayımını değiştirdim (Bir önceki mesajıma bakınız). 3. dalgayı bitirdim. Ama 2 adet problem var.
1. 3. dalga hedefinden kısa kaldı.
2. a-b-c flat correction ile 4. dalga , 4 hedefi olarak gösterilen noktaya biraz zor gider.
Peki hem 3. dalga hedefine gidip, hem de 4 hedefine ulaşmasına izin veren yapı ne olabilir diye bakarsak, expanded flat tüm gereksinimleri karşılar. Yani bu sabahki yükselişle b bitmemiştir, a-b(bitmek üzere olabilir) ve son bir c yükselişi ile expanded flat üst dereceli b dalgası tamamlanacaktır. Sonrasında 4 hedefine düşülecektir.
Teoriyi bırakıp gerçeklere dönersek, ne kadar yukarı gidersek gidelim, (yada yukarı gidemeden) sonrasında en azından yükselen trendline'a yada daha ideali [U]4 hedefine[/U] düşeceğimizi düşünüyorum.
Bol Kazançlar.
[IMG]http://www.ressim.net/upload/16e094bf.png[/IMG]
Topic hayırlı olsun Sn. Sazan. Bir süredir foruma girmiyordum. Neler oluyor diye meraklanıp bakmaya geldim ki topic'inizi gördüm.
Son zamanlarda piyasalardan çıkan çok sayıda yatırımcı olduğu gibi yeni gelen de çok kişi olduğu görülüyor. Bunun gibi topic'ler onlara piyasada sadece ruh bazlı değil de başka karar alma yolları olduğunu da gösterecektir.
Katkıda bulunmak istedim, ancak EW konusundaki cehaletimden dolayı o konuya el atamadım. İlk mesajınızda burada sistemlerle ilgili ipuçları da yer alacağı yazıyor, henüz bu konuda birşey yazılmamış, en azından o konuda kendi çapımda bir siftah yapayım dedim.
Geçenlerde Tushar Chande'nin kitabını okurken CMO (Chande Momentum Oscillator) indikatörünün aynı ADX gibi trend/yatay ayrımı yapmakta kullanılabileceğini öğrendim. Bilmeyenler olabileceğinden burada paylaşayım.
CMO bilindiği gibi bir momentum osilatörü, ancak RSI'dan farklı olarak eksi değer de alabiliyor. Chande diyor ki, eğer bunun Absolute'sini alırsanız, yani eksi değerlerin de artı yazilmasını sağlarsanız, belli bir seviyenin altındaki değerler yatay piyasa gösterir.
Üstelik DEMA veya başka bir metotla istediğiniz ölçüde yumuşatıp hızını ayarlayabilirsiniz. Benim gibi ADX'in yavaşlığından şikayet edenler için bire bir.
Aşğağıdaki grafikteki örnekte
ABS(DEMA(CMO(13),21))
kullanıyorum ve 25'in altında trend yoktur diyorum. Bence çok fena değil. ADX kullanan bir formülümde ADX'in yerine bunu koyarak önemli sayılabilecek bir iyileşme sağladım.
Tekrar topic hayırlı olsun diyeyim. Tüm paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
[IMG]http://xs.to/image-AFD9_4BC76A6A.gif[/IMG]
Paylaşım için teşekkürler sevgili Stratejist.
Ben de paylaşımda bulunacağım ama neredeyse hayatımın son 10 yılının en yoğun zamanlarını yaşıyorum. Bu nedenle, bu aralar, ne diğer topicleri okumak ne de paylaşımda bulunmak için zaman bulamıyorum.
[quote=sazan;229223]Paylaşım için teşekkürler sevgili Stratejist.
Ben de paylaşımda bulunacağım ama neredeyse hayatımın son 10 yılının en yoğun zamanlarını yaşıyorum. Bu nedenle, bu aralar, ne diğer topicleri okumak ne de paylaşımda bulunmak için zaman bulamıyorum.[/quote]
Sizin arada bir uğramanız bile yeter Sazan hocam. Herhangi biri sizin sırf geçmiş mesajlarınızı bile okusa trading işinde farklı bir sınıfa geçer.
Son iki haftadır sizin daha önce bu forumda yazdığınız sistemi bazı bölgelerde hızlandırma, bazı bölgelerde yavaşlatma konsepti üzerinde çalışıyorum. Sırf bu ipucunuz sayesinde bile kendi sistemlerimde devrim yaptım.. İyi ki varsınız... :)))
Bugünlük son mesajımı yazayım, sonrasında toplantılar başlayacak.
Bugün 73.425'den daha aşağı seviyelere inilmesi beni şaşırtır.
Ohha..!
Sistemlere 1-2 gün güle güle. Bu 2000 puanlık tek barın etkisini sistemlerin atması zor olacak.
Bu gün için DL seviyesi 71.8.
Xu100 Endeks. Günlük. Spot.
4 hedefine sabah düşüşü ile vurdu.
[IMG]http://www.ressim.net/upload/b5f15534.png[/IMG]
VOB Günlük grafik.
Sabahki düşüşle VOB'da günlük grafikteki 4. dalga hedefine vurmuş gözüküyor.
Alttaki kırmızı yatay çizgi. Yükselen beyaz altında kaparsa hiç hoş olmaz.
Özetle her piyasa için (VOB ve Xu100) verdiğim grafiklerdeki sayımlar dogru ise, daha aşağılara (71 alt VOB için) gitmeden 5. dalga için yükseliş buralardan başlamalı.
Sazan abi,
xu100 endeks spot grafiğinde 1-2 / 3-4 almaşıklığı görüyoruz ya, vob da olmamasını nasıl yorumlamalıyız(yoksa vob serbest stil mi güreşiyor). Hata aramıyorum ha abi öğrenmeye çalışıyorum.
[quote=sazan;229892]Xu100 Endeks. Günlük. Spot.
4 hedefine sabah düşüşü ile vurdu.
[URL="http://www.ressim.net"][IMG]http://www.ressim.net/upload/b5f15534.png[/IMG][/URL][/quote]
Sazan abi,
3 hedefi 1 in %161 i anladığım kadarıyla. ben de aşağıda spot 30 un kini çizdim. peki 4 hedefini nasıl belirledin abi. 3.5 inin 1-2 dalga aralığı mı?...
zamanın olduğunda yanıtlarsan abi.
Bir önceki mesajda spot ve vob da aynı alt dalgada 3 yerleri özellikle mi farklı abi. çünkü almaşıklık 3 oraya konursa oluyor. tamam abi sen gaddarlaşmadan keseyim sorularımı.
[URL="http://www.yukle.tc"][IMG]http://img317.yukle.tc/images/9516sazan_31.JPG[/IMG][/URL]
[quote=abicim;229923]Sazan abi,
xu100 endeks spot grafiğinde 1-2 / 3-4 almaşıklığı görüyoruz ya, vob da olmamasını nasıl yorumlamalıyız(yoksa vob serbest stil mi güreşiyor). Hata aramıyorum ha abi öğrenmeye çalışıyorum.[/quote]
Abicim :..: ,
Almaşıklık önemli ama kural olmaktan çok rehberdir. Ben öncelikle sayımlarda kuralları ihlal etmemeye çalışırım. Sayım aklıma yatıyorsa rehber ilke benim için daha az önemlidir.
Abicim,
4. dalgayı belirlerken bir kaç adet yol var.
1. 2-3. dalga mesafesinin %38.2. (Senin xu030 grafiğinde tam olarak vurduğu ve durduğu yer)
2. İkinci dalganın boyuna eşit olması.
3. 1-3 tepelerine çizilen trendline paralelinin 2 dibinden çizilmesi ve fiyatın bu trendline'a vurması.
4. İdealde 3. dalga hedefine gidecek olsa idi (ama gidememişken), 4. dalganın nerede olacağının ilk maddedeki kurala göre belirlenmesi. (xu100'de benim 4. dalga hedefim böyle bulunmuştur)
[quote=sazan;229836]Bu gün için DL seviyesi 71.8.[/quote]
DL seviyesi etrafında dolaşmasının sonuna yaklaşmak üzere.
Hareket zamanı yaklaşıyor.
(Grafik üstündeki kesikli yatay çizgi) :rolleyes:
Bu yönteme göre şu anda Long'da (71.925'den itibaren) olmak gerekli. 71.6 altı ise Short sinyali verir.
[quote=sazan;230040]DL seviyesi etrafında dolaşmasının sonuna yaklaşmak üzere.
Hareket zamanı yaklaşıyor.
(Grafik üstündeki kesikli yatay çizgi) :rolleyes:
Bu yönteme göre şu anda Long'da (71.925'den itibaren) olmak gerekli. 71.6 altı ise Short sinyali verir.[/quote]
En üstteki kırmızı tanıdık geldi :rolleyes: Bir de, şu grinin formülünü alsaydık, şık bir hareket olurdu...
[QUOTE=Astatin;230045]En üstteki kırmızı tanıdık geldi :rolleyes: Bir de, şu grinin formülünü alsaydık, şık bir hareket olurdu...[/QUOTE]
112 ema bence o tahmnim .. ::::D
[quote=Astatin;230045]En üstteki kırmızı tanıdık geldi :rolleyes: Bir de, şu grinin formülünü alsaydık, şık bir hareket olurdu...[/quote]
Ben aynısını yapmayı bir deneyeyim dedim bunu buldum...
[quote=Strategist;230056]Ben aynısını yapmayı bir deneyeyim dedim bunu buldum...[/quote]
Hımmm..aynısı değil galiba ama..e tamam peki madem ısrar ediyosun, ver bari formülünü...:))):))):)))
[quote=Astatin;230059]Hımmm..aynısı değil galiba ama..e tamam peki madem ısrar ediyosun, ver bari formülünü...:))):))):)))[/quote]
Sazan abi basacak fırçayı az sonra topic'i kirletiyorsunuz diye... Sen önce Multipass'ın formülünü bir yolla gerisini düşünürüz... :)
Fırça yememek için bu mesaja biraz içerik katayım:
Formüllerinizde DIS() geçiyorsa, bir de onun yerine PDI ve MDI'ı ayrı ayrı ele almayı deneyin. Formülünüze göre değişecek olmakla birlikte çoğu kullanım tarzında 1-2 bar önce sinyal verdirtebilirsiniz. Mesela DIS()>0 yerine "PDI()>DEMA(PDI()) AND MDI()<DEMA(MDI())" gibi ifadelerle daha iyi sonuçlar alıyorum şahsen...
Dopiğimi girletmeyiniz. :mad:
Sazan 72.5'ün bugün ulaşılabilecek maksimum değer olduğunu düşünür.
72875 olabilir mi acep bay SAZAN..üww..sadece dopiği kirletti deme diye bir de graf yapıştırayım...senin fi tarihdeki mesajlarını re-view ettim de, gözden kaçırdığım bir iki hususu daha ekmeğe çevirdim sanırsam...hörmetler ve teşekkürler ...ü[url]www..yalnız[/url] bir görüşünü ala nakite çeviremedim: SAT ve APK yı kolaylaştır demiştinya..ne edersem edeyim kolaylaştırılmamış halinin getirisni yaklaayamayor..üww
[IMG]http://i44.tinypic.com/i2t0z8.png[/IMG]
Öhhüm, zevgili Astatin
Evvet mesajıma bir kere daha baktımda , yanlış duşlara basmışım (hay allah!), 72 dogru, sonrasında 875 yazacağıma 500 yazmışım. :..:
İstersen kolaylaştırmayı volatality'tenin bir parçası yap. Volatality düşükse , kolay al-sat, volatality yüksekse zor al sat. (Bu yaklaşım yüksek zararlara dayanabilme iradesi gerektirir. Ama severim), Yada sistem getirisi düşme fakat karlı trade yüzdesi yükselme için yüksek volatality'de kolay al-sat. Volatality olarak ne kullanılabileceği önemli ama.
Daha fazlasını vermem, viremem. :)))
Bir de okuyan arkadaşlarımıza balık vermek değilde, tutma hakkında bilgi versen süper olacak ama ümitsizim. (Bildiğinden eminim, paylaşma arzundan kuşkuluyum)
İnan bana verdikçe daha fazlasını alıyorsun. En azından ben aldım.
[quote=Strategist;230056]Ben aynısını yapmayı bir deneyeyim dedim bunu buldum...[/quote]
Sevgili Stratejist,
Seninki benimkinden daha güzel. .brv
Haftalık Xu100 Grafiği ve Sazan Waves.
[U]Varsayım :[/U]
Şu anda (5). dalgada olduğumuz ve (5) dalganın alt dereceli iv. dalgasının tamamlandığı yada gelişmekte olduğu (Triangle a dönüşebilir).
(5). dalganın grafikte yataylarla gösterilmiş fibonacci hedeflerinden birinde biteceği.
[U](5). dalgaların ideal hedef yerleri[/U] :
a. (4). dalgadan itibaren (1). dalga boyunun ilavesi ile bulunan mesafe (yukarda fiyata yakın olan yatay, (5)=(1). dalga hedefi)
b. İlk 3 dalga boyunun %61.8 inin (4). dalgaya ilavesiyle bulunan mesafe (70000 lere yakın olan yatay, C-(3) mesafesinin %61.8 inin (4) e ilavesi)
c. (2)-(4) noktalarını birleştiren trendline ın paralelinin (3) tepesinden çizilmesi ile bulunan hedef. (Üstteki yeşil renkli yükselen trendline).
[U]Varsayımı geçersiz kılan durum[/U] :
Fiyatın düşmeye devam edip (4). dalgadan sonra oluşan i tepesinin altına inmesi.
Bol Kazançlar.
[IMG]http://www.ressim.net/upload/6070d387.png[/IMG]
Haftalık grafiğe, son bir de ilave.
Bilenler (2). dalga mikroskobik diyeceklerdir. Bunun için adını Sazan Waves koydum. Ama mutlaka Elliott terminolojisine uydurmak isterseniz, ikinci dalgayı bir running correction olarak da sayabilirsiniz.
Yani (1) etiketi aynı yerde kalır. sonraki (1-2 ve i) etiketleri a-b-c etiketli b dalgası olur. c dalgası ise ii etiketinde biter. ii etiketinin olduğu yere (2) etiketi konur. Son derece nadir vuku bulduğu belirtilen (benim dalga teorisi anlayışıma göre olmayan) böyle bir etiketleme yerine, mikroskobik (2) etiketini tercih ederim.
[quote=sazan;230260]İstersen kolaylaştırmayı[COLOR=red] volatality'tenin[/COLOR] bir parçası yap. Volatality düşükse , kolay al-sat, volatality yüksekse zor al sat. (Bu yaklaşım yüksek zararlara dayanabilme iradesi gerektirir. Ama severim), Yada sistem getirisi düşme fakat karlı trade yüzdesi yükselme için yüksek volatality'de kolay al-sat. Volatality olarak ne kullanılabileceği önemli ama.
Daha fazlasını vermem, viremem. :)))
Bir de okuyan arkadaşlarımıza balık vermek değilde, tutma hakkında bilgi versen süper olacak ama ümitsizim. [COLOR=red](Bildiğinden eminim, paylaşma arzundan kuşkuluyum)[/COLOR]
İnan bana verdikçe daha fazlasını alıyorsun. En azından ben aldım.[/quote]
Günaydın SAZAN patron,
-Volatility sistemimin içinde var farklı atraksiyonları denemiştim ama hızlandırma yavaşlatma açısındna bir daha bakarım.
- Üwwwww..bildiklerimi yada bildiğimi sandıklarıma farklı topiklerde paylaşmaya çalıştım. Az görünüyor olabilir fekat demekki bildiklerim de azmış gibi düşünebiliriz belki. Yani yılardır bu işin teorisinin de pratiğinin de içinde bulunan kişiler kadar bilmediğimden paylaşımımda ancak bu derece olabiliyordur...üüüüüüüüü..Yoksa arzular şelale:D:D
[IMG]http://i41.tinypic.com/20z74sh.png[/IMG]
Gözümüz aydın, Matriks'e R-Squared (r2) fonksiyonu eklenmiş. .lelele
Tanımayanlar için çok basit şekilde kullanımına bir örnek vereyim.
Aşağıdaki VOB 15' grafiğinin altında kırmızı ile gördüğünüz çizgi r2, mavi çizgi de onun kendi hareketli ortalaması. Eğer en basitinden bile r2 kendi ortalamasının üzerinde ise trend vardır, altında ise trend yoktur desek ne olur, resimde gösterdim. Buna ek/alternatif olarak 0,2 veya 0,3'ün altında ise trend yoktur da denebilir. Belli bir değerin üzerinde belli miktarda bar geçti ise potansiyel aşırı alım/aşırı satım bölgesi gözüyle bakılabilir vesaire vesaire...
Her zaman bu resimdeki kadar güzel çalışmaz tabi ama ADX'den de VHF'den de iyidir bence...
[IMG]http://xs.to/image-2F2C_4BCD7986.gif[/IMG]
Takip ettiğim her şey, bu günün daha yüksek olasılıkla bir düşüş günü olacağını gösteriyor.
Sazan yorumudur, trade kararlarınızı etkilemesin lütfen.
[quote=sazan;231609]Takip ettiğim her şey, bu gün daha yüksek olasılıkla bir düşüş günü olacağını gösteriyor.
Sazan yorumudur, trade kararlarınızı etkilemesin lütfen.[/quote]
Sana katılıyorum patron...
A lidıl bit kontrubıyşın;
İki ayrı MF indikatörü olan MFI ve CMF nin aynı şeyi söyledikleri zaman ne olmuş ters düşündükleri zaman ne olmuş incelenmesini tavsiye ederim..sistemik arkadaşlara...
TGG=2...EMA 112 civarlarındayız...
[IMG]http://i39.tinypic.com/25f85s5.png[/IMG]
sazan abi bak bu astetron hep dopiğini kirletiyor .. şikayet ettim zaten .. volpostunada yazdım ama .. oraya bakmıyorsun abi ..
Cık cık cık.
Astiii, hııı hıııııııı hıııııııııııı. Gelmiim oraya. :mad::mad:
Uyarın için sağol Selçuklum. :cool:
Bu arada sistem ve indikatörler ile ilgili bir kaç şey.
RSquared güzel bir indikatör. Ancak 2.6.9 Matriks versionda verilen,
[B]Swing Index ve Accumulated Swing Index[/B] kullanmasını bilen kısa vadeli future traderlar için muhteşem indikatörlerdir. Daha üstü bence yoktur.
Bilmeyenler, tüm hikayesini , nasıl kullanılacağını ve tam olarak nasıl yorumlanması gerektiğini,
[U]Welles Wilder'ın, "New Concepts In Technical Trading Systems"[/U] kitabını satın alarak öğrenebilirler ;). Fakat bana sormayın yorgunum cevaplayamam :o.
.uyk